Look who's talking!

erik.jpg (9743 bytes)

Erik's Corner 2003

16. Desember
God dag, god dag…
Her skal jeg si levra får jobbe overtid!
Full guffe hver eneste dag, bjella ringer ustanselig, appelkornen og tyrkisk pepper’n rekker nesten ikke å bli kald før den er i glasset… OG ryktene var riktige de, både Erik sing-a-song og Akevitt-Tom er på plass i nordre sving med Erik litt furten inniblant når plassen hans er opptatt!
Bursdags partyet ble skikkelig moro, 2 Filippinske band fra Royal Cliff (med god hjelp av søstra til kona som synger der), masse god mat, smokk fullt av gode venner! TUSEN takk alle som kom innom og takk for alle hilsener!
Jeg kom dinglende hjem kl 07.30 om morran, og enda da var det folk igjen i baren.
Kjølige kvelder fremdeles, tipper temperaturen ligger ned mot 20 grader på natta, så jentene og jeg holder oss til lang arma og jakker mens turistene sier at det er som en god Norsk sommer…. brrrrr.
Det er mange som spør hva det er på buffeten vår Julaften, så her er litt av det jeg kommer på i farta…

Koldtbord
Kokt Norsk laks i laubær og hel pepper
Speke mat i alle former
Røket ande bryst
Mange forskjellige oster med kjeks
Lever postei med bacon og stekt sjampinjong
Skinke
Stor red snapper sweet / sour
Konge reker trukket Isalt 
Krabber (både reker og krabber blir levert levende rett fra fiske båt!)
Norske rensede reker med dill majones
Røket norsk laks
Røket makrell
3 typer sild
Dansk rugbrød og ferskt Fransk brød

Varm buffet
Ribbe
Pinne kjøtt (både røket og urøket) med alt tilbehør (stappe av Australsk kålrot)
Mammas hjemmelagde medisterkaker…mmmm
Kalkun (importert)
Grove medister kaker Dansk style
Skinke stek med sprø svor
Medister pølser
Oksestek
New Zealandsk lammelår ovnsstekt med hvitløk og urter
Ovnsstekte hele kyllinger med stuffing av grov medister, hvit løk, epler
Marinerte ovnsstekte spare ribs
Hjemme laget surkål
Kokte poteter
Brun saus
Rørt tyttebær
Sylte agurk
Fløtegratinerte poteter
Potetmos

Dessert
Ferske jordbær med krem eller fløte
Iskald tropisk frukt av alle sorter

Tror jeg fikk med det meste - Julenissen kommer også på en visitt for dere som har små–troll!
Prisen på gildet er 600 Baht.

Synd Vodka går glipp av alt dette…snøft… Mexico og andre skumle og lumske steder er vel ikke noe sted å oppholde seg i jula… snøft. 
RIKTIG GOD JUL alle sammen!!!

Erik

13. Desember
BREAKING NEWS!!!
Aquavit Tom og Erik Sing-a-Song er på plass i Nordre Sving. Kom innom for siste nytt innen vitenskap og om verdensfreden!
Dette har vært en BREAKING NEWS!!! fra ScandibarDåttCom

12. Desember
Hei igjen,
Tilbake etter en saftig forkjølelse, phhhh mange og tredve i feber og fossefall fra nåsa.
Måtte sende kona på jobb for meg, så dårlig var jeg - drakk varm Famous Grouse og tygde hvitlauk for harde livet. Men tøff som jeg er dro jeg på natt fiske med Amerikanske Clay!
I feber tåke og snørrete var jeg, men han hadde utsatt avreisa en uke bare pga fiske turen, sånne gutter liker jeg!
Men nå har jeg vært tilbake på jobb 2 dager allerede og for et kjør. Nesten alle god gutta er på plass, og nye kommer hver dag! Otto, Stig og Pål kom trygt fram med pinnekjøttet, selv om de måtte punge ut skyhøye overvekt penger. SKJERP dere i innsjekkingsskrankene! Skal ikke vi stakkars Nordmenn i utlandet få et skikkelig Julebord vi også da, snøft….
Dagfinn med venner kom i går, ja det detter inn med kjente fjes virkelig hyggelig!
Angola-Ingar er også på plass i Nordre Sving - herlig!

Det har vært Norsk musikk og bjelleklang til lyse morran i to dager til ende, og bedre blir det nok ikke i kveld… Stig og Pål har med klippfisk, så det blir nok et herre måltid i kveld med iskald øl og akevitt til, og når jeg drikker akevitt før jeg begynner å drikke går det alltid galt… huff!
Det går også rykter om at Erik sing-a-song, Akevitt Tom og Viggo er rett rundt hjørnet, men det er ikke konfirmert fra høyeste hold enda.
Det er nok stooore sjanser for at det blir en øytur før Jul, hvis jeg overlever bursdagen min søndag da, har bange anelser om at det kan bli tøffe kår… kom innom for en ribbe bit og litt buffet i 20 tiden da…alle er veldig velkomne !

Vi ses snart !

Erik

5. Desember
Litt November fisk

4. Desember
Noget forsinket... September bidraget fra Ingar Fisk & Vilt.

1. Desember
Hei igjen,
Uhu, her går det unna, nesten utslitt før høysesongen starter for fullt jo…
Veldig bra med folk og flere strømmer til hver dag, tyder på at det kan bli en super sesong i badebyen! Tok en liten tur i gågata her om dagen med kona, og du store for en folke mengde… et rent show å sitte med en kald Heineken å studere alt det rare som går forbi. Det har forresten blitt flere virkelig fine steder nede i gata med bra band og full guffe, flott å se at det kommer mere og mere steder som sikter mot familier.. Herlig at vi kan ta litt fra Phuket markedet. Store flotte coctails utskjert av hele frukter, bartendere som lager de oppvisningene, band i bakgrunnen… og enda hadde de jaggu barne stoler…ikke dårlig!

Ellers har Roar vært på et meget hyggelig besøk, kun en uke, og med ca.12 restauranter å rekke over kan bli tøft for alle og enhver ! Tror ikke den gutten engang rekker å kikke på alle de små nydelige brune smekre kroppene som vandrer rundt her….neida, i tankene hans er det indrefillet, mest mulig foretter og best og mest gode viner…. Thanks giving dag klarte han en prestasjon ikke mange tar etter!
Lunch på Bruno’s, deretter full kalkun middag med suppe dessert og tilbehør på New Orleans, OG så stakk han joggu opp på Grill Room for bakte Østers, 220 grams Angus rib eye til slutt…Jeg er dypt imponert! Jeg burde vel bare tilby han skribent jobb i Forkinson konsernet, hmm, får kanskje spørre han.
Otto kommer snart også, tusen takk til deg! Han stilte opp på direkten og tar med 20 kg pinnekjøtt nedover, i tilegg til 20 kg fra Stig er vi da reddet for i år ! Mammas medister kaker ser også ut til å ha fått haik ned, hvis Rune får billetter da.
Været er helt fantastisk, med kjølige kvelder så jentene og jeg bruker langarma gensere, kassereren satt med hette på i går…så vinteren er her! Var nok nede i rundt 21 grader,brrrrr…
Veldig mye fisking om dagen, men det er veeeldig fulle båter, så vær så snill å gi beskjed i god tid om noen vil prøve lykken. Sverd fisken er ikke inne for fullt enda, men er oppservert rett ute i fjorden, så med noen kjølige dager til blir det nok full sailfish aksjon….

Jule billetter ligger til salgs i baren, så bare stikk innom når som helst!
14 Des. blir jeg enda et år eldre så jeg river i en buffet i restauranten, og bjella vil smelle uavbrutt alle er veldig velkommen!
Ingar kommer snart fra Angola, så jeg gir ut gratis malaria vaksine til alle i Nordre sving fra tirsdag…
Ses snart…
Erik

17. November
Hei,
Solen skinner og turistene strømmer på! Nesten utrolig hvor mye nordmenn det er om dagen. Det hender vi sitter 2 rekker rundt nordre langside (er det ”store stå”?) som f.eks på Loy Kratong feiringen her om dagen.
Dagene går som vanlig med til fotball, øl, fiske og eh, øl. Synd ikke Mr.Arsenal ser meningen med orntli’ fotball…
Også Ingar a stakkar… stikker av gårde til Angola på jobb! Masse fisk der sikkert men tok han med seg utstyret til fisking…. Nei da… uff. Så vi er uten hoff-fotografen på fisketurene inntil han er tilbake. Han knipsa masse før han dro som er på vei ut nå, bl.a. et legendarisk soloppgangbilde.
Sa jeg at solen skinner og temperaturen er nesten fortreffelig?
Og endelig fikk jeg besøk fra verdens navle også. 2 stk Harestuinger ankom med brask og bram!!!
Noen som er i julestemning? Ikke jeg men jeg vet jeg må igjennom det snart. Jeg trenger litt hjelp i starten her. Føles også litt bedre hvis jeg ordner noe litt tidligere enn vanlig, så…
Noen som kan ta med 20 kilo pinnekjøtt nedover? 1 flaske vodka i premie til vinneren! Stig har allerede tatt på seg 20 kg og han oppfordrer alle andre til å …. Ha ha.
Uff fikk nesten julestemning nå, er vel 2 måneder igjen så…
Fikk tatt noen bilder fra Loy Kratong festen også så nå er det bare kampen med fremkalling og scanning. Det er jo litt sjarm med analt kamera da!
Fiskinga går for fullt. Klarer en båt med jevne og ujevne mellomrom men det er en kamp om kapteinene! Reiser ut 2 dager på rad nå så det blir nok noen bilder. Skal du nedover de neste månedene så skrik tidlig hvis du vil ut!
Fikk endelig også i land en avtale med Dynasty. Så same same… de godtar mine norske bookinger uten kredittkort. Svømmebassenget med boblebad på taket er nettopp ferdig så dette hotellet vil nok stjele noen gjester fra de andre stedene i Soi 13. Ta en titt neste gang du er i byen. Starter du i Bangkok på Dynasty der, ved Nana, er det gratis transport til Pattis hvis du booker noen netter i Pattis. Skulle nesten jobba i reklamebransjen jeg.
Og fra nyhetsfronten så flirer alle av APEC møtene. Har visst aldri gått villere for seg i Bangkok. De som deltok ble advart mot Nana/Patpong/Soi Cowboy og vips slo de to fluer i en smekk. Ingen måtte stenge og ingen forvillet seg inn i syndens huler.
En ting som er mer seriøst enn noe er de falske visumene. Dere har vel alle sett annonsene som lover ditt og datt når det gjelder arbeidstillatelser og visum. Det som er felles for mange av dem er at de tar med seg passet ditt på ”ferie” så du får det rette stempelet også slipper du en stressende utenlandstur.
Dette er nå fy fy og mange ambassader går så langt at de anbefaler deg å miste passet (kontrollert heter det vel) hvis du har et stempel i passet du ikke er stolt av.
Snart tilbake igjen.

