Look who's talking!

erik.jpg (9743 bytes)


Pegleg's Bike Ride '09
Sponsor Pegleg, aka Erik!
The 276 Km Trat to Pattaya
Bike Ride 2009
19. September
Joined by Big Robert once again!

Help him raise money for this years
Jesters Care4Kids Charity Drive
More...


Erik Sing-a-Song 1951-2008

 

13.Januar
Hei og Godt Nytt år!,
For en jul det har vært. Fullt hus og stormende jubel.
Hvis noen skal ned snart og har litt plass... Kunne sårt trengt flattbrød, filterkaffe og sånn rense greie til kaffetrakter
Erik

25.November
Katte-strofe alarm!,
Tom for Tyrker!
Hvis noen skal ned snart og har litt plass hadde det vært toppers!
Erik

10.Oktober
Hei igjen,
Ligget strak ut med influenza (ikke svinepels som Ingar kalte den andre versjonen) i flere dager. Kommer seg litt nå tror jeg.
Detter stadig nye folk inn i Badebyen. Norefjell, Ingar, Ingvar, Jan M og mange fler underveis og. Gleder meg.
Mange spør, så jeg vil bare nevne at Torsdags Buffeten er i gang igjen neste uke, og Julebilletter ligger til salgs både på Scandi og Beach Club. Solgt masse per nett, så ikke vent for lenge. Send en mail så holder jeg av billetter.
Kommer snart tilbake.
Erik

1.Oktober
Hei,
Lenge siden sist, hvor har dere vært?

Først må jeg takke alle dere som var med og støttet til ”Care for Kids”. Flott resultat og enorm hjelp til barna som trenger det i området her!
Sykkelturen var ikke så morsom. Skulle bare pa en liten matbit i Trat og ta en nap før vi startet, men jeg fant selvsagt en bar med rosa lys i taket og ble dritings. Hoppa rett på sykkelen kl 02.15 uten søvn med 3 i promille...Men det gikk. 16 timer, regn og torden, skallebank og vondt i stjerten, men pytt.
Vært en stille sommer med lite turister. Baren har vært bra, men litt for stille på Beach Club’en. Men nå står det nye hotellet ferdig rett bak, så får håpe det blir en bra høysesong.
Nå er det fullt hus i baren hver kveld. Bedehusgjengen, Otto, Trond godset, Arsenal Geir, Terje Skien m/ venner og masse gode gamle kjente fjes.
Tor ”Good morning” er dypt savnet. Han fikk opp rose vin salget til nye høyder, samt at han er et opphav av humor og ”guttestreker”. Flott fyr!
Pappa Kjell har vært her 2 mnd i sommer. Masse moro og armsvinging med Formula 1 på TV.
Nå har vi nok merket utkanten av stormen som har herjet Philippinene og Vietnam et par dager. Enorme bølger pa stranden, og voldsom vind.

Vi snakkes!

Erik

25.September
Hei,
Bare kjapt innpå før helgen.
Jeg kommer med en full rapport over helgen.
Har jo vært litt kaos i det siste med mye folk, sykkel for Charity driven osv.
Og nå blir det snart verre. Masse folk på vei ned. Skal bli moro.
Fikk da litt omtale i Pattis Mail. Her er direkte linken

13.Mai
Hei,
Joda, jeg lever enda…
Har vært en tøff sesong med mye moro og mengder alkohyler.
Baren går så det smeller etter, selv nå i værste lavsesongen er det så godt som fullt hver dag, moro!
På restauranten er det litt stille om dagen, men det er ikke mye familier her så det er nok normalt. Buffeten og grisen samt fåri kålen drar folk enda, men ikke bare nordmenn. Snart er hotellet bak ferdig, og da vil det nok hjelpe.
Det er synd alle urolighetene som har vært skremmer familie folk, for det merkes jo ingenting her eller på de andre turistplassene, samt at det er jo ikke turistene de er ute etter å skade.

Vært bra fiske i det siste. Var på 2 dagerstur og fikk 71 nydelige fisk. Mahi mahi, black snapper, konge makrell, barracuda, red snapper...veldig moro!

Snart er det 17.mai, og det blir atter party. Vi drar i gang i baren fra 7 tiden, med mat og moro. Scandinavia Bar blir jo 23 aar i år. Ikke dårlig hva?

Jeg ble værfast i baren i natt til til i morges. Sprutregna. Kona lurte på hvordan alle andre kom seg hjem og ikke meg...sånne spørsmål er ikke lett å svare på. Men en 5 liter med rødvin var nesten borte...

Nå er det billige billetter utover, og alt ligger til rette! Kast dere på flyet og kom!

Erik

11. Februar
Artikkel fra Nordic i Thailand

26. Desember
Har laget en liten minneside. Send gjerne inn bidrag.
Send det til adressen øverst eller helst til hotelbooking@scandibar.com
http://www.scandibar.com/singasong.htm

25. Desember
Hei,
Jeg har en fryktelig trist melding å komme med midt i Julen. I går natt fikk vi beskjed om at vår kjære venn Erik Sing a Song tapte kampen mot sykdommen han har kjempet mot den siste tiden.
For en trist avslutning paa Jul-aften!
Erik Sing a Song var en komplett unik person. Så full av humor, liv og kommentarer at alle og enhver kunne le seg skakke. Alle som har truffet han vil huske Erik for resten livet, garantert!
Han var selve Nordre Sving. Han fulgte nøye med på om søplebilen var i rute, sjekket om Gammer’n var full, kranglet og lo med Mama og Mon han elsket. Og motsatt, de elsket han like mye. Alle elsket Erik Sing a Song.
Han sa aldri ett stygt ord om noen, og hvis noen snakket rykter og sladder ropte han enkelt...”HOLD KJEFT”!
Enkelt og virkningsfullt.
Jeg ser nesten ikke keyboardet pga. tårer og minner.
En ting skal jeg love deg Erik Sing Song, at minnene om deg vil leve for evig!
Kjenner jeg Erik Sing a Song rett ville han hatet at vi satt og sørget for han, så vi får vi lage en fest og si som Erik..
”Kjør a bønder, sistemann full er en dust”..
Jeg skal spørre Vodka om vi kan få lagt ut Erik Sing a Songs gamle oppdateringer fra Nordre Sving igjen. Så vi kan mimre over alle hans fantastiske oppdateringer fra Nordre Sving igjen.
Erik blir fraktet fra Buriram til Pattaya i dag, og jeg kommer tilbake om når det blir sermoni på tempelet i South Pattaya rd.
Erik Sing a Song, Skål for deg! Jeg ser deg for meg med brillene på nesetippen og iskaldt fatølglass trygt i neven oppe der i himmelen. Hold ølen kald for oss, vi kommer etter en gang alle sammen!
Jeg lager en side i løpet av noen dager med bilder osv. Han fortjener det!
Vil dere skrive noen ord om han hadde det vært topp. Bare send dem inn til adressen øverst på siden. Så legger vi dem ut fortløpende.

Legger ut det Vodka skrev i natt også.

SISTE: Sermonien er på lørdag klokken 15.00, Wat Chai tempelet i South Pattaya Rd. Oppmøte 13.00

Erik

Erik Sing a Song.
For en mann, en unik mann, som kanskje er den som har spredd mest glede av alle som har fartet til Thailand de siste årene.
Dagtid i Scandi bar ble legendariske de gangene han satt på plassen sin i Nordre Sving.
Når han senere flyttet ned, flyttet han over til Store Stå, så han fikk bedre oversikt over hele baren og ikke minst Nordre Sving.
Man kunne nærmest kalle han komiker på høyt nivå, skapt for å underholde andre. MEN, det meste av det var spontant! Husker spesielt en morgen for rundt veldig-mange-mange-år siden. Sambo og jeg satt spiste frokost grytidlig i Scandibar. Sing-a-Song detter inn nesten rett ut av taxi’en fra flyplassen. Ingen andre i baren. Bare Mama bak disken.
Han krever hun kommer over med kalkulatoren.
Han setter igang et stort regnestykke og ender opp bestille 5 shots.
Grunnen var enkel, sier han til Mama (Selvsagt på norsk til henne).
”Jeg skal bare være 4 dager, må drikke 3 ganger mer”.
Så sang han en strofe, og ropte ut ”3-2-1, sistemann full er en dust”, før han helte nedpå alle. Alt dette mens han ikke visste vi hørte alt inne i restauranten.

Var vel rundt samme tiden han fortalte historien om at alle på AA hotellet var dårligere i engelsk enn han.
Han hadde sjekket inn på rommet og fant en liten sti av maur tuslende over gulvet midt i rommet. Han kastet seg på telefonen, men kom jo på etterhvert at han visste jo søren ikke hva maur er på engelsk. Så han tryller frem følgende herlige settning.
”Small mosquitos walking on the floor in BIG groups”. Hører med til historien at de ikke skjønte et kvekk i resepsjonen og når det banket på 3 minutter senere sto en jente der med 1 Heineken og 1 do-rull, just in case.

En annen ting med Erik S-a-S var samspillet og forholdet han hadde til Mama og Mon.
Hvem har ikke ledd seg skakke når de kjefta han huden full på Thai, Og han returnerte på norsk. Eller hva er mer legendarisk enn når han etterlignet Thai Airways kapteiner i måten de prater Thai på over høytalleren.

Han pensjonerte seg først fra SAS, så Scandibar. Han orket ikke lenger fast arbeidstid i Scandibar, ville være litt fri. Men han satt der jo hele tia.
Hva mer? Bowling med Erik Sing-A-Song? Nei, finnes så mange historier! Håper mange sender dem inn!
Dette er bare en dønn trist dag!

Erik S-a-S,
er ikke tvil at du vil bli savnet. Du var et ikon! OK, du levde litt Rock’n Roll, men det gjør mange. Så urettferdig.
Takk for all gleden du ga oss. For ikke snakke om tårene når jeg lo så jeg var nære en liten brokk. Lover nå endelig snart legge ut de 200 bildene jeg tok av deg mellom Scandi Bar og AA hotellet. Husker du? Jeg ville dokumentere de påståtte 100 turist attraksjonene mellom Scandi og AA, som du alltid opplevde ”som” turist.

Finnes det en Gud så håper jeg ølen er kald der du er nå. Og Takk igjen
”The good guys always die young”!

Terje & Rita aka Vodka og Sambo.

16. Desember
Hei,
Er det noen som skal nedover snart, og har plass til litt kålrabi...?
Please send en liten mail til adressen øverst. Eller Ring/SMS på +66 810024290
Takker

Erik

7. Desember
Hei,
Lenge siden sist…
Ja, her har det vært mye rot med demonstrasjoner, stengte flyplasser, surr og rot, men heldigvis har vi ikke merket noe her nede. Heldigvis fikk de åpnet igjen, uten for mye blod og skyting, så vi får håpe og be at turistene vender tilbake som før.
Det er da litt turister enda, selv om det nok er stillere enn normalt.

Nå nærmer Julen seg med stormskritt, pinnekjøttet er så godt som i havn {Tusen takk til dere som har hjulpet med innkjøp og frakt!!}, og Medisterkakene til Moder’n er snart på vei med Sykkel Bjørn, Hurra! Billettene til Jule-buffeten fyker unna, så vær raske. De ligger til salgs både i baren og på Beach Club.
Det blir to bordsetninger, kl. 19.00 eller 21.00 som hvert år.
Jeg har fått leid ekstra uteplass der oppe, så det blir nok plenty av plass.

Vidunderlig , nydelig vær om dagen, kjølig, skyfritt og herlig!

Det blir forresten et lite bursdags party den 14 desember i baren. Hater det, men fyller år atter en gang. Lager vel noe lapskaus eller liknende, setter på litt Norsk musikk, så får vi drikke og kose oss.
Nei, jeg får dusje og komme meg pa ”jobben” og drikke litt rødvin.

Vi snakkes før Jul!

Erik

22. September
Hallo,
Ja, da er sykkelturen for ”Care for Kids” heldigvis over. Vi brukte nesten 14 timer, men kom da i mål. Innsamlet beløp ble litt over 481.000 Baht! Tusen takk til alle dere som bidro!!

Har vært stille i byen en periode, men veldig bra med Nordmenn heldigvis, så bra med folk i baren og det dropper da innom en del sultne sjeler oppe pa Beach club’en og.
Det har vaert mye regn og overskyet vær, men pytt, pytt, det er jo varmt og godt for det.
Ser ut som det kommer veldig mye kjentfolk nedover i Oktober, det blir moro!

I kveld er det storkamp med Man U og Chelsea, og jentene i baren truer med å stille i de motbydelige blå draktene de fikk i presang av en viss Arendals fyr, knurr....han gjør skade selv når han ikke er til stede den mannen.

Ellers er fiskebettet på topp om dagen, og nesten havblikk etter alt regnet, så ikke gå glipp av en herlig opplevelse blant nydelige øyer og strender som ikke mange andre turister engang har sett!

Kjennes ut som noen sjenket meg litt full etter sykkelturen i går, sa jeg tror jeg tar en tur på stranda, kjøper noen grilla reker og blåskjell som jeg akter skylle ned med noen repareringspils, iskalde sådann!

Vi ses!
Erik

11. August
Hei, Jeg var en liten tur i Bangkok for to dager siden, og til tross for at jeg er meget forsiktig med alkohol som alle vet, klarte jeg å glemme igjen min flotte telefon i taxi’n på veien hjem om natten. Jeg kjenner de som drar til Bangkok for å få seg et nummer, men for meg ble det alså helt omvendt. Jeg mistet alle mine nummer. Kunne dere som kjenner meg være så snille å sms’e nummeret deres til meg? Jeg klarte å få tilbake mitt gamle nummer jeg alltid har brukt, så det er ikke noe bytte. Her er forresten en link til en artikkel om Scandinavia Beach Club hvis noen vil lese: Nordic
Erik

2. August
God morgen,
Tiden flyr da man har det moro...
Synes nettopp jeg oppdaterte jeg, men i følge kommentarer og mail så er det antakelig en stund siden.

Det har vært en tøff sommer hittil. Veldig mye gjester, og veldig mange av de gjestene spytter ikke akkurat i glasset.
Heldigvis klarte jeg og lure meg til en ti dagers ferie innimellom all moroa. Ble Hong Kong, Macau og Borneo.
Gjett om jeg var stolt da jeg endelig etter så mange år fikk tatt bilde av meg og min store helt, Donald Duck. Disneyland i HK så klart. (Der sku du ha vøri Martine)

Har vært overskyet en periode nå, men temperaturen er helt knall. I natt regna det så jeg vurderte aa leie vannscooter hjem. Men det endte med at Brian, beer drinker nr. one fra USA, og jeg ble sittende i baren til regnet ga seg. Og det var sent!

På Beach Club’en rusler det unna. Var litt stille tidlig på våren, men nå er det betraktelig bedre. Særlig på torsdags buffeten, får i kålen på fredag, og selvsagt grisefesten lørdag er det veldig bra.

Trond Sjarsk med familie og venner har vært her lenge, og det har vært masse ablegøyer og moro.

Norske TV’n virker endelig bra, så det har vært Norsk fotball nesten hele tiden live. I kveld skal jo vår kjære Solkjær ut å score 2 mål. Gleder meg!

Det kommer visst masser av kjente nedover i September/oktober....det blir moro!

Ellers er som dere ser den årlige sykkelturen om ikke lenge. Innsamlingen er i godt gang. Vi sykler som i fjor, fra Trat til Pattaya, 276 Km på en dag....gruer meg.
Alle pengene som kommer inn går til ”Care for kids”, og blir brukt til barnehjem, Aids hjem for barn etc.
Alle monner drar, så har dere en slant til et godt formål er det veldig velkomment.

Ellers er det full katastrofe. Jeg er helt tom for Tyrkisk Pepper, og lomper er det kun bittelitt igjen av. Hvis noen skulle ha plass til litt er det helt supert!

Da får dere ha det godt så lenge!

Hvor blir det av deg Stig??
Erik

24. Mai
Hallo,
Her går det unna.
17 Mai, 22 årsfesten til baren ble feiret så det holdt. Masse hyggelige folk og Norsk musikk til lyse morgenen. Jeg var vel sistemann hjem som vanlig, etter iherdig dansing etter ”kongen av campingplassen” sammen med jentene i baren...Ingen 17 Mai uten den. Bjella gikk nesten varm, og det virket som om alle koste seg. Lapskaus og kyllingvinger ble servert, og 8 digre pizzaer ble bestilt som natt-mat.

I går var vi 16 pers på klippfisk lag oppe på Beach Club’en. Nydelig mat, øl og akevitt. Alt vel så langt. Men til min store forferdelse var alle jentene , kassereren, vesle jenta (pølse og smørbrødkokken), og kassereren utkledt i BLÅ fotballdrakter!!!
Skam og skandale. Jeg nektet å ta i mot servering. Fikk ”Sjark-Trond” til å hente isbiter til meg til og med.
Etter dyp etterforskning over et par liter rødvin viser det seg at et av medlemmene i ”Bedehusgjengen” var den skyldige i skjorte innkjøpet. Synd var det, for han kunne nesten ikke straffes siden han la igjen en ”halv månedslønn” i bjelleringing kvelden før.

Men som i alle gode eventyr vinner de snille og uskyldige.
De BLÅ forskrekkelige Chelsea draktene satt nesten å gråt på morrakvisten, mens Birger og undertegnede ropte ”YEEHAAA”.
Gratulerer MAN U!!

Otto og jeg var på GoGo her om dagen. Et etablissement med fine dusj og bade fasiliteter for de ansatte. Etter en liten WC tur, trodde jeg jaggu Julenissen hadde kommet på feil årstid. Der satt Otto med en skumdott på halvmeter’n midt på hue. Haka, skuldrene..ja, hele gutten var dekket. Det eneste jeg så inni skumdotten var et digert bredt smil.
Dagen etter spurte’n..: ”Skar vi itte ta en tur på den skumplassen igjen trur’u? Var ganske bra der”.... Ho, ho. Moro!

Nei, vi får talast senere. Jeg tar en tur og spiser grillet halv kylling, vasket ned med en iskald pils eller 5. Fortjener det etter gårsdagen!

PS. Erik Sing a Song hilser til alle. Han er tilbake fra langt opphold i bygda, og koser seg med noen kalde igjen han og....

Ses,
Erik

3. Mai
Hallo,

Ja, jeg lever, og nå får jeg så mye kjeft for manglende oppdateringer at jeg nesten ikke tør å gå ned i baren…
Men det har vært en tøff vinter og vaar. Veldig mye folk og masse jobbing. Hadde ikke kona, Jean, tatt mest vare på ”Beach Club’en ” hadde det vel ikke fungert.

Byen har stilnet mye nå, men det er da en del folk tilbake for det. Ingar kom nettopp tilbake, og Otto klarer å få meg dritings hver dag. Pappa Kjell har vært her i et par måneder i vinter, men måtte hjem og jobbe. Han trener vel for Malaysia Grand Prix 2009 tipper jeg.

Var et par uker med mye regn, men etter at Otto begynte med joggesko for å gå tørrskodd på dass har det selvsagt bare vært strålende sol og god vær...
Baren bak meg gikk konk og blitt solgt til en Engelskmann. Virker som en trivelig kar. Drevet bar et annet sted i byen, og hadde med seg en mengde små snuppelupper til å arbeide der. Får håpe det går bedre for han.

Båten er helt ny-oppusset og klar for nye oppdrag. Måtte dessverre øke dagsleia fra 6 til 7000, for dieselprisen er jo helt spinnvill om dagen. Men enda er det jo veldig billig i forhold til andre steder.
Jan Martin fra Hønefoss, Helge og jeg dro en ”gitar hai” på 70 kg her for et par uker siden, og et par dager etter dro vi 4 cobia på nesten 10 kg, moro det.

Jan Martin og jeg var også på 3 dagers tur til Sianhoukville, Cambodia for å fiske. Capt på båten var en ”Kiwi”, og dritings hele tia. Lovte oss beef stew og mashed potatoes og kom med sur chicken curry. Var masse fisk der og nydelige øyer, men resten var ubrukelig. Forresten ett spennende reisemål hadde det ikke vært for all søpla. Det flyter overalt. Ingen søplebøtter og knapt søplebiler. Synd, for det var kjempe flotte strender [under søpla] og et nydelig folkeslag. Drit billig var det der og.

Nå er det jo snart 17 Mai og 22 års dag for baren. Masse huebry hvordan feiringen skal gjøres i år, men jeg tror det riktige er å lage noe lett mat og ta hele feiringen i gamlebaren. Nye Beach Club er jo ikke et år gammel engang stakkars.
Byggingen er forresten i full sving av hotellet bak Beach Club. De selger rommene (lang leasing kontrakt) for ca 880.000 Baht, og de kan leie ut for deg etterpå. Er planlagt ferdig i Februar. De jobber på spreng, så det blir spennende. Ikke dumt med ca. 160 rom bak der....kanskje de er sultne på veien hjem...
Kona og Vodka er nesten ferdig med web sia til Beach Club’en også. Ting tar jo tid.
Har vært mye forandringer hele tiden. Tror det bare er siste versjon av meny’en som mangler nå. OG siste bildene da, kona bygger jo om litt hele tiden.

Til slutt har jeg også klart å fått Norsk TV med fotballkamper etc. inn i baren. Ca 2 år etter de andre... men hvis man tar seg god tid, blir man god i senga til slutt!

Nå er det billige billetter nedover, været er flott (takk Otto), lite turister, (snuppeduppene for seg selv), stille og godt på strendene, ja, dere er hjertelig velkommen!

Erik

25. Januar
Hei,
Var visst litt stor i kjeften om når neste oppdatering kom…men det er travelt, travelt.
Julaften kom det hele 307 gjester, mange flere enn jeg hadde solgt billetter til, men det var masser av mat og jeg hadde plass til 230 til første bordsetning. Var ikke mange som måtte vente på bord.
Nyttårsaften var det kun en bordsetning, og de fleste satt utover hele kveden og koste seg. Var et fantastisk fyrverkeri i år. Jeg spiste litt, hilste på folk, og måtte dra ned i gamle gode Scandi igjen. Siden kona og dattera var på ny-plassen, ble det ”Godt Nytt Års” hilsen telefonisk i år.

