Look who's talking!

erik.jpg (9743 bytes)


 

Erik's Corner 2000

25. September
DU  STORE urte –stekte lammekotelett… tiden flyr om dagen. Det er kanskje min feil, litt min feil, ..MEN,  tro ikke at det har vært pga mangel på  skrivekløe,. Neida, neida, …jeg har faktisk alibiet på min side, og jeg har  flere gyldige fraværsgrunner enn en hvitløksmarinert reke på fisketur.

Hah! Jeg har faktisk så mange gyldige grunner at jeg tror jeg skal sette ny olympisk  rekord i gyldige unnskyldninger jeg… den gamle var på 758 kalorier…hi hi.. man bare tager et lite stykke dansk rugbrød med majones….. annet hvert lag med dansk leverpostei og dansk remoulade, så strør man sprøstekt løk rundt de riflede rødbetene   (helst 5 stk rødbeter som de Olympiske ringer). Så kan man avslutte med litt remoulade rundt ringene.  Uff..hvor var jeg  hen  nå da…. Jo, jeg beklager så mye for mitt fravær…. MEN,  M E N

Punkt 1…

HVOR ble det av lavsesongen ??….. DET er jo tiden  hvor jeg slapper av med litt dikt skriving, strikking og lange innlegg til Erik’s Corner.  Men i år, helt sant, ..kors på marinaden, har ikke høysesongen sluttet. OK da, det var en liten periode i mai hvor det var litt tynnere i rekkene, men det har omtrent gått i ett . Får vel egentlig takke dere alle, og leveren (kniiis) for det morsomme året. Ho Ho, jeg har ikke hatt det så moro siden hullene kom i Jarlsberg osten …

Omtrent alle ”kjendisene” har vært innom meg i sommer….Herlig !
Noen som gjorde badebyen utrygg var jo…. i  tilfeldig rekkefølge… knis,  nesten  som OL troppen det jo .Vi  har hatt æren av: Baker’n, hele  familier fra Kristiansand MED SØRLANDS REKER medbragt i kofferten, mmmm, også skolelæreren da,…eneste mannen som har klart og etterligne meg i og ringe i bjella med tenna !!! , Erik-sing-a-song er som vanlig et kapittel for seg selv…. Han har nå et maleri av seg selv  i taket over plassen sin….elsket av Pen, dagtid-kassereren… for da kan hun skrike til Erik i taket hver gang hun er forbanna… Og Bakken, Snekker’n med fam. og resten av gjengen de hadde fatt  lagd et maleri av meg i ”action” på tennisbanen..herlig[ likner litt på Sampras ] Så nå henger jeg der oppe sammen med Erik sing-a-song , hurraaaa ! OG når Erik-sing-a-song reiste hjem, tok Aquavit-Tom over dagskiftet i baren….
Hans egne ord er jo at dagtid er kvalitetstid…[han har forresten utsatt billetten sin for 12 gang som vanlig…]
Og så selvfølgelig gode gamle ”lakse-Stig” da.. han bar med seg 12 kg. Røykelaks til oss stakkars sultne Nord-boere han… ikke dårlig…Tusen takk!

  Phuuuu  Når det sto på som verst….. må jeg inn-rømme (mmmm, litt rømme i sausen) at jeg tok en 3-dagers  egenmelding til Koh  Samet. Jeg trengte dagene som en sjalottløk trenger fløte, det var helt herlig ! Fisking, rødvin, og siden vi var der sammen med noen som kom rett fra gamle landet [han Vodka-fyren med kone] hadde vi… knis… engangsgrill og Gilde grillpølser… ho ho … med lompe og bodsennep, og stekt Norsk løk, og litt mer drikke til fiskingen. Er det rart man blir full når man fisker store fisk!!?? Setter stor pris på at vi ikke diskuterer fiske størrelser!! Det er jo ikke pent det! Storleik er en privatsak!… MEN, du hellige store greske salatbolle med hvitslok-dressing, … vet dere hvor godt det er med smøreoster på kjeksen med stanga i hånda??? [Ikke den stanga .. Griser !] Helt utrolig….Og kan jeg  få lov til å nevne frokosten….. alt fra kokte egg med navnet mitt skrevet med Mills Kaviar, til Hvitløks pate, impotert fra ICA Østbanen, så vidt jeg husker, ho ho, ingen ting er som å bringe egen mat og drikke til restauranter!!!… Nesten som i Norge det jo?….Jeg synes egentlig dere burde komme på høstferie alle sammen jeg!!!