Erik

7. November
Endelig tilbake !
Her har det gått unna….Først hadde jeg et kjempe hyggelig familie besøk, deretter kom det en stor golf gruppe…skikkelig moro og veldig hyggelig.. men jeg har knapt nok rukket å se paa pc’n..
Hele mail systemet stoppa opp med nesten 500 mails og digre vedlegg, så loxinfo stoppa hele stasen her, grynt…men her er jeg!
Turistene strømmer til, mer og mer folk hver dag som går ! Det tegner mot å bli et skikkelig bra år nå som APEC er over uten bomber og granater, SARS er vekk, SVARTEDAUEN er over, og dommedagen kansellert!,…og prisene her nede er latterlig billige for turister med hard valuta….
Det har vært et merkelig høstvær, tror bare det har vært et lite regn skyll på de 3 siste ukene! Bare skyfri himmel og herlig temperatur på kveldstid.
Billettene til Julaften blir lagt ut over helga, så stikk innom fort som mulig dere som vil rekke “første forestilling” Det blir som vanlig Norsk jule mat i alle former, pinnekjøtt, ribbe, medister, digert koldtbord, stekte ender, laks, ja stort sett det meste.
Fiskinga stoppa også opp for en periode, men hadde en kjempe tur med moder’n og husband, 26 flotte fisker, OG ja, de hadde med NORSKE nam nam reker…ingenting smaker bedre på havet med majones og iskald Heineken!
Vi hadde en fantastisk middag med min Mamma som fylte 30 år, minst, på Grillroom Royal Cliff, så følg med på siden til Forkinson, han har blitt informert!
Dere som spør om Dynasty i Soi 13... Jeg legger den ut for booking så snart jeg har fått endelig svar fra dem. Vi har diskutert litt frem og tilbake med kredittkort. Det ser ut som det blir kredittkort som garanti. Men de vil ikke trekke noe fra det så lenge du kommer som avtalt. Får endelig svar i helgen. Litt bråkete der om dagen så Sandy passer nok de fleste best inntil de har bygget ferdig.

Ses snart igjen !

Erik

15. Oktober
Oj og Oj for en hektisk uke.
Startet og endte med fisketur som igjen gikk kjempe bra.
Så hadde vi en herlig ettermiddags/kveldstur til øya igjen da… Masse god mat, ”litt” drikke til å leske strupen med og en herlig gjeng. Kan man bedre ha det enn i en solnedgang, men lett saltvannsmak i munnen, og en hvitvinsglass i hånden... måtte være tequila det vel, trenger bare sitron og litt saltvann.
Leirbår og speidersanger satte bare en prikk over i'en.
Noen bilder her av ymse kvalitet da de ble tatt med en videokamera.... 
Også dere…som jeg har jobbet i det siste også, i tilegg til nattskiftet da! Har jo lovet en tur på Sandy Spring lenge for å se om det var mulig med noe Scandi rabatt. Så jeg krøp inni skapet, helt innerst der ikke engang noen av husdyrene våre tør bevege seg. Der lå den, konfirmasjonsdressen. Litt skrukkete og litt stram over magen og bysten men satt som et skudd ellers. Pen sko og rene hvite tennis sokker, og til Soi 13 bar det.
Fikk avtale med høvdingen på stedet som viste seg å være en nydelig liten sak, knis. Joa, jeg kunne gjerne selge Sandy jeg. Hun hadde jo lagt merke til at det var noen nordmenn i nabolaget.
Så dealen er… siden hun vil at alle skal selge til samme pris… 990 baht i døgnet, men uten medlemskapet!!! Ja, du slipper de 3 hundre og et eller annet Baht'ene. Og ikke nok med det… knis…. En øl gratis hver dag i Scandibar!! Riktignok det merkelig ølet kalt Carlsberg Draft men du kan oppgradere deg til Heineken Draft for en 10 Baht. 
Hi Hi, reisebyråer slenger på hotell når de ikke får lov å gå under i flypriser, jeg slenger på en ettermiddags øl.
Og siden jeg er i det gavmilde hjørnet, hver 10’ende kunde får en overraskelse!
OGSÅ… siden jeg hadde strøket skjorta, og jeg hadde selvtillit som en Kathoy i høysesongen så fortsatte jeg i gata jeg…. Så det resulterte i 950B (normalt 990B) på alle Dynasty hotellene med kjempe rabatt på månedsleie og gratis minibuss mellom hotellet i Bangkok og Pattis hvis du tar en natt der eller 2!! Hotellene ligger i Soi 13, oppe på Cliffen og ved Nana Plaza i Bangkok. Og gratis øl i scandibar hver dag (ikke i Bangkok, knis)
Og den nye gule... Inn House, ved siden av AA Residence har jeg fått lov til å selge for 650 Baht, normalt 800B. Her er det også 1 øl per natt siden jeg helst ville solgt for 600. De har også dyrere rom og suiter. Beste deal her er ukes og månedsprisene. Lite minus for manko på svømmebasseng. Pluss for priser nede i 430B ved månedsleie + strøm/vann.

Huldrede for en uke…. Fiske 0600-1800… sove til 20.00, hotell møter til 22.00, så jobbe (ja, Ingar) til 05.00. Kommer sikkert til å rase ned i vekt jeg.
Vodka har laget ferdig alle sidene om hotellene men jeg må vente litt med å legge ut alle. Trenger noe info fra et par av dem, men de kommer straks.
I mellomtiden ligger kladden ulinket her
Det er selvsagt snart håpløst med rom i høysesongen men jeg skal prøve. Hun ene jeg snakket med har også kjennskap til et par andre hoteller i nabolaget når det går mot utsolgte hus.

Det er masse nordmenn om dagen men fremdeles stille i resten av byen men det bør ta seg opp nå som sola skinner mer og mer, og regnet holder seg unna. Ny fisketur i morra, livet er herlig. Kom ned da.!
Snart tilbake, og Knife er på gang.
Erik

7. Oktober
Hei der,
Her er litt Children's Fair, Staff, hunder og Harley'er.
Erik

2. Oktober
God dag ja,
Ja her går det unna…
I en ganske så folke tom Pattaya, ser det ut som om Nordmenn ihvertfall har skjønt “pointet” og hoppet på flyene nedover..! Mye folk i baren både på dagtid og natt skiftet …
Ingar, Aksel [skal du gå?] og gjengen jobber doble skift... tøffe gutter!
Jeg var nemlig så dum på en av våre hyggelige fiske turer og sa jeg matte rekke jobben den kvelden… alle kikket seg forvirret rundt, og til slutt spurte Ingar meg rett ut..”har du fått deg jobb????”
Snøft…enkelte forstår ikke hvilken jobb det er å drikke ei kasse Heineken hver kveld i 17 år …!
Men etter dette lille opptrinnet har det blitt slik at hvis jeg ringer Ingar eller Aksel og spør hvor de er…joa…selvsagt “på jobb “..som betyr Nordre Sving i baren !
Erik “ski loftet” var innom på hyggelig visitt, men måtte hjem og jobbe igjen dessverre.
Han drakk Heineken fat øl og svelget ned med lady drinken “Gin/Tonic i går… og da jeg fortalte at ekte mannfolk drikker Cognac... tok han rådet... men det endte med en løpe tur inn på dassen i ren “Stig-stil”..he he..
Ellers to fisketurer to dager på rad, 19 og 26 fisk…ikke de helt store, men kjempe hyggelig, havblikk, deilig mat, utrolige natur opplevelser…prøv en gang !
Litt regnskurer nå og da, men også sol nok til å bli brun for den som liker det….herlig temperatur! Vi satt "nesten" og hutra litt utover til fiske plassen i går…
Begynner å bli veldig fulle fly mot Jule tider, så book i tide! 
Snart tilbake,
Erik

28. September
Bedre sent... August fiskebilder her. Takk til Ingar!
Vodka

23. September
Hei og hopp…
Endelig er Vodka gutten hjemme på jobben sin igjen så jeg kan få arbeidet litt i fred…Ikke annet enn drikking, spising og jag når den karen med sambo er i by’n..
Men noe godt kommer det jo av det…har et par nye gode oppdateringer fra Mr. Knife etter besøket!
Kommer neste mandag, uhum….
Det har vært en kjempe hyggelig periode i baren!
Masse hyggelige gamle kjente på plass, og da er det selvsagt bare en ting som gjelder…FEST, fest og atter fest….bjella og rundene har gått i ett, og gamle favoritt sporter har atter kommet tilbake til Scandi…. Du kan tro hvor mye moro du kan ha av å kaste mynter [Terje har gode veksle-forbindelser med dass-kjerringa] i et champagne trau utover natta…alle får 5 mynter hver og den som treffer minst mynter i bøtta må kjøpe en runde til spillerne….vill jubel både blant spillere og jentene som fikk alle myntene i tips!
Kjempe fiske tur, natt + dag med Roar som hadde med Norske reker…ikke mange ting i verden kan måle seg med solnedgang over havblikk hav, iskald Heineken, Norske reker og majones…og gode venner ! Det måtte i tilfelle være en telt tur i Nordmarka….[ikke sant Roar?]
Og Skiens Terje hadde med DEN gaven til meg, fantasi den gutten gett! Porsgrunns akevitt flaske som han hadde fjerna gamle etiketten og laget en ny en.. helt super profesjonell en med bilde av meg veeeldig sent på 17 mai da jeg drikker av en halvliter og ei Heineken flaske samtidig! Flaska heter “Gammel Pattaya” Nytes kun av øl hunder med sans for hav fiske, tennis, god mat med rød vin og ihuga Man U fans…he he, slå den a….æresplassen øverst i sprit hylla!
Og så har jeg en liten historie som ikke er for de under 18..og er alt for tøff til at jeg kan nevne den på Mr. Knife’s side….
Som sagt hadde Vodka, sambo’n, Knife og Madame noen utrolige og hyggelige middager sammen…
Og under den siste ble stemningen lettere høy etter jeg introduserte Vodka til den Franske tradisjonen med en liten kalvados mellom forett og hovedrett… Og etter jeg hadde fortært en fortreffelig “rack of lamb” var tallerken min sleika og ren med bare masse knuste tygde bein rester igjen.
Vodka hadde nok i stillhet betraktet dette, og da jeg bemerket at jeg kanskje ikke kunne klage til kokken på maten nå, hadde Vodka akkurat tatt en munn full av deilig Rioja…du store min for et vulkan utbrudd, vinen spruta opp vegger, krystall lyse kronene var dryppene med vin, og skjorta til Knife så ut som den var truffet av en hagle ladning på rugde jakt…og stakkars Vodka satt med hode gjemt inni henda i nesten 5 minutter før han turte og titte frem….Aldeles utrolig kveld. Vodka mener jeg burde være komiker på heltid, bare ikke når andre har munnen full av vin.
Og som Vodka skrev i oppdateringen kom jeg meg full men helskinnet i mål etter sykle turen, OG vi klarte jammen å vinne atter en gang…79.500 Baht ! Tusen, tusen takk alle som var med å hjelpe til!
Dere kan lese full rapport om Fair’en i Pattaya mail
Til slutt er det å melde at sail fishen er tilbake etter vanner har kjølnet av og vi fikk 16 nydelige fisker i gaar, og et “strike” av sail fish…men den satt ikke fast dessverre .. Så om noen vil prøve lykken, gi beskjed i god tid ! Båtene med de få gode kapteinene er veldig fulle for 2-3 måneder !
Ikke sitt der oppe og se på detektimen, KOM hit å ha det moro og lev livet!

Her er litt fisk og gammel Pattis! 1 2 3 4 5

Ses,
Erik

17. September
Hei,
Vodka her. Får irritere noen av dere med en oppdatering på vegne av Erik som neppe er i stand til noe idag etter at United så vidt slo Pananakanakaios, eller noe sånt. Så ikke kampen, lå trygt på rommet med dyna godt opp under øra.
Søndagens Care 4 Kids gikk glimrende for seg, selv for Erik som gjorde det på sin måte...
Siden han ikke kom på en utfordrene måte å komme seg gjennom løypa på, a la fjoråret, valgte han i år en form som kalles, eller kanskje kvalifiserer heter det vel, til 6 måneders palle snek(k?)ring på Ilseng. Han tok starten med en promille på rundt 2.78.
Det er noen grunnleggende regler unge Erik aldri har fått med seg når det gjelder ting som krever edruskap klokken 08.00 på en søndag... Det ene er at det vil aldri lønne seg med salg av Braastad XO til inntekt for barna og Charity drive'en kvelden før når a) du elsker XO mer enn mye annet og vet du vil kjøpe 5 for mange selv, og b) når du skyller dem ned med Heineken og ikke kaffe. En av de andre tingene er at når du samtidig vet av a) Hoser er i byen og b) han vil komme med det Kanadiske nasjonale alkohol konsum landslaget, så hold deg hjemme siste kvelden.
Erik forlot baren rundt 0600, sov en time, stilte på streken 0800. Han sier helt ærlig at han ikke husker første del av løpet. Husker knapt han passerte baren 10 minutter etter start MEN, kom inn på utrolige 2 timer!
Bra jobba Erik.
Innsamlingen endte på 79,500B etter en kjempe innspurt på slutten. XO salget alene dro inn utrolige 9xxx baht, jeg husker ikke eksakt. Erik var ikke helt seg selv når han snakket med Woody etter rittet men det gikk rykter om av Scandinavia samlet inn mest igjen. Kommer tilbake. Ja bilder av sykkebuksa også, gurgle.
Lar Erik fylle inn resten, skal jage han med blyant etterpå.