Fremdeles veldig bra med folk på både gamle baren og Beach Club. Ser nesten ut som folk kom senere i år. Rundt Jul, Nyttår var det bra med Nordmenn, men ellers mye stillere i gatene og på strendene enn tidligere år. Hotellene melder om så godt som fulle hus i hele februar, så det jevner seg vel ut etterhvert.
Været er helt nydelig. Flott bris og litt kjølige kvelder.

Har forresten begynt med får-i-kål på Beach Club hver mandag for de som liker det...mmm, det gjør ihvertfall jeg.

Snakker om mat. Er det noen som kan ta med lomper nedover er det supert. Pølser med lomper går unna som på beste Bislett dagene, så nå er det helt tomt.

Huff, sett så mange stygge trafikk ulykker her siste tiden. Tenk dere om mange ganger før dere leier sykker og drar avgårde halvfulle! Trafikk bildet her er ganske annerledes enn i Norge, så det skal ikke store tabben til før ulykken er der.

Jeg prøver å være flinkere og komme raskere tilbake denne gang.

Ses,
Erik

27. Desember
Billetter til Nyttårsaften er lagt ut i gamle baren og SBC.
Kun 120 plasser klokken 19.00, første mann til mølla.
Erik

20. Desember
Erik vil være uten Loxinfo mail til rundt tirsdag (25.des). Bruk scandibar adressen hvis dere prøver nå han. Jeg har lovet ikke fortelle noen han glemte betale regninga.
Vodka

19. Desember
Hei,
Ja, nå nærmer Julen seg med stormskritt.
Billettene til Jule buffeten går unna så det spruter, så det blir mye folk og full fart.
Rune og Lillebror tar med pinnekjøtt...Rune så mye han trenger vel et par reinsdyr for å få det med. Terje fylte opp med Norsk kålrabi. Og veldig mange flere hjelper til med tyttebær, Tyrkisk pepper og masse annet. Sykkel-Bjørn kommer snart med Mammas hjemmelagde medisterkaker. Ingen Jul uten dem.
Helge fra Kjøpmannskjær hadde med sjokoladefontene til meg som vi bruker på torsdagsbuffeten. Nam, nam,..kald ananas og jordbær dyppet rett i sjokoladefossen, nyydelig.
Tusen takk til alle dere som hjelper til med å få varer med nedover!
Uten dere hadde det ikke blitt noen ”ordentlig” Jul.
Mye folk i baren både dag og natt. Var en litt stille periode i Beach Club’en, men nå er det masse folk hver kveld og Torsken med bacon, erterstuing og hvit saus flyr unna. Og ikke for å snakke om torsdags buffeten. Den har virkelig slått an.
Ser nå ut som det blir 2 gitarister som underholder hver onsdag og søndag. Er vanskelig å finne de rette, men disse er suverene.

Bare for å avkrefte et rykte som mange lurer på.
Erik Sing a Song og jeg er IKKE uvenner. Tvert imot. Han sitter ofte i baren på dagen og prater og tar en pils som før. Han ble bare sliten og lei, og ville nok bestemme litt mer over sin egen tid. Fullt forståelig, det er en tøffere jobb enn de fleste tror!

Fiskebåten er ute jevnt og trutt, og Queen fishen er fremdeles i farta. Terje og Co. var ute i går, fikk 2 stk på rundt 5-6 kg og mista 3 til. Landkrabber!

Billettene til Nyttårsaften blir lagt ut hvert øyeblikk. I år blir det pinnekjøtt også på den buffeten, og nydelig Kalkun fra USA er allerede bestilt.

Da vil jeg til slutt ønske dere en Riktig God Jul!
Jeg legger inn bilder fra Julaften og kommer med en rapport mellom Jul og Nytt år.

Ha det godt alle sammen!

Erik

26. November
Hei,
Jamen er jeg ofte her…
Til min overraskelse meldte i går Overintelligente singing ex kveldstids manager, deretter dagtid manager, Erik Sing a Song, at han ville slutte.
Vil derfor få takke han for vel utført jobb, jævlig mye moro og ablegøyer.
Du vil bli savnet på Scandi.
Baren vil da gå som den har gjort i nesten 19 år før Sing Song kom, med Mama og Mon i førersetet på dagtid. Meg om kvelden.

Loy Krathong ble feiret med brask og bram. Masser av folk, flotte jenter i vakre kostymer. Eneste aberet at jeg kom vaklende hjem kl. 10.30 om formiddagen. Men jeg var visst tidlig hjemme i forhold til mange andre av de jeg festet med. Topp natt!

Vodka er i fullt arbeid med ålage web side til nye Scandi Beach Club.

Otto er underveis, så her blir det fart.

Vi ses snart!
Erik

22. November
Hei,
Red Alert,
Jeg er snart tom for Tyrkisk Pepper.
Er det noen som er på vei ned med litt plass i sekken? Send meg en mail.
Erik

21. November
Hei,
Nå er billetter til Julaften lagt ut for salg både i gamle baren og på SBC (Scandi Beach Club)
Prisen er i år 1000 Baht for Voksne, 500 for barn mellom 7 til 12 år.
Blir som vanlig gedigen buffet med Pinnekjøtt, Ribbe, kalkun, Mammas medisterkaker, medisterpølser, laks, lam, og stort koldt bord ved siden av. Små gaver til barna.
Jeg får ikke plass til så mange i år som tidligere år, så vær raske med påmeldingen.

Erik

19. November
Morn,
Her går det unna.
Høysesongen i full anmarsj. Full brakke om dagen i gamle baren, og bra besøk i SBC, Scandi Beach Club og.
Helt smokk fullt på grisefesten lørdag, og smørgås bordet hver torsdag ser ut til å bli en suksess. Ribbe, skinkestek, spareribs, trukket laks m. pepper og laubær, oksestek, kyllingvinger, bakt kylling, medister, pølser, surkål, sild, røket laks, spekemat, oster og masse mer, for den nette sum av 350 baht.
Thaimat er det også der.
Og litt forandringer har det blitt...Kveldstidsmanager Erik Sing a Song var ikke helt komfortabel med kveldstid. Han er mørkredd, og hater å vente flere timer før han kan begynne å drikke.
Mulig det er F4 syndromet...”Fryktelig full for fort”...
Eller for dere som er vant til F5 på keyboardet..”Fryktelig full faens for fort”.
Derfor har han fått tilbake den ansvarsfylte stillingen som overintelligent singing daytime manager, og jeg tar kvelden/ natta som før.
Jeg er litt i SBC tidlig på kvelden, så tar Jean, kona over der. Hun styrer plassen med jernhånd, og kjenner de fleste.
Fiskebåten er i tipp, topp stand, Marlin og Sailfish har kommet inn til Koh Pai, så det er lurt å booke tidlig om dere vil ut nå i høysesongen.
Litt skyet om dagen, men det er en aldeles herlig temperatur. Nydelig havbris og rundt 25 grader på kveldene. Kan man bedre ha det? Hørte det hadde kommet snø mange steder i Norge. Håper ikke det blir glatte veier også da...
Nei, kom dere inn på nærmeste reisebyrå og kom dere ned hit i steden. Sett dere å se på solnedgangen med en iskald duggende fatøl, kikk på rare mennesker, langbente Russerpiker, yndige vrikkende brune Thai rumper med nydelige dukkefjes, drita fulle Tyskere med ølvommer som ikke vet Oktoberfesten sluttet i oktober, Koreanere og Japser i flokk med gule sandaler og navnelapp på puppen, gateselgere, matvogner med de beste delikatesser..ikke som i Norge der de onanerer i kebab dressingen...
Kritthvite strender på øya, grønt vann, palmer som vaier i vinden,....ja, ja...gjør som dere vil, jeg blir her!

Ses snart.
Erik

6. November
Hei,
Her er endelig litt bilder fra åpningen.
SBC

Erik

28. October

Hei,
Her har det vært sløvt med oppdateringer ja. Beklager!
Erik Sing a Song har vært på ferie en tur, og Vodka, web-mannen med sambo har vært her nede på ferie, så det har vært litt vanskelig. Hvis jeg kan komme med flere... ja, litt fyll også. Men bare litt.

Joa, det som har skjedd er at Scandinavia Beach Club har åpnet som de fleste sikkert vet, og jeg har stengt mat-avdelingen i gamle baren. Selve baren vil fortsette som før, med Erik Sing a Song i spissen fra 15-16 tiden og utover kvelden.

Scandinavia Beach Club er som sagt i full sving, og det blir der grisefesten på lørdager, Julebuffeten etc. blir framover. Det meste av det populære fra gamle menyen er fremdeles der, samt en snack meny med litt ”beach mat”. Lettsaltet torsk, flesk med duppe, kjottkaker etc. er selvsagt der. Grisefesten starter nå kl. 19.00 isteden for kl. 20.00. Det er også planlagt en stor buffet hver torsdag. Litt som den jeg har hver 17 Mai. Dette starter nok opp i november en gang.

Vi har også en gitarist som spiller gode gamle sanger fra kl. 19-22, faklene brenner hver kveld, og det ser ut som de fleste trives godt.

Queen fishen er forsatt inne i Pattaya Bay i bra mengder, så si i fra i god tid om noen vil ut å prøve fangsten. Sverdfisken bør også komme inn til de ytterste øyene hvert øyeblikk.

Jean, kona, har lovet å gi meg bildene hun tok under åpnings festen, så jeg slenger de inn så fort jeg kan. Det har bare vært så veldig mye jobbing i det siste.

Regner med Sing a Song har en god oppdatering snart.

Ses!

21. september
Morn,
Huff, for et stress å åpne noe nytt.
Men brikkene faller sakte på plass, og Scandinavia Beach Club ble åpnet stille og rolig samme dag jeg kom hjem fra sykkel-turen.
Vi fikk forresten inn over 750.000 svimlende Baht til Care for Kids. Tusen takk alle som var med og sponset!
Joa, utslitt og illeluktende kom jeg inn på Beach Club’en med racer’n, og til min store forskrekkelse var det helt smokka fullt. Det gikk som det måtte gå. Fullt kaos. Nesten alle som jobber der er nye, og masse nytt kjøkken utstyr som ikke var innkjort av kokkene. Kona fikk forklart det var første dagen, ga noen drinker, og det gikk vel noenlunde bra til slutt. Jeg ble ihvertfall kanon, og husker veldig lite av sykkel turen hjem.
De første dagene etter det har det vært en del folk på dagtid og tidlig på kvelden, men litt stille senere. Veldig bra bartendere som mixer opp nydelige coctails og frukt smoothies både med og uten alkohol. Går mye av det i solnedgangen. Gitarspilleren må vente litt. Mangler enda ”entertainment lisens”, men kommer vel snart. Han, og senere Karin, konas søster, vil synge og spille gitar hver kveld mellom 19-22. Jeg ville kalle dette ”After Beach Party”, men Trond, en venn fra Norge, mente det bestemt måtte bli ”After Ski Party”. Men vi har jo ikke ski her, sa jeg. ”Vannski vel”, sa’n. Og det er jo sant. Så det blir altså Thailands eneste ”After Ski Party.”

Beach Club’en ser helt nydelig ut da faklene og lys er tent på kvelden, og dere er veldig velkommen til å ta en liten tur innom for en prat over en kald pils eller forfriskende Coctail. Kaffemaskin er innkjøpt, så nå kan bare mora til Helikop-Tor prøve å klage på kaffe’n. Ikke prøv deg!

Sing a Song sitter egentlig i gode gamle Scandi på kvelden nå, men han har visst et lite problem med omvendingen fra dag til kveld, og har visst prøvd å være der begge deler. Han styrer jobben med jernhånd og veldig stort humør. Stikk innom og ta en pils med han og. Han er minst like selskapsyk som undertegnede.

Ikke glem ”Grand Opening” Scandinavia Beach Club den 1. oktober!

Ses snart,
Erik

8. september
Hei,
Sitter her litt trist på en lørdags morgen. Dagen er herved dedikert til gris. Grisens dag osv.
For første gang på xx år er grisen kansellert. Flytting av kjøkken osv.
Og siden dette er Thailand så går det nok mot tirsdag eller onsdag før jeg får åpnet club'en. Tok 2-3 dager lenger enn jeg regnet med på lisens siden. Men det går da fremover.
Og til alle dere møringer... Nå går det mot klippfisk en gang i uka. Men jeg trenger hjelp. Har du plass, skal ned osv... send meg en mail.
Kommer tilbake så fort jeg får fritid.
Erik

5. september
Hei,
Nå går det unna her. Lagt ut flere bilder.
Soi 5 bilder
Jeg stenger restaurant delen i Scandibar f.o.m 9.september. Soft-åpner så Beach Club'en 9.september, eller 10'ende hvis jeg ikke får flyttet alt tidsnok.
Så blir det fest og ball mandag 1.oktober. Kommer tilbake med mer. Er litt stressa om dagen...
Erik

21. august
Hei,
Flere bilder fra baren er lagt ut nå.
Soi 5 bilder

31. juli
Hei,
Her går det unna.
Fremdeles veldig bra med folk. Det har vært en uvanlig bra lavsesong.
Været har vært så som så, men det er ihvertfall en behagelig temperatur.
Baren ble en god smule stillere etter ”Sjark-Trond” dro hjem. Han er savnet av alle, for en kjempe-kar. Halve baren gråt da den gutten dro...

Ny-baren tar så mye tid at jeg blir små rar, men heldigvis har jeg mange flinke folk som kommer med flotte råd og tips. Jeg selv kan jo stort sett ikke annet enn å drikke...ok, ingen slår meg i fisking da...[unnskyld Fatter’n og Pål]
Sykkel-Bjørn har hjulpet meg så mye at jeg aldri får takket han nok, og Vodka som har tegnet herligheten blir nok en god smule stolt da han kutter hyssingen 1 Oktober vil jeg tro.
De beste JBL surround anlegget er bestilt. Til og med musikk på toalettene. 3 stk. 42 flatskjermer. Flere vanlige tv’er her og der. Suverent kjøkken kommer snart på plass. Redwood møbler både utafor mot beachen og på siden under treet. Palmer og orkideer. Ut mot beach roaden kommer det også tak i en eller annen form. Det er på tegnebrettet nå.
Det blir fakler etter solnedgang. Masse musikk DVD’er er innkjøpt med gode gamle låter... Norsk TV med sport kommer.
Søstra til kona, Karin, fra Filippinene, blir ”Singing manager”. Så jeg får ”singing manager” både i gamle baren [Sing a Song ja], og hun der oppe.
Hun har sunget både på SAS Raddisson i Bejing, ble kalt ”Shakira” av mange aviser, jobbet i bandet på Royal Cliff, og er skikkelig flink i gode, gamle sanger på kassegitaren.
Det er også bestemt at Erik Sing a Song blir manager i gamle baren på kveldstid...gled dere, det blir trøkk, jeg lover.
Og jeg blir mest på Scandinavia Beach Club i begynnelsen til alt er i rute.
Deretter drar jeg litt opp og ned mellom barene.

Alle er herved invitert til ett heidundrande lag 1 Oktober.
Det blir mat i store mengder, både diger buffet med det beste av Norsk mat, samt helstekt okselår hvis det blir som jeg håper.
Jeg tror jeg tør love det blir en kveld vi sent glemmer.
Jeg gleder meg!

Innsamlingen for Jesters Care for Kids starter nå. Svenske Robert har alt samlet godt over 200.000. Vi sykler i år fra Trat til Pattaya, 276 Km, på en dag. Dette er som mange vet en stor ting i Pattaya. De fleste business drivende stiller opp på sin måte, og det er en fantastisk måte å hjelpe trengende barn i området.
Les mer om innsamlingen her:

Hvis noen vil hjelpe til med en slant, bare stikk innom baren eller send meg en mail.

Prøver å komme raskt tilbake.

Erik

30. juli
Flere bilder fra Soi 5 er lagt ut nå.
Soi 5 bilder

17. juli
Flere bilder fra Soi 5 er lagt ut nå.
Soi 5 bilder

7. juli
Hei,
Her går det unna.
Fremdeles bra med folk i baren. Byen er ikke så full av folk, men det er ett jevnt sig som alltid i lavsesongen. Merker det er ferie tid i Norge, folk strømmer på.
Soi 5 går så det spruter på bygge siden.
Jeg kan vel her og nå sette navnet til Scandinavia Beach Club.
Vodka har brukt det som navn hele tiden og jeg ble til slutt så vant til det så, ja, ok.
Og åpningen. Jeg tør nå si at 1.oktober blir dagen for tjo og hei. Mulig jeg åpner tidligere men vi tar festen 1.oktober. Så kast dere inn i et reisebyrå. Jeg lover ball!
Noen bilder fra siste uka...
Soi 5 bilder
Hvis noen skal nedover de neste neste ukene så trenger jeg litt småting hvis du har tid og plass.
Tyrkisk pepper osv. Send meg en mail hvis du har sjans. Det er ikke noe som veier noe.
Straks tilbake
Erik

20. juni
Hei;

Nok en tøff måned. Hele Norge kommer av og til på en gang.
Men nå er det rimelig stille i byen. Men fremdeles er det rimelig bra med nordmenn. Moro!!!
I Bangkok sies det at de regner vekk, men været er topp her.
Stig kjøpte ny billett og blir en uke til, så vi er ikke trygge enda.
.
I kveld er vi en hel gjeng som skal spise klippfisk m/ bacon og hvit saus, ertestuing etc. Mmmm, regner med akevitten vil henge løst!
Jeg må be noen om en tjeneste og må kanskje fortelle en liten historie:
Vodka, som liker eldre menn bedre enn Pattaya, er igjen rundt omkring med Stones.
Han datt hjem her en dag, skulle kjøpe en gourmet middag (Finnsbråten), men leste ikke på pakka. Etter han hadde spist ferdig ser han det står LETT FINNSBRÅTEN på pakka. Han svimte av, så ringte meg.
Anbefales sikkert ikke. MEN hvis noen skal ned så si i fra. Vil gjerne prøve. Han sa det smakte helt topp med rå og stekt løk, Dijon sennep og dansk remoulade, og litt ketchup.

Her er noen flere bilder av ny-baren. Bygginga går så det spruter etter nå. Sitter der oppe nesten hver natt med en San Mig fra 7/11 og mediterer. Tror det blir veldig fint. Blir ingen annen musikk eller støy rundt, deilig. Er så nære sjøen at man kan høre hvert bølgeskulp. Noen sier jeg burde kalle det Scandibar Beach Club osv. Men det blir vel bare Scandi 2.
Soi 5 bilder

Snart tilbake

Erik

Vi ses snart!

Erik23. mai
“Hurra for 17 mai”,
Ja, det kan man trygt si.
Det ble et party av de helt sjeldne. Måtte sikkert være minst 200 pers innom. Tusen takk alle dere som tok dere en tur!
Jeg endte opp som DJ med kun gamle Norske skiver av beste sort, og det var full dans hele kvelden utafor baren...litt senere også inni.

Det endte som vanlig med at jeg var igjen alene i 8 tiden om morran, kanon, og dansende med en barkrakk etter min favorittlåt, ”Kongen av campingplassen”...til jentene’s store skrekk.

Uvanlig mye folk i baren til å være lavsesong. Så godt som fullt både dag som natt, og moro er det!

Her er noen få bilder av partyet... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Erik

22. mai
Hei,
Båten er endelig på vannet igjen.
Her er noen bilder av den nypussede frøkna 1
2 3 4 5

20. mai
Hei,
Jeg sitter fremdeles med hue under armen etter 17 mai. Det må ha vært tidenes fest i Scandibar.
Jeg kommer tilbake med referat.
Fikk rotet meg opp i Soi 5 med kamera dagen før, her er noen bilder. Soi 5

14. mai
Hei,
Det har visst vært litt lite oppdateringer i det siste, beklager det!
Det er selvsagt mindre folk i byen, men det er temmelig bra trøkk alikevel til å våre i værste lavsesong.
Mange gode, gamle, kjente fjes samt flere nye er på plass.
Prosjektet med ny-baren går tregt, men de holder da på der oppe. De er nå i gang med å grave til for å lage fontener, vannfall og liknende på midten av området der. Trapp opp er på plass, så det skjer da litt. Jeg tør ikke spå noe om når det vil være ferdig, men håper utpå høsten engang. Men pytt, pytt, så lenge gamle-baren får fortsette i fred og ro spiller det ingen rolle.

Tiden er atter inne for 17 mai feiring, og baren blir også ett år eldre, nemlig 21 år. Det er lenge!
Det blir stor gratis buffet som vanlig, og alle er hjertelig velkommen! Vi starter opp ca. Kl. 20.00.

Ellers har oppussingen av båten tatt lenger tid enn forventet pga. masse regn, men nå er det visst fastslått at den kommer nymalt og skinnende på sjøn den 17 mai. Så det er bare å booke tur for de som vil ut å prøve lykken etter den store.

Jeg kommer tilbake med litt bilder fra 17 mai feiringen om ikke lenge.

Ses,
Erik

11. mars
Hei,
Prøver å komme inn med en mini oppdatering oppi alt som skjer her nede.
Det har vært noen voldsomme uker for å si det mildt. Tror hele Norge har vært innom siden jul. Noen dager våknet jeg opp 16.45, fant ut at det var best å bare dra ned til Sing-a-Song så jeg fikk døyvet smertene. Satt der 17.00 nydusjet med en duggfrisk en.
Men det har vært virkelig moro. Jeg må bare forklare lever'n min det 2 ganger i uken.
Også pølsene da - må nevne dem. Fant noen nye pølser som var det beste jeg har smakt noensinne her nede. På det meste går det nesten 50 om dagen, helt vilt. Skal noen av dere nedover, og kanskje har plass til noen lomper, så hyler hele 'Nordre' i ekstase.

Soi 5 går sin gang i Thai tempo. Kommer tilbake så fort jeg vet noe mer. Jeg ba Vodka slenge inn en side som vi kan oppdatere når det er noe nytt. Er vel noe som blir satt pris på siden jeg mottar 50 mail i uka om hvordan det durer og går. Jeg sparket han også ned med kamera så det har da blitt noen bilder alt. Siden ligger her nå. Skal prøve å være flink med oppdatering her. Jeg tør vel fremdeles ikke tippe en dato.