  Dermed var ferien over, og hverdagens slit med Heineken draft og lunchpauser på TQ var atter i gang , grynt..

Dagen etter var det 90 mann og mus på buffet. Jeg hadde ’happy hour’ etter hashen og disket opp med med «litt» mat til ølet. Hvis alt går bra er det snart noen bilder på netter.

Det tok et par uker til før det gikk opp for meg og familien, at om bare EN MÅNED starter høysesongen…… Vill panikk, og etter litt planlegging ble det Krabi. Kastet oss på flyet og hadde en herlig lang-weekend med grotter, strender, vin, long tail boats, Sol nedganger, cognac, store Heineken og kanskje en liten vin til!!! Livet er herlig dere ??

Regner med dere alle som har desember/januar i tankene har booket hotell snart nå., det er som regel håpløst når man kommer ut i November. Book nå hvis dere vet  datoene!!

 

Siden dere sikkert har sovnet nå er det vel på tide med en avsluttning….?
Jeg må vel egentlig si at jeg trenger og fortjener,…, masse skryt i gjesteboka na? . Har jo nesten sittet med blyanten i hånda en uke nå jo…ok???

Vi ses !

Erik

12. September
Ugh og Ugh,
Beklager så mye for sene oppdateringer. Jeg lover en frisk rapport om et par dager.

Erik

15. Juni
Uhumm,….Hei !

Var det lenge og vente? Beklager det, men jeg har HAUGER av gode unnskyldninger på lager !!
Først var jeg i Norge, med store tap på Bjerke-banen, med etterfølgende stooore depresjoner, og etterpå har jeg vært travelt opptatt med og holde omsetningen oppe i baren… for det er nesten ikke folk i by’n !

Hmmmf,…hvorfor er dere hjemme i Norge da dere kunne vært her og hjulpet meg med tøff fat-øl-drikking???? Herlig vær er det og… og ikke så varmt som det bruker på denne tiden …deeeilig !

Men under åpnings kampen Norge – Spania gikk alt så meget bedre…FULL brakke, kyllingvinger og spare-ribs gikk ned på høykant mens vi sang "ole..ole "… ho ho, moro…. Ikke fullt så moro da Norge scorte da…for jeg klatret over skuldra på en masse folk for og rekke først fram til bjella…og selv med min lette, veltrente, spenstige kropp….. datt folk som fluer under meg…og halve baren havna i asfalten…MEN jeg vant bjelle-rettigheten!!!

Og på St.hansaften blir det stor fest ute hos Mr. Lang på Coral Island med buffet og bål, og muligens et lite band også hvis jeg finner ett.
Og selvsagt hvitvins buffet i det klare vannet !!! KOM da …!

Og nå regner jeg med at Norge kommer til finalen i EM…så da vet dere ihvertfall hvor det blir fest…. GLEM fotball-puber i Norge og Rotterdam…det er HER det skjer !!!!

Ha det godt så lenge !

HEIA Myggen! Iversen som Statsminister!

Erik

02. Juni
Gurgle og du hellige salami med en tynn stripe majones. Jeg må bare beklage så mye. Har vært så busy i det siste, så det har ikke blitt så mye skriving. Masse folk her på 17 mai, Songkran og andre tappekraner. Også har jeg vært litt opptatt med koselig familie besøk. JEG LOVER at jeg snart kommer tilbake med noen vise ord, meningen med livet, og alt det andre.
Erik

17. April
Tut, baa buu, baa buuu, tut!!
Krise
!!!
Er dere med?
Jo, etter at Tootsie gikk bort, og jeg innførte sorgen i baren, der alle med respekt for seg selv, og meg, drakk sorte drinker i store mengder.... Vet dere hva??
Joda, du hellige store majones tube, det som skjedde var at jeg har gått tom for Tyrker!!! Og etter en misforståelse har jeg ikke fått ny lever-anse(hi hi)!!