Ellers er det rimelig stille med utrolig bra vær til September å være. 2 dager med nesten januar vær også. Selv temperaturene burde lokke folk på flyene, faktisk helt nede i 24 grader på kvelden. Det er bare en grad fra når Thaiene tar frem toppluene.
Vodka på tur

13. September
Hei, Her er det innspurten. Kommer tilbake over helga med referater og kanskje et bilde av meg i sykkelbukser også hvis ingen byr så høyt av vi dropper det...Har vært noen beinharde dager med litt mye fest så jeg tror ikke jeg vinner i år heller. Og selvsagt kommer det bestandig mye kjentfolk dagen før, som Hoser fra Canada, som jeg har mange dårlige erfaringer med når det gjelder når jeg kommer meg i seng...grynt.
Ikke har jeg fått trent så mye heller. Stumpen min fikk helt sjokk her etter en tur, jeg gikk vel som gutta på Alcazar i flerer dager etterpå.
Kommer tilbake over helga, tid for gris og XO innsammlingen. Selger glass med XO idag, og alle penga går rett til Care4Kids. Hmm, smart for meg som skal sykkle ved soloppgang. Grynt...
Erik

5. September
Hei, endelig ble det helg !
Jeg beklager, men det har vært en sånn tid hvor jeg setter meg ned og ikke finner noen ting å skrive om.. Det har vært veldig stille i en periode, nesten folke tomme gater og like tomme barer. Og det blir liksom litt ensformig å skrive hver dag “ satt med 3 venner og styrta Heineken fatøl og kikka på jentene i baren”..men men, nå er mye av gode gamle gjengen på plass ! Ingar, Arne, Aksel, Roar..og halve møre-kysten er på plass, og det strømmer på mails om nye ankomster..så det blir nok mere liv i Erik’s corner utover!
Har vært på masse fiske turer da, men store fangster! Lars , Ingar, Arne, Frode og jeg dro opp ei rokke på over 50 kg, + masse annen nydelig spise fisk..kjempe tur !
Og Vodka med sambo kommer snart ned også, så da blir det vel fart i skrivinga mi også. 
Ganske bra vær, men noen skurer på kveldene som gjør at temperaturen er helt nydelig..
Billige turer med Thai ut hele denne måneden, så det er bare å kaste seg på første fly..!

Erik

06. August
Hei og hopp,
Fremdeles ganske bra fart i baren selv om sommerferien er over for mange.
Smokk fullt på dagtid med Akevitt-Tom som lagfører og formann i Nordre Sving…men livet blir aldri det samme uten sjefen selv “Erik sing a song “ selvsagt ! Håper han kommer seg nedover snart!
Ellers er det toppers vær om dagen, selv om vær meldinga sier noe annet... ikke tro på dem!
Det har vært alvorlig mye fisking om dagen, og et fiske jeg ikke har sett maken til på lenge... opp til over 40 flotte fisk på en dag…. skikkelig moro! Ligger noen bilder av fangstene her sammen med litt "staff".
Ellers har vi klart å skaffe en fin deal hos mine gamle venner på “Ma Maison” hotellet i soi 13, ikke de største rommene men rett ved et lite nydelig basseng med fin bris, safe også på rommet, kabel TV, og rett pris til å ligge i den gata. Fra 700B i lavsesongen og 850B i høysesongen alt ettersom størrelsen på rommene. 50B mer hvis du vil ha frokost. Legger snart ut litt mer informasjon med booking skjema også.
Jeg jobber også med å klare en billig pris på Sandy Spring i samme soi…lekre rom, flott utsikt over havet og Scandi bar…kommer tilbake hvis vi klarer å få til en deal!
Det hender også at folk spør om hoteller andre steder i Thailand... Fyll ut skjema på hotell sidene så legger vi det ut. Veldig greit for andre som måtte finne på å reise andre steder enn til Pattis!!! Og nå har det dessuten klikket for vår kjære web master Vodka-mannen, han drar på Rolling Stones konserter hver j… helg, snøft, bedre å spare penga og bruke dem her i bade byen!!! Ja Ja, han kommer hit neste måned igjen... da blir det vel fart i oppdateringene igjen... jeg skriver best når jeg dikterer han jeg, knis.
Og nå er det tiden for å reise igjen…billettene blir billigere nå etter sommer ferien og frem til oktober så kast sekken på ryggen og kom…Heineken fat ølen kommer i iskalde glass og koster ikke mere enn en krones-is på Rema 1000…
Store sannsynligheter for båt tur i nærmeste framtid, så da blir det bilder av meg i badebukse og litt mere å skrive om håper jeg!
Ses snart,
Erik

25. Juli
BREAKING NEWS
Akevitt Tom er atter på plass i Nordre Sving.

21. Juli
Ja, ja..så er det sommer-ferie, ihvertfall for noen, annerledes med stakkars bar eiere som må sitte på krakken sin og slite ned Heineken etter Heineken…for ikke å snakke om all fiskinga, phhh, knoker og skuldre verker etter lange tunge dager på sjøen, men men, …
Veldig bra fart i baren om dagen, folk både inni baren og utafor.. en liten “galne-gjeng” fra Bergen har tatt plassen inni og tar vare på DJ jobben, mens jeg sliter på ytre høyre.
Hadde forresten et lite ufrivillig avbrekk her, makan!
Dumme meg tok en avstemning i familien hvor vi skulle tilbinge 2 netter 3 dager i og med at det var Buddhist holiday, og da er det strengt forbudt å selge alkohol i baren, og lille jenta hadde skole-fri.
3 valg fikk jentene, 1, nyyydelig strand med bungalow’s rett på beachen , Koh Samet, 2, Novotel utafor Rayong, kjempe perle med deilige strender og øyer rundt, 3 Bytur til Bangkok…
Snufs, jeg som ville sitte med ei god bok på stranda burde holdt meg til 2 valg…jenter , shopping, tivoli, skøyter innendørs..jeg tapte overlegent !
Nok om det , etter en buffet på franske Nasjonaldagen på hotellet i BKK ,hvor den innflydde kjente Franske chef’en lagde lammelår som var RÅTT..UTEN HVITLAUK [han skar av skiver og kasta det på grillen ..”medium or well done sir? “ Og rock lobster som lukta rottent, +” lamb chops in Herbs” som var svine koteletter,… satt jeg meg med et glass vin på hotellrommet og kikka på tour de France…da smalt det…før gutta hadde begynt på alpene, lå jeg i senga og klapra med tenna i kuldegrøsninger og febertokter…slik fortsatt det hele j…natta og neste dag…ut og inn av dassen, ut og frøys…hadde ikke engang slik Harley dass som Vodka hadde i India! Deretter en forfryktelig taxitur til Pattaya og rett på sykehuset…”big food poisening” "you habe to stay hele"….så det ble 2 netter på sjukestova det, uten en eneste drink…ikke dårlig hva? Hah, og dere som trodde jeg lå under for alkoholen…phhhh !
Moralen er, STOL ALDRI PÅ EN FRANSKMANN, ikke kan de lage mat og ikke har de god vin..viva Australia, Chile, Thailand og en Rioja!
Herlig vær om dagen, litt skyer..men ikke regn..herlig !
Fortsatt fin ferie..

Erik

7. Juli
Hei,
Nå ligger litt 17.mai ute her. Stor takk til Roar!
Og jaggu hadde ikke Roar enda mer fra den legendariske båtturen a gitt, her!

Snart tilbake...må sove, lang dag med fiske idag, livet er et slit!

Ses da
Erik

2. Juli
Hei,
Her har det vært en liten stille periode ei ukes tid, men i gaar var det atter igjen fylt til randen i baren med folk…stoler og bord maatte ut i midtgangen for å få plass til alle, så det ser ut som sommer ferie gjestene har lagt bort dumme SARS oppskrytte rykter å satt seg på rett fly til smilets land!

Ellers hadde jeg en forskrekkelig opplevelse her om dagen… det begynte å regne, ikke sånn vanlig “Bergens-regn” det HØLJA ned…ustoppelig…og jeg kikket med bekymrede øyne hvordan veien farandret seg til en fossende elv… Ikke nok med det, men Saudi-Erik og jeg skulle på havfiske gry tidlig om morran, så jeg maatte innom super’n for å handle godsaker pluss få meg et par timer søvn…
Så jeg starta opp sølvpilen, den elskede kjerra mi, ba til Gud og høyere makter, 1 ste gir rett i elva bak en diger pick up og der bar det avgårde…minst ½ meter’n med vann i gata overalt… det bobla og spytta i eksos anlegg.. gasspedalen virka ikke, men vi fløt bortover…helt til jeg skulle krysse gata inn til Friendship super marked…da sa sølvpilen stopp, vannet kom inn I bilen til sete høyde og halv fulle Erik [meg] ble reddet ut av en security vakt som hjalp meg å dytte bilen til “land”
Så det ble 4 digre fiskestenger og 6 plastikkposer og moped drosje neste morra kl. 5, men jeg rakk fram i tide!
Regner med at det blir litt mere “happenings” i uka som kommer, så jeg er snart tilbake..!

Jo forresten, Jesters har igjen sin årlige innsamling for lokale barnehjem, og i år tar jeg atter sykkelen fatt på de 50 km for å prøve å få inn hardt trengte kroner til “Care for kids” aksjonen…
Vi Scandi'er har vunnet innsamlingen 2 år på rad, klarer vi det igjen? Husk noen hundre lapper er nok ris til å mette en små rolling i flere måneder! Legger ut link snart, men siden er snart klar her. Donasjoner og sponsing mottas med takk.
Som i fjor... har du en ide til morsom innsamling, gi meg beskjed. Får vel prøve på noe i år også, auksjon eller noe sånt noe.

Vi ses,
Erik

19. Juni
Litt flere bilder fra Roar. Mer Songkran denne gangen. 17 mai på vei.

18. Juni
Stønn, hei, aldri mer slanke-vodka på meg !
Ble så mye Heineken en periode at jeg tenkte å ta det litt rolig med vodka vann isteden…det gikk veldig fint helt til Baker’n kom innom meg i 03 tia og jeg ble sjalu på fat ølet hans...da sprakk jeg og drakk opp hele krana på 1 time…veldig fint...ohhhhh, hue mitt!
Her har det gått unna dere, makan!
Vi skulle jo på båt tur husker dere vel ? Joa, som alltid ble jeg smurfe full dagen før turen ..så jeg ankom baren med matvarer og nedlassa med sprit og vin helt i tåka… eneste løsningen var å ta en karbiss med egg og 5 iskalde fat-øl på styrten… nesten 40 mann og mus ble vi, inkludert agurk bandet.
Ingar og Laffen hadde bursdag, så dere kan tenke dere det ble lag…du store min…
Ingar hadde med reserve Yachten [flyte madrassen til vinglassa i vannet] så det var plenty av plass...
Jeg tror jeg avslutter her og lar bildene fortelle resten… men jeg våkna ihvertfall om morran med skrubbsår på albuer, knær, hull i hue, [bulka med en oversized gitar] …og en forfryktelig hue pine ..!
Og ikke nok med det, neste dag var siste dagen til Tynset gutta,..Aa det ble om mulig enda værre party! Bjella gikk nesten varm, vill dans i baren og super moro! Kom fort tilbake gutter! 

