Look who's talking!

erik.jpg (9743 bytes)

Erik's Corner 2002

30. Desember
Du store for en uke. Hei forresten. Full fart hver dag til gjøken plystrer og båtene kommer opp av vannet.
Bare innom en liten tur før jeg løper ut til Sølvpilen for en ny handlerunde. Er nok årets mest hektiske uke med buffeter og fest til lyse morgenen. Men det er jo moro med så mye folk etter en merkelig mager høst.
Jeg kommer tilbake på onsdag/torsdag med en oppdatering, må få unna årets siste buffet og Heineken aften først.
Fint vær og merkelig varmt om dagen også, herlig.
Må takke dere alle for det gamle året og Godt Nytt år til dere alle!
Erik

19. Desember
Du milde min gåseleverpostei …
Tretti-ti års dagen ble feiret med brask og bram, 2 dager til ende… [jeg var så fyllesyk at jeg gikk rett i kjøleskapet og åpnet 2 Heineken med en gang jeg våkna] For et party, Oscar og kona mi Jean hadde sammensverget seg mens jeg ante fred og ingen fare på sykehuset og fikset både Filippinsk band, T-skjorter med bilde av meg på og hele balletten…skit moro!
Fullt hus på diger buffet, og deretter tok det fullstendig av borte i baren... gutta kjøpte 5 og 5 shootere til meg i slengen, så jeg ble så full at det endte med at Oscar og jeg sang “My way’ foran elleville tilhengere…uhum..
Ellers er det bra med folk i byen, været er helt suverent, utrolige solnedganger, og Heineken fat ølen er duggfrisk og perlende…
Jeg ser ingen grunn til at dere ikke skulle slenge dere på første og beste fly!
Her er noen bilder fra Tretti-ti års dagen 1 - 2 -3 - 4 - 5 - 6 - 7 

Erik

13. Desember
God kveld,
Du store min giktfeber! Ingen trodde vel at en mann av mitt kaliber kunne bli syk?
Men joa, der kommer jeg hjem etter en storartet dag på hav fiske med Fatter’n, spiser pizza og tar en cognac eller 4, så brrrrr, hutre, skjelve… hele den veltrente kroppen min dirret av fryse tokter, makan, hadde jeg ikke drukket nok Heineken tenkte jeg… Så etter 3 dager til med samma skiten måtte jeg hoppe i gamle gode sølvpilen og humpe opp til BKK-Pattaya sjukehuset.
Blodprøver og tisseprøver ( lett å treffe det lille glasset med sånt utstyr, huh)  og andre prøver fulgte og som vanlig fant de 2-3 Underberger korker her og der før dommen kom. “Nyre betennelse sa dama’..” du må ligge her til feber’n har gitt seg,’ snøft! Jeg drømte om hekke løpende Heineken flasker som fiska i vann gravene, alt var bare tåke…da hører jeg i bakrunnen av drømmene mine…biiib biiib.. i feber tåka leser jeg en SMS melding fra Vodka:
”Synes du burde gjøre det lange oppholdet med oppdateringer godt igjen med å kjøpe et digitalkamera, ikke sant?"
Så nå har jeg herved lovet at jeg skal anskaffe en av de helsikes nymotens digitalgreien. (hmf, tenk å utnytte syke mennesker slik).
Vet ikke helt hvordan vi gjør det, jeg trives som kjent best med anal kamera jeg da. Men kamera må jo være der fast i baren, med en kjetting eller sånt. Så tar jeg med et eller annet kort hjem, dumper det inn på Scandibar.com. Høres enkelt ut bare jeg får lært meg det.
MEN, slapp av alle dere som fikk et svette anfall nå. Alle som ikke har sagt Ja til verdensberømmelse vil selvsagt bli 'sladdet'. Så man kan fremdeles late som man er på jordbruksmessen i Hannover når man kommer hit …hi hi…
Akevitt Tom og Erik Sing Song kan også lettere dokumentere dagene sine.

Ellers er det fullt i baren på dagtid, det ble konstatert etter utallige bil lass med mat som jeg kjørte ned i baren til bursdags partyet mitt i morra… vi drar i gang i 8 tia…kom innom, det blir garantert liv!

Som sikkert mange har hørt har Pattaya søkt offentlig gjennom Mayor'n om lengre åpningstider.
Det er ikke dårlig siden Pattaya da er første som innrømmer at det ikke har vært lønnsomt. Kanskje den nye ministeren er en kjernekar.
Ellers er det ikke det så veldig mye nytt på stengnings fronten. Er visst bare noen steder i Naklua som er stengt for 30 dager. Tony's er åpen igjen etter sine 30 dager så byen hopper og spretter av liv.

Kommer snart tilbake!
Erik

9. Desember
Hei der,
Det startet med at 3 store reise grupper kom samtidig…jeg jobbet dag og natt.. restaurant besøk, øy-turer, handling, beinhard drikking og dessverre ikke tid til engang å sjekke mailen min… ikke noe å klage over, men jeg skulle jo så gjerne oppdatert oftere!
Deretter har familien min vært her i 14 dager, kjempe moro, men det gir heller ikke særlig tid til oppdateringer og internett. Parker, Øy turer, guiding og god mat og drikke.…ja dere vet vel selv….

Uansett, mye folk og utrolig mye moro har det vært! Alle som ikke kom i høst kom på en gang gitt.
Edgar på Orkide Ekspressen var her med 31 søsken barn fra Trondhjems traktene, en utrolig herlig gjeng. Vi hadde kvelds tur til øya med leirbål og stor buffet, Filippinere som spilte gitar rundt bålet og hæla i taket!
Seafood besøk med champagne på bussen og fersk sjømat fra store salt vanns tanker.. Et bord som hadde tatt mange måneds lønninger å betale om man kunne skaffe det i Norge!

Samtidig var det en kjempe trivelig Golf gruppe som var her, masse gode venner og gamle kjente jeg ikke har sett på mange år, det måtte jo gå som det gikk, gedigen fylle fest hver dag med drikking til lyse morran for en del av oss...herlig men tøft for en gammal gjennom hullet lever…

Også kom nesten hele Proff fra Sandefjord på besøk, kjempe trivelig gjeng det også !
Så dere skjønner det har gått temmelig vilt for seg …

Ellers så har regn sesongen vart merkelig lenge i år…sol hver dag stort sett, men lavtrykk og veeeldig varmt..men det snur nok hvert øyeblikk.
Ellers er det fremdeles billetter igjen til Jule buffetten, allskens godsaker fra Norge…pinnekjøtt, Kalkun, Ribbe, Medister, digert koldt bord, …så send en mail og bestill, eller kom innom og kjøp en billett.

Og neste lørdag den 14 Desember fyller jeg år og blir alt for gammel, ugh, og i den anledning spanderer jeg stor buffet + helstekt gris… alle er hjertelig velkomne…vi setter i gang i 20.00 tiden om kvelden, og at bjella vil ringe, det garanterer jeg!!

Tror forresten det lønner seg å bestille hotell rom for dere som kommer mellom Jul og Nytt år…det begynner visst å bli veldig fullt, i hvert fall på de mest populære stedene!

Jeg lover å komme tilbake fort som lynet, tilgi mine synder!

Kom fort ned da, Heineken fat ølet er iskaldt og Krone kursen latterlig høy, mer du fester jo mere sparer du!