Ellers så kom varmen i år også, kanskje 10 dager før denne gangen. Ikke ille men merkbart. Men fin vind og ikke en sky noe sted, nesten. Kveldene er fremdeles fine og kjølige. Så forsvant varmen igjen. Merkelige greier.
Jeg har kastet gipsen nå, startet med litt sykkel, joa nå er alt snart som før. Snart har jeg vaskebrett mage igjen. Stakkars hånda mi så ut som en fremmed etter over 12-13 uker inne i den greia. Jeg har vel ikke nevnt det så mye, men jeg klarte brekke hånda her i ”vinter”.

Prøver å komme tilbake med litt mer snart. Kast dere på flyet, nå er det jo snart påske osv.
Ses
Erik

1. Februar
Morn,
Ja, da er bursdagen til Erik Sing a Song feiret. Og det med brask og bram!
Han ville egentlig ikke ha noe party, sjenert som han er…men til slutt fikk vi han med på et enkelt lite ‘haraball’ i baren.
Det ble ikke digre buffeter og “mikk,makk”, men god gammaldags hjemmelagd ertesuppe og nystekt franskbrød. Og suppa gikk unna..., det var til og med en som ville kjøpe med resten hjem, men den tok vi selvsagt til natt-mat.
Og isteden for å kjøpe masse dumme presanger som ble slengt bort i et skap, spleisa alle gutta, samt mange venner han har både i Norge og i Swiss baren til tannlegebesøk på vår kjære venn. Så nå er det nok ikke lenge før det kommer en bredt smilende ‘Sing a song’ med kritthvite nye tannebisser!
“Sing a Song” ble så rørt at han brukte 3 solbriller utenpå hverandre, men ingenting kunne stoppe tåreflommen.
Og det til tross at han gjentatte ganger sa han var en av Verdens mest tøffe og hardbarka mannfolk…ho ho…

Og kvelden ble helt suverent vannvittig morsom!
Det var overfylt med folk. Jeg var DJ med gode gamle Norske låter og drikkeviser, og det var en stemning som var helt utrolig,… skikkelig moro var det!

Her er noen bilder av vårt kjære bursdagsbarn.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Ellers er det knallvær, litt kjølig om nettene, og massevis av folk.

Vi ses snart!

Erik

27. Januar
BREAKING NEWS - BREAKING NEWS - BREAKING NEWS - BREAKING NEWS
Erik Sing a Song oppdaget nettopp at han har bursdag i morra.
Gratis Ertesuppe/Franskbrød, spekeskinke og eggerøre i baren utover ettermiddagen.
Breaking news from Scandibar dått kåm

24. Januar
Hei,
Det tok sin tid, beklager.
Det er mye folk og masse jobbing om dagen, så det er ikke lett å få tid til å sette seg ned så lenge om gangen.
Masse turister i Pattaya, men det ser ut som om Asiatiske turister har sviktet litt i vinter. Det gjør ikke så mye spør du meg, for trafikken glir mye lettere enn vanlig da alle turbussene er borte.
Fullt kjør i baren både dag som natt. Ellers er det mengder av familier her nede om dagen, noe som er svært hyggelig!

Nyttårs feiringa gikk unna med full fest og masse folk.
Kalkun og ribbe fikk ben å gå på, mens bjella ringte som en gammel brannbil.

Er fremdeles skjelven etter gårsdagens fisketur, så jeg treffer nesten ikke tastaturet.
Etter en rokke på 12 kg og 3 pampano, hylte det i snella. Jan Martin fra Hønefoss slet så svetten spruta i over en time, og endelig får vi se fisken. Et monster av en gitar-hai. Over 2 meter lang og kapteinen tippa den til over 80 kg. Etter forsøk på å kleppe den, fikk den nye krefter og stakk av i vill fart. Snøret røyk med et smell, og 3 fiskere sto igjen der med skjelvende hender og tårer i øya. Men, men, slik er fisking, og vi hadde heldigvis nok av iskald pils å trøste oss med.
Båten er veldig full-booket utover, så hvis dere vil prøve lykken, bestill I god tid!

Er det noen som vil foelge med på fiskefronten, bare gå på “reports” her.
http://www.scandibar.com/fishing

Det har vært litt skyet og noen få regnskurer et par dager, men det er jo varmt og godt for det.
Så forresten noen bilder i VG fra veiene i Norge, så jeg tror jeg foretrekker litt skyer og et lite glass iskald hvitvin mens jeg kikker utover havet.

Hvis noen hadde hatt plass til noen poser med Norsk filterkaffe nedover hadde det vært suverent. Jeg har nesten gått tom.
Cognac smaker ikke det samme uten Evergood.

Lucky, bikkja vår, sitter utenfor her og synger etter iskremtralla. Han har en utrolig sangstemme, så hvis det er noen der ute som arrangerer hundekonserter, bare ta kontakt!

For dere som er glade i mat, [Hei Roar] kan jeg fortelle at det er en eksplosjon i gourmet resturanter i byen. Det spretter opp nye overalt, særlig på vei over mot Jomtien. Har ikke rukket å vaert innom så mange, men jeg skal fortelle litt etter jeg har sjekket de ut.

Ellers selger den lettsaltede torsken min med bacon, løk, ersterstuing, gulrøtter og hvit saus, samt flesk og hvit duppe unna så jeg tømmer hyllene I butikken. Det har slått ut de gode gamle kjøttkakene med kålstuing, men det får stå sin prøve.
Nå eksprimenterer jeg med å etterlikne “mammas medisterkaker”, men det er ikke lett. Når jeg kommer nærme nok havner de på menyen.

Og uten å være ekkel.
Jeg mener nå bestemt at dere burde kjøpe dere en billett fortest mulig. Det må da være bedre å sitte i Nordre Sving i solnedgangen med en iskald fatøl og sladre med Sing a Song enn å sitte fast i trafikken på Ringveien med sludd, sne og glatte veier?
Eller å sitte på stranden med en iskald rosevin og smugtitte på de brune, pene jentene som leker på stranda, mens bølgene skvulper under de lange coconut palmene som vaier i vinden?
For ikke å snakke om reker i hvitløk og havkreps fylt med sopp, løk og ost på en fiskeresturant mens fiskebåtene tøffer forbi,…dunk,dunk,dunk..mens sola sakte glir ned I havet?

Fort dere da, kom med en gang!!!
Erik

29.Desember
O’ Jul med din glede,
Det ble over 200 personer på Jule buffeten i år, ikke riktig så mange som i fjor, men neimen ikke dårlig.

Det ble servert det meste av god gammeldags Jule mat. Ribbe, pinnekjøtt, kalkun, Mammas hjemmelagde medisterkaker, mmmm , sprøstekt and på Dansk vis, julepølser, lammelår, masser av kaldmat, trukket Norsk Laks med helpepper og laubærblader, ja, det meste var der.
Var så heldig igjen i år at jeg fikk benytte hele bakgaarden på innersiden av resturanten, så jeg hadde 170 sitteplasser. Dermed tror jeg ikke noen måtte vente i det hele tatt, selv om veldig mange dukka opp uten forhåndskjøpt billet.

Og gjett om det ble liv utover natta. Helt smokkfullt av folk, og jeg fant fram de helt gamle Norske godlåtene. Dere skulle sett synet da “hompetitten teia, Stomperud fra heia” ble satt på... hele baren vugget opp og ned, ho ho.

Fikk nettopp telefon om at konstruksjonen av nybaren er i full sving, så da gjenstår det og se når vi kommer I gang.

Billetter til Nyttårsbuffeten er lagt ut. Det blir omtrent det samme som på Julaften, men uten pinnekjøtt.
Prisen er 500 Baht for voksne, 300 for barn.

Fremdeles kjølig og vind her, men de fleste synes det er bare deilig. Men unntak av Tom Horten da, han stupte uti vannet på Jomtien uten å stikke stortoa uti først… han løp på vannet inn igjen!

4-5 fisketurer har blitt kansellert pga store bølger, så det er derfor det er mangel på fiskerapporter på fiskesiden.

25.desember feiret kona, dattera mi, Lucky the dog og meg Julaften, siden det bare var jobb dagen før. Pinnekjøtt, kalkun og medister. Et godt råd, ikke spis så mye som jeg gjorde, for den digitale vekta lyste rødt og begynte å pipe…

Fortsatt God Jul og ett Godt Nytt år!
Her følger noen bilder fra julaften
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17
Og bursdagen
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 -
Erik

21.Desember
Hei,
Skal si det ble bursdags party!
Kona mi, Jean, hadde overrasket meg med band fra Filippinene og både baren og “kantina” var stappfull da jeg sjenert kom ned. Hater bursdager så fremt de er mine.
Men det ble riktig koselig alikevel!
2 digre fulle bord med mat, så etter litt ribbe og lammesteik og noen tøffe akevitt som angstfordrivere, kom formen sigende.
Festen holdt på for de fleste ut i de små timer, og for bursdag barnet himself, uhum, jeg kom dinglende hjem klokka 09.00 om morran. Jeg hadde visstnok danset inne i baren med de nye putene etter gamle Svensk-toppar uten å ense noen.
Vellykket kveld. Takk til alle som kom innom!
Kommer straks med noen bilder fra kvelden.

Det har blitt nordavind og kjølig de siste dagene, så Thaierne og jeg går med jakker, mens turistene synes det er deilig temperatur. Ellers solskinn og flott på dagtid.

Byen fylles sakte men sikkert opp av folk, så kommer dere nedover snart og ikke har bestilt hotell, kan det bli problemer.

Det er fremdeles noen få billetter igjen til Jule buffeten, men vent ikke for lenge, for de flyr fort unna!

Byggingen av nybaren/resturanten er litt forsinket, men det ser ut som de har kommet seg godt i sving der oppe nå.
Jeg gir beskjed i god tid før det blir åpnings party.

Den siste måneden har vi hatt lyset på til kl. 03.00 om natta, men plutselig her om dagen sto det en politimann og vifta med bein og armer kl. 02.00. Tror ikke de helt vet selv når vi skal stenge og ikke. Men hva er egentlig forskjellen, vi får jo fortsette å drikke uansett, bare vi demper lyset og musikken litt.

Nå blir det vel så travelt med ribbesteiking og drikking fremover, så jeg benytter anledningen til å takke alle for all moroa, flotte turer, galskap, vennskap, deilige middager og fisketurer i året som har vært, og ønsker dere alle en
Super-Jul, og et sprudlende Godt Nytt År!!

Erik

10.Desember
Hei,
Jeg får vel stikke innom hjørnet mitt å hilse på, så dere ser jeg lever. Erik Sing a Song skriver jo så blekket spruter helt opp til TQ, så det er ikke lett å finne mye igjen å skrive om… særlig når søplebilen er i rute.
Det kan virke som om hele Norge er under underveis til Pattaya i år, så dette blir en spennende høysesong!
Tusen takk til alle dere som har stilt opp og tilbudt dere å ta med matvarer nedover! Det hadde ikke blitt noen ordentlig Jul uten dere! Nå er snart alt pinnekjøttet og godsakene på plass, og kona har begynt å handle Julepynt til baren og “kantina”, så det ser heldigvis ut som det blir Jul i år også.
Drøy ikke alt for lenge med å bestille billetter til Julebuffeten, for de flyr ut fortere enn damene på Reperbahn bytter truser.
Og 14 desember er atter den forskrekkelige dagen hvor jeg selv fyller år. Det blir som vanlig diger gratis buffet, og jeg regner med det blir full trøkk utover natta! Vi starter opp i 20.00 tiden. Alle er hjertelig velkommen!
Det blir øy-turer utover vinteren også, men ikke noen faste datoer hver måned. Jeg legger inn her i god tid foer avreise.
Fiskebåten har blitt populær, så bestill tur i god tid hvis dere vil ut å prøve lykken. Dere kan booke her

Ta vare på dere selv i Julebordstiden!
Kommer snart tilbake med rapport om partyet.

Erik

13.November
Hei,
Bare innom med en liten bønn.
Jeg trenger litt hjelp til frakt av matvarer nedover til julebordet.
Skal du ned og har litt plass så ta kontakt.

Kommer snart tilbake med noen ord. Har vært litt hektisk her den siste måneden, mildt sagt.
Erik

19.September
Hei,
Må bare innom og fortelle at sykkelturen er gjennomført og alt gikk bra. Atter en gang tusen takk til alle dere som var med og sponset!
Robert og jeg med deres utrolige hjelp fikk inn sammenlagt 582.938 Baht til Care for Kids, og det er helt fantastisk!

Ellers vet jeg det svirrer utrolig mye rykter angående den nye baren/restauranten mellom Soi 5 og 6.
En liten oppklaring.
Det ble antydet at Scandibar muligens måtte vike plassen for en stor stygg bank. Da turde jeg ikke sitte på rompa og vente, og trålet byen på kryss og tvers etter noe nytt. Det er ikke lett å finne et sted med en bra beliggenhet i Pattaya i dag skal jeg love, og jeg ville ikke orket å sitte oppe i et trangt bar senter med musikk fra alle kanter.
Til slutt fant jeg et område som skal bygges opp nytt nå. Det blir et flott hotell bak området, som skal stå ferdig om et par års tid. 178 rom som skal prises forholsvis rimelig og får nydelig utsikt over Pattaya bukta.
Foran blir det restauranter fra mange deler av Verden, kaffebarer, banker etc. Jeg har holdt av to uniter helt ned mot beachroaden med flott utsikt og stor uteplass til bord og stoler. Den ene tar jeg halvparten av til kjøkken, på resten bygges det bardisk. Jeg blir antakelig den eneste der som får lov til å ha en bar/pub med åpen bardisk ned mot sjøen/beachroaden.
Det er mulig jeg flytter med meg menyen og kokkene mine opp dit, hvor det ikke er musikkstøy og folk kan kose seg i rolige, nydelige omgivelser, og lager en mere “snackmeny” nede ved Soi 13. Dette er ikke bestemt enda, og jeg lytter mer enn gjerne til deres synspunkter!
De gode nyhetene er at kontrakten på Scandibar er fornyet for ett år til, og sannsynligheten for at den får stå enda noen år er også gode.

Ellers er det forholdsvis stille enda i Pattaya, men det vrimler av folk i Scandibar. Både på dagskiftet til Erik Sing a Song og på kveldskiftet. Virkelig moro!
Gi også beskjed i god tid om dere vil ut å prøve fiskelykken.
Det har blitt veldig populært, så det er bedre å slenge avgårde en mail så dere er sikret tur.
Det blir også øy-turer igjen fra Oktober. Ingen faste datoer, men jeg sier fra i god tid her på corneret.

Vi ses,
Erik

21.Juni
Hei,
Gedigen fiskekonkurranse i går.
Jeg møtte gutta på pieren klokka seks om morran med ekstra innleid moped for å få plass til all maten og pilsen. Frisk og opplagt etter 24 minutters søvn. Oddgeir, Tor og jeg gikk ombord i Sputnik 8, mens Helikop-Tor, Svenske-Roger og Ingvar ble henvist til Titanic 3. Båtene ble selvsagt døpt av Oversjefsdommer Erik Sing a Song himself.
Han truet med å komme etter med et hangarskip så reglene ble overholdt til punkt og prikke.
Svenske-Roger og Helikop-Tor hadde kjøpt inn Walkie Talkier for anledningen, så proffere kunne det ikke blitt!
Etter en farlig god start av Titanic 3, som halte inn en flott hoppende queenfish, tok vi igjen forspranget med 2 oversized gullfisk på 4-5 kg.
Så etter en nydelig frokost med egg, bacon og masse snadder fikk vi skrekkmeldingen om 2 cobia ombord i Titanic 3.
Der hylte det i snella vår og siden det var min tur, fikk jeg etter mye plasking og rabalder halt inn en nydelig cobia på 9,2 kg. Det ble stille borte på Titanic 3 for en periode.
Oddgeir sovna og snorket høyere enn motorduren…jeg hold til Titanic’s store fornøyelse walkie talkien inntil Oddgeirs snorkende munn, så de fikk høre levenet.
Oversjefsdommer Sing a Song begynte å mase om fiskerapporter så bargjestene i Nordre Sving fikk fulgt med.
Mens meldinger ble sendt hyyylte det atter i snella, og Tor fikk gleden av å dra inn en flott Afrikansk Pampano. Den så ikke så veldig Afrikansk ut, men hva gjør vel det.
Spenningen var til å ta og føle på da vi putret hjemover med iskald pils i hånda.
Oversjefsdommer Erik Sing a Song ventet selvsagt i baren.
Etter nøye vurdering av hver enkelt fisk, ble 2 av våre 8 fisker diskvalifisert av uvisse grunner.
Titanic 3 hadde 7 flotte fisk, men vi mente bestemt at vår fangst var tyngre. Oversjefsdommer erklærte imidlertid uten veing konkurransen for uavgjort, men ga alikevel vandrepokalen til team Titanic 3!!
Etter utallige fiskedrinker begynte Oddgeir å kalle oversjefsdommer’n for korrupt. Dette ble blankt avvist, og Oddgeir ble isteden belønnet med rødt kort…. Her er et par fisk.
Topp dag og enda bedre natt. Sverige-England kampen ble sett under vill jubel og bitende negler fra Svenske-Roger, mens Helikop-Tor løp på 7/11 og kjøpte lokalt risbrennevin til 42 Baht flaska, og sånn smakte det også!

Ellers en forferdelig trist melding.
Vår kjære venn Thomas fra Skien omkom i en motorsykkelulykke der hjemme. Du vil bli dypt savnet!

Det har blitt mye mer folk i baren, og flyene er visst smokk fulle nedover, så det ser ut som det kan bli en morsom sommer.

Vi ses!

Erik


7.Juni
Hei,
Det var lenge siden. Hvor har dere vært?
Nei da, jeg beklager dårlig med oppdateringer fra min side, men Erik Sing a Song skriver jo med begge henda og mere til så det er ikke mye igjen å skrive om.
Jeg får overlate det meste til han, så kommer jeg med litt attpåsleng inniblandt. Skrytete fiskehistorier og slikt…

Jeg vil ihverfall få takke masse til alle som kom innom på 20 års jubileumet, samt for alle gratulasjoner hjemmenfra.
20 år er lenge, veldig lenge. Ikke nok med at det er et hav av pils og drinker gjennom alle de årene, men også et hav av kompiser, moro, flotte turer og gode minner. Tusen takk til dere alle sammen! La oss håpe vi klarer 20 nye år…

Jeg var forresten innom på Pattaya Immigration i dag. Ja, den nye på Jomtien. Der ligger det jammen brosjyrer for noe de kaller "TLM Thailand Long Stay Company ” Der kan man kjøpe et membership kort for de som vil være lenge her uten å reise ut for nytt visum hele tiden.
Det billigste for ett års visum, gratis tlf. sim kort, “fast track” på alle flyplassene, og rabatter hist og her var 500 USD. De hadde også ett kort for 3 mnd til 100 USD.
De hadde 5 forskjellige kort, det dyreste 1800 USD for ett år, men der var det incl. gode forsikringer og masser annet. Gratis transport i Bkk etc.
Sikkert en ide istedenfor å ta turen til Cambodia eller Penang hver mnd?

Stille og rolig i byen om dagen, men flott vær og mye moro for det!

Her er det noen bilder fra 17 Mai og siste fisketur.

Ses,
Erik

1.Februar
At det går an?

Minst like mye folk i byen, helt utrolig. Det vil ingen ende ta.
Folk detter ned som en gresshoppesverm.
Det betyr selvsagt at det er liv så det holder i baren, døgnet rundt.

Vi var på ny øytur igjen søndag. Helt topp tur med 43 påmeldte.
En super-trivelig gjeng fra Båtsfjord gjorde ikke akkurat stemningen dårligere. En fylte 60 år, og gjennomførte flere visesanger til tross for mistet stemme. Det gikk tydeligvis mye lettere med gitarbuggi’n.
Havblikk og en nyydelig solnedgang, vin i vannet , deilig mat og super stemming.
Så nå er det i gang. Det blir som sagt tur hver 2 søndag. Ihvertfall fram til påske. Neste tur blir søndag den 12 Februar, og billetter ligger til salgs hos kassereren i baren.
Det har vært veldig mye fisking i det siste. Vært bra fangster, men har ikke klart å lure sverdfisken enda, til tross for at den hopper irriterende rundt båten på nesten hver tur. Men det er jo det som gjør fisking mektig spennende! “Hvitrosa” nydelige bottlenose delfiner har inntatt Pattaya Bay, og har vært et flott skue på nesten hver tur.
Det er fremdeles problemer med å finne hotellrom på de populære stedene, så bestill i god tid før dere kommer!!
Været er suverent, så hvorfor sitte der oppe i blåfrosten når dere kan sitte her under palmene med en iskald duggende fatøl til 10 kr?

Ses snart,
Erik
.

22.Januar
Vodka her. Med Erik (den første eller andre) på en båt, og siden jeg var dum nok til å si at jeg hadde mye tid idag (ja, på tur "med" Stones igjen), lovet jeg legge inn bilder og masse informasjon ingen bryr seg om (ok, ny øytur er jo elsket).

Fru Erik, Jean, mailet over en bøtte bilder fra øyturen. Hun satt navn på dem, noe Erik (1-2) eller jeg aldri har tid til, så de er ikke i rekkefølge. Og siden jeg ikke har sååå mye tid dumpet jeg dem bare ned her. "Trykk og back" er tema idag.

Hotel review sia og de andre...
Ja det er flaut. Startet en razzia i går. Jeg dumper ut alle bidrag i en fil, så legger jeg dem inn med bilder og info "så fort jeg får tid" (hmm, høres kjent ut?). Takk igjen til alle som har sendt.
Knife og fotoalbumet vil snart forsvinne. Bilder havner på Corneret til Erik (1-2) og svingen til Erik (S-a-S(1-2)). Har noen forslag til sider er det bare maile dem inn. For ikke snakke om hva som bør inn i guiden (link på siden hans) til Erik Sing-a-Song. Ikke si det til han, men han har kunstnerisk frihet.