Ellers er det fint vær på dagtid med en flott thunderstorm nesten hver natt, DET fyrverkeriet med lyn og torden, herlig!
Kom nedover da, det er jo her det er moro ! Den som har lever får se!

Her er Ingars bidrag fra øyturen (noen gamle også, slenger alt ut i en jafs vi).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Erik

12. Juni
God morgen !
Endelig er PC’n oppe å går igjen, og web master’n Mr. Vodka er tilbake fra en klubb konsert med Rolling Stones, heldig grisen..! Men vi andre må selvsagt slite og drikke …dag ut og dag inn, hadde jeg lagt alle Heineken flaskene jeg har drukket gjennom 17 år her oppå hverandre på Ullevaal stadium, ja da hadde vi vunnet i går, Romanske spillere hadde garantert ikke fått plass til noen pasninger der i gården!

Byen er veeeldig stille om dagen, men i Scandi bar går det litt opp og ned…noen dager er det smokk fullt med bjelle klang i lufta, andre er det bare meg og Tynset gutta… men hva gjør vel det, gutta er suverent hyggelige og drekker mer enn 25 vanlige dødlige ..! Klarte til og med etter iherdig masing og trygling å få de med på en 3'dje bar i Pattaya i går [ har kun vært hos meg og i hotell baren, gode valg!] TQ fikk besøk av oss, men Bjoen synes jeg hadde bedre Rock & roll musikk så det var fort tilbake til stand plassen….
Ellers er det over 30 påmeldt til båt turen i morra... agurk jentene synger og fyldig referat kommer så snart jeg blir edru igjen etter turen…
Hvor ble det forresten av 17 Mai bildene og slikt da mesterfotograf  Roar? Vi jobber på spreng med nytt fancy fotoalbum!!!
Ses snart …
Erik

2. Juni
Mandager ja, husker dem…da du må vente i mange lange dager før du kan ta en pils igjen…hmmm, det tror jeg nesten jeg må feire i kveld jeg!

Litt stillere med folk, siden så mange av god gutta har dratt hjem for å jobbe til seg penger til neste tur. Stig har også kommet seg hjem til høyde-trening i lengde-spying, knis... Men i går var det plutselig smokk fullt med folk igjen, merkelig, vet ikke om det var Formel 1 eller at Tynset’s 5 store sønner er tilbake jeg!? Det er gutter som drikker Gin som vann og svelger ned med Countreau ! Velkommen gutter!

Hadde forresten en litt morsom hendelse med disse galne Amerikanske gutta her for noen dager siden… Roar, Clay og jeg satt veldig sent i baren og hadde blitt litt for fulle... og i og med at Roar og jeg snart skulle på fiske tur så spurte jeg Clay om han hadde forsøkt å sette en akkar på snurrebassen noen gang... Det burde jeg ikke gjort, for det er visst et Hawaiisk ordspråk som sier at man er ikke mann før man har prøvd en “squid” ... uhum... så i våres fulle gale tanke ganger var vi snart i full gang med planer om å starte “squid a go go”…med 3 reker i barfine osv…
Dette synes Clay var så morsomt at dagen etter hadde han med presang til meg… en DIGER tørka blekksprut som han presenterte som “Sheila”, en gammel venninne av han gjennom 1,5 år sa han... jeg bemerket at hun var ganske så stiv men lovet å ta vare på henne! Så jeg satt “Sheila i et glass vann/vodka med hue stikkende flott over toppen, og etter ca. 15 minutter var hun allerede betraktelig mykere... jeg har taket på kvinnene jeg!!
Etter masse moro i baren, og spilling av Kevin Bloody Wilson’s vise “Shiela’s” dro vi alle på TQ…jeg med min nye venninne sittende i glasset og to bein hengende over kanten…kjøpte gin/tonic til henne og lata som ingenting… men etter at jeg tok med "Sheila" ut på dansegulvet ble det nesten så TQ stoppa opp, disc jockey'ene mista stemmen og jentene stoppa dansingen på scenen…
Tror jeg drøyer ei ukes tid før jeg viser meg der igjen !!

Bare litt kort om fisketuren til Roar og meg…Norske reker og pils i solnedgangen, langstekt lammelår med fløtegratinerte poter med masse hvitløk og Roar’s innkjøpte 82 modell Faustino Rioja til middag...
Kanskje ikke vanlig kost på syd Kina havet, men du verden som vi koste oss! Fikk bare 5 fisker, men pytt pytt!

Det blir øytur i nærmeste framtid, så jeg kommer snart tilbake med mere!
Ta en tur da vel, billige turer og været er supert!
Erik

26. Mai
Tjo og hei igjen, skjønner ikke at noen klager på at jeg er lat med å oppdatere?
Joa, i går fylte Jean, kona, tjue-elve år (31), så det var atter en gang buffet og moro!
Det hele startet ganske så følelsesladet, særlig for unge Erik som får tårer i øya bare Dolly går fra Donald Duck, eller at Guffen ikke får eple kake fordi Bestemor Duck er sur for at gode gamle Guffen later seg litt I halmen…..
Du skjønner at jeg hadde store problemer med å finne en passende gave til kona… ikke liker’a gull, kleskapet er alt fullt osv…. men jeg visste at mora hennes, gode gamle svigers som alltid tar med store gode San Miguel til meg fra Filippinene, hadde vært veldig syk, så både kona og søstra (som har fått jobb på Royal Cliff som synge-dame var veldig bekymret og savnet henne. Derfor klarte jeg med god hjelp av søstra å faa svigers over til Thailand og partyet uten at kona skjønte et pip om det.
Så da telefonen min ringte en gang fra søstra, bandt jeg et svart skjerf over øya til Jean, mora sto bak, og skjerfet ble tatt av..  kona gikk fra stående stilling og rett i knestående og hulka i 10 minutter…. da lata jeg som jeg gikk i banken og veksla penger jeg… voksne gutter gråter jo ikke!?
Men slutt på tårene her! Lydanlegg var leid inn, diger buffet ble fortært, og da var det i gang skal jeg si... for Jean kjenner vel stort sett alle musikere fra Filippinene her i by’n.. Makan til show! Som Roar sa det “Så mange gode musikere har ALDRI spilt i en vanlig bar I Pattaya før” Der var agurk jentene fra øya, Rod Stewart kopier, bandet fra Royal Cliff, de nydelige rypene fra Henry J Beans…Rose fra Hopf Brew house, og til slutt begynte til og med dattera vår Yvonne å synge! Og da den barrieren var brutt ga hun seg ikke, “Star of the evening”…hun ble til og med heia fram av jentene i nabo barene, kjempe moro! Så det ble skole fri i dag paa henne…
Musikken måtte gi seg kl. 02 men vi ble sittende langt ut i de små timer å drikke, kjempe kveld!

Det kommer forresten meget snart masse bilder både fra 17 Mai, øy turen og i gaar… Roar har fotografert flittig med digitalen sin. Jeg kjører jo framleis analt, men presset bygger seg stadig større! Kanskje Vodka gir meg et kurs i digital kunsten i September? [ helst ikke anal kunsten !!!!! ]
Ses snart!
Erik

23. Mai
Ååå du store min tid, her går det unna…!
En av tidenes minste i antall deltagere, og antagelig en av de morsomste øy-turene ble holdt i går…for et party!
3 Amerikanske crazy venner bestilte bursdags tur til Hardtien på øya allerede i februar…. og det passet så ypperlig at Ingar, yachtenes store sønn også skulle ut dit med 8 venner,  pluss at Roar og Stig, ja Stig… mens jeg husker det, han har forresten blitt Verdens mester i en ny gren nå… lengde spy MED tilløp! Etter en feilsvelging av Carlsberg fatøl på 17 Mai observerte en Erik med falkeblikk at Stig gutten løp i 160 km/t med pils og andre ting boblende ut av nesa og øra…selvsagt fulgte jeg etter, nysgjerrig på hva dette dreide seg om…. Joa der sto han i full stil inne på 5 Bahts dassen og ropte på braute etter 50 meters tilløp. Den mannen overgår seg selv ! Hvor var jeg igjen? Jo…Roar og Stig ble med, og siden de Amerikanske gutta hadde en bursdags boy med… hadde de med 6 venninner… OG Jean, kone mor…fikk tak i et super show band fra Filippinene, to gærne jenter med digre agurker og majones tuber som mikrofon, og en mann på keyboard… makan til show!

Og jeg hater å innrømme det, men Clive, en av Amerikanerne og jeg skulle ta vare på flyte-vin-yachten til Ingar, fullt oppfylt med vin…Clive sa…"you’re f….ing good to take care of the bar in this strong wind Erik" vise ord, men så klødde jeg meg i hue med en arm, og dermed tok yachten full helomvending med skru i beste “tarzan fra klippene” stil...gugle, heldigvis hadde vi med backup med 5 liters pose hvitvin!

Og etter en buffet av både ribbe, laks, kjøttkaker, lamme lår, roastbeef, kald mat og oster i alle former + ferske reker, hummer og krabber rett i gryta fra salt vanns kummen der de levde et salt og fredelig liv, begynte showet!
Leirbål, beste viner, vodka, whiskey, cognac…strandstoler i sirkel rundt bålet, Stig i elegant dans med synge jentene [ helt til han sovna med hue mellom beina sine da] , ble det en kveld jeg vil huske I lang lang tid! Til og med kona ble små-bedugget etter en feilblanding av gin tonic og kasta seg ut i vill latino dans…. kjempe moro var det!

Dessverre har Otto-lotto og Helge dratt hjem, etter noen heildundrande ville kvelder, tusen, tusen takk gutter…kommer til å savne dere ! Kom fort tilbake da!

Ses snart,
Erik

21. Mai
Hei, Hei..
Jeg trodde dette skulle bli en stille rolig tid hvor jeg kunne gjøre alt jeg ellers ikke får tid til jeg, men neida, glem det…. kalender’n min i baren er så full av ringer og kryss og skribling at levra snur seg i alkohol laken av mindre…
Det står i BKK Post at turismen er ned med over 50 %, men det må være kinesere og andre Asiater, skal nok mer til enn litt hosting for å stoppe hardcore Badeby elskere !
Fortsatt veldig stort shcjooter…(ja, det er sånn man sier shooter etter 10 shcjootere) press i baren…nesten værre enn i gamle dager dette! Bjella klinger og Applekorn'en suser… Otto burde nesten fått installert egen bjelle over stolen sin så han slipper å gå fra Nordre sving helt til midten av baren hele tiden… kaloriene detter jo a’n!
Og for ikke å glemme 17 Mai da… Kona mi Jean sov bare en time om natta og gikk i gang gry tidlig å dekorerte hele baren og restauranten med Norske flagg. Rett og slett nydelig ble det! Og 2 kjempe bord med buffet mat ble servert gratis i gammel Scandi 17 Mai tradisjon, og litt mere enn vanlig ble det vel i år… siden baren ble 17 år også! Til og med 10 kilo levende krabber ble levert på døra av Captein Sawang, en god fiske venn… skal love de smakte!
Og folk… du store..det må da ha vært minst et par hundre innom for å ønske lykke til med dagen…TUSEN takk alle sammen! Og en spesiell kjempetakk til SAS-Willy for all 17 mai pynten, og til SAS-Espen som dro med seg de populære Tatoveringene fra Mutter'n oppe i nord.
Det ble i hvert fall en gedigen fest, og for mitt vedkommende tror jeg faktisk jeg ble litt bedugget også… Kona, Roar og jeg var de siste som gikk, og da var klokka 09.30 på lyse morran, ugh…
Jesters gutta kom også innom, og gamle gode Kronborg/Nyhavn Bjarne, kjempe moro! Men Big Robert, Svenske kompisen min, hadde satt ut et rykte om at jeg skulle dunke en av gutta i håndbak, så de hadde vedda store summer, men jeg avslo.
MEN da jeg satt og reparerte hjemme den 18, kom Robert og lurte på hvorfor i huleste jeg ikke hadde dunka Rod som han heter… jeg sa at jeg har jo ikke trent handbak på flere år… så det endte med at vi tømte 1 flaske port vin, 6 gull Ringnes jeg fikk av Bent en gang, 1 liter Black Label og 1 flaske Chivas mens vi trente intervall trening i handbak…ohhhhhhhh, herlig med hviledager.