Skamfulle Erik

11. November
Hei,
Gurgle gurgle... Må bare beklage, trenger et par dager til før jeg kan komme med en virkelig oppdatering,,,
Har vært helt kaos her i snart 10 dager. 3 grupper har kommet som alle skal ha båtturer, julebord og andre bord.
Også leveren min som har gått på tomgang siden fotball VM, nesten da...stakkars liten.
Jeg kommer snart tilbake, kors på magen,,,Fyll opp med Prof. spørsmål så jeg har litt å pusle med også.
Vet det ligger 3-4 ubesvarte der, de tar jeg imorra, lover.
Snart tilbake, og kom kom kom, her er det hæla i taket og tenna i grisen!
Erik

25. Oktober
Hei,
Har børstet støv av Poll'en igjen. Lagt ut en ny en.
Jeg må jo finne ut om jeg må børste støv av skopusser utstyret også, snufs.
Erik

24. Oktober
Hei og hopp,
Fremdeles stille i badebyen…men det ser lysere ut utover i November, da kommer som vanlig alle på en gang!
Men jeg holder levra i full trening hver dag uansett, så jeg er klar som et egg …
Været er fint om dagen her, hvordan er det der oppe i gamle Noreg forresten?
Vår kjære minister Purachai, han som fikk stenge tidene til å bli klokka 02, rykket opp i stilling nylig, men det ser ut som om den nye fortsetter i samme spor foreløpig. Men det er da så koselig med noen syltynne i skumringstimene uten lys og!
Ellers starter salget av billetter til Julebuffeen 1 november, så kom innom og reserver plass i tide.
Selger forresten uhorvelige mengder Norsk kaffe om dagen, så om noen har plass til litt Evergood i sekken hadde det vært supert!
Kona er formann i Philippine Community Eastern Seaboard, og de skal holde digert party Lørdag 26, Latin Night på Montien hotellet.. Show fra Argentina, dansere fra Philippinene, veldig bra band, fiillippinske fra Bangkok… stor Internasjonal buffet, rød og hvitvin sponset av meg, stort lotteri og auksjon hvor alle pengene går til vaksinering av barn og ungdom på “Detention Centre of Chonburi’, en fengselsanstalt med uvettig lite fund og helsetilstander, og 25 barn i Ormac som ikke har penger til skole.
Billetten koster 850 Baht, og Jean, kona har fått med seg masse hoteller, restauranter og reisebyråer til å gi priser til lotteriet så det ligger an til en stor kveld! Billetter er til salgs bl.a. i baren…kom innom !

Kom dere vekk fra kulde, snø og regn nå, bestill billett til Smilets land og kom snarest!
Snakkes og ses!
Erik

14. Oktober
Hallo, hallo…
Endelig får jeg skrevet igjen.. han forræderen Vodka er på plass igjen på jobben! 
Han har lovet meg et lite referat og han sier han jobber iherdig med sitt referat fra Interhashen i India og alle sine dass besøk mellom Bombay via Goa til Bangalore [var visst der de hadde den beste dassen med klassisk musikk, Harley dass og hornmusikk når han dro ned tror jeg…] til pass for han, Thailand har bare snille bakterier de!
Vi venter i spenning…
Ellers har Pattaya begynt å våkne til liv, det begynner å bli mer turister å se både i barer og på stranden deilig…
OG det ser ut som “vinteren” har kommet uvanlig tidlig i år… vinden har snudd, kjøligere om kveldene, sky fritt og vidunderlige sol nedganger, så nå er det bare å kaste seg på første fly! Kom Kom!
DJ Gunnar slo seg helt vill i baren i går og ringte i bjella hele natta forresten, så det er vel mange fylle syke sjeler i dag… ihvertfall jeg.

Og dere som ikke har vært her på en stund vil ikke kjenne dere igjen oppe i 3rd road. Fra krysset Central Pattaya rd.og helt bort til North road’en er det blitt FULLT med restauranter, barer, puber med live band… jeg fikk sjokk selv da jeg kjørte forbi her en kveld…
Og Big Nyhet i restauranten hos meg!
Hver mandag serverer vi lettsalta Norsk torsk med hvit saus, ertestuing, bacon og kokte poteter… det har blitt veldig populært, så stikk innom og smak selv! 
Det har forresten vært veldig bra fiske i Pattaya siste tiden, og sail fishen er på plass allerede.. så ta en tur innom hvis dere har lyst til å prøve lykken ..

Kommer snart tilbake!
Erik

18. September
Hallo,
Jammen klarte vi det i år igjen !
Vi dunket ut de andre i innsamlingen for 2.år på rad..
Tusen takk alle sammen !
Her er et utdrag av hva de skrev fra Shenanigans:
Det kom som sagt inn mer penger etter dette ble skrevet, så total summen ble 243.265 Baht !!!

Erik Sorensen, the owner of the Home of the Hash - the Scandia Bar on Beach Road, and last year's mammoth raiser of over 370 thousand Baht, once again was sponsored by his many loyal friends with 239 thousand Baht. 
So for the second consecutive year Erik is Bike Ride Money Raising Champion, and that without a bike. The story goes that last year, the day after the bike ride, he bragged about doing the 50 km walking in 2002. So true to his word, at 9.00 p.m. on Saturday night, the night before the big day, Erik and Big Robert, his private trainer, set out to walk the route overnight. They arrived at the Fair 15 minutes before the first bike riders got back. A remarkable achievement!

Kommer en oppdatering snart, må jo det før Vodka “Quisling” og hans kjære drar på ferie til snøft India og pføy Maldivene uten å stoppe innom Pattaya og gode venner en eneste dag, grynt !
Han lover imidlertid å komme med ptrrrr.. reise brev fra turen. "Spennings roman fra brygga utafor water bungalowen ?"
"Dagen da vinglasset falt i vannet og ble fylt med gullfisk ?" "Dagen da jeg ble matforgiftet i India"
Ses da,
Erik

17. September
Du store mitt gnagsår, hei dere ,
50 Km er nå gjennomført, men det er ikke noe jeg vil anbefale venner og bekjente akkurat… det var TØFT !

Robert, min svenske kompis og jeg startet opp fra Diana Driving Range klokken 21.00…jeg var fyllesyk som en halv dau moskus okse etter en super rangel kvelden før..som varte til over 6 om morran.
I lyseblå sykkel skjorter som strammet omkring vakre veltrente kropper startet vi opp… Der kommer det ei rød håret dame hoppende ut av en bil..
“Hi guys, trodde dere kanskje at dere skulle slippe unna Pattaya mail ?” sa hun… dermed var det full foto seksjon og forstyrrende elementer.
Og joggu hadde vi ikke kommet lenger enn nedi bakken i North Ptty Rd. så står det to karer med digre tv kameraer og stopper oss…ingen fred å få.
Dermed var det ned til baren hvor vi ble møtt av masser av jublende halvfulle Nordmenn med plast krus med pils, og enda flere innpåslitne journalister !
Men endelig kom vi oss ut i jungelen der hvor kun ekte mannfolk, tigre og lausbikkjer tør å ferdes om natten…
Med lommelykter festet i sykkel skjortene og blink lys på ryggen gikk ferden lekende lett… litt pils, litt mat…baby powder i sokkene hver 5 km og livet smilte til oss…
Helt til 30 km var det, da klarte ingen av oss å spise lenger, pilsen ble stående igjen, og livet ble tøft…på en liten bro på 35 km spydde Robert nedstrøms og jeg oppstrøms…herlig…så kom det et helvete med en oppoverbakke som ingen ende ville ta, og da kom soloppgangen og varmen selvsagt…!
På 45 km hadde noen stjålet både maten og drikkevarene våre , men vi hadde ikke orket noe uansett, så vi fortsatte rett til mål, med nye masende journalister som vi ikke orket å snakke til.
Ruten ble gjennomført på 12 timer og 11 minutter…. ikke så fort, men prøv det den som vil.
OG summen innsamlet ble 6000 mer enn jeg trodde, vår alles kjære Baker’n tro til med 5000 etter løpet, og Oddgeir med 1000! Tusen Takk!
Så totalt innsamlet er nå 243.265 Baht !

Ellers er det litt mere fart om dagen nå, har kommet en del folk etter hvert så Heineken treningen min kommer endelig til nytte!

Kommer bilder fra spaserturen når Jean får fremkalt… håper de ble noe av for engangs kameraet lå I lomma og dugget .
Vi ses, jeg går i baren og blir bedugget selv!

Erik

13. September
God aften,
Ja nå er det dags for å gå 5o km’ern i morgen kveld…
Innsamlingen gikk over forventning i år også synes jeg, selv om det har vært en stille sommer her nede klarte vi å samle inn fantastiske 237.265 Baht til “Good Sheperds Sisters” Fontain of Life senteret!
Tusen takk alle som har hjulpet til å bidra! Spennende hvor mye Jesters MC klarer totalt i år.

Nå sitter vel alle å vedder om vi skal klare å gå de 50 eller ikke… forresten nøyaktig 52,5 Km i år…
Her er det hardtrening og store doser Heineken som gjelder !
Vi starter i morgen kveld klokken 21.00 fra Diana driving ranch. Tenk på meg da, når dere sitter med pilsen 16.00 og tippekampen starter i morra, ugh, der startet Erik på sin 10-12 timer vandring, ugh.