Ny båttur til søndag, 29 Januar. Salg av plasser i baren, eller mail hvis du er på vei ned.

Vodka

11.Januar
Et par bilder fra nyttårsaften.
1 2 3 4 5 6

10.Januar
Du dunkende hue,
Dette tok visst litt tid. Her er det så mye fest, fisking og moro at jeg nesten ikke rekker å hikke.
Julaften ble feiret med høy glassføring. Nesten 300 spisegjester, så pinnekjøttet og ribba fikk ben å gå på!
Men det var mer enn nok mat til alle.
Etter en kjapp dusj inne hos dass-kjerringa for å vaske av seg svetten etter ha stått foran ribbeovnen i mange timer, begynte drikkingen for fullt. Det ble feiret med brask og bram ut i de små timer.
Nyttårsaften ble også uforglemmelig. Ikke mer enn ca. 70 spisegjester, men det vrimlet av folk for det. Gutta kjøpte inn så mye pang-pang saker og raketter så jeg var livredd hele baren skulle havne i Ytre Mongolia der svinghjulet til Pappa Kjell sist ble observert.
Men det gikk heldigvis bra. Gutta kjøpte sveisebriller og tok alle sikkerhetsforetak som var mulig…Dynamitt Harry hadde vært missunnelig!
Men fyrverkeriet som Pattaya selv hadde nede på Bali Hai pier klarte de ikke slå…en utrolig forestilling som varte fra flere minutter før 12, til kvart over. Utrolig flott!
Og Mariott, Dusit og Cliffer’n skuffer heller ikke da det gjelder, så det ble en fargerik kveld.
Veldig mye folk i byen, og det er også hyggelig å høre at Phuket og Syd Thailand har fått turistene tilbake!
Thailand og de herlige menneskene her fortjener virkelig det!

Go Go barene på Walking street holder oppe til 03, men vi lengre oppe i gata slukker fremdeles lyset i halv to, to tiden og demper musikken litt. Men det er jo da kosen begynner, så det gjør lite. Vi drikker like godt selv om det er litt mørkere.

Var ute å fisket med kona og dattera i går. Kjempe-tur… og det ble så mye fisk at vi måtte ha moped med sidevogn til å kjøre plastikk sekkene fra pieren, moro!

Og til søndag blir det båttur igjen. Møt opp 15.00, avreise 15.30.

Skyfritt vær og deilig bris, så ikke nøl, kast dere på første og beste fly!!

Erik

26.Desember
Hei,
Legger ut noen bilder i første omgang fra julaften.
Hvis noe skal nedover snart, og har plass til noe, ta kontakt please. Jeg er tom for endel varer jeg ikke burde være tom for med 'halve Norge' her nede!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Kommer tilbake med fyldig oppdatt.
Erik

18.Desember
Makan til liv,

Her går det unna.
Etter en liten periode med litt stillere i baren, virker det som om alle i verden har landet samtidig. Doble rekker utafor baren, og masse folk i “kantina”. Det er ikke et hotel rom å oppdrive, så det ser ut til å g åmot en rekord sesong
Det er kjølig her nede med kalde “Kina vinder” som Anton kaller dem.
Jeg bruker genser om kvelden, men det er visst bare Thaierne og meg som trenger det.
Super fisketur med Ingar, Hans Petter, Oddgeir og meg.
Helstekt indrefillet med sprø asparagus, babypoteter..mmmm.
Ingar halte opp den største, Black barracuda paa ca. 8 kg. Ble 2 Snapper og 3 barracuda til også. Og Hans Petter strammet bremsen litt mye så hans stingray på minst 20 kilo røsket av stålfortommen og dro.

Ellers er det nå klart at daytime manager, Superintelligent og overkvalifisert for jobben, blir utstyrt med et kamera. Ikke for å ta bilder av gjester, men av små hverdagsligheter som gammer’n med mista bukse, sminkedokka med speilet, Speedy Conzales 4de, Pat med mopedene, spyplanta, Coconut bar i solnedgang, tom barkrakk i Nordre Sving hvis det skulle skje, selv om det er usannsynelig, og ikke minst det Erik SS elsker mest…Pattayas utrolig nydelige solnedganger!
Vodka vil sladde det som trengs så ingen kommer med på bildene. Vi må ta hensyn til de som skulle vært på Hannover messa.... ;-o

Og under dette seriøse møtet en sen natt i baren, hvor den ene som er superintelligent og overkvalifisert til jobben sovna med hele trynet i flesk og duppa si, ble det bestemt flere viktige ting, som det alltid blir da to toppledere møtes.
Det blir faste øyturer til Hardtien Beach hver 14 dag. Kveldsturer hvor vi drar fra baren klokka 15.00.
Dette blir med Filippinsk band, Speed båter til transport (de store), alt av pils, gode rød og hvitviner i mengder, vodka, gin, whisky, cognac, akevitt, campari etc. Kaffe og softdrinks. Og sist men ikke minst en fantastisk buffet. Det er kald mat av alle sorter. Oster, skinker, spekemat, karbonader med løk, potetsalater, makaronisalater, roastbeef osv… og varm mat med sprøstekt ribbe, lammelår fra NZ. Medisterpølser, spareribs, kjøttkaker med brun saus, surkål, kålstuing, ja you name it…og så er det selvsagt Thaimat og Sea food. Rock lobster når det er på markedet, kongereker, krabber som kommer rett fra saltvannstanker, sprøstekt red snapper, og mye mer. Lydanlegg med teknikere og 5 manns [3 jenter] band fra Filippinene. Flott leirbål med musikk under stjernene. Det eneste som eventuelt må betales for av egen lommebok der ute er for solsengen, hvis noen vil leie det. Tror det koster 100 Baht
Alt dette vil koste 2500 Baht per person.
Det blir fast oppmøte klokken 14.30, og avgang 15.00.
Avreise fra øya blir klokken 22.00- 22.30.
Billetter blir lagt ut i baren, så det er bare å kontakte kassereren eller meg. Det blir begrenset antall billetter, 60 pers, 3 speedbåter.
Dato på første tur blir bestemt og lagt ut på nettet i løpet av noen dager. Det vil bli et system så alle vet når det er tur...

Stig har ankommet fra Kina, så nå blir det vel nok å skrive om.

Billetter til Julebuffeten ligger ute, men vær raske, de flyr unna som vinden.
Rune og familie er så snille at de tar med 65 kilo pinne kjøtt nedover i år, og ikke å forglemme Mammas hjemmelagde medisterkaker..mmmm.
Og det blir sprøstekt ribbe i mengder, kalkun, lammelår, skinkestek, medisterpølser, sprøstekt and, trukket Norsk laks med laurbær og pepper, spekemat, oster, røykelaks, ++ masse mer. Til dessert er det jordbær med vaniljeis.
Prisen er 800 Baht for voksne, 400 for barn. Det blir gaver til barna.

Ja, da gjenstår det bare å ønske alle en Riktig God Jul og ett Godt Nytt år! Tusen takk for det gamle, og takk til alle dere som leser hjemmesiden trutt og traust, og ikke minst til alle dere gode gjester i baren ! Jeg er glad i dere!

Her følger bilder fra...
29 årsdagen min, når julen ble "åpnet" og litt annet

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Og de 2 bildene jeg glemte legge ut når jeg fisket med Roar og Bulle... uff som jeg fikk kjeft. Synd Vodka gutten ikke kunne bruke litt mer tid på meg og litt mindre på Stones konserter rundt i verden, hmf.
25 26
Det var største rokka til Bulle og beste pinnekjøttet på lenge.

Erik

4.Desember
Informasjon fra ambassaden i Bangkok:
Den norske ambassaden har gleden av å invitere alle nordmenn til et møte
FREDAG 9. DESEMBER, KL 13:00 PÅ JOMTIEN GARDEN HOTEL, JOMTIEN BEACH ROAD.

Møtet arrangeres for å gi ambassaden en mulighet til å møte alle norske
i området og presentere sin konsulære stab. Møtet er ment å gi kolonien
og ambassaden en mulighet til å treffe hverandre og få gjensidig forståelse
for behov og tilbud.

Dere vil møte konsul Lill Vaksdal og attaché Halvard Estensen fra
ambassaden,
konsul Stig Vagt-Andersen fra konsulatet i Pattaya og Hilde Sirnes,
norsk prest fra Den Norske Sjømannskirken i Pattaya.

Hjemmelagede vafler blir servert i år også.

Velkommen

4.Desember
Oh du fete, oppblåste grisepurke for et kjør.

Ikke lett å skrive når man blir drita før man begynner å drikke om kvelden!
Sånn er det da det er besøk av Roar og Bulle samtidig som det vrimler av folk i baren.
Alle kiloene som hadde detti av etter all syklinga er tilbake på rett plass, + noen til, nøff nøff. Men, men, moro er det!

Og øy-turen ble veldig bra!
Helt blikkstille hav, nydelig mat, utrolig bra Fillipinsk band som fikk god hjelp av Erik Sing a Song helt til han tok baklengs salto med flikk flakk og helskru så han flata helt ut. Det måtte 3 syngedamer pluss et halvt dusin dansejenter som sprudla og spratt rundt bålet for å få han på beina igjen…
Men han ga ikke opp, og danset og sang videre i stor stil under palmene, mens applausen sto oppunder den månelyse himmelen.
Fantastisk kveld med vin i krystallklart vann, utrolig solnedgang med oss andektig skålende, gedigen buffet på kritthvite strender, levende musikk, nydelige viner og iskald pils, brennevin av alle sorter, og ikke minst en skikkelig gjeng av gode venner!

Gutta fra Grua måtte dra hjem uten sykkel-turen vi hadde planlagt. Han Torben knakk toa under et lite stunt med Jan Olav fra hjembygda. Pål og jeg satt pent med vår vin og koste oss. Takk for besøket karer!

Gunnar Skibladner og Lars matte dessverre dra hjem, synd, mye moro med de gutta!

Mye godtfolk i baren om dagen.
Oddgeir er tilbake ogsaa, moro!

Ellers var Roar, Bulle og jeg på nattfiske for noen dager siden.
Det ble en utrolig tur med havblikk hav, nydelig pinnekjøtt og kålrabistappe gutta tok med fra Norge, røde pølser fra Danmark til nattmat og masse godt drikke.
Store fisker ble det og!
4 rokker på mellom 12- 20 kg, 2 barracuda, en black tip hai, en snapper og sist men ikke minst en gitar hai som var nesten like stor som Roar. Godt jobba Roar… skal si den fisken var sterk!!!
Bilder her: 1 2 3 4

Utrolig deilig temperatur og vær.
Ikke noe mas om stengningstider fra Onkel Politi, men vi er snille og slukker lyset og demper musikken en smule i halv 2 tiden. De aller fleste synes bare det er deilig. Setter også ut stearinlys inne i baren, så det er såååå romantisk. Go-go barene holder oppe til 2-3 tiden... litt etter som. Mye folk i gatene, særlig walking street.
Jeg kan ikke få advart nok mot booking av hoteller. Selv april og påsken byr allerede på problemer. Vet du datoen og hvor du vil bo, book nå!

Fått en del spørsmål angånde floden i Syd -Thailand og Koh Samui.
Så altså, der nede ble det veldig vått og ganske store ødeleggelser (særlig Samui) men her paa Østkysten slapp vi som vanlig unna alt…strålende vaer her!

Hvis noen vil ut å prøve fiskelykken, gi beskjed i god tid, VELDIG fulle båter utover høysesongen.
Sailfishen er på plass, det ble observert over 20 stk utenfor Koh Lin (Rumpeøya eller puppeøya….up 2 you) i går.
Burger, Ingvar , Skillpadde-Gunnar og jeg var ute og fisket
for en stund siden, og da så vi Sailfish, Black Marlin og 2 Rosa Bottlenose delfiner som koste seg og lagde show for oss i nesten en time…for de som ikke sov av seg rusen da…uhum..

Vi ses,

Erik

19.November
Tut og Baaa Buuuu! Krise her.
Skal noen ned de neste dagene så ta kontakt.
Jeg er snart tom for tyttebær og diverse sursild!!!
Hvis noen skal ned de neste dagene, (eller dagene etter) og har litt plass, ta kontakt.
Snart tilbake!
Erik

14.November
Hei.
Ble visst litt forsinkelser her, beklager!
Det har vært så mye folk, drikking og fest at jeg har nesten ikke rukket å se familien, langt mindre pc’n.

Bursdags fisketuren til Helikopter Roger ble suveren!
Vi overrasket han nokså grundig!
Etter 3-4 timers fisking og mørket hadde falt på, kom det en longtailbåt inntil vår båt…langt ute på havet!
Under bursdags sang og hyl ble han overrekt bursdags kake og champagne midtfjors. At han ble stum er vel ingen overdrivelse…
Kjempe natt med nydelig mat og masser av moro! Fisk fikk vi også.
Ellers har det vært en stor gruppe golfere her, skikkelig moro!
Myyye mat og drikke hver dag så vekta har gjemt seg under senga.
Ikke nok med at gutta kan kunsten med å feste, de har et stort hjerte under vesten også!
På en auksjon på Amari Resort samlet de inn utrolige 1 million bath til Ban Jing Jai, et barnehjem her nede som virkelig trenger det…flott gjort!!!
Og baren og restauranten (kantina som Viggo kaller den) er smokk full hver dag og natt. Stolene strekker ikke til, så vi må bære stoler og bord fra ‘kantina” og sette ut i midt-gangen. Og dette er ikke engang høysesong….jeg tør ikke tenke på hvordan det blir nærmere Jul.
Har aldri sett maken med folk i Pattaya noensinne. Det er ikke et hotellrom og oppdrive som ligger nogenlunde sentralt, så dere som skal nedover i vinter….bestill hotel NÅ!
Suverent vær om dagen, nesten skyfritt med speilblankt hav og liten deilig bris.
Øivind Blueballs må dessverre reise hjem i dag. Jeg lagde kyllingvinger til han i gaar kveld, men jeg er ikke så sikker han husker det. Han fikk nemlig et 2 liters taarn med Heineken I avskjeds gave like foer det…
Og i kveld har Herr Otto gebursdag. Det blir gratis ertersuppe og kyllingvinger utover natta. Tipper det blir fest!

Og i morgen er det øytur!
Kveldstur med Filippinsk band fra Royal Cliff, leirbål og moro…
Kommer full rapport snart.

Erik

24.Oktober
Endelig,

Ja, endelig er det på tide med oppdatering igjen.
Mye kjeft å få før da vi var trege, men nå når vi skriver hele tiden er det ingen som sier noe, snøft....

Dere så vel siste breaking news? Den om stakkars Speedy?
Han fortjener å utdypes litt mer den musa!
Speedy var ikke som mange andre mus, langhårede og stygge. Han var alltid ren og nybarbert på jobb, og visste sin plass bak tanken med fat-øl. Kom bare fram da noen med glippe mellom tennene mistet ut en halv peanøtt på gulvet ved uhell.
Han gikk selvsagt aldri inn i resturanten og slikt, han var alt for god mus til det!
Men plutselig en dag oppdaget jeg til mitt store sjokk at det var enkelte gutter som ikke likte mus.
Gjestene har jo alltid rett, så derfor prøvde jeg alle ”Tom og Jerry” triks jeg kjente til. Ostespor opp en plastikkboks [selvsagt med bomull i bunnen så den ikke skulle skade seg], ja mengder av triks en vanlig mus hadde falt for, men aldri Speedy!
Derfor prøvde jeg et mere menneskelig triks, en bolle full av tequila med 2 sugerør. Planen var at da Speedy sovna, skulle jeg bære han forsiktig opp til Soi 6, der er det jo masse andre mus han kunne blitt kjent med...
Men han sovna så flott med sombrero’n ned i panna og banjo’n på brystet at jeg ikke hadde hjerte til å vekke han.
Sjokket var derfor stort da Otto ringer og forteller at Speedy i halvfylla hadde våget seg ut i midtgangen mellom barene!
Han ble rett og slett drept av en rett venstre av den digre sleipe nabokatten...
Hvil i fred Speedy.

Moralen av historien er:
En god mus trenger ikke nødvendigvis vare lenge....

Ellers er det ellevill fart i baren. Dag som natt. Det detter ned nye folk hver eneste dag! I går kom Øivind Blueballs, Johnny og kompis, Erik med hjelmen og mange flere. Og de aller fleste av de andre er fremdeles paa plass. MORO!

Ingar, Aksel og Lars måtte dessverre dra, men de kommer nok snart igjen!

Det er mye masing om båtur til øya, så ikke se bort fra at det kan bli en tur i løpet av de kommende par uker...holder dere underettet!

Per Oskar, Harestuas store sønn har også landet, så vodka cola’n har fått bein å gå på!

Svinghjulet fra gråtassen til Pappa Kjell var ifølge avisen Hanoi Tidende blitt observert i en risåker 11 km nord for Hanoi, men hvor blir det av Pappa Kjell?
Han er dypt savnet på store stå med sine viftende armer og eleville historier

I dag har Svenske Helikopter Roger bursdag!
Det blir feiret på fisketur selvføgelig.
Tor, Nordlendingen jeg aldri husker hva heter, Roger, John og jeg drar utover i solnedgangen. Hold dere fast i spenning til neste oppdatering!

Vi ses snart!
Erik

18.Oktober
Du store min skaper!

Først:
- BREAKING NEWS from Scandibar dått cåm -
Speedy Gonzales er død.
Den nå så kjente husmusa i Scandibar avgikk kl. 21.45.11 med døden.
Musa fikk sitt navn pga sitt enorme hang etter Tequila. Nabokatten er siktet i saken i følge sikre kilder.
- BREAKING NEWS from Scandibar dått cåm
-

Her er det fart!
Var på en familie tur til Kuala Lumpur og Genting Highlands. Bra ferie, men ingenting er som gode gamle Thailand!
Da jeg lett nervøs kom ruslende opp til baren, litt usikker på om gutta hadde sviktet meg etter en hel uke fravær, ble jeg helt stum. Der satt det en smokk full bar og ventet! Bare gode gamle kjente fjes... Lars, Otto, Arsenal–Geir, Arendals–gutta, Arve, Norefjell, Steinar, Oddgeir og mange flere. Jeg gikk runden og hilste på gutta, men fikk ikke fram et ord... klumpen i halsen satt seg fast.
Med slike venner er det moro paa jobb!

Etter det har det gått slag i slag. Full bar hver eneste kveld mens gutta sloss om aa få sitte i Nordre Sving. Flere kvelder har vi vært nødt til å sette ut bord og stoler i midtgangen. Nesten litt flaut, for det er nesten tomt i nabobarene. Vi nordmenn vet hvor man reiser på ferie ja.
Det går i god gammel norsk musikk, og det er så fin stemning at til og med selveste Sing a Song jobber overtid og synger øl, øl og mere øl av full hals....

Fikk ikke med hele historien om Sing Song her om dagen, her er den ordrett:
Han kom heseblesende inn i baren og fortalte han hadde detti av mopeden i 260 km/t, skled fra Hard Rock og heeeeelt ned til Nordre Sving. MEN vi andre mistenker han gikk i 2,60 km/t for skrubbsåret var borte etter øyturen.

Deilig temperatur om dagen, men det kommer noen kraftige skurer nesten hver ettermiddag. Bare deilig det!

Og i går var vi en hel gjeng som spiste får-i-kål. Viggo-pianostemmer hadde mast på dette i flere uker, så endelig ble det realisert. Vi fikk i oss nesten 10 kg deilig New Zealand lam, og pilsen og akevitten gikk ned på høykant!
Resten av kvelden er litt tåkete, men jeg føler bestemt at vi hadde det skikkelig gøy!

Ikke sitt hjemme og nøl, kom dere nedover i en fykende fart...her er det moro!!!

Erik

15.Oktober
BREAKING NEWS from Scandibar dått cåm
Erik Sing a Song, General Major i Nordre Sving gikk på en smell idag.
Hvis famlie og venner leser kan jeg berolige alle at han ringte fra jobben, trengte ingen "3 dagers" engang.
Han ringte selv inn om ulykken " Erik!?, Erik her også, Jeg datt av mopeden i 260 Km/t. Skrubbsår på albuen, ellers fin!

BREAKING NEWS from Scandibar dått cåm

10.Oktober
Hei på dere,

Først av alt.... BREAKING NEWS... Jeg er tom for Dansk Salami og 30% hvit eddik. Ta kontakt hvis du skal ned og har litt plass.

Her er jeg igjen, dette er nesten utrolig!
Jeg trodde jeg skulle få litt fred jeg da Erik Sing a Song dro til Norge jeg, men nei da, etter 3 dager sto han i baren igjen med kladdeboka klar. Han måtte visst stikke 2 dager tidligere enn planlagt etter at han var invitert i barne-party med pølser og lompe...
Han spiste opp alle pølsene så unga begynte å grine, og jeg regner med at han ble forfulgt av en illsint skokk med unger helt opp til Gardemoen.

Ingar, Aksel, Norefjell, Steinar, Tor og meg var på en fisketur denne uka forresten. Havblikk hver dag uten den kvelden vi skulle ut. Da kom selvfolgelig etterdønningene av stormen som traff Nord-Thailand... Diigre bølger, men super-tur for det.
Ingar hadde med nyyydelige Norske reker, fulle av rogn.
De ble fortært med Mills ekte majones, Australske sitroner og sprøstekte baguetter.
Helt utrolig godt!
Deretter var det parmaskinke og ost, og jeg fikk jobben med å lage helstekt indrefillet med aspargus og stekte kløfter av hvitløks poteter i 3 meters bølger. Det gikk da det og, smakte godt gjorde det også.
Så begynte alkohol inntaket for fullt, ho ho.
Norefjell velta av stolen og dro med seg Tor i fallet...full jubel, bare Stig som mangla!
Så fikk jeg øye på han ene hjelpe gutten som sov på en liten hylle ved siden av en blå tønne oppe på taket.
“Der kunne jeg bodd” sa jeg, “og hvis det hadde regnet kunne jeg bare krøpet inn i tønna der....frisk bris og greier”...
Så smeller det fra Ingar, ” ikke for å være uhøflig Erik, men er du ikke litt optimist i forhold til å få plass i den tønna.”
Diskusjonene ville ingen ende ta, så det endte selvsagt med at Tor kjøte hele tønna, og den ble tatt med opp i baren etter endt fisketur...
Ingar fikk merkelig nok rett angående meg, hverken bein-veien eller hue-veien gikk. Men Norefjell kom seg inn hue-veien, [ikke mye bredskuldra i forhold til meg den karen].
Han kom seg inn men ikke ut!
Det endte med at han vangla rundt som en kåt århane utafor baren klokka 7.30 om morra’n, med tønna over hue, mens merkelige lyder kom ut av han.
Det endte med at han datt, og jeg måtte dra’n i beina mens to andre dro i tønna for å få han løs...ho ho.
Han har fremdeles blåmerker over hele seg.
Flott avslutning på en herlig tur med kjempe-gutter!
8 fisk ble det og.