Det er mye moro på gang i kommende dager, så følg med!
Neste store ut er 25 mai. Er jo bursdagen til Jean så da blir det tjo og hei og mat og fest igjen. Kom innom til en gratis matbit da vel!!

En liten alvorlighet på slutten her... Hotellsidene...
Som dere har sett har det vært en liten ordkrig gående, og mye har vi ikke lagt ut engang, stønn. Var kanskje feil det som kom ut også. Er det ikke omtale av stedet legger vi det ikke ut heretter.
Et par av de siste som er sendt dropper vi... Skriv inn på webboardet hvis du som skrev vil ha det ut.
OG TAKK til alle dere andre som skriver. Har kommet en del nye steder som ennå ikke er lagt ut også. De er på vei!!!

OG fortsatt er det 5000 med Thai........ KOM!
Erik

6. Mai
“Makan’..bruker Brumle alltid å si…
For en påske med lange etterdønninger, phhh! Hadde noen skjært opp levra mi i flotte skiver og tilrettet den med litt pynt på et sølv fat… tror jeg den hadde kommet opp i astronomiske summer for gourmeter på en Fransk restaurant!
Det har vært sånn god gammaldags hæla i taket og tenna i bjella stemning… apple korn'en rekker ikke bli kald før den er drukket opp av glupske Nordmenn…
Og så har det vært 5 dagers jogge/drikke/HHH stemning i badebyen med flere hundre 'hashere' fra hele Verden som var kommet for å feire Pattaya Hash House Harriers løp nr. 1000. Kjempestemning og masse moro! Jeg fikk desverre bare tid til selve 1000 løpet på mandagen.
Stig prøvde til og med å slå sin egen rekord i lengde spying uten tilløp, men lyktes dessverre ikke!
Men nå de siste 2 dagene virker det som byen har dødd litt ut, men noen harde karer som Otto med kompis, Øivind the Blue Balls, Vegar med vodka flaska…og selvsagt de alltid gode møringene gjør at det fremdeles er liv.
Var på 3 fiske turer i løpet av kort tid, 14-12-17 flotte fisker… kjempe moro, og ny tur imorgen! Er det noen som vil være med ut å prøve lykken så gi beskjed god tid i forveien! De gode kapteinene er veldig opptatt!
Og.... bare for å minne dere på at dette er tiden for å reise! Thai selger billetter ned hit for kun 5000 Blanke kroner… Bare det samme som 2 dager på by’n i Oslo det? Og dessuten er det snart 17 Mai…og 17 Mai i Thailand er ikke bare 17 Mai det gitt… det er jo bursdagen til ScandiBar og i år fyller vi 17 år!!! Det betyr jo som vanlig en gedigen gratis buffet, pent pyntede bord, Norske flagg, 17 Mai tog rundt baren, ringende bjeller, fullt kjør til lyse morran! Ja, helt til båtene kommer opp av vannet (gammelt Scandibar ordtak)

Hopp på første fly og kom da! Sola skinner, pilsen skummer, jentene smiler med sitt lange sorte hår og skjeve øyne, havet er grønt over hvite sand strender, kursen er på nesten 6 mot krona og hoteller er billigere enn noen sinne… Løp ned til nærmeste reisebyrå så snart dette er lest. Trenger ikke pakke tannbørsten engang siden Jordan tannbørster koster 1/3 av i Norge her. Bare ta med litt Mors flatbrød og hopp på første fly!

Erik 

2. Mai
Hei, her er endelig litt Songkran.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
En stor takk til Roar, gutten med kamera!!!
Er det flere av dere som har noen bilder vi kan bruke hadde det vært topp!
Erik

22. April
Du store min gule lever,
Her har det vært påske dere… ikke akkurat den type påske med pils i hytteveggen med beina på en brøytekant, men mere typen "sovne-med-hue-i-potetstappa-med-en-pølse-stikkende-ut-av-hvert-nesebor påske", bare spør lengde-spy-mester-Stig… han burde vite det meste om den den nye potetstappe sporten, …knegg

Herre min skaper, hvordan dag-teamet holder ut forstår ikke jeg, jeg prøvde den 19 jeg, Finale dagen for Songkran i Pattaya, med pils og akevitt hele dagen, deretter kort dusj og rett på fylla igjen. Skal si det tar på, måtte reparere med Jan M i hele går kveld…(se restaurant guiden imorgen)

Det var en ellevill dag den 19, smokk fullt i baren av gamle gode venner, vannsprut og moro, til og med Erik sing a song fikk prøve vannskyter'n med ryggsekk full av vann som tilhørte Stig, derfor selvsagt i rosa. Han skjøt alt som rørte på seg, ingen slapp unna, hadde han gått baklengs inn i Irak på den måten kunne de sendt hjem både marines, navy og hele gjengen…for et syn! Synd ikke krigsreporter Magne Salvesen, Pattaya City, Thailand var tilstede. Bilder kommer!
Og siden 19 var en lørdag, og lørdag er jo grisedagen , dro jeg rett ned i baren igjen… sikker på at jeg ville bli sittende alene… alle var vel utslitt alt tenkte jeg i mitt stille sinn... MEN nei da... Nordmenn lar seg ikke knekke så lett, den ene etter den andre kom krabbende fram etter hvert. Med tomme nabo barer og tomme gater var synet ikke til å tro, STAPP fullt helt til lyse morran, Norsk musikk på stereo'en og bjella sto ikke stille…utrolig moro!

Det blir muligens båttur til øya i slutten av uka også, hvis vi blir mange nok, så kom innom dere som er her så lager vi ei liste!

Etter en full fart reparere natt i går, med mange løste Irak problemer med Baker’n helt til 05 i morges, og Hash happy hour hos meg... får jeg vel gi meg inntil videre.
Sier bare... Nå er det billige billetter, rett over 5000 kroner, nesten så man kan drikke inn billetten på flyet det jo, kast dere på første fly og bli med på moroa... glem SARS og andre dustete media oppskrytte saker, det dauer mange flere av kjedsomhet enn av den… 
Lev livet før det er for sent…oga oga oga shaka, bruker en venn av meg å si, det sier alt !
Erik

17. April
Gurgle og morn,
Min gode venn Roar og jeg, ja Roar som var med å dro opp den kjempe cobian for en tid siden…vi bestemte oss, til tross for mektige advarsler fra min kjære kone ("du vet jo at dere aldri får fisk da det er fullmåne") til å prøve lykken. Vi tok "lille båten" fra Sattahip, godt bunkret med ei kasse pils, Heineken selvsagt, 2 flasker nydelig rødvin fra Australia, og ei mugge med finlandia + halve Foodland av delikatesser som røyke laks, Brie, Camenbert, Parma skinke etc…nevner dette bare så dere ikke begynner å gråte i medlidenhet…
Vi ankom brygga i Sattahip nøyaktig klokka 6.30 som avtalt men ingen båt, neida… har kaptein havna på fylla under Songkran tenkte jeg, kald i hendene.. men etter iherdige forsøk på Thai med sovende sjøfolk på bryggekanten, var det klart at vår kaptein hadde flytta til Bangsaray...flott at eieren av båten glemte å nevne en slik liten detalj, knurr…
Deretter fant vi ut på veien til B'saray at jeg hadde glemt rekene våre utafor huset hjemme, rekene som jeg hadde sliti og kokt og lagt på lake, hulk, vi skulle være forsøks kaniner til prosjekt "kan lokale reker i lake selges i Scandi restaurant hvis de er nedynka i majo og sitron og kværna pepper"… ok, værre start kunne det ikke bli var vi enige om !
Men joa, da klokka var 6 om kvelden, uten et j..napp…[ok da, 2 snapper og en liten stingray…regnes ikke…] og vi skulle starte båten for hjemreise…gjett a? ...klakkeliklakkelliklakk…bink bink bink…buuuuuhhhh…dau motor..
Endte med at vi tok 2 tynne liggeunderlag, la oss bakerst i den lille båten, drakk opp resten av spriten og ja, prøvde og sove med fullmånen midt I fjeset, og søplekassa midt i mellom oss, med skips rotter som sang ble det en ganske romantisk affære…

Vi ble i hvert fall tauet rolig til havn klokka 07 i morges…en tur vi aldri glemmer og garantert vil ha mye moro av i ettertid!
Bare et utrykk som,….
"Prøv å sett på Parma skinke på kroken a Erik!"
"God ide" sa jeg, 
"Fisken er sikkert dritt lei av seafood!"
Men fikk dessverre bare et slags 'tusen bein of the sea' på skinka. Italienere, please note!
Vi prøver oss nok snart igjen når det ikke er fullmåne!
Erik

15. April
Nei men morn!
Jeg får vel bare fortsette skrivingen jeg, mens kløen er der og det skjer noe hver dag.
Det har holdt seg ganske så tørt i baren fremdeles, har kun fått 2 isbiter ned i t-skjorta etter et overraskelses angrep av dama til en Hønefossing i nabo baren…Men det var faktisk ganske deilig da de kalde dråpene dryppet ned på et varmt og klamt kjønnsorgan…. (ja, ja, holder nå  - Vodka)
Stig, dere husker vel alle sjømanns Stig, Havets store sønn som satt ny rekord i lengdespying under fiske turen i fjor…Han er også på plass..Tusen takk for kaffe og tyttebær! Asbjørn er som vanlig på påsketur, velkommen! 11 gamle gode kamerater fra Harestua er på plass, kjempe moro, masse gode gamle Møre fjes, bedre gutter finner man ikke lett! Og en stor golf gjeng fra Bergen….++++ mange andre , så liv er det, jeg lover! Og flere er på vei.
Gode gamle Blue Balls. er også snart på flyet…vi gleder oss og venter …pilsen er kald og kylling vingene med hvitløk er innkjøpt! Også dagtidsskiftet da... Burde nesten fått en egen side til den gjengen, hvis noen av dem kunne skrive etter 15.00 da, men det er jo litt vrient. Kanskje jeg burde kjøpe et engangskamera til dem. Vi får se.
Thaiene, Thai turistene er på plass, de er mange og er armert med alt man kan fylle med vann. De trives veldig godt bak på pickup trucker, og spruter når du minst aner det.
Soi 8 er kaos...Ikke stedet man beveger seg med aftenkjole og dress på vei til en bedre middag i aftenkjole. Bedre med Scandibar da. Er ganske rolig hvis man holder seg utenfor skuddlinja til pickup'ene.
Gir meg for idag...klarer nok fylle på med stoff imorgen også, skal på fisketur først, så litt Heineken etterpå!
Ses snart !
Erik

14. April
BREAKING NEWS!
Erik Sing A Song og Akevitt Tom er atter en gang på plass i Nordre sving! VELKOMMEN skal dere være!
Da er med andre ord dagskiftet i nesten full sving, mangler Viggo, men han er hjemme og tjener penger til mer hvitvin til vintersesongen. Kom innom for det siste innen sladder! Jeg erklærer herved påsken for åpnet.
Erik