Her er løps opplegget som er nøye nedtegnet i fylla…under innflytelse av store mengder Heineken fat øl…
Hver 5’te kilometer setter vi ut bokser med 1 iskaffe, 1 Gatorade, 2 vann, pføy…og selvsagt en Heineken… og et halvt rundstykke på hver så vi ikke mister noen dyrebare kilo på våre veltrente kropper underveis…
Første stopp, Scandi bar 5 km - Dansk salami, 10 km - Egg kaviar, 15 km - karbis m/løk, 20 km - tunfisk salat med masse majones, 25 km - lapskaus i termos, 30 km - bacon med snudd speilegg… phhh…der kommer 3 km’ters oppoverbakke, 35 km - kylling bryst med tysk remulade, 40 km - laks med eggerøre, 45 km - Norsk leverpostei fra gul boks med sur agurk,
52.5 km, MÅL! - Heineken mens jeg blir kjørt rundt i trillebår av kona!

Og kona har kjøpt engangs kamera så vi tar bilde av oss selv hver 5’te Km…følg med…VM og OL blir barne mat i forhold til dette… Manndoms prøven med stor M.

Ses kanskje…
Erik

12. September
Med Viggo på plass i Nordre Sving på dagtid, sammen med Akevitt Tom og Erik Sing-a-Song, erklærer jeg herved høsten '02 for åpnet.

Erik

11. September
Breaking News: Erik Sing-a-Song og Akevitt Tom har inntatt Nordre Sving.

6. September
Morn morn…
Ikke mye nytt å fortelle om, men Vodka maser og maser så jeg får ta en kort oppdatering for å få fred …
Det er fortsatt stille i byen, har vel vært litt mer folk enn forrige måned... men må fremdeles holde omsetninga oppe med bein tøff Heineken drikking til lyse morran…
Gata [beach roaden] er så godt som ferdig, med nydelig flott nytt fortau foran baren…ble veldig bra !
Og på Jomtien jobber de som bandarer med ny promenade langs hele stranden… ser kaotisk ut nå, men jeg tror det blir veldig bra... med lys og det hele.  De lager faktisk også promenade den andre veien helt bort til neste stranden etter Pattaya park….så når høysesongen kommer kan man gå turer helt fra den ene enden av Jomtien til den andre .. under palmer nede ved havet uten en bil som forstyrrer…
Det har også åpnet ny 7-11 butikk vegg i vegg med baren, supert når jeg går tomt for Red Bull og slikt midt på natta…

Ellers har det åpnet 2 nye steder på 3’d roaden... en restaurant /sports bar som kalles Marlow’s og et sted med live band og restaurant som kalles The Earth… Knife sier at Marlow’s skal testes i kveld , så følg med Mr Knife Forkinsons og Madame Tastebud’s side dere som liker mat og moro…

Og nå går det mot innspurten i årets innsamling for Care for Kids…
Skal vi klare over 200.000 iu år da tro?
Regner i hvert fall at kona må kjøre meg rundt i trillebår de første dagene etter de 50 km.
Mye trening er det om dagen også, er bare såvidt jeg klarer holde vekta oppe.

Japp, japp… jeg kommer tilbake når det blir litt mer trøkk !
Erik

5. September
Fisk og maraton donasjon fra Morten S. ... 1 - 2 -3 - 4 - 5
Har DU et bilde du vil dele med ScandibarDåttKom, send dem inn! Ære, berømmelse og lønn der oppe venter!

29. August
Litt fisk og bar... 1 - 2 -3 - 4

27. August
Hei der mine damer og herrer,
Nu har øyeblikket kommet som hele Norge har ventet på..
Det ingen har visst, kun Sir Vodka himself og undertegnede, er at Vodka i fullkommen stillhet, med dunkelt lys og nyspissede blyanter, med lunken Spansk rødvin og små runde lorgnetter, hodet dypt ned i hardbarkede hender…tenkende… i flere år har han jobbet dere, uten lønn…vel vitende at hans lønn vil kun komme i himmelen (og litt hvitvin i Scandi bar)
La oss sprette champis flaskene og la rakettene gå til værs….
Vodka har laget en fullkommen guide over Pattaya og Eastern seaboard dere, med alle detaljer… alt fra Bussruter til brennevin, strender til shopping, restauranter og severdigheter!

Og han er så blyg at han vil ikke engang ha sitt navn på Guiden, for en helt…la oss alle hedre han og kjøpe han[ meg] et par kalde Heineken hver gang dere ser han [meg]..!
Han har lovet den kommer ut på ScandiOrama i dag eller i morgen …

Ellers er det vel så flott vær her som i Norge om dagen, helt nydelig med en liten bris som kjøler ned kroppen. Ta en tur ned nå, det er her moroa er, og pilsen og maten billig…

Ses snart,
Erik 

23. August
Hei der,
Fremdeles ganske stille i Badebyen, men vi har da fått til litt styr og moro vi som er tøffe nok til å være her…
25 mann og mus var påmeldt til båt-tur til Hardtien på Coral Island..
Da klokka var 2.30 og vi skulle møtes i baren var alle sluser åpne… det rett og slett høljregnet…
Jeg så tvilen i fjeset på mange av de oppmøtte, og 5 stykker trakk seg , huh, det skal være Nordmenn? Over 30 grader da gett, og trekke seg pga. noen regn drypp …snøft.
2 andre klarte jeg til slutt å overtale etter at den ene løp febrilsk rundt i gata etter regnfrakker, hi hi…
Etter en fin båt tur ut kommer vi til en regn fri nydelig hvit strand uten en eneste turist…. perfekt!
Mens de andre koser seg med en kald pilsner, lager kona og jeg i stand buffet… både nystekt ribbe, skinkesteik, oksesteik, alle typer kald mat inkl. oster OG innbestilt stor fisk, 4 kg krabber, reker i hvitløk, akkar... skal jeg love at det ble et flott bord, mmmm..
1 liter Linje akevitt til maten skylt med med iskald pils og hvitvin gjorde stemningen litt lettere…
Deretter var det som vanlig ut i vannet, nå med mine suverene plastikk skillpadder med hull til glassene som jeg fikk i gave av Charlotte og Lars for en tid tilbake… de tar bølgene som en middels olje plattform i Nordsjøen!
Der ble det skålt mot en oppdiktet solnedgang, og tvilerne forsto plutselig hvorfor jeg insisterte på å dra, Hardtien skuffer aldri!
Deretter tente gutta på stedet opp leirbål for oss, og vi skålte og koste oss med stolene i ring rundt bålet i ren Asterix stil…mmm

20 personer, 20 liter vin, 1liter akevitt, 1 flaske gin, 1 flaske Countreu, 1flaske vodka, 1 flaske Chivas…. akkurat passe før man kom på jobben og startet den seriøse drikkingen…! Herlig tur !

Ellers hadde vi “balle”lag igjen da, komlle eller potet ball…kjært barn har mange navn.. Det holdt på å gå riktig galt…
Jeg trodde jeg hadde rette blandinga jeg, varmen var akkurat tilpasset og jeg slipper “ballene ‘oppi vannet, ptrrrr….alt løste seg opp du, makan, jeg måtte øse dem opp igjen og det så ut som 17 glass maneter i bakrus oppi der, ugh..
Med gråten i halsen og ventende Møringer sultne som bever, forsøkte jeg igjen… svetten silende fra hver pore, med skjelvende hender med vissheten om katastrofen var nær, slapp jeg “ballene ‘ oppi igjen… jeg turte ikke se i gryta på 7 minutter, men der lå de faste og fine og smilte til meg….. da spratt jeg en akevitt og en kald pils….
Som Ingar sa, “det ordnar seg nok til slutt ska du se”

Ellers er nye betong gata på Beachen så godt som ferdig, kun fortauet som gjenstår… det ble faktisk veldig bra…
Kom ned en tur snart da, ikke la oss ha all moroa alene !

Erik

 

15. August
Hallo,

Har stokket litt om på sidene til Sørensen, leser du dette fant du nok frem.
Kommer litt mer etter hvert også. Prøver en hotell side først siden det er mest spørsmål på dette området, først og fremst i Soi 13 området.
Vil trenge masse hjelp til priser på noen av stedene også, samt beskrivelser. Det beste hadde vært hvis dere alle kan si deres mening om steder dere har bodd. Kommer tilbake med skrik om hjelp!