Lars med familie kom på overraskelses besøk, moro!
Pål og kona måtte dessverre dra hjem, takk for naa!

Og ikke glem!
Det blir MYE folk i høst og vinter, så bestill både billetter og ikke minst hotell i god tid. Mange hoteller er allerede stappfulle fra November og utover!

Vi ses antakelig fortere enn dere aner, takket være han syngende Glad-laksen med kladdeboka!
Erik

28.September
Stønn,
Jeg gir snart opp. Han Sing a Song skriver fortere enn normale folk drikker pils. Og jeg kan jo liksom ikke henge helt etter, så her er jeg igjen...
Nok en bein tøff uke. Fremdeles bra med folk, men det ble litt stillere enn vanlig da Burger reiste hjem.
Nevnte jeg Erik Sing a Song? Han skal på lang-ferie til Norge. 5 hele dager. Han skal visst hjem å selge kjøleskap og ovner og slikt. Så hvis noen vil kjøpe et godt brukt kjøleskap med 3 Ringnes pils i, og en vannseng med lettere lekkasje, og en gyngestol med hjul....gi bud!

Ellers er sykkelturen over...heldigvis!
Bakstussen er helt blå-svart etter turen, uvant sete etter at jeg måtte kjøpe ny sykkel.
MEN jeg trekker tilbake det jeg sa om Nordmenn som blir dunka av Skotter osv. Vi kom tilbake på slutten og dunka Big Robert ned i de blå og gule støvla hans. Det var nesten likt i innsamlede penger, men da våkna Skiloftet Norefjell og Geir Ove....og vi dro inn over 7000 mer enn Sverige.
TUSEN takk alle dere som hjalp til!
Det går rykter om at Care for Kids dro inn nesten 6 Mill. Baht i år, og det er FANTASTISK!

Dro rett fra sykkelen og ut på fisking med 2 Tynset gutter. Han ene var litt Dansk da, men ok. De jobba på Synnøve Finden ostefabrikk, men de likte visst pils bedre enn ost! Bulle hang seg også med på turen.
Flott tur og 7 fine fisker ble halt opp. Bulle dro den største igjen. En flott Yellow Queen fish på rundt 8-9 kg. Den hadde noen hopp som til og med Bjorn Wirkola hadde sett opp til!

Strålende vær og nesten havblikk. Nyydelige solnedganger og iskald pils. Ser forresten på VG’s nettavis at det er 9 grader i Oslo….Ja, ja, velg selv!!!!

Erik

17.September
For ei uke!
Hadde jeg tatt levra mi i hurtigmixer’n og solgt den som cognac pate på deli’n på foodland hadde jeg blitt millionær, men den som har lever får se, sier nå jeg!
Full trøkk i baren. Det går så godt som døgnet rundt. Har regnet mye de siste dagene, men det er bra for Bade byen som har utørrede vannreservoarer, og for meg for kundene kommer seg ikke hjem...

Bulle hadde bursdag her, vi hadde planlagt å feire på Bruno’s, men Bulle ble full i bassenget på taket og glemte sitt eget party.
Det fiksa vi enkelt. Vi lånte ei pute, tok tannpirkere og lagde et artig fjes, og dermed var Bulle med. Han fikk både Vodka/ Cola og Calvados, men vi regna med at han ikke var så sulten, så vi delte foretten hans.
Men han kvikna til utpå kvelden i baren, så da ble det party så det holdt!
Flott fisketur i går med han og Roar. Rekene Pål hadde med fra Stavanger var nydelige, og vi fikk 13 nydelige fisker!
Bulle dro den største, kongemakrell på over 10 kg!
Den fikk jentene i baren og resturanten spise seg mette på...og de hadde visst drukket seg temmelig mette også, for hele gjengen var fyllesyke og grønne i trynet.

Erik Sing a Song jobba “overtid” her om dagen som vanlig, og etter en hard arbeidsdag datt han inn i nabobaren der det var bursdagsparty for en av jentene. [noen ringte i bjella] Han fikk et bløtkakestykke midt i planeten, så han kom vaklende over i baren igjen og liknet en Mongolsk fjellape. Men vi tørka av han igjen så han er ok nå....

Når det gjelder Burger og Ingvar så skjønner jeg ikke hvorfor de bor på hotell, for de sitter i baren døgnet rundt! De kunne heller delt en madrass under biljarden sammen med kattene.

Erik Sing a Song truet med å gå til streik hvis han ikke får ordentlig side, ikke bare sånn ‘klikk HER” merke som han kaller det, så jeg håper gode gamle Web master Vodka klarer å unngå en slik katastrofe av dimensjoner!
(Jobber hardt med saken, problemet er at jeg strever livet av meg på leting etter et bildet eller 2 av Herr SingSong. Han fortjener bedre enn de jeg har... Kommer snart, lover - Vodka)

Når du leser dette sitter vi på sykkelen. Nytt forsøk på sykkel turen. Ny sykkel er innkjøpt, en nydelig TREK jeg har ved siden av senga.
Big Robert, SVENSKEN, leder fremdeles på konkurransen om innsamlede penger, men når vi kommer tilbake til baren lørdag kveld håper jeg dette blir rettet på. Ikke rart Skottene slo oss, snøft!

Vi ses,
Erik

9.September
Hei,
Vi startet sykkelturen tidlig i grålysninga i dag.
Da vi gikk inn pa 7-11 500 meter hjemmefra for å fylle vannflaskene ble maska ganske lang da sykkelen min var borte. Grrr, tyvradder! Den flotte Polarklokka mi satt på også!
Derfor blir sykkelturen utsatt til Fredag den 16 September, dagen før Pub kvelden på Jameson's.
Heldiggriser dere , da har dere enda en hel uke å grave dypt i lommeboka!

Erik Sing-a-Song sin side er nå også oppdatert. Her.
Erik

7.September
Hei,
Makan til fart på oppdateringene! Erik Sing a Song sitter jo og skriblerer i notisboka si hele dagen lang, ikke rart jeg får nerver og drikker...
Utrolig mye folk i baren. Nesten ikke ett ledig sete å oppdrive. Tomt i nabobarene, og slosskamp om plassene hos oss, moro!
Var på fisketur med Ingvar, Burger-King , Gunnar og Svenske-Roger.
Ble en fantastisk flott tur!
Nydelig mat, masser av kald pils... nystekt red snapper som sprellet i panna med franskbrød og godt smør til. Selvsagt svelget ned med deilig iskald hvitvin. Havblikk og nydelig.
Gunnar er en kjempe kar, men veeeldig sindig og rolig. Så rolig at det tok nesten 5 minutter før han rakk fram til stanga da det beit!
Så selvfølgelig var jubelen stor da han dro opp fangsten, japp, en skillpadde på minst 30 kg! Den ble løftet uskadet og glad ut i vannet igjen! Ellers ble det 5 store Snapper, en jack fish og en Pampano på rundt 9-10 kg, sterk som en elg-okse. Den dro under baaten så Burger nesten måtte ha vannski, men han tannløse hjelpegutten med den sexy grønne underbuksa hoppa rett til havs på motsatt side av båten og skremte fisken på rett kjøl igjen!

Husker dere jeg nevnte klippfisk-laget Asbjørn bød på?
Det ble suksess, nydelig mat og såpass med drikke at Burger sovna med nesa i den hvite sausen før vi kom til første drikke visa.

Nevnte jeg Asbjørn?
Her om natta hadde han nok fått i seg litt mer fludium enn vanlig...
Han kikker opp på rommet sitt på Sandy Spring og utbryter ...”fanken, har jeg ikke kommet hjem enda, det er jo snart lyse morra’n”??!

Og han Lars da, ho ho, han hoppet så flott over en kant nederst i Soi 13 der det var litt veiarbeid...etter litt for mange pilsner på dagskiftet glemte han å titte og se hva som skjulte seg bak kanten. Sement, nystøpt sement...det er gutten som setter spor etter seg!

Pål kom nedover med ferske reker rett fra brygga i Stavanger, tusen takk!
Gleder meg vilt, ingenting slår salte Norske reker med loff og majones og en dråpe sitron!

Roar og Bulle kom i går. Det ble selvsagt gedigen middag og drikking til lyse morran. Og bedre blir det ikke i kveld tenker jeg, da Bulle fyller år! Flott oppvarming til sykkel turen!
Mette og sin nylig inngifte Stian kom også. Honeymoon...mmmmm. De er førstegangs reisende og kommer nok til å lære mer om mat og drikke med sin guide Roar på 10 dager, enn de aller fleste lærer om faget på 860 år!

Big Robert leder fremdeles kampen om innsamlede penger til “Care for kids”, men vi haler sakte men sikkert innpå.
Hvis vi kommer oss helskinnet gjennom de 412 km, blir jeg å finne i baren med en iskald pils en gang på ettermiddagen/ kvelden lørdag.
Med en rompe mørere enn en, ja, tja, en Angus Steak på Bruno's...
Erik Sing a Song sin siste uke kommer ut i morra eller fredag, må bare overføres fra papir til diginalt.
Vi ses til uka!

Erik

30.August
Morn,
Her skjer det store ting!
Alle som kjenner Erik Sing-A-Song vet jo at han er en kjernekar. Snill som et lam og rappkjefta som Solan Gundersen i Flåklypa. Men at han har store talenter som forfatter og skribent, det visste vel ikke de fleste av oss.
Men nå er Erik Sing-A-Song utstyrt med kladdebok og nyslipt blyant i Nordre sving, og vil med stor innlevelse og humor fortelle om dagligdagse historier fra Scandi-Bar.
Og etter å ha sittet med 3 skarpe 12 års Ballentines og skrevet fra kladdeboka hans inn i et Word dokument, fra 03.00 til 06.00 i natt, kan jeg fortelle at han har antakelig skrevet mer den første uka enn det jeg har gjort hittil i år, nesten da, uten at det sier så mye.
Men kanskje litt “konkurranse” kan få litt fart i rumpa på unge Sørensen igjen og…la oss håpe! Vodka har lovet en fin side til Sing-A-Song, men siden gjøken tilbringer mer tid i Spania og på Rolling Stones konserter i USA enn i Thailand og ved PC’en, så trenger han noen uker. Makan, SPANIA???? Gamle menn med stokk og gitarer?? Huff og huff. Link til Sing-A-Song’s sine velvagte ord på slutten her.
Det har vært litt stillere den siste tiden, men nå detter det på med kjentfolk etterhvert. Burger King og Ingvar landet i går, samt en masse andre kjente fjes.
Asbjørn hadde vunnet 5 kg klippfisk hjemme [bingo tro?], så i kveld blir’e klippfisk med sprøstekt bacon, erterstuing, hvit saus og gulrøtter, mmmmm. Tror det blir 12-15 pers jeg. Blir nok en del øl og akevitt vil jeg tro.
Og så var Stig og jeg på nattfiske tur da. Etter nyyydelig rock lobster termidor og Tigerpils på Nang Nual (var meninga med Heineken, men de hadde en tigerpike som gjorde at jeg mista pusten, og bare pekte på merket hennes av en tiger på puppen),
dro vi utover fjorden i solnedgang og havblikk med pilsboksen trygt plassert i handa.
Stig forteller som vanlig historier fra sin oppvekst på havet med familien. Om store bølger og sjøbein, måker og fiskeslo...
Etter at 3 flotte cobia ligger i båten, 4-7-10 kg, sier jeg til Stig at jeg lukker øya og hviler i 7 minutter. Det tar 2 minutter og jeg hører et j.... dunk, jeg kikker opp og der sitter Stig med rumpa trygt plantet i blekksprut fatet vi bruker som agn.
“@#$$$###@, jeg håpet du hadde sovnet jeg” sa’n…ja, ja..det var vel en stund siden han satt sjøbein, ihvertfall i den tøffe sjøen vi var ute på, men 2,5 cm høye bølger.
Det ble en fisk til på morran, ikke stor, men sterk som en grizzly bjønn’.
Nå er det bare få dager igjen til sykkel turen for Care for Kids, og Big Robert leder stort i innsamlede penger. Bare for å nevne det, han er Svensk!! Skrik om dere vil bli kvitt noen Baht’er Hvis noen vil hjelpe hjemmefra, er det bankonto der oppe og som kan brukes.
Les om "Care for Kids" aksjonen, link på forsiden, det er dagen da HELE Pattaya går av hengslene for å hjelpe de som virkelig har behov for det.

Ellers var det en av de gammeldagse fyllekulene her om dagen, med pils i hue og båtene som kom opp av havet... kom dinglende hjem søkkvåt som ei harabikkje i regnvær kl. 10 om morra’n ...ekke sikker på om kona var direkte imponert, men hun har vel begynt å venne seg til litt fyll på jobben. Bikkja mi Lucky var ihvertfall like glad som vanlig!
Jon Willy Kvaksrud, Toten's store sønn, var også innom på hyggelig besøk. Det er stamgjest fra første årene i Scandibar's lange liv, og han sier han sitter på mengder av flotte fotografier fra de første årene her nede. Så fort de er på plass legger jeg ut en liten samling! Gled eder!
Været er topp, Krona står høyt i kurs, det er billig, maten er god, drikke er enda bedre, jentene er pene, palmene svaier, vannet er grønt, sanda er hvit, Nordre Sving syder av liv, hva i hoppende venter dere på, KOOM Da!
Her følger Erik Sing-A-Song sin første spalte... her
Erik

16.August
Hei,
"Full Puck" i baren, som Erik Sing a Song så flott sier det. Veldig bra med folk, og masse kjent folk har kommet tilbake. Øyvind er tilbake, med laks til meg,mmmm, Ingar er fremdeles her, Aksel, vår kjære Stig som ALT hender med, lett å oppdatere da den gutten er på plass! Han har vært på arbeid i Kina forresten...han prøvde febrilsk å klare å si navnet på byen han jobber i , men tunga holdt ikke etter utallige Heineken, så han sovna med nesa i glasset under forsøket... tror det var 'choo scshiooo' eller noe liknende.
Pappa Kjell drar snart hjem, tror jeg da, etter en måned med masse moro...Det er gutten med fantasi. Her om da'n kommer han ruslende ned i baren, forteller heseblesende gutta at han prøvde å starte traktoren sin utenfor AA Hotel. Dermed tok svinghjulet av oppover soi 13 med Pappa Shumacher i hælene...tar det nesten igjen oppe ved Lek...men da drar det over 2 roaden og inn i bushen så det var
bare å gi opp! Og to hyggelige gutter fra Grua var her, Torben og Jan Olav, moro! Var med på flere sykkelturer og fisking. Dro opp ei diger havskillpadde som hadde forvillet seg borti snøret og, nesten 50 kg som krabbet rundt i båten til vi fikk løftet den tilbake til friheten.
Ser ut som stengetidene blir litt mer løsluppene om dagen. Hadde en liten runde i Walking street, og der var det full guffe i halv 3 tiden både på go go barer og det hele.
Og tiden er inne for årets sykkel tur for Jesters Care for Kids igjen. Dere husker vel det fantastiske resultatet i fjor... 506,230 Baht. Det blir vel hardt å matche, men alle monner drar! I år sykler Big Robert og jeg Pattaya-Chantaburi-Pattaya... dette er 412 beinharde kilometer i varmen, så jeg håper dere trår til med litt for en veldig flott sak! Les mer her.
www.care4kids.info

Vi snakkes,
Erik

24.Juli
Hei,
Full guffe i Bade-Byen om dagen!
Det er vel ikke så voldsomt med turister, men det vrimler av Nordmenn.
Fullt hus i baren natt som dag.
Ingar og Roger er på plass, Skolelærer’n er her igjen, Pappa Kjell Shumacher ankom i går med viftende armer og bein, Aksel kommer snart tilbake og da er vel John rett i hæla på han, Burger King og Ingvar kommer neste måned, så det er vel bare å feste sikkerhets beltene!
Det ser ut som om stengetidene glir litt ut om dagen også. Mange barer og go go barer stenger ikke lyset før 02. Jeg går sånn midt i mellom og demper musikk og lys sånn 01.30, men det spiller jo ingen rolle egentlig, for vi sitter jo og raller utover natta for det...bare trivelig at det blir litt mørkere, og vi blir alle penere.
Flott vær er det stort sett, men det kommer noen regnskurer innimellom, deilig det! Det burde regnet myye mer, for det er omtrent så du kan gå over tørrskodd oppe i Pattaya vannreservatet.
Mange lurer på om dette er et problem på hoteller... det er det ikke på de forholdsvis store, men på små guesthouse og liknende ser jeg at noen må bestille tankbiler med vann.
Det var Buddha dager 22 og 23 Juli, så jeg måtte stenge, men restauranten var oppe som vanlig.
Super kurs på Norske Krona, nyydelig mat, deilig kaldt drikke, hyggelige mennesker, hvite fine strender, grønt hav, vaiende palmer, brune vrikkende rumper....hva sitter dere der for da , KOOM!!

Erik

26.Juni
Hei,
Dette er flaut!
Nesten 2 måneder fra sist oppdatering, så jeg sitter her i skammekroken og skriver.
Først var jeg 3 uker i gamle Norge med familien, og etter det har det vært stille og rolig og ikke mye å skrive om annet enn at jeg drikker dobbelt så mye for å holde omsetningen oppe.
Men det var inntil ca. en uke siden...Plutselig kom god gutta tilbake en etter en, og baren vrimlet atter igjen av folk.
Når Aksel, John, Oddgeir, Ingar med Erik Sing a Song i spissen inntar Nordre sving er det en turist attraksjon på linje med Disney World. Folket strømmer til, og Tiger ølen og vinen strømmer også i mengder. Bra liv både dag og natt!
Erik Sing a Song hadde fått i seg såpass en dag her at da jeg traff han på toalettet var han iført topplue mens han sto og vaiet foran speilet... “Står du her og beundrer deg sjæl” sa jeg, ’ja, du skjønner jeg kjente meg ikke igjen’ sa’n.
Og så hadde Ingar Bursdag...og hvor feirer man slike store begivenheter? Joa, på øya selvsagt!
Med ribbe, surkål, medister og mengder av sea food og drikkevarer som kunne slått ut hele den Russiske regjeringa på tre kvarter. Det var så store bølger at vi måtte sitte inne på stranda og drikke, men det gikk meget bra det og!
Som Erik Sing a Song så elegant uttrykte det, hvis dere gidder å se dere litt rundt nå, så skjønner dere at dere ikke akkurat er på Jessheim, det er så jeg får tårer i aua...
En herlig fest som for mitt vedkommende endte på TQ full som en fluedupp i Hallingdalselva...
Go Go barer er jo moro da det nesten ikke er folk i byen... absolutt mere populær der enn da jeg spankulerte fram og tilbake på Aker brygge for noen uker tilbake...!
Dette er tiden for Badeby besøk! Kast dere på første fly...her er det moro!
Jeg er nå tilbake for fullt, lover lover.

Erik

27.April
Hei,
Jeg trodde liksom det skulle bli stille og rolig i baren etter påske jeg da, men nei da, Nordmenn lar seg tydeligvis ikke stoppe så lett.
Mye folk i baren hver dag! Nesten dødt i barene rundt meg, så det er nesten flaut da jeg må sette ut ekstra bord ute i gata…men men.
Ingar er på plass, Dhaka Erik, Aksel, ja hele Nordre Sving er fyllt opp med gode gamle fjes!
Vinskapet må nesten fylles opp hver dag, og det kommer ikke av min ubetydelige drikking av et par tre flasker om dagen!
Ingar, Aksel og vennene tok forresten å kidnappet Erik Sing a Song og dro han med til Koh Chang…makan, dagskiftet er ikke som før uten trubaduren Erik SS med sin iskalde halvliter trygt i handa! Jeg håper Mini bussen deres holder bedre enn sist tur…ho ho…
Det er varmt om dagen, men det er en deilig bris som gjør at det er levelig.
Har vært mye bra fisking om dagen, 22 flotte fisker med Jan Martin, Hoenefoss’s store sønn, men da vår kjære ulykkes fugl, BlueBalls, Øivind, skulle bli med oss ut sammen med Dhaka Erik, tok det 12 timer før det beit…men Øivind dro opp en flott Afrikansk Pampano på over 5 kg til slutt. Og det har vi hørt en del ganger skal jeg love! Den ble helstekt i ovnen med hvitvin, smør, sitron, persille, hvitløk og masse gode grønnsaker rundt… delikatesse svelget ned med mye hvitvin… BlueBalls gikk 3 ganger og forsynte seg, og det sier litt!
Arsenal Geir reiste nettopp, og det ryktes at han har tatt masse bilder som kommer ut etter sensuren . Kjole Gutten er på plass, han har forresten Bursdag i dag, så jeg river i kyllingvinger, salat og Franskbrød i kveld (ikke løp, jeg henger etter, festen er nok over – Vodka).
Vannsprutinga gikk som vanlig sin vante gang.
Jeg håper Onkel Politi er like flinke i år som i fjor og stopper sprutingen etter klokken sex om kvelden! Det er ikke moro og dresse seg opp for å gå på restaurant, for deretter å få 200 liter vann over hue før du kommer inn døra til indrefilleten din!
Glemte nesten – det er sørgelig tomt for Underberger snart. Skal du ned så kjøper jeg gjerne det du kan ta med ned...