14. April
Nei men hei! Det var hyggelig !
Ja, ja…nå er det vel på tide å komme med sannheten…sannheten om veddemålet mellom min gode venn Vodka og meg.
Dere ser det at jeg snakker flere timer hver dag per internet med Vodka jeg,  + at vi har kjent hverandre helt siden jeg ikke hadde øl mage i bade byen…og DET er lenge siden det... Dette betyr at vi vet nesten hva han andre skal si etter at man har sagt noe selv, DERFOR veddet Vodka i halv [hel] fylla en vakker kveld for 3 og en halv uke siden at han skulle klare å skrive Eriks corner mens jeg var på ferie uten at noen oppdaget forskjellen. Alt han trengte var 10 stikkord om hver sak. Og pinadusken klarte han det ikke, tror bare det var modern som ante ugler i mosen, men mødre lar seg jo aldri lure selvsagt...!
Og for at dere ikke skulle saksøke oss for forfalskneri, og dermed ikke få råd til å drikke mere Heineken, skrev Vodka ‘mpp’ nederst på hver oppdatering. Mpp betyr ‘med påholden penn’ mye brukt I gamle dager visst for de som ikke kunne skriblere selv.. Så gratulerer Vodka, you are the winner! Merkelig nok doblet besøkstallene seg også, trodde ikke dere gadd lese noe hver dag jeg.
Så mens Vodka overtok min iherdige vanlige oppdaterings jobb, dro unge Sørensen og familie til Australia, herlig deilig ferie, så nå er jeg full av sprut og god gammal dags Heineken tørst…
Badebyen er deilig om dagen, statsminister Thaksin gikk ut og ba alle fra Sars utsatte områder som HK, Kina, Taiwan og Singapore om å bruke maske både under flighten hit, og hele tiden mens de oppholdt seg i Thailand…og som alle vet er det ikke lett å spise nudler uten å ta av seg maska…så de boikotta like så godt hele Thailand hele hurven. Det betyr selvsagt at det ikke er en j…turbuss eller saue flokk med gule sandaler og håndklær noe sted... dette betyr at trafikken er myyye mindre enn vanlig…hurra !
Og Songkran er i full gang, men ikke i nærheten av årene før…det er stort sett i soi 7-8 det er full krig, og mest på dagen.. (fikk i hvert fall rapporter om tørre klær etter ekspedisjoner opp Soi 8 i går natt).

Ellers veldig varme dager, men veldig behagelig om kveldene når Heineken dugger lett på glassene. Nesten litt air condition over det, et kaldt glass i hånden. Det er supervær forøvrig…ikke en sky !
Snart tilbake…
Erik

6. April
Hei,
Regner med dere synes det ble litt stille nå.
Erik har tatt en velfortjent(?) "3 dagers" med full støtte fra folketrygden, not, så det tar noen dager før det kommer noe referat fra den kanten. Han trengte en pause før påsken setter inn. Da er det vel på tide at jeg kjeder dere igjen.
Først til en liten misforståelse, kanskje. Veddemålet jeg hadde med Erik var ikke om at han skulle skrive hver dag hele året, langt i fra. Som sagt på Scandiboardet hadde vel det vært like sannsynelig som at Songkran skulle begrenses til 1 dag i Pattaya. Neida, veddemålet var litt annerledes, og Erik kommer nok tilbake til det, hoho, elsker høre han innrømme tap.
Spurte om litt meninger osv for noen dager siden og fikk en håndfull. Noen av dem var rene spørsmål så jeg kan vel ta noen av dem nå.
Røykeloven.
Veldig San Francisco over den, som når den traff California. "Vi følger den ikke før vi må, eller hvis vi er i tvil".
GoGo's og Disco'ene kjører som vanlig, sammen med de fleste barer og pub'er som Hard Rock Cafe og Shenanigans. Så har du de merkelige unntakene som Hoph. Stedet med mer kongelige og celebre gjester enn alle andre til sammen burde vel ha lov til å tøye grensene litt, men nei, "Absolutt No Smoking" i gården der. I følge Viggo, Piano Viggo fra Nordre sving, var det nesten kun et eneste unntak på Hoph i vinter, det var da sigarer og Kong Carl Gustav møttes. Sigarrøyken som "datt" ned på de vanlig dødelige var ikke til å ta feil av!
Restauranter er opp og ned. Ber du om et bord de er trygge på så selger de deg gjerne en sigar. Mindre steder er yatzy, noen steder føler seg trygge, andre er livredde den nye loven!
Flysider.
Har fått en del spørsmål om det er mulig med en fly side. Jo, ja, kanskje, men ikke nå. Har ikke tid de neste månedene og har ikke orket tanken på hvor mye jobb de ville blitt.
Enklest hadde jo selvsagt vært en liste fra et reisebyrå hver måned, pluss når det skjer noe. Det ideelle er jo en oversikt over alle prisene, garantert, til enhver tid. 
Så, Reisebyråer… tilbud mottas med takk, he he! Vi er en liten gruppe på 4-500 stk som reiser 1-4 ganger i året… Hmm, vi er nesten mektige. Lover jeg skal prøve noen tanker.
I dag er saken biff… Thai er billigst blant de "vestlige" (hmm?), fra 5,350 så er du på tur med avreise mellom 21 apr-12 juni (1 måneds billett). De fleste vil nok følge etter med tilbud straks påsken er over.
Til ”BBG” og det du spurte om….
Sorry, har ikke svar og velger droppe offentliggjørelse av spørsmålet dit. Mail meg igjen hvis du lurer på noe.
Samme til…”Stavern” Send en mail igjen hvis du lurer på mer.
Og…
- Du som skrev om tog… Please, send igjen, jeg klarte det, slettet mailen i en ”full stund”
- Du som spurte om Koh Samui… Skal poste det, hvis jeg finner det jeg skrev den gangen”.
Beste flyplass spørsmålet kom fra Bergen.
”Er det 2004?”
Tja, hvem vet!? Her er en litt kjedelig oppdatering.
Vår kjære Nong Ngu Hao flyplass er nå offisielt blitt døpt om til Suvarnabhumi.
Den ligger som kjent i Samut Prakan som nesten er rett utenfor Pattaya, eller på Pattaya siden av Bangkok da, hvis du vil.
Bangkok Post har hatt det moro i år etter år med hvilken dato de skal velge, og når de skal forandre den. Helt ærlig og sant, vi snakker om en flyplass som har vært planlagt siden 194x. Ja, ikke fleip engang! Vi snakker om rundt 60 år! Det siste som har skjedd nå er at statsminister Thaksin har satt en åpningsdato, 29.sep 2005 som åpningsdagen. Alle tar det med en klype salt siden datoen er valgt med tanke på at kongen døpte flyplassen 29 sep 2002.
Det berømte toget mellom flyplassen og Pattaya har ikke vært nevnt i det siste, men motorveien har vært nevnt rett som det er, og gledelig nok skal den økes til en 8 felts motorvei.
Lurer du på hvordan det ser ut…
http://www.thaiengineering.com/project/suvanabhomi/supertruss/
Beste side hvis du vil holde følge… http://www.2bangkok.com/2bangkok/sbia/index.shtml

Erik og Digital kamera... Ja den vonde historien. Han liker det ikke! Sånn er det vel når du har opplevd en vond opplevelse med et kamera som bare var ute etter deg, i følge Erik! Erik har fremdeles sitt kamera liggende innerst under senga, der ikke engang hybelkaninene tør bevege seg. MEN, han er villig til en ny omgang opplæring hvis tid, sted og kamera er riktig (hmmm, sånn som noen holder lanken mens han trygt drikker Heineken med den andre!).
Det Scandibar, og Erik, trenger er et kamera som har oppladbare batterier, utagbare minnekort, video funksjon, MEN, trenger egentlig ikke være mer enn et 1.x Mpix kamera siden det kun blir web. Så hvis du skal kvitte deg med noe så skriv, Erik betaler i alt fra Heineken til kokt torsk, og cash. Ååå, glemte nesten, må ha skjerm så man kan se resultatet fortere enn svint.
Vodka

1. April
Her er en liten Soi 13 oppdatering for de spesielt interesserte...
Det er bare 2 bygg som ikke er "åpnet", et av dem er ganske uferdig. Bygget som ser ut som har tatt en pause er det på 2nd road siden av PBC, og bygget mellom AA Residence og Golden Crab. Sistnevnte er nærmest klar, men hva det skal bli er lettere ukjent. Selv ikke dagtid teamet i Scandibar har funnet ut av det. De kjører samme farge som Lek og Sandy Spring. Gult er kult om dagen!
Sandy Spring Hotel, nedenfor PBC er det hotteste i gata om dagen. De stjeler også gjester fra AA Residence nå. Pene halvstore rom, balkong og svømmebasseng "oppe i etasjene" (husker ikke hvor høyt) med utsikt ned til Scandi scorer bra hos nordmenn. Litt under 1000B er vel prisen, og du må kjøpe medlemskap til 300B. Er nok noe skattemessing inne i bildet, som det var med AA Residence som sparte noe på navnet.
Ma Maison nederst ved gamle AA har åpnet den nye fløyen også, ligger inntil Centre hotellet. Eieren har blant annet vært på Erik så det er mulig det blir en spesial ordning der a la rabatt hvis man sier et passord.
De nye rommene er greie og pene. En del nordmenn bor der om dagen. 
Gamle AA er vist ikke så veldig oppusset som først antatt. Svømmebassenget og ytterveggene er pusset opp men rommene skal visst først tas til høsten i følge en nordmann (som bare hadde nye kraner på badet).
Fikk endelig rota meg til et bildet av Golden Crab. Noen som har bodd der? Review?
Vodka

31. Mars
Grrr, Tripod er blitt smarte... OK, snuttene ligger nå på Scandibar...
Lunch på øya (3.1MB)
Tyskere med promille (1.5MB

30. Mars (skulle etc etc)
Hei,
Vodka her. Prøver på noe nytt nå. Litt video. Vet ikke hvor raske linjer dere har men for noen bør det gå greit.
Hvis du ikke har annet enn vanlig modem er det kanskje ikke verdt det. Er som regel bare noen sekunder, og 1-3 MB. Vil helst ikke ha den trafikken på scandibar.com så jeg opprettet en tripod side (ja, VM i pop-up's). Lar dem ligge der inntil videre.
Her er et par snutter fra siste øytur.. Ikke de mest spennende men men, litt bedre enn ingenting første gangen.
Formatet er AVI. Har du ikke noe som duger ligger f.eks Quicktime her.
Lunch på øya (3.1MB)
Tyskere med promille (1.5MB
PS: Er du lei av Pop-up's er programmet "Pop-Up Stopper" tingen. Last den ned gratis fra... Panicware
Har dere spørsmål, feedback eller kjeft... vodka69@scandibar.com
Vodka

28. Mars (skulle vært 27.Mars)
Hei og hopp,
I dag tror jeg det er bilde dag igjen jeg.
Oskars bursdag på bussen, i Naklua, og baren. Håper det ikke blir for mye bilder om dagen nå.
Først var det jo champis, tjo og hei på bussen. Så spiste vi og spiste vi i Naklua, på den hemmelige brygga!
Oskar pakket opp gaver, så var det tilbake til tjo og hei i baren. Vet det er dumt...hver gang jeg danser inne i baren ender jeg opp med nattmat og hodepine. ugh.
Gruppebilder, fest og moro nesten helt til båtene kom opp av vannet.
Litt ymse 1 2 3 4 5 6  og 7
Moro var det. God helg alle sammen, jeg tar fri. Snart kommer siste nytt fra Soi 13.
Erik (mpp)