Kom gjerne også med tips til nye sider, åpent for alt! 
Også bilder da... Som Erik sier er det håpløst i 2002 med enkelt bilder av jentene, de vil ikke. Men han skal vel prøve med gruppe bilder framover... ja, kanskje oftere også, kanskje.
Send gjerne inn bilder dere måtte ha av Pattaya og Thailand, del det med andre.
Lover ære og berømmelse i Scandibar Hall of Foam. Har noen allerede fra Morten S. Legger dem ut asap.
Vodka

8. August
Morn,
Ja dette tok sin tid….
Grunnen er at Juli var en stor skuffelse…huff og huff.
Det er jo vanligvis en måned med fullt av ferie gjester og full tut i baren, men i år ble det ikke slik. Jeg vet at en av grunnene var Fotball VM, mange av dere tok jo ferien i juni i år, i stedet for juli, men stille blei det.
Det var så stille at jeg satt og syntes synd på meg selv med te og vodka…brukte samme te-posen 4 ganger for å spare penger.
Kona og jeg har våre 2 ganger i uka “ut å spise og kose oss på restaurant besøk” …og de ble redusert til billige Thai restauranter med lange Heineken og spicy Thai mat…ingen dyre viner der i gården nei…

Men nå de 3 siste dagene har det plutselig tatt seg litt opp…skjønne det den som kan... med felles ferien over og alt ? Er det billett prisene som gikk ned fra 5 august som er grunnen tro ?
Så dette har jeg jo selvsagt feiret med barsk og brak i baren med god gammaldags Heineken fatøl og shootere….ohhh så fylle syk jeg har vært de to siste dagene…

Ellers er det meget gode nyheter for dere trofaste Scandi.com lesere underveis…
Det ser ut som Vodka etter stort press og utallige spørsmål fra folk om hotell i Pattaya endelig vil lage en hotell side med kart over “little Norway" og alt, makan til gutt! Blir vel en sånn side hvor vi kan skrive meningene våre om ditt og datt.
Og en mystisk Mr.Knife Forkinson og hans nette Madame Tastebud vil også komme med egen restaurant side med 2 oppdateringer i uken fra restauranter i Pattaya eller hvor de måtte befinne seg på kloden…
Der kan dere følge med og finne steder og restauranter ingen “vanlige” turister har mulighet til å finne på egenhånd…Gled dere!
Og i går hadde jeg min første debut som “potet ball kokk” på egen hånd…Og da gutta smilte bredt med melke barten sin…[og pils og akevitt som jeg setter som krav for å kokkelere] og utbrøt at “det er akkurat som eg er vandt med heime på Sunnmøre”…ble jeg jo stolt som en hane…
Så takk for god opplæring Arne Kåre !

Kommer snart tilbake jeg,
Erik

26. Juli
Noen Songkran 2002 bilder er lagt ut på fotoalbumet.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17

17. Juli
Hei og hopp,
Her er jeg igjen, det er liksom ikke måte på for en fart det er på oppdateringene om dagen ! til og med uten at Vodka har mast [i hvert fall ikke på 2.7 minutter]
Litt stille om dagen, det var liksom et rush av folk, og så ble de borte igjen…merkelige saker..for flyene er jo proppa fulle!
Men det er jo deilig, mye mer tid til å drikke Heineken og spise god mat!
Det har vært DET været om dagen, nesten skyfritt , herlig sterk vind som har gjort at du ikke har kjent at det har vært stygg varmt…[helt til du setter deg i bilen og det ryker av fingra da du tar i rattet... og lager takluke gratis etter at du svir av deg rumpe ballene]
Men nå har det vært 2 dager med overskyet og livgivende regn…mmmm, deilig det og, lukter bedre av trærne og blomster… bare ikke Luckie..bikkja vår [han stinker i regnet han !]
Ellers er nok åpnings tidene de samme, lyset går kl. 02.00…men vi sitter da og mimrer over livet med kald pils for det… man venner seg til alt..med litt rolig Rod Stewart i bakgrunnen og et par stearinlys er det ikke så verst det heller..! Ellers har de visst fått nye Holywood Disco på sjøen til å følge de samme regler som på land og…de ble nok glade etter DEN investeringen…
Men det er 2 steder som natte rangler’ne kan gå for å slå seg løs i vill disco dans.. Marine 2.. I kjellern på et Araber hotell ikke langt fra Marine disco er det full trøkk til kl., 6 om morran, og et sted som heter hmmm, var det “secret place” de kaller seg, ÅPNER først 06 og har full guffe utover lyse morran.. phhh.. ikke noe for meg som ligger i hardtrening til 50 Km’tern.. Edgar og Orkide Ekspressen gjorde det fantastiske igjen de..! 100.000 Baht til innsamlingen for “ care for kids” Tusen Takk !
Og Tusen takk til dere andre også som er med å hjelper til…det er ikke summen som gjelder.. ALLE monner drar her ! Som jeg sa i fjor, noen få halvlitere på Aker brygge kan forandre livet til en liten unge som ikke har håp i livet.. tenk på det !
Jeg kommer tilbake igjen da det er litt mer action å fortelle om jeg…
Ta en tur nedover da vel.. !

Forresten,snufs, vår kjære nymfoman parakit Nikkie sovnet stille inn for noen dager siden .. dere som ikke tror det er selskap i en fugl må tro om igjen... ikke mer “happy birthday to you” om morgenen, ikke engang bryllups valsen eller den glade kvitringen og hylingen da vi kom hjem… vi holdt ut i akkurat 12 timer…så nå er en ny nymfoman i familien Sørensen…hans navn er selvsagt NIKKIT[w]O ..og som dattera vaar Yvonne sier, ‘he is a cute little angel”…. 

Eller melder Vodka fra nyhetsfronten at det er rimelig bekreftet av Cats Go Go i Pattayaland 2 har gått på en endelig smell. Den skal nå være stengt for godt etter at noen som jobbet der solgte litt dop på si'. Kommer tilbake så fort man vet hva som skjer med Penthouse hotellet, vet endel bor der. Er åpent som vanlig nå sies det. Ellers er Clinton Plaza i BKK solgt, og alle må ut snart. Et nytt hotell skal opp på tomta. Dollhouse i Soi Cowboy har visst også gått på en smell med litt for lite klær når mennene i uniform kommer. De vet ikke hvor lenge de blir stengt, men de flytter nok over alt til Pattaya, og Clinton Plaza i perioden de må stenge.

Ses da,
Erik

16. Juli
Hatten av for Edgar og OrkidéEkspressen igjen, 100,000 blanke baht'er til årets Charity Drive igjen!!!

12. Juli
La ut noen bilder fra Komlefesten. Ukens referat kommer Søndag/over helgen. God Elg!
Erik

2. Juli
Uff og hei!
Her er jeg så fylle syk at jeg ikke tør å se ut av vinduet engang,…enda så truer han kyniske Vodka Mannen meg til å oppdatere…han eier ikke skrupler og menneskelige følelser i kroppen den mannen…

Sommer ferie turistene er her…og det med knall og brak…
Smokk full bar og bjella sto ikke stille et sekund i går…vurderte nesten å montere slikt apparat de har på norske apotek… “Nummer 54…din tur til å dra i bjella…”

Ellers var Stig og kompisen hans og jeg på fiske tur da… kjempe fin dag med sol og dugg på ruta da jeg våkna kl 6 om morran…
OG som dere kanskje husker… sist Stig skulle på fiske tur med meg våkna han 4 timer for sent!.. men denne gangen sto de der som noen prester kvart på 7..” Vil noen ha en sjøsyketablett sa jeg” og gulpet ned mine 2..
HA HA HA, sa Stig…”jeg er gammal sjø ulk, jeg har ALDRI vært sjøsyk i mitt liv jeg ” Men merkelig nok ble han blåere og blåere… deretter bortimot grønn i trynet… ”Føler du deg ikke vel?” sa jeg med følelse…
“Jo jeg jo, helt fin jeg” sa’n… og tok en slurk vann - så spydde han helt fra sofa’n sin og over hele meg.. HA HA HA…
Så endelig fant han en sport han kan slå meg i… neste år vil han ha VM I lengde spying med arma på ryggen….

Ellers er det lettskyet flott vær om dagen…, billigere enn noen gang, 5.35 for Norske krona…, minst 5.45 på Visa, regn ut selv… 180 baht for 300grams pepper stek med bakt potet og frisk salat…50Baht for en fatøl…
Kast dere paa flyet fort da !
Ellers begynner vi innsamlingen for Jester’s “Care for Kids” i år igjen.. og i år GÅR en venn og jeg de 50 km jeg syklet I fjor…
I fjor fikk vi Nordmenn inn 357,540 Baht… helt fantastisk! 
Kan det være mulig å slå den summen tro? La oss i hvert fall gjøre vårt beste… penger tilsvarende 6 lady drinker på en GoGo kan virkelig gjøre livet bedre for de barna som virkelig trenger det!
Les litt her om dere vil vite mer… http://www.care4kids.info/

Vi ses når fylle nervene har lagt seg litt…

Erik

20. Juni
Hei og hopp,
Jeg trodde det skulle være lav sesong forrige måned og fram til nå jeg….
Spør levra mi om det da !
Makan,..full trøkk hver dag..og en super koselig gjeng fra kalde Tynset flytta inn i baren nærmest på hel tid!
Det gikk i cognac og countrau iherdig svelget ned med kald fat øl til lyse morran hver dag…du store så moro!