Vi snakkes,
Erik

24.Mars
Åå, du store min lever.
Hei, beklager, det tar tid om dagen... jeg er snart moden for en komplett kroppsskifte operasjon. Dette er en liten muntlig oppdatering til Vodka før jeg tør sette meg ned med blyanten. Hadde en dyp samtale med han her om dagen ang mine oppdatter og det er mulig vi har en ide. Men må ta en spørre undersøkelse her om det hele, det kommer når Vodka drar hjem igjen. Jeg vet det er ille når han får sinte meldinger fra Otto om at han må snart stappe en blyant i hånda på Erik eller et annet sted.
Ja her har det gått unna. Siden sist fikk jo Roar, Gourmet Roar, endelig kommet seg hjem. Det ble for mye for meg. Fiske på natta, dagen, baren, så 5 flasker vin til middag et sted, ja, var helt knekt på slutten. SÅ, kommer Clay, min favoritt amerikaner, han med bære tillatelse på sneller og fiskestenger, og som alltid haler i land store fangster. Da ble det 3 netter med tull igjen, også fisketur, og så en tur til. Rekorden var 3 dager på rad med 3 timer søvn. MEN, har vel ikke hatt det mer moro på lenge. Moro med så mye folk i byen, den stråler. Har vært litt roligere enn den verste tia i de siste, men det er alltid sånn rett før påske. Idag strømmer det på med folk igjen. Vet Blue Balls er på vei inn, og han men det fotball laget jeg aldri husker navnet på. Arsenal er det vel. Arsenal Geir ja. Og halve Kristiansand er her, og, herregud, husker snart ikke mer. Vodka sier jeg skal fortsette snakke 3 minutter til i dicktafonen hans så jeg må vel prate mer tull. Været stråler, ikke en sky, men hadde 2 dager overskyet for en uke siden. Sing Song kjører dagtid med stil, veldig stil. Smokkfull bar paa dagskiftet. Piano Viggo er her, nevnte jeg Vodka og Sambo er her? OG selveste utenriksreporter Magne Salvesen da, Pattaya, Thailand. Vi hadde en liten ulykke her om dagen. Magne, Pattaya, Thailand, hadde kjøpt sånn UFO med fjernkontroll, og han sa jo at vi kanskje ikke burde prøve den inne i baren. Kanskje litt bedre hvis vi gjør det på en strand, på en øde øy, sa’n. Men neida, 04.13, sprakk jeg... ER den oppladet nå spurte jeg. Ja, tror da det sa Magne, Pattaya, Thailand. Først prøvde vi 1 meter opp, og den landet. Så tenkte jeg at det kunne være moro om Jan Martin fikk se noe han ikke hadde sett før...med blinkende lys... det gikk ikke bra. Ett vindpust senere, og vips, nå ligger den på taket av baren. Og den la seg på hue, ville ikke lette. Moro for de som bor på Sandy sikkert, men jeg ble 700 Baht fattigere. Nå ber Vodka meg holde kjeft, heller skrive selv i morra, så jeg gir meg nå. Håper dette funket idag, det er litt synd på meg.
Kommer tilbake snart. Lover
Erik mpp [med påholden penn]

Et par ting fra meg også. Prøver noen triks med webboardet, men rakk ikke legge det ut igjen. Sorry. Får ikke gjort det før over helga.
OG alle dere som har skrevet hotell referater. TAKK TAKK, men henger etter der også. Er kanskje ikke bare Sørensen som er treg. Ting går sakte på ferie.
Vodka

27.Februar
Hei,
Ja nå er vel snart alle her…Aksel, John, Helikopter gutta, Roar, Viggo, Bulle, Thomas DK…Harestua gutta, ja byen vrimler av kjente gode fjes. Bare Ingar og Pappa Kjell som mangler.
Det er full fres i baren! Bjella går nesten varm og må forsterkes med ståltråd.
Og dagtid skiftet er fremdeles ledet av vår kjære sangfugl Erik Sing a Song. Mye folk og mye moro der også forstår jeg, synd jeg ikke orker doble skift!
Vi skal en gjeng ut på hav fiske mandag, og Roar har tatt med reker, røde Danske pølser og masse snadder mat…mmm, gleder meg jeg! Kommer med fangst rapport over helga.
Skyfrie dager i bade byen, med en deilig bris som kjøler ned kroppen, helt herlig.
Jeg klarer ikke tenke klart i dag…I går var jeg så fylle syk at jeg måtte reparere påa Admiral med akevitt og smørbrød, skyllet ned med kald pils i store mengder. Det endte med at jeg kom daltende hjem klokka 3 i natt mye fullere enn dagen før…resultatet er selvsagt at jeg sitter med hue i fatle og synes synd på meg selv igjen, og lurer på om det er mere kald pils og akevitt på Admiral.

Ta en tur dere og da!

Erik

13.Februar
Du store min kantarellstuing med kværnet pepper,
her går det unna! Dette må da bli et rekord år for Pattaya.
Turist strømmen vil ingen ende ta, det strømmer bare mere og mere folk til. Å få tak i bra beliggende hotell er vel omtrent som å finne en pakeringsplass på Sukhumvit i Bangkok i rushtiden. Det var dagens advarsel. Jeg vet at enkelte hoteller er fulle i perioder langt uti april, så book tidligere enn vanlig, hvis dere vil bo på et bestemt hotell.
Og enda værre blir det vel denne helgen, Kinesisk Nytt år og lang helg som det er.
Vi var på en kjempe trivelig øy-tur her om dagen. Det var valg dag og ikke lov til å servere alkohol, saa vi dro 50 mann og mus ut på Hardtien i steden. Band, masse mat, enda mere drikke, vin fra Aksels flåte i solrenninga, dansing rundt leirbålet, stjerne klar himmel... tja, kan man stort bedre ha det?
Erik Sing a Song er som kjent å finne på dagtid med sin vakre røst og nygredde smil… stikk innom han å få siste nytt fra Nordre sving og lær litt om hvordan drikking skal utføres med stil mens sola enda er oppe og fuglene kvitrer fra palmetoppene. Mange sier at ingenting er som å se en utleie moped i solnedgang fra Nordre Sving (merkelige ord fra han Vodka).
Og mer folk er på vei, høres ut som alle jeg kan navnet på skal innom mellom jul og påske i år. Moro det, bare jeg klarer å overbevise lever’n om hvor moro det er, særlig når jeg kommer dettende inn klokka 7 om morran.
Været er suverent, nesten skyfritt med en herlig bris.
Var på fisking nylig med Bulle, Thomas DK, Burger King og Ingvar.
Ble en del små Barracuda og grouper’s, og en kvalm diger Blue Marlin svømte i 10 minutter rundt flytesnørene våre og fikk pulsen vår opp i ca. 670 slag i minuttet, men den dumme fisken bare lekte med oss!

Er det ikke på tide med en tur ned da?
Sitte der i sludd og regn og se på internet er da bare dumt? Bedre å komme ned å se tingene ‘live’ vel? Pilsen er jo iskald, jentene smekre og vakre, maten billig og nyyydelig, strendene på øya hvite som sne, deilig massage i solnedgangen for ca. 35 Kr, for en time, flotte hotell med basseng og alle fasiliteter for 100-200 Kr….hva venter dere på? KOM DA!

Takker og bukker for mange innlegg på hotellsidene, blir lagt ut alle sammen de kommende dagene. Og Proffen og teamet har lovet en razzia til uka. Bare fortsett sende inn, de kloke svarene kommer.

Snart tilbake!
Erik

15.Januar
Hei,
Endelig tid til å skrive noen ord igjen.
Det har liksom ikke vært helt lett å skrive noen morsom oppdatering midt opp i alt det triste og uforståelige som har skjedd. Hvem kunne trodd at noe slikt kunne skje i “vårt” trygge, gode, fredelige Thailand? Men Moder natur er det ikke bare å rope stopp til… Men nå må livet gå videre! Hele verden har vel sett hvilket utrolig hjelpsomt og flott folkeslag Thaiene er. De ofret seg midt oppi en katastrofe de aldri har sett maken til... la oss komme tilbake til nydelige Syd-Thailand igjen så fort det er oppbygd igjen... det fortjener de sannelig! I skrivende stund er det nesten bare Phi Phi og Khao Lak som ikke er nærmest fullstendig stengt.

Ellers er det mer folk her enn jeg noengang har sett.
Julaften ble feiret med nesten 300 spisegjester på buffeten… veldig koselig! Takk alle som kom!
Nyttårsaften var det antakelig hundrevis innom da også. Alle drakk og spiste, men det var en merkelig stemning alikevel. Minimalt med raketter, og ikke helt som det har vært før.

Etter det har det vært en eneste lang fest. Det er hurra meg rundt til lyse morgenen hver dag. Erik Sing a Song kjører dagskiftet, og det er vel nesten like mye folk der da som på kvelden... populær gutt det!
Jeg lovte forresten Ingar å nevne en liten ubetydelig ting...
Etter at jeg stolt som en hane hadde vist fram den nye sports modellen min av en Nokia mobil telefon, ville jeg selvsagt vise at den var vanntett. Hvor er det nærmeste stedet å demonstrere det? Joa, selvsagt i Tiger pilsen min.. Etter 2 minutter i halvliter glasset var den fremdeles like fin, men da jeg kom hjem var alt helt dødt.
Jeg håpet jo alle ville glemme denne dumme episoden til neste dag, men nei… Nordre Sving glemmer aldri! Mobbingen var intens da jeg kom med “homo-mobilen’ til Kona dagen etter… ’Sports modellen’ ligger begravet i hagen!!
Det går rykter om at halve Harestua er underveis, og mengder av gamle gode kjente... MORO!

Kom nedover dere også da!
Utrolig vær og temperatur..
Erik

30.Desember
Hei,
Jeg har tatt denne muntlig med Vodka så han skriver vel ned det viktigste.
Nyttårsaften blir det buffet som vanlig. 500B for de store, 250B for barn
Blir nok hengende noen dager etter med corner'et denne uka - har blitt for mye i det siste.

En ting er tidenes høysesong her på "Østlandet", som har satt meg nesten helt ut de timene jeg burde være klar med blokk og blyant. Så kom smellen i Sør. Jeg har som mange andre ikke ord.
Vi får bare håpe at mange av de som enda regnes som savnede enten finnes i en trygg sykehus seng eller har falt ut av en eller annen liste. Det er her det kan hjelpes til!!!
Som dere har sett de siste dagene blir det operert med flere forskjellige tall på savnede. Det vil være til stor hjelp hvis tallet kan reduseres for de som skal lete gjennom alle listene.
Den korte versjonen er:
Er du i Thailand nå, gi lyd fra deg. Ja, selv om du sitter i Nordre Sving hos Erik, hos Kåre eller på Best Friend, Norge, Sailor osv. Hvis UD kan stryke deg fra en "kanskje liste" vil mye arbeid være spart.
Kom du ned med rutefly er du antagelig på en "kanskje" liste.
Hvis du ikke har meldt deg, gjør det så fort som mulig!!!
- Ring Ambassaden i Bangkok 02 3026415 og 02 2610230
- Kontakt UD i Norge: 001 47 22242020
- Skriv deg på listen som Erik har i Scandi Bar som fortløpende blir fakset inn til Bangkok.

24.Desember
Hei,
Først av alt vil jeg ønske alle en Riktig God Jul og et Godt Nytt År!
Byen er stappa full med kjente og ukjente fjes. De siste dagene virker det som hele verden er på ferie i Badebyen... trafikken stopper opp, og det er nesten ikke mulig å komme frem på ‘Walking street’. Det ligger an til å bli en travel tid! På toppen av det hele har jeg mistet stemmen så Erik Sing a Song måtte steppe inn for meg på kveldskiftet også. Han kjører dagskiftet med stø hånd og krystallklar stemme, og elsker om dere stikker innom for en prat og en kald pils!
Roar, Thomas DK og Bulle dro hjem forrige uke. Det var over en uke med drikking og spising døgnet rundt…det er ikke overdrivelse!
Litt av noen spøkefugler er de også… sjokket var stort da jeg kikket inn i baren og det ikke var en eneste ‘servitruse’ igjen der inne. Samtidig drar Thomas DK i bjella og det er ingen igjen til å servere!! Heldigvis varte spøken bare noen minutter, ellers hadde det blitt krise de luxe!

Og bursdags festen min ble veldig hyggelig, stapp full bar & restaurant og alle gode venner var innom for å gratulere…Tusen takk alle sammen!
Og der var heller ikke overnevnte gutter snaue! Først gir de meg masse pinnekjøtt, tyttebær , Norske reker etc.i gave... noe som allerede var alt for mye... men så drar de meg plutselig inn på kjøkkenet på resturanten etter middagen. Der, under en gedigen rød duk, avdekker det seg noe jeg har siklet på i lang tid! Et nydelig stort vin kjøleskap… det var ikke fritt for at tårene rant en stund! Tusen takk, det er ikke mer jeg kan si…

Stor takk også til Stig og hans venner + Rune som atter en gang tok med masse pinnekjøtt og Mamma’s nydelige medisterkaker nedover. Det hadde ikke blitt noen riktig Jul uten hjelp fra sånne som dere!
Aksel og Ingar er atter på plass i Nordre sving, Viggo holder stand med sin rødvin, men vi skulle gjerne sett at Burger King og Ingvar var her og feiret Jul med oss. Dere får kose dere så godt dere kan der ute i havet! Vi skal ta en stor skål for dere…
En stor Jule hilsen også til Pappa Kjell, Otto, Arsenal Geir, Per Oskar, Vodka med Sambo, Oith, alle venner på Harestua og ellers rundt i Norge... og selvsagt min egen familie hjemme jeg treffer altfor sjelden! Jeg tenker på dere!

Det er fremdeles noen billetter igjen til buffeten ikveld, de ligger til salgs hos kasserer’n om noen trenger.

Været er nydelig, maten er topp, hyggelige mennesker, søte jenter, strendene hvite, vannet grønt, pilsen skummer, fisken spretter, palmene svaier…hva i huleste sitter dere der for…KOOOOM FOORT!!

Erik

12.Desember
For en skallebank her om dagen…
Vi var over 40 personer på øy-tur, og det ble visst ikke bare spising kjenner jeg. Det ble en skikkelig hyggelig tur med mengder med vin i vannet, diiiger buffet, bugnende spritbord, leirbål, kaffe og cognac rundt bålet, Filippinske synge jenter + at dattera vår Yvonne tro til og sang inniblandt, og en liten overraskelse i form av en akrobat familie også fra Filippinene. De var helt fantastiske! Det kan nesten ikke forklares hvilken virkning et slikt show fikk med leirbålet og havet i bakgrunnen…dere kan se noen bilder her: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
Før i uka var Burger King, Ingvar, Helge, John, helikopter-Tor og jeg på fisketur, skikkelig moro! Ble 6 fine fisker (Cobia, Konge makrell, snapper, sweetlip og 2 barracuda) og mengder av kald pils. Såpass mye pils at jeg besvimte i senga da jeg kom hjem, våkna fin og uthvilt klokka 1.30, lyset var på inne på soverommet så jeg var sikker på at det var morgen… tar på meg sykkelklea, hjelmen og tar med sykkelen som har fått parkeringsplass i stua med ut... der er det mørkt!! Jada… og da jeg liksom hadde våkna midt på natta, tok jeg likeså godt opp en flaske rødvin, stekte lammekoteletter med hvitløk og rosmarin... fremdeles iført sykkelklær og hjelm... sikkert et syn for Guder!
Det er sky fri himmel, deilig tempratur, avkjølende bris og kursen er på 6.20 mot krona… hva venter dere på egentlig? Sne og kulde er da ikke så festlig?
Byen nærmest yrer av liv om dagen, tydelig at mange har ventet på en høysesong uten hostende høner og SARS i lufta. Alle skal jo nedover mellom desember og påske.
Ikke vent for lenge med fly bookinger med mindre dere er veldig fleksible på hvilken dag dere vil reise. Og jeg kan ikke advare nok mot fulle hotell. Noen av hotellene er stappfulle til langt uti februar alt. Ja dette kan bli moro. Kom dere til et reisebyrå!
Også er det snart bursdag igjen da. Joa, jeg fyller 32 i år også jeg. Er du i byen på tirsdag er det mye god og gratis mat fra 20.00. Og mulig det blir litt fest og moro også... japp tror det!
Snakkes!
Erik

11.Desember
Hei,
Legger ut noen staff bilder her, samt noe som vel egentlig bare kan kalles hummer og kanari.

Bildene er sendt inn og donert. Har du noen bilder liggende så send dem inn - vi skal sladde det som trengs. Ny oppdatering er på vei ut.
Må løpe til grisen...
Erik

5.Desember
Du hildrande du!
Hvis legene sier at ei halv ei med rødvin om dagen forlenger livet, ja da blir jeg antakelig sånn ca. 280 år gammal…siste ukene ligger snittet på 3 flasker om dagen med litt Tiger Draft innimellom for å slukke tørsten…og enda har liksom ikke høysesongen starta enda, sukk!
Men moro er det..full guffe med bjelleklang og moro så godt som hver dag.
I går var det Kasserern’s bursdag og jentene fikk boltre seg i Black Label samtidig med at Burger King og Ingvar sloss om rettighetene til bjella. Noen holdt stilen, men mange vanglet rundt som en flokk med villgås på villspor..party ble det ihvertfall!
I morgen gryyy tidlig drar Helge, Ingvar, Burger-King, John og jeg på fisketur, blir vel et lite “party cruise” er jeg redd for..kommer tilbake med fangst resultater senere.
Jule-billettene ligger klare for salg, så bare stikk innom.
Pinnekjøttet og Mammas hjemmelagde medister kaker er snart i lufta..mmm
Stormen som traff Syd-Thailand bommet heldigvis på Bade byen, men det har vært sterk vind og lettskyet vær.
Og assisterende direktør Erik Sing-a-Song holder stand med fast kontortid hele dagen nå.
Han får vel få en egen side snart. Kanskje det bor en liten filosof i han.
Vi snakkes snart,
Erik

23.November
Makan til liv!
Bade Byen er smokk full av folk!
November var jo egentlig en stille måned det, men nå er det nesten ikke et hotell og oppdrive… byen myldrer av folk, MORO!
Baren er fylt til randen både dag og natt, og flere kvelder må det settes ut ekstra stoler og bord for å få plass til alle.
Erik Sing a Song leder dagskiftet med stødig hand, faktisk så stødig at han fra Onsdag kan ta på seg navneskiltet med ‘Manager’...så det blir mye moro på dagskiftet i Nordre Sving i vinter... jeg lover!
Ingvar og Burger King henger i bjella så vi nesten må bruke øre klokker, John Afrika er på plass samt masser av gode gamle kjente fjes.
Suverent vær, skyfritt, kalde kvelder med vind.. brrr… ihvertfall hvis du er på nattfiske!
Litt mye graving i beach roaden igjen. De legger det flotte elektriske systemet ned i bakken, og som vanlig prøver de å legge arbeidet til tiden det er mest turister og trafikk, strålende…
Vi var forresten 38 mann og mus på en herlig båt tur forrige uke… Aksel handlet inn ny bar madrass til vino’n... masser av mat, leirbål, Filippinsk band, dansing i sanden under stjernene, herlig kveld med en flott gjeng!
Kanskje på tide med en tur til Smilets Land?

Erik

10.November
Halloen,
Gratulerer Brann! Elleville glade Bergensere over hele Badebyen… og drinkene fikk ben å gå på.
De fleste av den store Golf gruppen som gjorde baren utrygg nesten hver natt har dratt hjem, men det detter ned nye folk hver dag! Burger King og Ingvar har inntatt baren og bjella, Erik Sing a Song holder stemningen på topp. Aksel har kjørt både dag skift og kvelds skift noen dager, Norefjell svikter aldri, Toten er sterkt representert…kort sagt, mye folk og veldig god stemning!
Var ute med Gunnar og Ulf på en nydelig fiske tur, medbragt grill, lammekoteletter, flesk, grillben, pølser, vin, iskald pils, soloppgang av de vakreste, 18 fisk..ikke de største, men skikkelig moro! Barracuda, pampano, jack’s etc.
Deiligt at Erik SS er her, så jeg kan skrive om fisking uten å bli forstyrret.
Ellers er det fremdeles lyset av klokken 01, men de lar oss sitte i fred og ro til morgenen hvis vi ikke spiller for høy musikk.
Nå som go-go barer og discoteker må stenge tidligere, strømmer folk i hopetall til vanlige barer… trallalaaa.
Fremdeles knallvær hver dag, med en liten herlig bris.. nyydelig. Veldig mye mye søte fjes innafar baren forresten. Og Jean, konemor, har designet og fått lagd nydelige buer og lister inne på restauranten. 3 store trær og nye dører inn til kjøkkenet er også på plass. Det ble virkelig pent, og det gir mer ‘rom følelse der’ inne. Skal ta noen bilder
Det er utsikter mot en øytur rundt neste helg, Fredag eller Mandag, Jean jobber på spreng med å finne et band..
Julebilletter blir lagt ut for salg fra Lørdag.