27. Mars (skulle vært 26.Mars)
Hei dere. Ting tar tid gitt, Vodka skylder oss en han. Ja ja, han kommer nok etter han også.
Jo, lovet litt fra båtturen i forrige uke... Det var litt kaos noen dager siden noen ville men kunne ikke, så kunne de men ville ikke, osv. Til slutt ble det våre kjære tyske venner som fikk i gang en tur, dagtid denne gangen. Lenge siden jeg hadde vært der ute så tidlig på "morgenen". Vi var vel 12 stk tror jeg, fin liten gjeng med apekatter!! Mat boksene ble fylt opp, boksene med vin eskortert over veien etter vi hadde bryskt stoppet trafikken, og jaggu tror jeg ikke Mr. Kai var litt pussa alt!
Det ble først bad og soling på østkystens beste strand... 1 - 2 - 3 - 4  Før det var dags for litt lunch.
Vi kjøpte en del seafood i restauranten som vi blandet sammen med litt smågodt jeg hadde tatt med. Skinker og oster, salami og laks, mere skinke og diverse nydelige remoulader og snacks. Joda, mmm, slankekuren gikk i dass den. Bra jeg aldri har startet enda.
Så var det tid for sol og bad igjen, med hvitvin og den verdensberømte Hangaround baren,. idag i mindre versjon. Ingenting er bedre enn et lite glass hvitvin når munnen er salt...mmmm... Så ble det mer sol og bad før katttastrofen var et faktum... Kai, som nå var i slaget, skulle passe godt på baren vår... men hva skjedde?... Se, Kai, Baren!!!! Tatt av vinden gitt. Ja, ja, det ordnet seg jo. Så var det mer vin og Heineken på stranden, og Salvesen demonstrerte hvilken typer "hentesveiser" han likte best...! Og når brisen hadde tørket oss, og solen var på vei ned i vannet, og..og... når Vodka begynte med fotografering av "Voffs i solnedgang" DA, var det på tide med hjemturen.
Artig med en "dagtur" noen ganger også men det er noe eget med leirbål og speidersanger da!!!
Ble tatt noen videosnutter også, mulig vi kan dumpe dem ut dem også.
Ses
Erik (mpp)


26. Mars (skulle vært 25.Mars, Vodka er treg, ha ha)
Hei igjen,
Endelig kommer det noen bilder da...
Litt staff først vel, så mange av dere kan avslutte med en gang, ho ho... 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
Så er det vel tid for det årlige tennisbildet? Tja... bak spaker og mikrofoner som vanlig... Ho Ho, årets bilde av brødrene brothers, Mr. Kai og meg. Grrr... det forferdelige skiltet som ødela en hel dag... Noen som lurer på hvem som tar vare på Viggo, Tom og Erik Sing Song i barnehagen hver dag....? Litt bar. Og om noen lurer på om bygget fremdeles er uferdig i nord...? Og så... husets hund, våre kjære voff voff som holder til på området.... noen som lurer på hvordan vi ser ut fra den's synsvinkel....?
Ja Ja, holder vel for idag.... tilbake i morgen! Snart med bilder fra siste øytur også!!
Kom ned da, bedre det, fort fort! Heineken kald og grisen varm...hmm, kom kanskje litt feil ut den.
Erik (mpp) 

25. Mars (skulle vært 24.Mars, Vodka, ho ho)
Hei dere,
Slitsomme dager om dagen, blir nesten 06.00 hver dag... Også den idiotiske nattmaten på veien hjem, gurgle. Tror bilen min, sølvpilen, har lært seg veien automatisk nå bort til en viss 24 timers restaurant...ikke bra nå som det snart er sommer og bikinisesong.
Pattaya Music Festival...jeg vet nesten ikke helt hvordan jeg skal få sagt det, men det er noe med den som er litt artig da...i motsetning til mange av de andre større og mindre arrangement-ideer fra styre og stell folket her.
Men sant skal sies, det er veldig mye, om ikke alt, som er beregnet på Thai turistene. De få internasjonale navnene de hadde var for det meste Taiwan, Japan og Hong Kong. Men moro kan det være hvis du vil oppleve et av verdens beste publikum når de får servert sine artister som Heineken'er på en snor...på en festival som var snøfte meg veldig Singha dominert. Det hele ble sparket igang ved 17.00 tiden fredag med tale av Thaksin, vår kj*re statsminister. Så gikk "bird" på scenen ved City Hall. "Bird" er en av de virkelig store, og morsomst er det vel han treffer i aldre aldre. Selv dattera mi er stor fan. Dette var helgens høydepunkt av dimensjoner og oppmøtet var gigantisk. Andre konserter ble holdt i svingen ved Dusit og på Beach road ved Soi 4. Alle scenene hadde sine sjangere. Og det gikk i ett til midnatt, og litt lenger.
Hele Beach roaden, fra Dusit til Central hadde boder i gaten med kun en fil åpen på dagtid, og stengt på kvelden, resten av Beach road hadde åpent for trafikk med bodene plassert på fortauet.
Og spør du meg, kaoset var mye mindre enn jeg trodde. Holdt du deg unna runden mellom Rundkjøringen og Central var du safe, men på dagtid gikk det ganske greit. For en gangs skyld tror jeg tilreisende Thai turister parkerte bilene sine.
Største beviset på hvem som er målet for salget fra bodene så du på prisene...og... sa jeg Singha var overrepresentert...?..snøft. De solgte alt mellom himmel og hav og til priser som 29B.... 4 for 100B.... og det dyreste jeg så var vel noen Jeans til 299B, moro det. OK, mye skrot men mye som en gjennomsnittlig Ola kan bruke også.
Kanskje det hele kan ta litt av hvis de får inn noen vestlige artister. Men best av alt, fortsetter de med 3-4 scener på et området, kan byen fungere også, noe som hjelper på leserinnleggene i Pattaya Mail, ho ho.
Og på kvelden fredagen måtte jo jeg ha Music festival, så vi satt på de 7 "hellige" sangene fra 1989-1992, også kjent som Had Yai filene... og luftgitaren satt løst, og vips så ble det nesten 06.00 igjen, gurgle.
Kommer tilbake med mer snart, skjedde så mye, må tenke etter, båtturer og bursdager om hverandre.
Erik (mpp) 

24. Mars (skulle vært 23.Mars, Vodka henger etter, ha ha)
Hei igjen,
Får vel starte med dagens Salvesen historie... Han synes det er litt leit at CNN er så lite representert i Badebyen vår så han kjøpte seg en slik foto vest han da. Dere vet...sånn med 24 forskjellige lommer. Vodka kommer nok med bilder av stasen. Jeg fant det da rett og rimelig at skal han først ha utstyret i orden må jo vesten bule litt i lommene så jeg løp til 7-11 jeg, fylte opp en pose med alt man trenger når man skal eie en sånn vest. 6 kulepenner, litt krem, balsamer, myggolje og en liten flaske babyoil pluss flere små esker med alt mulig rart i som binderser osv som man bør ha i lommene. Så skjenket jeg han litt fullere og tok en innføring i en reporters liv, dvs, fortalte han at alle setninger han sa måtte avsluttes med: "Magne Salvesen, Pattaya City, Thailand". Flink ble han gitt!! På veien bort til TQ litt senere sa han tappert at "Eg får vel gå bakerst eg da, I tilfelle Katoy angrep, siden eg har Babyoljen...Magne Salvesen, Pattaya City, Thailand". En av de andre andre klassiske fra den kvelden var "Eg har så mange lommer eg, har ikkje sett røken min på 2 timer...Magne Salvesen, Pattaya City, Thailand.
Trodde det skulle bli litt roligere nå men det er fremdeles mye folk. Blir jo som regel en liten pause før påske men mange har vel fått nok av vinteren. Skal komme med fyldig referat fra Pattaya Music Festival også. Byen har jo stått på hodet med alt som kan krype og hoppe av Thai kjendiser og musikere. Litt kaos men mye moro.
På vær siden er det fremdeles behaglig, ikke helt april varmen enda, og Heineken er like godt i 25C som i 39C. Helt utrolig.
Har fått noen mailer om veddemålet...ho ho... ok, venter litt med avsløringen vel, men det er ikke helt som dere tror.
Kommer, kommer, kanskje en konkurranse med store premier.
Også skjer det vel snart noe på fotofronten, en viss person tror han kan ha ferie uten jobbing han. Ja, er litt ille det. Men det er lovet den endelige oppdateringen på hotell siden, og bilder i løpet av de neste dagene [Kremt, uken, Vodka].
Fort dere nedover da, påskeføret er på vei!!
I morgen kommer Pattaya Music Festival referatet.
Erik (mpp)

22. Mars
Hei, Hei, Hei,
Går jo bedre hver dag dette. Hjemme 06.00, sover 4 timer...spretter opp som en sprettert av sengen...og lurer på hva som skjedde i går. Gurgle...
Jeg har startet en stikkord liste om de berømte siste ukene, men kommer vel på litt hver dag.
Først, nå som Geir er hjemme snart må jeg jo minne alle på at fotball er moro. Bare surfe den inn nå...knis.
Og nå til en av topp 10 histroriene fra siste uke, om jeg bare husker alt. Er sikkert ikke så moro for dere som det var for oss når det sto på.
Ho Ho, Salvesen er jo ankommet.. og han er jo nord-europas største Derrick fan... ha ha, og når da en viss Mr.Kai, fra Berlin, når sin vante alkohol promille topp...da kan ting skje. En misforstår den andre, og vips er Horst, Derrick ikke lenger blant oss... gurgle, selvsagt ikke sant, men når Mr. Kai jobber for en av de største tv stasjonene i Tyskland, og har et direkte nummer hit og dit, da er det fort gjort og nesten stoppe en nyhets sendig... Rett fra studio måtte de be Kai vente 5 minutter så de fikk sjekket saken, de stoppet nesten TV stasjonen helt.... sa de da... ho ho... den tok kaka den dagen. Kai, Kai, er du sikker sikker..? Vi må sjekke, ho ho.
Du store, har jeg ikke fortjent en rusbrus nå vet ikke jeg. Legger meg igjen jeg.
Snakkes da,
Erik

21. Mars
Uhuuuuuuuu, ganger med pi (3.16?), jeg har blitt lurt...!
Hei,
Jeg skal aldri vedde mer! Aldri.
Hvis dere hadde visst hvor syk jeg er nå, mens jeg skriver, ja...jeg tror jeg hadde blitt fritatt fra blyanten resten av dagen + de neste 4. Men jeg skal vinne veddemålet, og daglige oppdateringer kommer!
Jeg må vente lenger før jeg kan fortelle om de siste 2 ukene, må fortelle litt om bussdagen(bursdagen) til Oskar.
Vent, jeg skal bare se om jeg har noe i kjøleskapet. Puh, tomt... hadde det vært en rusbrus der hadde jeg for 5.gang i Thailand gått i reparere-fella. Elsker ordet rusbrus,,,haha, lurer på hvem som fant på det ordet.
Jeg har cognac....kan vel ikke ta en sånn så tidlig? Klokken er jo bare 15.00, fuglene har vel knapt startet kvittringen... og markedet har vel nesten ikke åpnet.
Vi hadde det moro med stor O på bursdagen til unge Oskar. Skal få ut noen bilder når Vodka er tilbake. Buss med champis, hatter, horn og Thai disco, vi må ha vært beste bussen i byen,,, der og da tror jeg.
Rock Lobster, lakris skjellene (he he, egen historie, senere), reker i garlic, svineribbe fritert med pepper og hvitløk, spling lolls med søt saus, fisk med sur-søt saus, kokte reker...du store, hadde jeg tatt den cognacen hadde jeg nesten blitt sulten.
Vi var vel 20 stk fra Noreg, Thailand, Danmark, USA, og hmmm, var en nasjon til, husker ikke... kanskje jeg burde ta den cognacen. Taler og smell. Og den gjengen på 30 Thaier som satt bak oss på langbord, hadde det kanskje mer moro enn oss med synet av oss. Talene ble lengre og lengre etter at den ene 5 literen etter den andre forsvant. Der har vi det, jeg er allergisk mot papp vin. Hver gang skjer det, pappvin, der har vi det. Lurer på hvor man får tak i like bra vin i store flasker jeg.