Med andre ord som vi sier her, Tyrkisk Pepper... no have !!

Såååå, hvis noen av dere snille, kjekke, nordboere skal nedover hit i påsken, og har mulighet..... send meg en mail, eller fyll opp sekken med drops og kom.
Kom, Kom, Kom.

Fortsatt God Påske
Erik

13. April
Hoi og hopp !

Det har vært en litt stille periode her nede, så jeg har ikke hatt mye og fortelle om dessverre ….
Men nå ser alt lysere ut.., fulle fly-laster mot påske..og baren begynner og fylle seg opp igjen med tørste gjester !
Og Pattaya festival begynner i morgen, med parader, konkurranser, boder langs hele beach-roaden med ALT til salgs..!
Og den 19 er finalen med vannspruting de luxe…og de har allerede startet i dag rundt omkring….ughhh..

Det har vært noen dager med litt regn og skyet vær, men nå skinner solen igjen..herlig !!

Jeg lover og komme tilbake etter den 19 med bilder og historier …hvis jeg klarer og treffe tastene her da..tror det blir en fuktig uke i alle sammenheng !
Ta en tur og sprut litt dere og da vel !

Erik

21. Mars

tootsie2.jpg (55716 bytes)
Tootsie Sørensen 1999-2000
Det er med tungt hjerte jeg må medele den triste beskjeden at Tootsie, Suksabai Villa's skrekk, ikke lenger er blandt oss. Hele badebyen er i sorg, og jeg har innført 1 ukes sorg i baren for meg selv.... Kommer bare til å drikke sort (Tyrkisk pepper, Scandi kaffe og Underberger).
Tootsie hadde en vanskelig oppvekst pga liten kropp og stort temperament. Det er ikke lett når 4 av 5 naboer er Schæfere, Dobbermannen i tårnet og Rotweilerene. Men Tootsie viste de andre ganske raskt hvem som var sjefen i gata!! Sjefen måtte jo være Tootsie - eneste i gata som var liten nok til å komme seg gjennom gjerdet og ut på gata.
Tootsie vokste opp med katten Talja, noe som var noget uheldig. Etter en stund trodde hun selvfølgelig at hun også var en katt, og utviklet noen forferdelige klatre egenskaper, som siden ble hennes bane, i ett skap, kvalt i en skohylle.
Tootsie etterlater seg en ball, 2 opptygde sko og katten Talje
I stedet for blomster til familien, kom ned å ring i bjella.

Erik

14. Mars
Hei der !
Ja da, ja da… jeg vet det…. det har vært lenge siden… MEN ikke skyld på meg! Dere vet han berømte Vodka – mannen, han som setter mine visdomsord inn på hjemmesiden min..[som han har laget].. han har vært borte vekk han.! Dro avgårde på ferie.. uten og tenke på dere stakkars innesnødde sjeler oppe i Vinter-kulda! Men han tok seg ihvertfall tid til 4-5 dager her nede i Pattaya da, så vi får tilgi han …

Her er det Super-vær om dagen.. ikke en sky på lang tid.. HERLIG !
Og det har vært bra med folk hele tiden… kjempe-moro!

Det har vært så masse stooore partyer at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne ! Hadde en rar koselig mann her forresten som ville at vi skulle drikke oss fulle sammen…det gikk !! Jeg fikk ikke lov til og si navnet hans…men jeg tror han var en "Doc'tor eller no’ sånt …også hadde han jule nisse skjegg…hi hi….
Etter mengder med cognac, vodka, cognac og litt mere vodka… tok vi en flaske rødvin til dessert… sikringa gikk for meg og han ble vekt på fortauet utenfor baren kl. 8 om morran…ho ho..for en vellykket aften !!!! TAKK for den !!