Fikk til en herlig fin øy-tur også..25 stk ble vi…
Ribbe, skinkesteik og laks og mengder med herlig sjø mat, selvsagt akevitt og cognac rundt bålet og 25 liter med vin som leskedrikk ved siden av for lissom å holde væsketapet under kontroll…
Koh Larn skuffer aldri, det er så nydelig der ! Krystall klart vann, røde blomster i trærne, kritt hvit strand, grønt klart vann uten så mye som en liten plastikk bit ..mmm..og bål når mørket faller på da, med stolene i ring rundt bålet mens du hører dønningene 3 meter unna…huh, tror jeg drar igjen med en gang jeg …

Har vært ute på flere fine fiske turer også, bra bett og mye moro…kom å prøv lykken dere også !

Og dere lurer vel på Mr. Mocca master ?
Han er vel installert og tatt i mot med åpne armer …Evergood’en går ned på høykant med smilende fjes som sier mmmmm….
Gikk nesten 7 liter første dagen ! Var litt problematikk første dagen jeg ikke var der da…en servitruse klarte å skuffe kaffen oppi det hullet vannet skulle og omvendt…merkelig blanding sa de som kikka på, hi hi…
Så har noen plass til Evergood i bagen på vei ned er det VELDIG velkomment !
De driver forresten og lager betong dekke på beach roaden om dagen, så halve gata er høyere enn den andre..he he.. der datt det selvsagt en baht bus [taxi] utafor kanten rett utafor baren. Etter ca. en halv times super show uten at noe hjalp, gikk Viking gjengen fra Scandibar ned med brede ben og jern i blikket ned og løfta hele bilen på veien igjen. For en glad sjåfør !

Ellers er det flott vær om dagen, bare en liten skur om natta…deilig det.

Ses,
Erik

30. Mai
- Breaking News - Breaking News
Erik gikk seirende ut av verdensmesterskapet i bowling med Stig, på Tops bowling 18.00 onsdag. Motstanderen Stig ble knust i en lekende 3 runders oppvisning. Erik ble deretter dritings på premien, 2 flasker Chivas.
- Dette har vært en Breaking News fra Scandibar dått Com

28. Mai
En liten lydmelding fra Sørensen, skrevet ned av Vodka.
Er vel det jeg må kalle det, nå når jeg sitter her med 20 gule post-it lapper. Pluss noen meldinger på Messenger og ICQ fra Sjølveste.
x-x-x-x-x-x
Hei alle sammen, nærmest daglige oppdateringer nå i lavsesongen jo. Også han Banken som synes det går sakte med oppdateringene da, skamme seg med en varm Singha burde han.

Noen har dratt hjem på sommerferie nå. Piano Viggo hoppa på et fly med kurs for en ”sommer” som han kalte det. Ingar er snart på flyet, men han kommer hjem igjen om 14 dager han, ja e'kke bra å være borte for lenge nei. Ingar og jeg har satt i gang den store Mokkamaster operasjonen. Ingar kom med ideen om maskinen og Harald fra Stavanger tar med herligheten ned hit når han kommer om 1 uke. Du store, kan drikke Vodka og norsk kaffe snart nå. Må bare bestemme meg for hvilket kaffemerke. Ja, vet det er utrolig mange delte meninger der, nesten som folks mening om Heineken draugh er best i 0,3 eller 0,4 liters glass det. Ja, ja, etter masse overtaleser er jeg da snart den stolte eier av en mokkamaster. Karsk anyone?
Stig har kommet seg nedover også. Vi skal ha verdensmesterskapet i bowling mellom Stig og meg på onsdag.

Å ja, også dagtid foreningen da. Du store, var litt kaos her om dagen der nede. Erik Sing Song hadde mistet stemmen. Var jo tilløp til lettere kaos da vettu. Akevitt Tom måtte nærmest oversette alt Erik Sing Song prøvde å si. Ja, tenk dere selv.

Fremdeles litt stille i store deler av byen, bortsett fra noen horder med amerikanere som reiser i morgen. Men jeg vet det er mye folk på gang nå. Kommer med VM og sommeren i Europa.

Kona mi fylte tjue-ti (tiogtjue) på søndag også. Den filippinske foreningen som hun leder hadde samme dag et kjempe arrangement på Marriott til inntekt for gamlehjemmet i Banglamung med 150 gjester. Ellers er det vel ikke de store nyhetene her siden sist. Sa jeg at jeg var full i går? Nei tenkte det. Og som Pattaya Mail har bekreftet… Gågata fra central til sør er lagt på is, mye is.

Været er fint også. Bangkok er jo nærmest i gang med sine daglige regnskurer, mens her nede på Østlandet er det bare ølet som fosser.
Grrr, bortsett fra forrige mandag da, ugh, når jeg hadde tatt med Lucky (ja, hunden) på hash løpet. Lucky er ikke helt utviklet i hodet enda så målet er fremdeles alle søledammer og pytter som finnes på en 45 minutters runde på hashen. Og som ikke det er nok liker Lucky alltid en siste dupp før bilen skal inntas. Og hva er da mer naturlig enn å riste seg inne i bilen ved første kryss - ja flink bisk, vente til far er ute i trafikken! Tror sølvpilen, bilen min, har blitt vant til det nå for gresset gror fint i baksetet.

Nå som sommeren blomstrer i Norge er det jo på tide å snakke om høstens store begivenhet i badebyen. ”Jesters MC Care for Kids Charity Drive 2002” går av stabelen 15 og 21 september.

Som vanlig er den todelt med Sykkelrittet og Childrens Fair søndag 15 september, og Pub kvelden lørdag 21 september. I år holdes Childrens Fair arrangementet på Diana Driving Range i Nord-Pattaya, mens Shenanigan’s i år også skal holde Pub arrangementet.

Fjorårets arrangement var jo mildt sagt en gedigen suksess. 2,6 millioner Baht ble samlet inn med god hjelp fra alt som kunne krype og gå av Scandibar gjester som sponset meg på sykkelrittet med utrolige nesten 360,000B, inkludert de 100 ’store’ fra Edgar og Orkideekspressen.

Så… ja… nå er det snart dags igjen da. 1 juni starter jeg opp igjen jeg, med innsamling og beinhard trening i baren hver dag, ja 7 dager i uka, vekten og væskeballansen må gjennom en beinhard oppkjøring før 15.september.
Etter mange diskusjoner i baren til de merkeligste tider. Jada jo tidligere på morgen jo bedre var diskusjonene Vi fant jo fort ut at å sykle de 50 kilometerne en gang til er jo ingenting lenger for en atlet som meg, med en lever som lårmuskulaturen til Lasse Kjus. SÅ, jeg skal gå de 50 kilometerne i stedet jeg, like greit det!?. Hmmm, ideen hørtes mye bedre ut i baren klokken 04.27 her om dagen. Med meg på ferden tar jeg med min gode svenske venn i 130kg klassen.
Jeg lover jeg skal mase litt mindre om donasjoner i år - før jeg blir full nok, he he.
Vi slenger opp siden rundt 1 juni, som i fjor. Skal legge ut treningsprogram også, så dere andre kan bli med å trene litt, knegg. Tar i mot alle rare donasjoner som vanlig, kanskje vi burde ha en auksjon en sen lørdags natt, eller lotteri. Tenker på det jeg, gode ideer mottas med stor takk.

Gir meg nå jeg, jobben venter -  greit Banken?

Erik

27. Mai
17. mai bilder... 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
Der ser du "Banken", nærmest daglige oppdateringer her!