Vi snakkes,
Erik

2.November
Her går det unna!
MYYYE folk i byen til å være på denne tiden.
Smokk fullt i baren hver kveld/natt med bjelleklang og moro.
Ble så full for 2 dager siden at jeg helt glemte stengningstidene... Jeg sto og danset inni baren da Onkel Politi kom. Jeg forklarte han at vi hadde fest og hadde ikke lyst til å legge oss, men han var meget lite forståelsesfull. Han ville t.o.m sette meg i ‘monkey house’, fengselet, men noen gode kontakter reddet skinnet mitt.
Jeg fikk ihvertfall forklaring på ‘reglene’ for i år (jada, dette kommer hvert år, I noen uker, så går det over) Han sa at vi kan fremdeles drikke og kose oss i mørket etter klokken 01, men kun med litt lav musikk fra MTV eller liknende fra TV, absolutt ikke stereoanlegg.
Stor gjeng med golfere på besøk i baren hver natt, skikkelig moro!
Skyfri himmel, deilig bris, masse vakre piker, utrolig mat, hvite strender, palmene bøyer seg i solgangsbrisen mens den vakre røde sola sklir sakte ned i det grønne havet, reker i hvitløk, iskald skummende pils til 10 Kr, massasje på hvert hjørne for slitne stressede kropper til 35 kr for 1 time, smilende vennlige fjes, vekslingskurs på nesten 6.30 mot Krona… tja, trenger jeg å si mer?
Erik

26.Oktober
Gurgle,
For en knall start på høysesongen.
Normalt blir det jo ikke noe folk før langt uti november, men i år detter bare turistene inn… smokk fullt i baren både på dagtid og nattskiftet med masser av gamle kjente fjes… virkelig moro!
Erik Sing a Song er også på plass igjen, og har visst tenkt på en overvintring… blir nok ikke kjedelig i vinter nei!
Vinden snudde seg for et par dager siden, så nå er det norda vind eller ‘Kina vind’ som Anton så elegant kaller den litt kjølige deilige brisen. Det var såpass kjølig at jeg måtte legge over meg et pledd da fiske båten tøffet utover til feltet i går… nesten som en August dag på Harestu’-vannet… (Fikk 12 flotte fisker for de som liker fiske) super bett om da’n!
Ny politimester i by’n forresten… Han har visst fått for seg at vi bør legge oss klokka 01 om natta. Politiet kom her for 3 dager siden og ba oss slukke lyset, men etter det har det vært som vanlig igjen. Dette skjer så godt som hvert år, og etter ett par protester og litt avis skriving er det nok som før igjen. Vi sitter med litt lettere selskaps musikk og drikker til morran uansett, så det gjør ikke så mye.
Tiger pilsen har blitt veldig populær, og tårnet fungerer som gir stang for Erik S.S. etter litt mange pilsner…
Dessverre måtte Pappa Schumacher reise hjem, det var 4 herlige måneder, og han er allerede dypt savnet på store stå! Han var jo like trofast som tappe krana den gutten..og alle som sitter på krakken hans får kurs i å legge seg baklengs og vifte med arma uten å dette inn i Swiss baren… men ingen mestrer den kunsten som “The Great Pappa Michael”. Kom fort ned igjen da!!!
Arsenal Geir hadde selvsagt tatt seier’n på forskudd søndag, men med skjelvende fjes og hender måtte han lange over 3 tiger draft til meg etter tapt veddemål… Man U. vet når det gjelder, gammelt jungelord.
Hotell referatene fra de siste månedene er lagt ut. Mangler bare en og annen som Vodka sier han vet hvor er, men ikke finner. Innen noen få dager gjør Proffen også come-back. Send inn masse spørsmål da, så ikke teamet vil kjede seg!!!
Vi snakkes snart!
Erik

19.Oktober
Hei,
Nettopp hjemme etter en liten avstikker til ‘Syden.’ Dattera vår har ferie i oktober så som vanlig ble det en liten ‘familie kose tur’.
Ble Phi Phi og Phuket i år. Virkelig bra der nede, særlig Phi Phi for en fiske entusiast som meg… sverdfisken lekte rett ved siden av snorkel plassen! Men som de sier… Borte bra men hjemme best. Det var deilig å sette seg på den gode gamle slitte bar krakken i baren igjen og! Den nylig ankomne Tiger fatølen smaker som en drøm, utrolig god!
I siste oppdateringen ble dere fakta litt ‘lurt’…Vodka var så snill å skrive for meg mens jeg satt med talatuten i øret ute på Phi Phi med en Gin Tonic i hånda og ‘oppdaterte’ vilt… fint å ha venner som du kjenner bedre enn kona di!
Det har i følge Pappa Shumacher vært veldig bra liv i baren. Ingar er på plass igjen, Arsenal Geir, Per Oskar fra gode gamle Harestua, Brian from the US of A…beer drinker number one, og en masse andre kjente fjes. Ikke rart jeg ble full i går!
Det var forøvrig vill kamp i baren når Tiger kranene ble montert… En måtte jo ta dyden på den, og etter mye ”kjemping” om oppmerksomheten fra dagtidsbetjeninga så vant Ingar mens Pappa Shumacher tok en fin-fin andre plass.
Været er på sitt beste.. nesten skyfritt med en liten deilig bris. Regntiden er oppskrytt sier jeg atter en gang!
En liten ‘warning’. Dere som skal nedover i høst/vinter… bestill hotel så fort dere kan… jeg har ikke sett makan, hoteller som ligger nogenlunde sentralt til er så godt som fullbooket i lang tid fremover! Det ligger nok an til å bli en record sesong for Thailand. Hotellet vi bodde på i Phuket var også full booket til februar!
Om kort tid vil både Proffen og Mr. Knife Forkinson være i live igjen. Beklager at det tar tid her nede… ikke lett å drikke og skrive samtidig, men vi prøver igjen. Pøs på med spørsmål, hele teamet sitter klart.

Ses snart !

Erik

14.Oktober
Herre min hatt, hei.
Må nesten først si det ikke er min feil at det ble en 2 ukers forsinkelse!!! Sure sure... og det skal jeg si...hvis noen lenger sier lavsesong så lurer jeg på hva levra mi sier, og de 10 kiloene jeg har gått opp på 2 uker. Først er Gourmet Roar her nede, holder meg våken halve natta de kveldene han ikke lurer meg ut på noen etegilder med Armanac’er og forferdelig fetende oster. Så kommer Vodka nedover med Sambo, Mooze og følget, så da var det på’n igjen. Mer ost, mat, vin, og dere kan tru det ble mye sykling de ukene også. Herre min, nesten blitt litt lubben igjen jeg. Ja ja, Vodka mente jeg burde kjøpe sort trøye til sykkel ”shortsen”. Ville ta av 3 kilo på den måten. Hm, det står i stil til det han sa den gangen at sorte svømmebriller er slankende.
OGSÅ, kom den verdensberømte tyskeren Mr. Kai på høst tur... og du hvordan det smalt for både han og levra hans, og min. Måtte jo feires så vi tro til så hardt at vi ikke så han på 3 dager. Vi fikk tatt noen bilder av han som vi skal forstørre til Ratata da... som han kan henge på veggen så det blir litt bar liv igjen på han… tittene opp på Mr. Kai. Vodka legger nok ut bilder i løpet av neste år (knegg). Otto har litt rett, ting går ikke så fort lenger med han. Han knipsa mange bilder denne gangen også så vi får se om det ikke kommer endel staff bilder osv. MEN, uff, blir nok ikke mer enn staff bilder denne gangen...får veldig mye tilbakemeldinger om at baren bør være fotosikker...Tar å sladder alle bildene hvis ikke det er en smilende Kai eller Stig da. Så det er fremdeles bare å komme nedover under Hannover messa....
Papa Kjell, uff...er jo Papa Schumacker jo! Han holder fremdeles stand på Store Stå. Er vel like før han blir boende. Nærmest like naturlig med han der som tappekranene. Nevnte jeg øl?
Vodka ber meg nevne at det har vært noget kaos med Proffen og hotel referatene. Han sier han skal ha ting oppe i løpet av et par uker. Er noe med han måtte lage nytt program som dere fyller ut. Jeg skal slenge ut svar på det folk har spurt om neste uke....Er alt fra om jeg arrangerer noe på julaften til om Heineken er ute siden jeg bare prater Tiger. Er jo en liten tiger jeg jo, nesten naturlig med samme øl da.
Også er Akevitt Tom på plass i Nordre Sving. Hørt noen referater fra samtalene og det er som vanlig... Det meste av verdens problemer blir løst over en øl.
ØL, sa vi ØL… Nå er Tiger fatøl på plass på Store stå!!!! Japp, nydelig kran ved siden av min gamle venn H.E.Ineken. Gamle gode Chang måtte dessverre vike plass, men men, tror mange av dere vil like Tiger’n. Kanskje Vodka kan grave frem bildet av Tiger jenta fra Penang, som løp rundt og promoterte ølet der vi satt med Carlsberg i bøtter og spann. Må ha vært i 1989.
Også er det jo bare et tidsspørsmål før San Miguel er på plass. Blir jo nesten kaos det når jeg tenker på hva jeg skal drikke. Håper bare jeg kan beholde 3 merker. Er jo politikk og kaos, selger du det, får du ikke selge oss, ææædabæææda.
Nei, må gi meg nå. Er tilbake straks jeg finner en penn igjen.
Kom snart da, jeg hører bladene faller av trærne hjemme….kan jo bare bety en ting det vel…uff.
Snakkes!
Erik

22.September
Hei,
Full guffe i baren igjen!
Masse hyggelige Skiens gutter og mange andre kjente har landet. Arne er på plass i Nordre Sving igjen, moro! Norefjell har kommet med mange venner og er klar for bryllup, så det har vært noen beinharde netter igjen med bjelleklang, dans i gata foran baren og alt for mye shooters og alkohol!
Nydelig fisketur med Roar og hans venner i går. Det var så flott der ute at vi betalte ekstra og ble utover natta. Ble vel over 20 fisk.. snapper, barracuda, jack fish, queen fish. Snapper’n ble tilberedt i folie med hvitløk, godt krydder og en skvett hvitvin oppi… mmmmm, nyydelig!
Brukbart vær om dagene men det kommer noen grundige skurer på nettene. Det regna så voldsomt en natt at alle måtte stå på kanten av baren… vannet gikk som en elv i gata… deilig med full bar da så ingen får gått..he he..
Og nå er det ikke lenge før unge Vodka med sambo, Mooze med frue/sambo og en Kjersti jeg ikke har møtt før kommer… så her blir det vel fest og mye store måltider er jeg redd for!
I kveld står Mata Hari restaurant for tur..så det spørs om det ikke snart blir oppdatering på Knife’s spise side.. Kanskje på tide, uff, ja.

Vi snakkes!

Erik

16.September
Oh du hildrande du.
Her går det unna! Litt forsinket denne uka men nå er jeg straks i rute!
Første edru dag etter sykkel turen. Går helt rundt i huet…våknet klokka 3 i natt og trodde det var midt på dagen, ‘makan’ hadde Brumle sagt!
Aksel fylte år i går og den ble grundig feiret ute på bøljan blå.
2 kasser pils, Tiger på boks, 3 flasker rødvin og en Champis gjorde susen… å du søte… Gammelt “Aksel ord”.
Elendig bett, mista en cobia i vannskorpa og fikk en forvokst flyndre i alle regnbuens farger ombord… men pytt pytt… For en herlig tur! Nydelig mat, havblikk, en hel gjeng med delfiner svømte rundt båten i en periode og beundret tiger pilsen vår, passe skyet ikke for varmt vær, skåling og bursdags sanger, vitser og moro… topp tur!
Nevnte jeg sykling?
Turen ble gjennomført etter 5 punkteringer, storm, alt for varmt, motvind i alle retninger… he he, elsker å klage… på 11 timer og 56 minutter. 9 timer 6 minutter sykkel tid. Det holdt på å gå galt tidsmessig, men så kom Jesters gutta med sine brummende Harley’s og ryddet trafikken for meg… jeg stakk av fra Robert, sykla med puls på over 180 inn til en jublende Scandi bar. Det holdt akkurat til at Geir Nummestad legger 200.000 knitrende Baht’er ekstra inn til innsamlingen! Tusen takk Geir og alle dere andre som har bidratt med at vi fikk inn over en halv million Baht til ‘Care for kids’ innsamlingen! Det er et fantastisk resultat. Jeg kommer til å holde det gående til etter lørdagens Pub Night, da setter vi strek for årets innsamling fra vårs skandinaver.
Dagen etter syklingen var det “Care for Kids” fair. Det er selve familie dagen da. Utrolig oppslutning i år, jeg vet ikke hvor mange, men det kan umulig ha vært mindre enn 5-6000 mennesker der. Et hav av klovner, sang oppvisninger, dans, ponni ridning, mat av alle sorter, stort pils telt for tørste foreldre. Yvonne, min kjære datter, slo til igjen og sang 2 sanger till vill applaus… skulle vært meg da jeg var 11 år gammel… hadde ikke turt å sett på scenen engang.
Det er virkelig moro å se hele Pattaya går av skaftet for å hjelpe til med dette fine prosjektet!
Deilig vær, nydelige piker, vennlige folk, kritthvite strender, grønt vann, vaiende kokosnøtt palmer, skummende pils, struttende rumper, utrolig mat… hva venter dere på?? KOM DA!!!

Erik

7.September
Huuue mitt sprenges,
Ble litt sen oppdatering denne uka, beklager!
Jeg havna rett på galeien. Alle skjenket meg drinker og tiger pils på Charity Buffeten søndag så jeg ble rett og slett kanon full.
Fullt danse show på disken og helte pils over alle gjestene…som heldigvis var like fulle som meg.. nesten..
Det ble i hvert fall 50 gjester, ikke dårlig i lavsesongen!
25000 Baht + 3800 Baht fra Cognac flaska kona gikk rundt og solgte dyre drinker av… tror Aksel og jeg sto for det meste av den. Tusen takk til alle dere som stilte opp!
Og som dere kanskje har sett la Geir Nummestad, ‘The big hero’ 100.000 blanke Baht i potten!!! Og ikke nok med det, han har lovet 200.000 til hvis vi klarer å sykle på under 12 timer så her blir det tråkking! TUSEN takk Geir, det er virkelig flott gjort!
Snakka vi ikke om drikking forresten?
Joda… Aksel hadde jo sett at jeg var ‘litt’ beruset Søndag, så han slo på tråden i går og sa at Tiger’n var iskald og klar i Nordre sving. Det var den til gangs ja… så vi ‘tigererte’ hele dagen sammen. Moro, jeg fikk en grundig innføring i hva dagskiftet innebærer… hakke sett makan jeg… er jo nesten mer folk og moro der på dagen jo. Deretter skulle jeg ta en liten matbit på Eden restaurant… 100 meter hjemmefra. Det gikk skeis. Innenfor Eden restaurant ligger nemlig Harley pub. Ikke et sted for gifte stødige mennesker som meg. Dingla hjem sånn i 2 tida i natt, og nå er jeg like fyllesyk igjen… stønn… AKSSSEEEEEELLLL!
Også har Sølvpilen på et merkelig vis blitt søkk borte… Vodka har en litt søkt forklaring på mysteriet… men det kan jo kanskje være sant. Han mener at jeg sikkert fikk en ”Baht buss sjåfør” til å kjøre Sølvpilen hjem for meg (drikking og bil hører jo ikke sammen), og at jeg ga han 100 Baht da jeg kom hjem, sa ‘keep the change’, glemte at det var Sølvpilen jeg satt i… og at han tok bilen og kjørte…
Ellers er det skyfri himmel ute, fint vær dagtid, men det kommer noen skikkelige regnskyll på nettene innimellom.
Kona mi, Jean, var på City hall i dag for å finne en løsning med Rattata. Han taxi fyren valgte å ikke bli hunde eier likevel dessverre. Men nå er alt fikset… Jean ble henvist til et 'hunde kontor' i Soi 6, merkelig strøk for slikt egentlig… men men... Og de har i dag tatt med Rattata opp til en hundegård i nydelige omgivelser oppe ved Wat Yan der han får god mat, vaksine og hele pakka... snakker om heldig bikkje! Og det ligger jo også i sykkel ruta mi, så jeg kan besøke han med pølser hver dag og vise bilder fra baren (Får vel ta med et bilde av Stig en dag). Håper bare ikke han vil savne den forrederiske blondina av en kjøter han boller seg med på beachen for mye… men det går vel over det også… 'Kjekke hunder finner seg fort ei ny blondine' - gammelt Jungelord.

Vi snakkes,
Erik

31.August
Huff og huff,
Skal aldri drikke igjen, tror jeg. 3 beintøffe dager på rad tar på!
Det har blitt litt mere liv i leir’n nå, John er atter på plass i Nordre sving…godt plassert mellom Ingar og Aksel med en tiger i neven.
Nevnte jeg Aksel og Ingar? Haha…Ingar satt i baren her om kvelden… og jeg syntes han hadde en litt merkelig forpint gange hver gang han gikk på toa’n, men høflig som jeg er unnlot jeg selvsagt å bemerke det. Så kommer Aksel labbende oppover gata… de veksler bare et lite blikk og et nikk, liksom håper at ingen skal se hva som er i vente… men ingenting unngår et trent tiger øye som mitt. DE BYTTER SKO!
Phh, det var deilig sier den ene…de var j…digre sier han andre.
‘Hva i hoppende pils flaska har skjedd’ sier jeg…neeeei, ingenting sier de.
Men etter intens utpressing sier den ene “hjemmefest’ og den andre ‘cognac’, og det tror jeg på! Det ene sko paret var nemlig lys brune og det andre svarte som kull.. hoho.
Stort sett fint vær hver dag, men det kommer gjerne en liten forfriskende regnskyll utpå kvelden/natta.
Og det ser ut som Jean, kona, har fått tak i en adoptiv far til Rattata. Taxi sjåføren utenfor baren har visst sagt han skal ta den med hjem, så nå blir Rattata huslig vaktbikkje med halsbånd og det hele. Snufs, hvem skal følge meg til bilen om nettene nå da? Rattata var en perfekt ledsager som holdt Katoyer og innpåslitne budeier vekk fra meg på vei opp til sølvpilen, men det får vel gå det også…
Ja nå er det ikke lenge igjen til den store sykkelturen.
Innsamlingen har gått en smule tregt siden jeg ikke maser så mye om den, så førstkommende søndag arrangerer jeg ‘Charity sykkel buffet’. Det blir en gedigen buffet, både varm mat og koldt bord, helstekt gris, ribbe, masser av mat. Dette vil koste 500 Baht, og hvert øre/satang av matpengene går rett til innsamlingen og “Care for Kids”. Det er også mulig vi går rundt og selger litt cognac for en dyr penge og legger i kassa også. Kom innom dere som er her… dette er en fin sjanse til å både spise god mat og samtidig hjelpe de som virkelig trenger det!
De har hengt opp en diger plakat om dette inne på TQ så jeg i natt, så det blir sikkert mye folk og moro!
Vi snakkes,
Erik

23.August
Hei,
Jeg får vel starte med å legge meg litt flat vel... Jeg fikk litt kritikk for at jeg spøkte om ‘Rattata’ i siste oppdatering. Jeg er jo fullt klar over at et hunde bitt ikke er noe å spøke med, og ber om unnskyldning for det jeg skrev, det ble litt mye fleip!
Jeg har faktisk bedt kona forsøke sitt beste for å finne et nytt hjem til han. Det er et par steder som tar i mot laus bikkjer, og jeg håper vi får til en løsning. Han har egentlig flyttet ned på beachen med ei lyshåra rype, men kommer innom innimellom for å hilse på.
Må også forsvare tassen litt også. Se her på det bildet Vodka tok når han forsket på ”En dag i Rattata’s liv”. Ekke rart han blir litt rar noen ganger...
Det har kommet en god del nye fjes, og mye Vestlands dialekter å høre, men det er forholdsvis stille rundt i byen enda. Etter alle mailene å bedømme ser det ut til at det vil bli masse folk i September. Går t.o.m rykter om at store Mooze med ”z” og ikke ”s” vil komme en tur ned med frue og følge. På tide, 2 turer på 12 år holder ikke. Prisene som nå kastes på folk til 5000 ble nettopp bare forsterket av KLM som vil ha lave priser gjennom hele vinteren med unntak av jula da. Du må kjøpe nå, så kast deg inn på KÅLEM.no eller klm eller hva det nå er. Skal prøve oppdatere denne siden og kanskje en annen med priser på fly. Moro er det lel, nesten billigere med en helge tur til Pattis enn Hamburg…
Kikker ut på en skyfri himmel og hører fuglene kvitrer, men i går var det øsende regn nesten hele dagen. En av de få dagene med lange skurer, så regnsesongen er oppskrytt!
Det er som med østlandet av Thailand som med Norge. Desidert minst nedbør!!!
Aksel ringte og ba meg feste sikkerhets beltene i går…han satt med en iskald pils i Afrika og ventet på flyet sitt. Ankommer lørdag, hyggelig!
Den Svenske helikopter gutten, den sovende stor fisker’n er på plass igjen også.
I går skulle han bevise at Svensker ikke er gjerrige, og hang i bjella.
Det tok ca 1 sekund før Pappa Schumacher fulgte på med ny “kliiinnnggg’... og 3 stykker til hang seg på, så Norge tok seier’n igjen.
Ser ikke bort fra at det kan bli en øy tur igjen om ikke lenge, men jeg legger ut mere info om det da alt er bestemt. Fint om dere skriker når dere kommer ned. Ønsker om øyturer på mail går ofte bort i en helaften på TQ eller hos meg...

Hører rykter om at det ikke er 30 grader i Norge lenger, kan jeg kanskje anbefale.... ja, kom da!!!

Snakkes,
Erik

17.August
Hallo,
Forholdsvis stille i Bade byen om dagen, men det kommer da heldigvis innom en del folk om kveldene. Arne, Ingar og bekjentskapskretsen gjør at man slipper å kjede seg på jobben. Noen hyggelige engelskmenn har også “flyttet” inn. Flott vær er det i hvert fall, lett skyet fint vær med enkelte skurer på kveldene som bare er deilige.
Dette er tiden da lunch pausene på TQ er ekstra morsomme, og dyre… man blir plutselig voldsomt populær da man er alene der med null gjester og 50 unge kvinner. Og cola’n demmes er ikke akkurat den billigste man får kjøpt på gata… men men… moro er det!
Var ute med en Engelskmann og fisket i går - han ble like sjøsyk som vår kjære Stig, men vi fikk 12 fine fisker og det ble en nyydelig dag.
Pappa Kjell er som alltid på plass på stolen sin, ingen tør å røre den krakken, da blir det bråk! Han har forresten byttet navn til Pappa Michael, etter at Schumacher vinner alt som er, og jeg har blitt Pappa Ralph istendenfor Pappa Erik. Aksel er sårt savnet, han skulle kommet i helgen som var, men det ble visst utsatt en uke.
Burger King er på plass i Afrika sammen med Ingvar, baren er ikke den samme uten de gutta! Stakkars Burger King må flys med helikopter til land hver uke pga. et lite uhell med den lokale vaktbikkja Rattata… Rattata trodde hånda til Burger var et saftig kjøttbein eller en burger… så nå må han ta rabies vaksiner i baken stadig vekk (Burger King selvsagt, he he, Rattata er allerede immun etter han glefset en bit av Stig) Rattata fikk regning på 30.000 Norske, men den dumme kjøter’n spiste opp regninga også!