Og så feiret vi Burs'dan til Patrik ute på Koh Larn øya, herlig kveldstur med leirbål, band, masse god mat og moro…. skal love det er flott der ute på kveldstid i solnedgangen… uten andre folk enn oss… og ett iskaldt glass med hvitvin i handa …og fiskebåter som tøffer langsomt forbi!!
Det er ikke i sånne stunder jeg lengter som værst til "steinrøysa" kniiiis…

Og nå skal jeg ned og si ha det til Pappa Kjell, han drar hjem i dag etter 1 månedes bjelleringing og moro!! Det blir trist og ta avskjed!
Og "Erik-sing a song" kom i gaar også …jipppiiii, så det blir nok ikke slutt på festen enda!!

Jeg lover og komme raskt tilbake!!! Husk og bestille påske-billetter NÅ!! Snart fulle fly!!

Erik

9. Februar
Nei men hei !! Hvor har dere vært da ???
Det er her dere SKULLE vært ihvertfall…det skal jeg love !

DET herlige været hver dag… ikke en sky.., og på kveldene er det såpass kjølig at vi ikke trenger vifter i baren engang.. JIPPIIIII, tenk dere hvor mye elektrisitet jeg sparer..ho ho.

Og masse turister, gamle som unge…! Har hatt flere grise-partyer og buffeter for reisegrupper… de fleste i 50-60 års alderen.. og de stor-trives her nede…DA blir jeg glad da..hurra… ENDELIG får folk opp øya..og ser at det er Thailand og Pattaya som er stedet !!

Og så, etter 14 års prating…tro det eller ei, kom det 4 gamle venner fra Harestua nedover, og flere er underveis, og det er gutter som helst ikke våger seg lengre enn til Arendal…he he…så GRATULERER OG VELKOMMEN !!!!!!

Nikki .. nymfoman-parakitten min har forresten vært i ulykke.. huff, fløy i 120 km/t rett i vifta…datt i bakken som en grå-stein, og etter lang innsats med "munn mot nebb metoden"..og hjerte massasje, våknet hun opp... heldigvis…og nå begynner hun sakte men sikkert og plystre bryllupsvalsen igjen…HERLIG !!

Nå må dere våkne der hjemme i steinrøysa da…!!
Gjør som de vågale Harestua-gutta…ta motet fatt..pakk snippesken…og "go for it " ..det er noe dere aldri vil angre….!

Vi ses !!!
Erik

19. Januar
U rgleeee, gurgleeeeeeeeeee……..

Hei ! her har det gått unna dere….puhhhhhh…
Masse folk, Pattaya er full av mennesker…kjempemoro !

Det har vært så mange "kjempe-fester " at jeg nesten ikke vet hva jeg skal fortelle…for det er de andre som har fortalt meg hvor moro det har vært….uhummmm…

Blandt annet en sen morgen i baren ….jeg hadde visst …ughhhh..med masse folk rundt…trent "knebøy" ..mellom barene utafor der..med ei kasse Heineken på nakken..huff…deretter dratt frem den Verdensberømte tennisrackerten min, fått gutta til og kaste opp lightere..og trent backhanden min…deretter blitt lei av all sporten, brukte visst rackerten som gitar, og spilte gode gamle "sabai-sabai" Thaisangen..for mine trofaste morgen-drikkere….for så til slutt og bestille 10 halvlitere, starte fra den ene enden..OG SLÅ ALLE I HUE !!!!!!! ALDRI MERE DRIKKING !!! [det har jeg visst sagt hver dag i 14 aar]

Ho ho, snakker om sport…

Det var et par gutter i baren for 2 dager sia…he he…de fant ut at de var så stive og rare etter 3 uker uten og gjøre annet enn og sitte på barkrakken…

Så fikk de øye på kassereren i nabobaren som drev og hadde "morgen-gymnastikk"..og fikk kjempe- ideen….joa, de ga henne 400 baht de, for og løpe 3 ganger fram og tilbake utafor baren…mens de satt og drakk videre…ho ho…FERIENS TRIM VAR REDDET !!!

Så hadde vi tur opp på en "hemmelig" sjø-mat restaurant også, 23 stykker av oss..moro…! leide en hel buss ..hash bussen..et gammalt monstrum av en buss, med vifter i taket og discolys…

Champagne på turen opp, og masse god mat og drikke der ..mmmmm..