20. Mai
- Breaking News - Breaking News
Erik Sing Song og Aquavit Tom observert i baren på dagtid i går.
- Dette har vært en Breaking News fra Scandibar dått Com

19. Mai
Hei, nå er jeg virkelig klar og i gang igjen !

Har du noen gang våknet med en kropp som føles ut som den har gjennomgått en obduksjon, men så fant de ut  at du var levende alikevel,… så de sydde deg sammen igjen, og sparka deg ut på gata ? Uhu, sånn følte jeg meg 18 mai. Du store hoppende lammelår med urter og fløtegratinerte hvitløks poteter som vi hadde det moro på 17 mai.
Masse folk stilte opp,…hadde aldri trodd det var såpass med folk igjen i byen nå i lavsesongen.. vi serverte gratis buffet som vanlig i og med at 17 mai og 16 års dagen til baren var på samme dag i år også…
Både ribbe, laks, spekeskinker, oster, skinkesteik, hjemmelaget surkål og masse mer på menyen… Og kona mi Jean hadde kjøpt med halve Norge av stearinlys, servietter, flagg ..etc.. alt i Norske farger, så det var virkelig flott og stemnings fullt!
Ikke bare det…he he, hun hadde også kjøpt inn sånne jukse tattoo’er av Norske flagg..i hauger og alle størrelser..makan! De som var lettere ”hårprydet” i panna som f. eks Anton, fikk dekket hele  skallen med Noreg… og andre på kinn og lår og Gud vet hvor… for et syn !
Nasjonalsangen ble også funnet fram igjen etter intense leteaksjoner på pc’n.
Ingar redda oss!!!

Ellers ringte bjella i baren bortimot hele natta, så det var godt Jean var med som ledsager hjem, ellers hadde jeg vel sovna i veigrøfta etter eller annet sted. Herlig kveld !

Kommer masse flotte bilder fra17 Mai…gled dere..

Som det har blitt nevnt tidligere ble det jo en liten Norges tur i månedskiftet. Ja, jeg vet det, hvis jeg ikke kutter ned snart nå så nærmer gjennomsnittet seg snart en tur hvert 4 år siden ’86. Men jeg må jo titte litt til familien, og la familien titte litt på ”fenomenet Norge” og landet som lager osten med hull i. Kona og datteren min hadde krevd snø på denne turen, så jeg tilbrakte noen uker på nettet, leste alt jeg kunne av meteorologiske (håper Vodka rettet opp den med en norsk ordbok) observasjoner for områdene sør for Trondheim. Jeg fant ut at snø kunne oppleves i shorts helt til midten av mai i visse områder, så vi dro av sted.
Vi opplevde både snø, sol, regn, hagl, kuling…og endte med at dattera klagde over varmen ute på Gressholmen til slutt !!! Perfekt !
Og til dere som trodde jeg var en Heineken drikkende feiging…jeg tok alle Berg og Dal banene og ble skutt over 50 meter i været som en ihjeskutt leirdue på Tusenfryd siste dagen…, uten med så mye som en halvliter i kroppen, hah …Til og med Solan Gundersen ville vridd seg i pur skrekk !

Litt ”mellom periode” med folk om dagen her i badebyen. Brukbart med nordmenn, men ganske stille i mange deler av byen. Dere andre venter vel bare på sommerferien. Masse tilbud på fly som vanlig, så kom dere nedover. Husk at dette er landet hvor dere får en nydelig pepperbiff av indrefilet og en Heineken til prisen av en øl på Aker Brygge!!!
Litt av de vanlige nyhetene også…Åpningsloven og ”sonene” har vært nevnt igjen den siste uka i Thaiavisene. Når alle trodde sonene var glemt og begravd, tok en viss minister opp ballen igjen, og sa at det var like før nå. Så da er det i gang igjen, mest i Bangkok hvor alle utenom Patpong skjelver i nikkersen. Ingenting er sikkert om hvor lenge stedene i sonene og utenfor skal kunne ha åpent, men midnatt i boligområdene og 04.00 i sonene er nevnt. Vi venter som vanlig i spenning. Mange steder uten vegger og air condition skrur som vanlig av lyset 02.00, og fortsetter som normalt, politiet gir inntrykk av at stedene utenfor boligområdene, som på beach road, har lav prioritet.

Ellers ser det ut som Walking street’en er begravd…den de begynte med hver lørdag…
Ihvertfall de to siste ukene har det vært trafikk som vanlig, så grisen kan nå rusle rolig ned til restauranten som i gamle dager…phhhh
Tror jeg runder av litt der jeg, skal snart på jobb ..men har ennå ikke lyst på en Heineken etter 17.mai du skjønne og milde.
Mest sannsynlig ordner det seg etter litt god mat….. 
Håper dere alle hadde en bra 17 mai!
Erik

16. Mai
Hallo alle sammen.
Ugh, er litt opptatt med barens store 17. mai buffet om dagen. Dere er selvsagt alle velkommen! Gratis er den jo også,,, med stor feiring av 16 års jubileet også. Kommer tilbake med fyldig referat rett over helgen.

Puh, her er endelig noen staff gruppe bilder også 1 - 2 -3 - 4

Har en riktig god 17 .mai, gå i tog med måte.
Erik

18. April
Hei, Vodka her igjen... (ja, desverre)
Sørensen har klart det igjen. Ble overtalt så jeg lovet litt skriving sent en kveld, dum som jeg er. Ekke så ille, har reist på "ferie" så jeg har litt bedre tid enn en vanlig dag i badebyen. Sto opp klokken 08.00 etter 9 timers søvn, hvor mange ganger har man gjordt det her nede, hmm.
Ikke så mye fra Harestua's store sønn her, så dropp ut nå hvis det er siste nytt fra Scandi du ser etter. Bare kjedelig preik fra Bar filosofen Vodka.

En muntlig oppdatering fra Sørensen sier at "Arsenal er slemme om dagen, en viss person flyr rundt med et stort smil om dagen, hmf. Litt tynnere med nordmenn om dagen, som vanlig er med tanke på Songkran, men har fått melding om flere på vei".

Erik mente 2 ting måtte nevnes litt om dagen, intil han får spisset ferdig blyanten. Walking street på lørdager og Songkran så langt, og bildene som er på vei til de berømte Staff sidene (det ble vel 3 ting det ja)
Han har hatt 2 og 3 fisketurer i uka som unnskyldning, pluss, brukt mye tid på å finne et engangskamera som tåler Songkran m/pulver, banning fra jenter og gjester som blir tatt bilde av, og, hmm husker ikke den siste.
For å ta kamera sist... Jeg lover at en rull med film skal brukes i baren! Så legger jeg det ut etter scanning.
Kanskje... hvis nok av dere forteller Erik hva et Digital kamera sparer en stakkar for i arbeid med fremkalling og scanning.... jeg har gitt opp... Erik sier han aldri vil eie et.

Erik sier han har fått masse spørsmål om den nye Walking street'en på lørdager. 
Lurer egentlig mest på om jeg har blitt veldig rar jeg, med tanke på ideen med gågaten fra Central (Klang) til den egentlige walking street. Hater vel egentlig å innrømme det men man savner egentlig ikke Baht bussene, HVIS man ikke trenger dem.
Problemet er selvfølgelig det alle hater med ideen, at resten av byen får den trafikken som Beach roaden mellom Central og Walking street vanligvis har. Jeg så aldri børjan på moroa, bare dagens versjon med start klokken 16.00. Første lørdagen holdt jeg øye med 2nd roaden og det så ut som det først begynnte å tette seg til etter 18.00. Ikke helt bra med tanke på at alle som vil ankomme Noreg siste dagen før jobb og har et fly rett før/etter midnatt lørdag. MEN MEN, det var ikke så ille. Folk jeg kjenner har reist på den tiden uten problemer, legg til noen minutter så er du safe. Bor du i Little Norway (Diana, Lek, AA, Centre, Sailor, Norge og alle de andre i 12/13 er veien kort opp Soi Diana osv).
Selve Beach roaden er som en oase, helt utrolig egentlig. Vet ikke om den vanlige vestlige Pattaya turist blir imponert i filler av underholdiningen men det er Thailand på det beste og verste. Forrige lørdag observerte jeg: Live musikk på et lydnivå som ville fått Oslo Spektrum til å slå sprekker. En auksjon over artikler som du vanligvis ikke trenger som en turist (en bord vifte og en lampeskjerm av typen bad-taste-70's), men som dro litt folk siden noen faranger hadde satt sin ære i å by på alt og ingenting. Med ujevne mellomrom paserer diverse danse/musikk grupper. Mye trommer, lokale "danselag" (hmm, hørtes ut som et eller annet fra flatbygda).
Jeg hold på å bli påkjørt av en mann med skiltet "Miss Planet Rock 2002", etterfulgt av 10-15 lekrebisker i tradisjonell Thai kostyme. Nesten litt Loy Krathong over det hele. Så ikke noe til den berømte kokkosnøtt utskjæringen, som byrådet dro frem som noe alle turister ville ha, eh. Unga elsker en stengt beach road, de sitter tett i tett å tegner med kritt på asfalten.
Oppsummeringen er at det er masse som skjer, men som den vanlige turist neppe bryr seg katta om. Som i Oslo er alt som er moro forbudt, a la gatesangere som imponerer og folk som gjør ditt og datt du ikke har sett før med en hatt som pengeinnsamling. Eneste som virkelig dro mye turister sist lørdag var en gjeng gutter som spilte den asiatiske volleyballen med bruk av alt utenom hender. Trink i Bangkok Post hadde veldig rett når han dømte gågata på Silom, søndager, nord og hjem - Den er fin, fredelig for de som er der, men alle i gatene rundt lider. Samme kan nok sies her.
Har ikke bestemt meg helt enda om jeg skal være egoistisk å like ideen eller ei. Fint for oss som ikke reiser langt på en lørdag, og et rent helvete for mange andre. Har hørt rykter om reisetiden fra Jomtien til Soi 2 men velger ikke tro den. Og du må ikke kjøre 2nd roaden! Foreløpig må jeg si at Beach road på lørdager er meget behagelig. Og glemte nesten... "stengt-til-midnatt" varte helt til 22.38 sist lørdag. Oh Well...