Så gikk bussen tilbake til en ballong og banner fyllt bar, med dans i midten, og drikking utenfor...baren.
En eller annen gang gikk lyset, for meg, og ikke engang gasslyktene kunne lyse opp min hukommelse.
Du store kalkunbryst, jeg husker ikke om jeg spiste nattmat engang jeg.
Legger meg litt igjen, hvis denne ikke kommer ut idag, så er det Vodka, ikke meg... gurgle, natta!
Ses da, kom ned fort da.
Erik

20. Mars
Hei,
Du store urtemarinerte lammelår med en laksetartar til forrett,,, For en tid det har vært.
Jeg sender over litt nå til Vodka, før jeg skriver videre de neste dagene.
Først av alt,,,ManU er jo nesten verdensmester igjen. Nå er det det bare et par kamper igjen før jeg kan ringe i bjella med tenna!!! En viss Geir vrir seg nok litt nå, og en viss Liverpool fan i flybransjen må ha meg unnskyldt men det er jo nesten klart alt.
Jeg tar bare med noen høydepunkter idag, resten kommer så snart jeg er ferdig med et bursdagsselskap. Knis, siden jeg vet Vodka ikke får ut dette før imorgen, kan jeg røpe litt nå. Oskar har bursdag og vi har leid inn luksusbussen til Hash'en,,,ja, den med vifter og en sete avstand på 8 cm, og med en motor som kan overdøve 100 Tuk Tuk'er. Svært banner på sia (håper jeg),,, trompeter og fest hatter, Champis og Thai disco på bussen.
Tror det blir morro,,, og ferden går til brygga i Naklua, vår perle.
Og på nyhet siden har Viggo,... Piano Viggo, snart kastet seg på flyet. Så et sete vil være ledig i nordre sving de neste dagene før noen oppdager det...og tar det. Setene i nordre sving står høyt på svartebørsen.
Tror jeg gir meg nå. Været er helt utrolig, skyfri himmel og "kjølige" kvelder, helt herlig.
Jeg har lovet Vodka litt hver dag nå, så det kommer, ufff, jeg har vedda dyre ting på at det skal komme.
Snakkes da,,,,,og kom dere nedover, her er det tenna i grisen og hæla i vifta
Erik

5. Mars
Hei,
En liten takk fra Vodka...
Takk for alle hotell referater så langt. Har fått langt fler enn vi trodde, og flere steder som ikke står på "versjon-1-lista". Skal prøve å dumpe det ut så fort som mulig fra Pattaya. Jeg trenger noen dager på å tørke opp etter en "aften" med Sørensen i Bangkok, eller mordforsøk kan det også kalles.
Advarsel til alle... Huntsman Pub, kjelleren på Landmark, har en Øl Buffet en gang i uka. Ja, øl...
Du betaler 490 baht, og alle kraner og flasker er tilgjengelige frem til midnatt.
Noe av det siste jeg husker var kommentarer som....
"Klarer vi 8 flasker til kommer vel de til å skylde oss penger"
"4 flasker til så vinner vi, kanskje vi får laubær krans"
"Burde vi gå over til halv-liter glass nå i innspurten?"

Erik, min advokat vil kontakte deg snart!
Vodka, syk i Chiang Mai, uten stavekontroll

28. Februar
Hallo i luken,
Ja nu er det tiden på året at vår kjære webmann skal på ferie, heldigvis denne gang til Smilets Land... ikke San Francisco eller Malsnøftdivene og slikt surr!
Derfor må jeg skrive ett eller annet sier han, enda jeg ikke har noe å skrive om, siden han ikke når verden på en uke, før han endelig lander i badebyen. 
Men jeg må jo nevne at Vodka har laget en fantastisk hotell side hvor alle kan bedømme og gi poeng over hotell dere har bodd på her nede... Har kommet 4-5 svar alt, men vi trenger flere.
Det blir jo til kjempe hjelp for alle , så pleeeeease sleng inn en dom over der dere har bodd på siste ferie, så vi andre kan vite mer før vi drar på tur! 
Har stilnet av litt i byen de siste dagene, men det kommer vel tilbake mot påske som vanlig.
Og nå må jeg etter en dundrende fylle fest i går innrømme at jeg ikke klarer å vri ett eneste fornuftig ord ut av min hullete hjerne.. Annet enn selvfølgelig at været er toppers, jentene brune og nuuuudelige, Heineken fatølen koster fremdeles nesten ingenting, strendene på øya er hvitere enn underbuksa til Jennifer Lopez, vannet er grønnere enn Heineken flasker i en grønn eng, palmene svaier som en fyllik på Egertorget…og det er ikke en j%&lade glatt vei så langt øyet rekker….så bare KOM dere så skal vi kose oss!
Erik

26. Februar
Hei igjen,
Nå har vi lagt ut enda en liten dings på scandibar dått kom. En liten hotell guide...Herlig hva?
Men som dere ser så trenger vi hjelp hvis den skal bli bra... Deres input er viktig. Så hvis dere har tid til et lite referat fra stedene dere har bodd hadde det vært topp. Dere hjelper andre nykomlinger også da vettu...!
Flere hoteller kommer til på lista bare han vodka får opp farten.
Du store min, mangler bare flere bilder fra baren nå vel... ugh, ja, vet det.
Snart tilbake!!!
Erik

24. Februar
Hei ,
Det ble visst litt lenge siden sist igjen det…ikke lett å både drikke, fiske og være forfatter på en gang…
Det har vært meget bra med folk hele tiden, både nye og gamle fjes, virkelig moro !
Og båtturen vi hadde ble knall suksess… vi ble nesten 60 stykker til slutt, så det ble 3 store speedbåter.
Hvitvin på flyte bordet i vannet, diiiger buffet, leirbaal etterpå med 2 Filippinske gutter som sang og spilte gitar… men de ble nesten utklasset av noen av gutta som var med ut… Tom og Paal + en hyggelig kaill med munnspill tok pusten fra de fleste! Og vinen og brenne vinet tok aldri slutt… OG det var mengder av det skal jeg love …akevitt, fin cognac, vodka, whisky….phhh, jeg blir fyllesyk bare ved tanken..
Kjempe tur, tusen takk alle som var med!
Ellers har jeg vært på veldig mye fisking… opptil 2 turer i uka,.. er det noen som vil prøve lykken så send en mail god tid i forveien for båtene er veldig fulle om dagen!
Strålende sol stort sett hver dag, samt vind som kjøler ned både deg og Heineken…mmmm.
Jean gikk forresten til innkjøp av sånne store lykter med stearinlys til etter stenge tid... setter dem litt rundt omkring under og på strategiske plasser i baren, så Scandi bar har vel aldri vært så romlemantisk før… rolige rytmer av Rod Stewart i bakgrunnen , iskald Heineken fatøl til 9 kr, nusselige serveringsdamer og livet er lett og leve.

Så jeg sier nå jeg…KOM til fredelige nydelige Thailand…glem både Bush, Saddam og Puse Tony,.. la dem krige i fred mens vi drikker oss fulle og koser oss !!

Erik

30. Januar
Litt fisk fra Scandi Bar Fisk & Vilt. 1 - 2 - 3 - 4

29. Januar
Hvis noen av dere er i strøket i kveld fyller Viggo 55 år idag. Ikke Piano Viggo men Viggo Viggo.
Gratis spekemat og Fjertesuppe fra 20.30.

28. Januar
Du milde mitt rosa ande bryst med appelsin og countrau saus, her er det livat om dagen dere!
Det var liksom litt stillere enn vanlig etter nyttår for en periode, men nå tror jeg forfrosne nordboere har sett seg lei på kulde, sne og falske “warninger” mot å dra til smilets land - det er FULLT av folk! Smokk fullt både dag og natt, skikkelig moro, med beinhard Heinekenering…enda godt man har stor lever !
Og for et vær dere…ikke en sky, litt kjølig på kveldene..solnedganger som tar pusten fra en …
Og….for dere som er glade i Norske nyheter….nå ligger det internett utgaven av aftenposten rykende dagfersk hver morgen i restauranten…og det før den kommer ut hjemme…ikke dårlig hva?
Og torsken hver mandag har tatt helt av…folk kommer innom hver dag hele uka og lurer på om jeg har noe igjen så jeg ser ikke bort fra at den blir fast på menyen etterhvert !
Ellers er stengetidene som før, men det har ikke vært en politi innom etter 02 på lang tid... så det virker som de tar litt lettere på det enn før.

Og sannsynligvis blir det visst kasino på Ambassador hotel om det går igjennom, og Bangkok galopp bane skal muligens også flyttes til et område nære Pattaya….blir litt av en by dette etterhvert. Toppen av grillspydet blir jo når Bangkoks nye flyplassen åpner i 2005 (vel, det er siste år som er nevnt), den ligger jo på veien til Pattaya.
Jeg måtte omsider gi opp og legge på prisen for grise festen fra 200 til 250 Baht, samt Ribs'en på søndagene. Siden jeg startet med den prisen har kg-prisen på gris nesten doblet seg, men med dagens kurs på over 6 er det jo ikke mer enn 8-9 kr ekstra.
Jeg arrangerer forresten båt tur kommende fredag, så for interesserte kom innom og skriv dere på lista…det blir avgang ca. 15.00 med vin i solnedgangen, leirbål, 2 sangere med gitar fra Philippinene og stort koldt bord med både ribbe laks, sjø kreps reker og masse masse mer!

Vi ses snart ,
Erik

10. Januar
Hei og Godt Nyttår!
Du salte min sylte her har det gått unna…
378 mann og mus ble det til slutt på Julaften, det ville ingen ende ta… Alt for mange som ikke hadde kjøpt billetter dukket opp, men det gikk bra og det var masse mat igjen. Kalkun var det eneste vi gikk tomt for, merkelig, den er det nesten ingen som har rørt den før om åra. Vi hadde 54 kilo med pinne kjøtt, den klarte vi ikke å tømme!
Så det var en temmelig slitsom dag skal jeg si, rakk ikke engang å spise… og det er sjelden for meg..!
Ellers har det vært mye folk hele tiden, så levra har virkelig fått trent seg til 2003…
Nyttårs aften var litt roligere på buffeten og det ble en fantastisk kveld. Masser av hyggelige folk, et fyrverkeri Pattaya ALDRI har sett maken til…helt utrolig var det !
I gå gata hadde de rigget til med fullt av band, mat boder, kunstnere, klovner og et utrolig liv med over 10.000 mennesker som kom…Pattaya fikk det virkelig til i år, MORO!
Og været er nydelig hver dag, endelig litt kjøligere om kvelden med temperaturer ned mot 20 grader om kveldene, deilig! Og krone kursen er på nesten 6.3 på…slaa den a! Med dagtid pris på 45 Baht for en fat øl, huh, sparer penger da jo! En hel dag i skyggen i baren og vips har du spart 2-300 baht! Ekke gæli!?
Har vært ute på mange fiske turer å fått mye fisk, kommer bilder og historier på fish-o-rama etter hvert. Vi fikk 36 flotte fisker da Fatter’n, Onkel Sigvart og Mjøs fisker Gunnar var her…en utrolig dag !

Jeg ser egentlig ingen grunn til at dere skal sitte oppe i kulda med negle sprett eller hva det nå enn heter, når dere kan være her i Verdens beste land nesten gratis!!

Vi ses,
Erik

Erik's Corner 2002 - Erik's Corner 2003
Erik's Corner 1999
- Erik's Corner 2000
- Erik's Corner 2001