Og flere stykker satt på taket på vegen hjem,..skal si det vakte oppsikt i byen…he he, med Thaimusikk på full guffe …

Som dere skjønner så skjer det ting her nede….mange ting…så hvorfor i vraltende flaggermus vinge, sitter dere oppi snø-haugen der for da ???

Kom nå og bli med og slå "lighter-tennis" isteden !!!!

Vi ses snart…
Erik
PS.... Her er Champagne dama fra Nyttårsaften........ Nyttar.jpg (63544 bytes)

 

6.  Januar
Buhuuuuuuuu…..hyyyyyl…Han Vodka-fyren fikk rett…..grrrrrrrr.

Jeg må med tungt hjerte..[og kropp] medele dere at får-i-kål buffeten hver Onsdag blir avlyst…hikst..
Det går retten og sletten med taaaap….svelg..
Lammekjøtt er så dyrt her nede skjønner dere…3 ganger så dyrt som indrefillet…så de gangene det bare kommer 4-5 stykker…hulk…taper jeg for myyyye…..ohhhhneeeeeiiii…vent..jeg skal bare sette opp ei vannbøtte under stolen, så det ikke blir oversvømmelse,

MEN…trallalaaaa…Jeg fortsetter som før jeg, og tar opp bestilling hvis det er noen EKTE vikinger som har lyst på ORDENTLIG mat…så kom innom dere Får-i-kål elskere…og gi meg en bestilling en dag eller 2 i forveien…så blir det nok råd.... slafs…

Ellers er det HELT alldeles nuuuuudeli’ vær her om dagen, det er godt etter at vi hadde den kaldeste julen på 20 år…brrrrr, hutre..
Det var helt ned i 13 grader her i Pattaya…og baren min ligger helt nede ved havet…med beinkald vind…så vi satt der med votter, skjerf og Helly Hansen superunderbukse…og måtte gå på TQ hvert 6 minutt for og varme oss……

Ta en tur snart da…

Erik

5. Januar
Vel overstått!

Du store gule lever…..HER er det liv her !
Hei forresten,.og GODT NYTTÅR !

Ja, her har det gått unna dere…puhhhh..Over 200 mann på Julebuffet..FULLT hus hver dag, MAKAN !
Og Nyttårsaften..du store hostende brennmanet.. JEG har aldri sett så mye folk inne på barområdet der baren og Restauranten ligger..! Måtte da minst være 400 mann og mus…tett i tett. Og vet dere ???? hi hi hi…kniiiis…jeg var lur..KJEMPELUR !!
Kona mi, Jean, tok med en av jentene i baren… kjøpte en sånn blå gjennomsiktig lang netting kjole..huhummm, sånn at man lissom så rett inn på tangaen og litt pupper og sånn…ho ho…IKKE GÅ!

Så lagde jeg et sånn provisorisk champagneglass, med litt lim og aliminiumsfolie og sånn. Over 1 meter høyt..kniiis…så kjøpte jeg et par kasser champis da..og en cooler full av is..trallalaaa…og lagde en "stand" til henne uti midtgangen der utafor baren…med skilt..60 Baht små glass…80 Baht stooore glass…og 700 Baht for ei flaske….OG sigarer da…60 baht…STOOORSUKSESS !

Folk tok bilder..kjøpte ..så på 1 ½ time var jeg utsolgt..JIPPPIIIIII..!!!!

Og i natt..går natt mente jeg..var det fullt hus igjen, og jeg tror ALLE dro i bjella…og en koselig gjeng fra Skien / Porsgrunn…de dro vel 5-6 ganger hver seg…hoiiiii…så når jeg våkna trodde jeg hue satt bak fram…urgggleeeee

Husk…dere har enda sjansen til og være med på moroa…KOM DA…sitte oppi den snøhaugen der a gitt..pohhh…tullete…Snart blir det båt-tur også…KOM DA…FOOOOOORT…!!!

Vi sees…!

Erik

Erik's Corner 2002- Erik's Corner 2003
Erik's Corner 1999
- Erik's Corner 2000
- Erik's Corner 2001