Songkran er igang, og ferdig, i det meste av landet. Noen få steder gjenstår og som vi alle vet, Pattaya har sin dag den 19.
Jeg skygga unna 16. på morgenen, så jeg mistet 17. men vil påstå at starten var noe roligere enn tidligere (kommentarer på webboardet mottas med takk). Jeg skal inn en tur i lukket bil (he he) imorgen 18, skal ta en runde.
Tiden mellom 12-16 april var litt rar. Kunne gå merkelig tørr mellom Soi la-oss-si-9 og Yamato. Unntaket var 14.april da det var litt mer på dagtid. Kveldene var stille. Er folk lei på kvelden nå?
JEG snakker selvfølgelig ikke om områdene i sør, og Soi 7-8... Du store vannkanon... Førte gang jeg så det komplette kaos der var vel 11 eller 12 april. Sku'kke forundre meg mye hvis de startet 9.april. Måtte ta en pause på Olala for å tørke opp, med en lett øl.
Spennende med 19. I utgangspunktet er det forbud mot de lange "få-ut-10-liter-vann-på-0,3sek" stengene. Mest kaos for våre venner fra Tyskland (Kai & co) og ex-TQ bilen. De vet ikke hva de skal gjøre. De har kansellert nå men ser an saken. Bilen vil nok bli savnet, he he... 12000 liter og 60 isblokker.
Kanskje 2002 blir året da Songkran forandret seg litt. De som vil sprute i en uke (hmm, kom ut litt feil den), holder seg i de typiske farang gatene, vi som klarer oss med finalen den 19. får da litt fred.
Har et engangskamera klart, skal knipse meg gjennom å legge ut på Scandibar.
Vodka

PS: 18 april oppdatt... Kjørte fra sør mot nord og tilbake til Walking street. Kaos og Kaos. Du holder deg kun tørr i en bil med 4 vegger og et tak. Verst fra OD Bowling  til trafikklyset på 2nd road og Pattaya Tai, ser ut som dette er høytid i araber kvartalet. Så er det full fest med jevne mellom rom hele veien. På Beach road er det som vanlig forann bar gatene, og Mike. Trekker tilbake nesten alt jeg har sagt om rolige former frem til 19... 

12. April
Laptop tilbake fra veterinæren, gi meg en dag så er alt oppdatert.
Skjer det noe igjen legger jeg inn oppdateringer på web boardet. Noget ustabil laptop her.
 
Her er siste oppdat. fra web boardet inne som "9.april"

Vodka

9. April

Hei igjen folkens,
Her er det ikke lett aa faa drikke i fred nei…
Har ikke faatt saa mye kjeft siden jeg gjemte jarlsberost under hueputa og smugspiste om kvelden jeg, og da var jeg bare 9 aar gammal, snoeft…
Fredelige gamle venner drar til og med til Phuket bare for at jeg har vaert litt lat, snufs…
Men men, her er jeg…
Det har vaert helt utrolig med Nordmenn her i Paasken..plutselig er alle kjente her samtidig, virkelig moro !
Det er saa mange Bergensere her at det umulig kan vaere mange igjen paa fiskebryggen der borte..kjempemoro! Jeg maa lage spesial bord utenfor baren hver kveld for aa faa plass til alle…
Og vaeret…jeg har nesten ikke sett en sky paa 2 maaneder, men det er vaaarmt, nesten saa varmt at det skal bli godt med litt isvann over hue naar Songkran, vannfestivalen begynner den 13…
Jeg tjuvstartet litt for meg selv forresten for 2 dager sia…makan.
Hadde vaert paa fisketur hele dagen jeg, og hadde vel egentlig tenkt paa en fridag hjemme etterpaa, men saa hadde Vodka fyren med sin vakre sambo ankommet dagen foer saa jeg var redd jeg skulle faa kjeft hvis jeg ikke stilte opp, he he…
Tok et glass hvitvin eller 3 til fisken jeg hadde fanget (foliestekt i ovnen med hvitloek, sitron smoer og urter, mmmm)..
Fortsatte med perlende heineken draft saa var det gjort…phhh
Discjockey Sorensen sjonglerende med regningsbokser, sang gammal rock & roll og slo vann og pils over hue…var dritmoro da, men absolutt ikke i gaar…
Har vaert paa masse fantastiske fisketurer i det siste…faatt mye stor flott fisk, saa det kommer bilder og noen historier paa fiske sia snart..

Jeg kommer med en rapport igjen etter Songkran jeg, kjoeper meg et vanntett engangs kamera saa kan dere faa se litt av galskapen…! Og Vodka mannen legger nok ut 100 Songkran bilder som vanlig.

Erik

06. Mars
Hei,
Bryter en gammel tradisjon (regel?) her med å si at ”Hei, Vodka her”.

Unge Sørensen har nettopp insistert (han sa vel egentlig Heinikunert) på at han ikke vil ha tid til et eneste velvalgt ord de neste dagene. Etter litt skravling frem og tilbake sa jeg meg litt, (jeg sa vel egentlig mindre enn litt) villig til å skrive ned det han egentlig hadde summert opp forrige uke med. Moralen er vel egentlig: Ha alltid et ”nei, aldri” klart når unge Sørensen prøver å overtale deg til noe etter alt for mye Malt Whisky på en lørdag.
Dette er nærmest ordrett, rett fra mannen selv, for få timer siden:
”Du store hellige lammelår, med en fedd hvitløk dyttet inn her og der, vet dere hva…!? Lørdags ettermiddag og jeg skal på verdens viktigste oppdrag i Naklua, også glemmer jeg at Beach roaden er litt stengt pga av markedet og gågaten som jeg nevnte. Ugh måtte svette meg gjennom litt ekstra trafikk OG måtte tenke dype tanker om hvordan jeg skulle få posene ned i baren senere. Satt jo med bilen full av mer igrendige-og-digrere ingredienser (ble den riktig?) enn vanlig. Lørdagen er jo viktigere enn de fleste Heineken dager, jeg slår meg liksom litt løs med noen Heineken på lørdagene, både før og etter midnatt. Kan jo også hende at unge Solskjær finner på noe i tippekampen!!!!
Er jo litt jubel også da, pleier å ta på en tynn singlet og liten shorts når jeg løper med posene bort til baren.” 
sa Sørensen før han løp ned til ”grisen”¨, i går lørdag.

Siden dette er litt juks prøver jeg meg med litt bestikkelser allerede nå…
Alle dere som har vært på 54 (eller mindre) reke turer med Erik til Mr. Lang. Her er et 16 år gammelt bilde fra stranda. Bildet er tatt rett nedenfor Mr. Lang. Til dere alle som gråter en tåre… ALLE andre strender i Thailand har mistet "litt" de også!! Her er ett til

Sørensen hadde ikke så mye nytt så det ble litt tynt. Han lurte litt på hva han skulle skrive om så lenge det hadde vært en av de største standard Heineken ukene noen gang:
”Fremdeles bra med nordmenn, herlig, blir vel en eneste stor lever-på-snei fram til påske som vanlig! Uka var egentlig helt standard med mycket Heineken, mat og moro, bortsett fra litt ekstra varme et par dager - er jo snart starten på den varme sesongen nå. Får jo nesten påske stemningen jeg også! Cracken går sin vante gang med 02.00. Ser ut som det er blitt et system alle kan (nesten) leve med. Men vi venter jo alle på reglene med de varslede ”sonene”. Det er jo ventet at vi som holder til i sentrum, utenfor bolig og tempel områder får litt friere tøyler. Men som sagt, vi vet ikke mer enn dere enda.

Inntill videre er det same same….: ALLE GoGo’er, Disco og Air Condition barer stenger 02.00. Beer barene har som vanlig litt friere tøyler, så lenge lyset blir skrudd av 02.00. Mange benytter sjansen til å holde åpent til fuglene kvitrer ”koko””

Lover jeg skal få Sørensen i gang igjen snart, ser det er et par ubesvarte i Prof. boksen også. Han beklager virkelig vely big at han er litt opptatt om dagen. Ha'kke engang hatt tid til den ukentlige fisketuren" sa han
Siden jeg kaster bort alt for mye tid på emnet ”Thailand og nattelivet”, her er litt fakta om den siste måneden, høflig stjålet fra diverse diskusjons board….:

Phuket har hatt en av de største smellene med Thailands første permanente stenging av en bar. Japp, Shark Club mistet lisensen for godt! Grunnen var noen bilder på web siden som ”noen” personer satte mindre pris på.

Bangkok går frem og tilbake. For øyeblikket er ingen GoGo’er stengt men det merkelige har skjedd at Nana Plaza har tapt masse business. Mange av barene på Nana har satt opp prisene på alkohol til et nivå som Bangkok ikke har sett før, og det kom sammen med at 3 av de mest populære barene har vært stengt i 30 dager pga mangel på en eller annen "dresscode".
Samtidig har alle visst at Dollhouse var på vei til å åpne på Soi Cowboy. Dollhouse åpnet på Soi Cowboy og skal ha gjort det rimelig bra. Cowboy har vært alle lokales favoritt sted i mange år med Bangkoks laveste priser, inntredenen til Dollhouse styrket vel bare ryktet til Soi Cowboy.
I den siste uka har det sett ut som Nana har tenkt til å svare litt på øl prisene. Særlig mange av GoGo’ene som ikke er tilknyttet Crown Group ser ut til å legge seg på et lavere nivå (90-100B). For de som synes Patpong har litt sjarm er prisene her ofte lavere enn Nana, men høyrere enn Cowboy, MEN det gjelder kun drikkevarer.
Den siste store, Clinton Plaza, er fremdeles der. Ingen vet hva som kommer til å skje på eier siden, men mange av stedene er fremdeles i business. Landet ’CP’ ligger på er til salgs.

Pattaya… tja…
Gledeligst er vel at ”kun” en GoGo er stengt for øyeblikket. ”Dollhouse Pattaya” gikk på en ”30 dagers” men er snart åpen igjen. 3-4 andre, blant dem Cats, Frozen og Lipstick har hatt en liten 30 dagers men er tilbake i business med gedigne åpningspartyer.
Så… alt er egentlig fint.
Som Sørensen ville sagt: ”Ser bare ut som at løsningen er litt tidligere Heinikinering… Jeg har happy hour fra 10.00, ja det er ti null null. TQ sparker i gang 13.00. Er jo nesten så man slipper stranda det jo”. Blir vel ikke solbrent av Black Light...
Og når jeg la på…. Fikk jeg bare lyst til å vise dere bildet av unge Sørensen anno 1987….knis. Hmm, kanskje jeg burde grave frem flere klassiske 80'talls bilder. Her er badebyen i '86/87.

Vodka-full-som-en-dupp-04.30

19. Februar
Hei igjen,
Glemte forresten å fortelle at de skal lage gågate hver lørdag helt fra Central Pattaya Rd…  hvor de skal plassere alle biler og trafikk, motorsykler og slikt skal bli moro og se!
De skal visst ha masse kultur saker, show, boder og mye moro…
Hvordan grisen min skal komme ned i tide driter de i, så alle frivillige send meg en mail… vi må bære en 50 kg’s gisse på aksla fra 2 rd. og ned… hurra… Eller kanskje den burde ankomme med speedbåt hver lørdag, men da burde jeg vel ha horn musikk på stranda.
Her er noen bilder fra turen vår til Trat…for dere som liker fisking…her, her, her og her.

Ikke si det til noen…men det er veldig mange barer/steder i by’n som har oppe selv om lysene er slukket…så tørsten blir nok slukket.. Selvsagt ikke hos meg, da jeg følger loven til punkt og prikke…!

Ses snart…Heineken være lovet !

Erik

18. Februar
Makan,
Kikker gjennom gjesteboka og der er det jo forfryktelige klager om at jeg ikke gidder å oppdatere…
Nei det har vært dårlig med inspirasjon i det siste…tiden flyr rent fra meg her. Har nesten ikke rukket å sjekke mail engang jeg…

Uansett.. det er fremdeles mye folk her nede.
Heldigvis er Kinesiske Nyttår overstått, for det var nesten umulig å komme fram pga. busser overfylte med små gule mennesker. Var ikke ett hotellrom å finne på ei hel uke…!

Stengetiden er fortsatt kl. 2 over hele Thailand…men det virker som om folk begynner å forandre litt på vanene her… nå merker jeg at mange spiser middag så tidlig som i 7 tiden, og det er dem som normalt har tumla ned i restauranten i 12 tiden for å få seg en matbit….

Fikk en mail fra Phuket, og der var det visst like ille eller værre…eneste stedet det var full guffe etter kl 2 var 7 eleven sa’n…

Ellers er det helt nydelig vær hver eneste dag, nye gode restauranter spretter opp som paddehatter…så mat tilbudet har vel aldri vært bedre her nede ! 
Strand promenaden på Jomtien bygges forresten om, så det blir promenade på oversiden av stranden bortover hele veien.
Mange synes det er en dårlig ide, men personlig synes jeg det ser bra ut .

Jeg skal ta et alvorsord med Heineken flaskene mine i kveld, så kanskje de kan gi meg en overdose med inspirasjon så jeg er litt raskere tilbake med litt oppdateringer her…

Kom dere nedover fortere enn svint nå…sitte hjemme å fryse er jo bare kjedelig….

Erik den trege

18. Januar
Kremt,
Ja nå er det vel på tide med en liten oppdatering eller?

Det har vært så mye stress og mye folk at jeg har nesten ikke rukket å sjekke mailen min engang, phhhh…
Det har vært så masse folk i baren og restauranten at jeg har måttet kjøre ned nye mat og drikkeforsyninger opp til 3 ganger om da’n…ho ho…

Nyttårsaften ble storslagen med champagne, sigarer og det flotteste fyrverkeriet noen kan drømme om….og nesten 150 personer dukka opp på mat buffeten hos meg…skikkelig moro var det!

Så har nesten hele Porsgrunn og Skien vært på besøk da…og de rikket seg nesten ikke ut av baren, Tusen takk!
Det ble vel kanskje litt for mye Heineken for noen til stunder… som f. eks. en koselig anonym herremann vi kan kalle Coppe…hi hi…
Han skulle forklare om noe, men kunne ikke i all Verden huske hva det hette på noen språk….”alle hoteller har det “ sa’n…det er Blått…neiii, det er ikke havet…ikke akvarium,…jaaa det er våttt…”Nå husker jeg det... BADEBASSENG” ! 

Ellers har dere vel fått med det tragiske som har skjedd, hulk?
Mannen bak Heineken-ølet, Alfred Henry «Freddy» Heineken, har drukket sin siste pils.

Jeg synes dere alle burde gjøre som meg , ta 6 Heineken på styrten og 2 minutter stillhet …!

Ellers har jeg vært på mange fantastiske fisketurer… ligger noen bilder her og her.. Doc, Roar og meg klarte etter nesten 1.5 time å lande en 40 kg cobia….ikke dårlig !

Var også med Jørn, Ove og familien min ut til Trat…dro 13 timer ut i åpne havet og fiska store red snapper.. og jammen fikk vi en “ray-shark’ ..noe de ikke hadde fått der ute på 20 år påsto kapteinen på båten…

Nå regner jeg med at det stilner litt med turister etterhvert, så da prøver jeg å oppdatere litt flittigere !

Ses da,
Erik

07. Januar
Hei, her er noen bilder fra Nyttårsaften.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 15

Erik's Corner 2002 - Erik's Corner 2003
Erik's Corner 1999
- Erik's Corner 2000
- Erik's Corner 2001