Og en liten ting ang mailen min, gurgle, husker dere jeg hadde verdens største PC krasj her for noen uker siden. Joa, var så ille at den måtte inn til veterinæren. Og når jeg fikk den tilbake så virket jo alt fint, trodde jeg, helt til Vodka skriker NEEEEEI til meg en dag på telefonen etter vi ikke skjønner åffer så mye mail aldri kom frem.
Joa, mannen hos veterinæren har skrevet inn feil reply-adresse på meg han, så alle som tok reply på mail fra meg etter 24 juli helgen, sendte en mail til en helt annen hos loxinfo.
Gikk nok glipp av en del mail, sorry.
Vodka prøver endelig fikse hotell anmeldelse sidene og Proffen. Til dere som har skrevet inn…. Det kommer, helt sant, han er bare litt treg.
Du som spurte om Bayshore i jula… send meg en mail så skal jeg få svart på alt privat.
Vi snakkes til uka!
Erik

9.August
Hei,
Har vært litt stille de siste dagene etter at alle god gutta dro på jobben igjen. Med unntak av undertegnede da… etter en kjempefyll på lørdag måtte jeg reparere i går. Innerste bordet på Admiral pub med Danske gode smørbrød med leverpostei, bacon og champignon, tunfisksalat og deilig roastbeef med gul dansk remulade og sprøstekt løk… Alt svelget ned med store mengder iskald tiger beer. Deretter en olje massasje for å lege nerver og sjel. Så mere tiger pils på restauranten utafor, med biff snadder og hamburger steak.. Deretter fotmassasje med tiger beer på det lille bordet ved siden av stresslessen. Rett opp på en ny Indisk restaurant, Kingfisher pils ble bestilt, smakte vondt, så det ble lange Heineken isteden. De fikk grundig refs for ikke å ha Tiger beer selvsagt.
Så da jeg egentlig skulle hjem å jobbe litt og ta en dusj, ja da svingte sølvpilen til høyre istedenfor til venstre. Havnet på en syndens bule som heter Freeway. Kaffe, cognac, whisky, tiger beer, mere tiger beer og vips var det stengetid. Ankom “jobben” kl 2.30 og jobbet intenst med tiger beer til lyse morran. Så resultatet er altså at jeg er enda mere fyllesyk i dag enn i går! Herlig med hviledager!
Ingar er på plass i Nordre sving igjen, og Aksel kommer til helga så da blir det nok livat igjen.
Pappa Kjell holder godt øye med stamplassen sin på store stå, og jeg har fått laget egen playliste til han med alle yndlingslåtene hans så han går bare rundt med et stort smil hele dagen.
Har vært fint vær på dagene, men det kommer en herlig skur nesten hver natt. I dag er det skyet, hvis det ikke er tåka i hue mitt da.
Vi ses snart !

Erik

3.August
“Hva harru gjort når levra er gul, du har drekki, drekki, drekki...” er det en sang som sier. Slik føler jeg meg nå.
Det har vært en eneste lang fest fra siste oppdatering, litt av en lavsesong!
Postordre Geir kom plutselig helt uventet tilbake etter et lite uhell med en barkrakk og forstuelse i drikkehanda, men vi lærte han fort å drikke med venstra! Afrika gutta la inn siste giret før avreise i morgen, og stappfull bar som ikke liker å legge seg før det er lyst om morgenen. Moro men hardt… Så hvis noen eier en liten øy et sted der det ikke er oppfunnet vin, brennevin og shooters , vil jeg gjerne låne den for en uke!

Var ute igjen på natt fiske med “Burger king”, Ingvar og Amerikaner’ne i natt og til deres fortvilelse tapte de trofeet til oss staute Nordmenn. Gjett om de skal få kysse skoa våre etter fiske middagen i kveld, hah!

Det går rykter om at både Aksel og Ingar snart er på vei tilbake til Nordre Sving, så jeg har fylt opp lageret med Tiger pils og rødvin.
Fikk en liten glad nyhet fra en kompis i Norge også. Flott at de vet mer enn jeg som bor her! Legger inn hele mailen her jeg, for den er nyttig!

Hei Erik.
Hvis du ikke er klar over det, kan du nå ringe hjem til Norge og 29 andre land for kun 7 bath. Når jeg ringer fra min mobiltelefon med One-2-Call kontant kort, så koster det 8 bath pr. minutt.
Du får informere dine gjester så de kan bruke mer penger på Heineken.
Jeg slår bare 009 foran retningsnummeret.
Fra fasttelefon er det 001 og 809 foran retningsnummeret.
Ref. Phuket Gazette. http://www.phuketgazette.net/forthweek/news.asp#2
The discounted rates apply to calls to the US, the UK, Canada, Germany, Australia, China, Hong Kong, Japan, Singapore, Taiwan, Belgium, Denmark, Finland, France, Greece, Guam, Indonesia, Brunei, Korea, Italy, Norway, Macau, Brazil, Israel, Laos, Malaysia, Mexico, Russia, Kuwait and South Africa
This option, applying to the same 30 countries over the same period, is via Thai telecommunications company eFONE, which is offering calls at seven baht a minute.
To make a discounted call using the eFONE service from a fixed-line phone, dial 001-809 + country code + area code + telephone number.
If calling from a mobile phone (AMPS, CDMA, DTAC, AIS, Orange, One-2-Call), dial 009 instead of the 001-809 prefix.
For more information about either promotion, call CAT?s 24-hour Contact Center at Tel: 1322.

Takk for informasjonen! Kontant kortene får dere kjøpt i de fleste telesjappene, særlig mange på BigC og i noen vanlige mini-mart’er. Påfyll er enklere. Selv 7-11 ved siden av baren har kort.
Ellers er det fremdeles bra vær, litt skyer men pytt pytt.
Sitt ikke hjemme og kjed dere, kom hit å ta en iskald tiger pils... det er myyye morsommere!
Erik

28.Juli
Morn, morn…
Ja her sitter jeg frisk og opplagt etter 12 timers søvn. Trengte det nok, for det ble ca. 45 minutter på øyet før fisketuren med Afrika gutta, “Burger-King” og Ingvar… og selvsagt “the reel kings” Clay og Jeff. Første pilsen ble åpnet utafor 7/11 klokka 6.45 om morran... god start på en god dag!
Kort sagt, det ble en kjempe tur! Startet med en stille formiddag nesten uten bett, bare en sweet lip og en snapper, men plutselig ble det ballade da vi ankret opp rett utenfor Hardtien… på et sted jeg aldri har fisket før.Fast fisk…cobia på over 20 kg (etter kapteinens anslag, hadde ikke vekta med) og 2 flotte cobia til... og joggu rett før vi skulle dra så hyyylte det til isnella igjen. Ingvar fikk slite godt med en eagle ray på rundt 15-16 kg... sterke gutter det!
Deretter hjem til baren, mye mere pils og whisky…og overekkelse av pokal til... grrrrrr..nettopp..”REAL KINGS”... de fikk den største cobia’n så vi måtte ned på kne, med hodet bøyd og tårer i øyekroken. Og Clay hadde kjøpt en sånn “synge fisk” som spiller rock & roll og svinger på hue med en dum topp lue på seg, snøft, og inngravert 2nd place forever. Morsomme de amerikanerne, snøft!
Ellers har det vært en bjellende uke. Fest til 06-07 og mer hver eneste natt... Jean, kona... synes setningen “I’m coming home early” er en tanke misvisende, hmm. Fremdeles slossing om bjella... Post ordre Geir, Afrika gutta, Clay og masse møringer har gjort airbagen og sikkerhets selene på bjella til en god investering. Og Pappa Kjell tok seg like godt en måned til her nede... Og det er ikke veldig trygt å være bjelle når han heier Schumacher først over mål linja heller skal jeg love!
Vodka ber meg nevne at han henger litt etter med hotell referat sidene, og Proffen er vel ikke helt i form om dagen. Hotell referatene kommer, snart. Proffen trenger bare noen spørsmål tror jeg!

Deilig vær, lettskyet og flott... skjønner ikke hvorfor de kaller dette regn tid??
Ta en tur da..og ikke glem Evergood kaffe..fremdeles tomt , buhuuu.
Snakkes snart,
Erik

27.Juli
Morn der,
Blir litt forsinket denne uken. Etter tidenes PC krasj så henger jeg litt etter skjema her.
Regner med ukens velvagte ord er ute imorgen!
Erik

19.Juli
Du store min får i kål gryte…
Det var et par stille dager forrige uke, men plutselig tok det helt av igjen.
Masser av nye folk, enda flere gamle gode kunder… skikkelig moro!
Pappa Kjell er i full form… drikker Heineken og heier Schumacher fram til stadig nye seire. Gode gamle Postordre Geir er på plass, og da er selvsagt bjella utstyrt med airbags og doble sikkerhets belter.. Afrika gutta, Ingvar og “Burger” som jentene så flott kaller Birger [for meg er’n bare “Burger-king”] sloss om bjella hele natta… hadde bare en fri dag da ATM’n ved 7/11 var stengt og “Burger–king er ikke gutten som kriter.
Nevnte jeg får i kål?
Joa, vi hadde det kjempe hyggelige får i kål party i går… kald pils, akevitt og nyyydelig mat… så nydelig at jeg kom dinglende hjem klokka 07.40 i morges akkurat tidsnok til å treffe skole bussen til datteren vår…men det gikk visst greit, hun sa at Pappa bare hadde hatt et lite party etter han fikk medaljen i maraton. Som sant var…
Etter 40 minutters søvn, drita full, med Heineken boks i handa på start streken… gikk Big Robert og jeg halv maraton…over 10.000 løpere med… alle uten Heineken… dårlige sports menn! Afrika gutta og “Norsk Standard” holdt drikkestasjon for løperne utenfor baren, de hadde tiger pilsen klar til oss, så vi kom i mål med en tiger beer i neven, til alle fotografers store fornøyelse… 3 timer og 29 minutter… ikke fort, men hardt nok til at det ikke skal skje mange ganger i uka!
Stig måtte dessverre dra hjem til slutt, tusen takk for denne gangen! Blir ikke mye å skrive om etter at den gutten har dratt… Planlegger å lage ny bok…”Stig’s utrolige Verden”
Været er fortsatt helt fantastisk… himmelen er blå, jentene er vakre, palmene svaier i solgangsbrisen, pilsen skummer iskald til 12 kr glasset, smekre brune lår tripper forbi mens du inntar den (uhum, pilsen selvsagt), strendene er hvite, fisken hopper i det speilglatte blå havet ventende på et godt agn, maten er velduftende og god…ja hva mer er det å si a…KOM FORT!

OG… JEG HAR GÅTT TOM FOR EVERGOOD KAFFE…
Hvis noen av dere har plass… pleaaaase ta med hva dere kan! Jeg river i et par kalde bayere…

En annen ting, har fått noen spørsmål ang innsamlinga. Fullt mulig å overføre penger til konto her nede.
Enten til meg, eller rett til Care4kids. Ta kontakt så fikser vi noe.
Erik

12.Juli
Å du hildrande du. For en uke!
Det har vel ikke vært slik bjelling og festing her på mange år…
Afrika gutta, Aksel og mange andre “sloss” om å nå frem først til bjella… jeg vurderer sterkt å lage sånn boks med kølapp de har i banken… ”nr 87..din tur til å dra”
Og hele uka eksploderte i går med en fantastisk flott gjeng på kveldtur til øya!
Havblikk, nydelig vær, bandet overgikk seg selv, Stig som hovedperson på scenen med to smekre kvinnelegger slynget rundt seg mens han sang med sin dype mannlige Elvis røst… fullt av bikini kledde brune flotte jenter i vill dans rundt bålet, bordet fullt av viner og de edleste brennevins sorter, bugnende buffet, 15 liter vin fortært på Aksels nye flåte
(etter Sing a Song mistet kontroll over Ingar sin, så den ligger og flyter et sted mellom Filippinene og Fiji…) En ubeskrivelig kveld… det må oppleves for å forstås!
Hadde forresten en litt spesiell opplevelse på sykkelen igjen Lørdag… langtur hver lørdag, og denne gangen var det nesten 20 mil - Pattaya- Ban Phe – Pattaya… Og gutta i baren skjenka meg selvsagt KANON da de fikk vite at jeg skulle ut på dette, så jeg sov bare 2 timer før Big Robert (Ja, nettopp, han Svensken som har samlet inn mere penger enn oss til “Care for kids”..men vi haler kraftig innpå!) hylte utafor døra..”eeer du klaaar din j…. fyllskalle”… så etter 3 timer i sadelen måtte jeg ta 3 hele heineken som doping, og et toalettbesøk. Thaidass selvsagt, men gullende skinnende ren, saa jeg setter meg nedpå istedenfor “indianer-stillingen”… og midt i forestillingen husker jeg ikke om jeg låste dora… og komikken går for fullt opp for meg… Tenk om noen hadde kommet inn… digre meg med sykkeltight skjorte, hjelmen på, sittende der alle andre står… så jeg begynner å hyl le…hikster av latter…og bedre blir det ikke da det kommer fiselyder og dritt fra naborommet…jeg ler så tårene spruter, så da jeg lister meg stille ut etterpå står halve bensinstasjonen og ser på meg som om jeg var fra Mars….
Fortsatt fint vær dagtid, har regnet og tordnet litt om natta, men det merker ikke vi Vikinger… Dessuten har det kommet ny pils til byen!
Brygget i Thailand, utrolig nydelig, alle gutta drikker den, bare 60 Baht… taratamtam….Ta imot…..: TIGER BEER… originalt fra Singapore, men smaker bedre her.. kom og prøv!
Ses,
Erik

6.Juli
Hei igen,
Det blir båt tur på søndag hvis du skulle være på disse kanter. Stikk innom baren eller send meg en mail.
Erik

5.Juli
Huff og huff for en elendig uke…
Her blir det ikke mye referat fra meg, jeg har ligget i senga som et slakt med en forfryktelig influensa og vært sikker på at min siste time var nær… men når mirakler som at Hellas vinner forball EM kan skje, da tenkte jeg at jeg også lå godt an. Trakk opp en god Australsk vin, svelget ned med litt Ballentines og varmt vann…og VIPS , nå er jeg nesten frisk som en fisk! I hvert fall lutfisk..
Og moro ble det i baren i går også. Tror nesten alle dro i bjella! Harald og Pål hadde sin siste kveld, så jeg skjenket “stor glasset” opp til randen med vodka og Schweppes til dem… for å ikke overdrive, det virket! Pål ble leiet hjem etter handa som en skolegutt, mens Harald var fast overbevist om at det var Viking – Brann som spilte på tv’n…
Ellers har kona Jean “jobbet” for meg mens jeg har vært sykemeldt, og det så da ut som det hadde vært litt liv der et par av dagene… Stakkars lille Jean som nesten aldri drikker, kom plutselig trallende og syngende hjem godt på druen. “Hva i hoppende har du drivi med da “ sa jeg…”Det var ikke meg, det var Aksel” sa Jean…He he…
Det viste seg at Aksel og avkom hadde dratt i bjella hele kvelden, og sørget for at lille konemor fikk dobbelt opp med Cognac hver gang… Håper mini bussen hans skjærer seg neste gang og! Hmf!
Ellers er det super-vær, deilig bris, nesten skyfritt og det har kommet masse nye ansikter i baren… kom dere nedover da! FOOORT!
Erik

28.Juni
Du store salte pinnekjøtt med kålrabistappe… Her går det unna gitt!
Ikke mye folk i byen, men det ser ut som alle som er her er samlet rundt disken hos meg. Nordmenn har vel gått lei av regn, sludd og 10 grader kanskje?
Moro er det i hvert fall…bjelleklang og full rulle til lyse morran. Må jo få med fotballen og!
Stakkars Stig, han var nesten mer Svensk enn Svenskene selv i natt… Etter vill drikking i lunch pausa vår på TQ ble han så grepet av kampens hete at snørr og tårer rant til slutt… dunka hue opp og ned i bar disken og utstøtte merkelige indianer lyder…
Erik Sing a Song kom seg hjem til slutt, men han er vel forhåpentligvis snart på plass på krakken sin igjen.
Salte pinnekjøtt ja, mmmm, Pål, Harald og Stig hadde med nettopp det nedover…så vi hadde et nyyydelig måltid med importert Australsk kålrabistappe og Dansk Akevitt…virkelig snadder !
Jeg var ute å trente på sykkelen i går… da fant jeg ut en oppdagelse som han derre “Pervis” i Vi Menn, alle kjente sexologer, nymfomaner, og oppfinneren av G-punktet vil slå opp øya for! Men dette er ikke for barn, gamle, ingen under 18… men for spesielt interesserte i SEX.
Hei,.. jo etter ca. 10 mil på den steinharde sykkel sadelen, like etter Rayong, kom jeg over et spesielt dumpete område i veien… i ca. 45 km i timen, hoppende opp og ned som en kenguru på epleslang, fikk jeg helt plutselig og uventet 3 voldsomme orgasmer på rad… ikke rart gutta i Tour de France og Trondheim - Oslo gidder dette !
Etter intens utforskning av de erogene soner som sitter rundt setet, har jeg nå døpt dette fenomenet til P3… PRESS PÅ PROSTATA!
Så jeg håper dere hjelper meg å bli like kjent som ‘Pervis’, og oppfinneren av G punktet… tenk dere a… ”Erik P3”
Ses, skal bare ut å sykle en tur jeg…

Ellers er det nydelig vær, utrolig mye moro, super stemning, masse søte snuskelusker i baren… så hvorfor sitte der oppi kulda og fryse? 5100 kr med Thai inkl 2 netter i BKK jo… KOOOM FORT!
Erik

21.Juni
For en uke! Hei!
Her har det gått sånn unna så jeg nesten ikke tør sitte foran pc’n…
Baren er atter full av folk, HYGGELIGE folk, og da gaar det alltid galt.
Shootere, vin, vodka, whisky og akevitt går ned på høykant…stønn…slik begynte det. Så dagen vi skulle på båt tur, Stigs 40 års dag, hadde jeg en fyllesyke som kun kunne kureres med iskalde Heineken og gin tonic. Så slik startet dagen, med hue nedi frysedisken på Friendship supermarked med 2 frosne Heineken bokser på lammekotelettene. Betjeningen har vent seg til synet, men de andre kundene tror vel sitt…med rette! Deretter ned til baren med over 40 flasker brennevin, 24 flasker god rødvin, 25 liter hvitvin til bruk i vannet, og en masse mat.
63 påmeldte! Slå den a, i lavsesongen! Og Jean, kona, hadde fått tak i 5 manns, uhum (2 mann og 3 jenter), band fra BKK. Filippinere som hadde jobbet på Sheraton og Shangri- La…ikke dårlig å få sånne med ut i 2 meter’s bølger til å spille for en gjeng meget tørste Nordmenn vel?
Det ble først en gedigen buffet som vanlig, deretter måtte vi gi opp prosjekt “vin i sjøen”.
Jeg har aldri sett slike bølger der ute! Nesten sånn du ser på film fra Hawaii… og der er det ikke lett å skjenke vin skal jeg love!
Så det ble tent leirbål isteden, bandet hadde rigget opp en slags scene, skikkelig lydanlegg var leid inn… og moroa begynte!
Sakte og forsiktig først, helt til alle de nusselige pene jentene begynte å danse… så kom Erik Sing a song på mikrofonen med sine kjente Thai viser samtidig som bandet sang Rod Stewart… Anton danset salsa etter Beatles, jeg krabbet rund i sanda og trodde jeg var en muldvarp. Det ble en kjempe kveld, og for mitt vedkommende en smule for ”kjempe”… Jeg husker så godt som ingenting de siste 4 timene etter vi ankom baren, men ryktene vil ha det til… hmmm… ikke tro på rykter! Dansing på disken veldig lett påkledd… sjonglering, håndbak, ringing i bjella 213456 ganger, Heineken over hue… kryping rundt selv om det ikke var sand… phhhhh… Det sier litt da Erik Sing a Song kjefter på meg og sier jeg var drita og oppførte meg som en apekatt …!
Og dagen etter da hue er mye verre enn dagen før, ringte en god venn meg og sa jeg skulle bli med å spise. Ja da, spising ble det, med mere viner, calvados, armagnac, irish coffee enn et helt fotball lag hadde klart å fortære.
Så da ble det Syd Pattaya…nok om den, og kom hjem som et vrak klokken 5 om morran igjen… Hadde jeg ikke vært så ekstremt kjekk, hadde vel kona forlatt meg for lenge siden!
Sola skinner igjen etter 5-6 dagers storm, billettene blir fremdeles kasta etter dere, så hopp på første helikopter og kom!
Og dere har vel ikke glemt sykkel turen til Big Robert og meg? Innsamlinga til “Care for Kids”?? Bare for å nevne det, Big Robert er SVENSK, og har til nå samlet inn mye mer penger enn oss Nordmenn…hint, hint…

Ses da!
Erik

15.Juni
BREAKING NEWS,
Etter at jeg printa ut gårsdagens oppdatering ble det selvsagt mye latter og mobbing i baren… Fort sagt, etter altfor mye Heineken kommer Stig med sine sentimentale episoder fra barndommen…les og bli klok! Gammelt jungelord.

Stig – 2,5 år gammel…
“Mamma ba meg om ikke røre humla i vindusposten” men jeg strøk den litt over ryggen jeg…Bandasje, eddik, honning, gråt…

Stig- 4 år gammel...
“Jeg fikk lov til å holde en stor gigantisk krabbe…den beit nesten finger’n av meg”… de måtte kutte av kloa før den slapp taket…”

Stig – 6,7 år gammel...
“Jeg skulle ta en hummer ut av hummer teina… Den jævel’n beit nesten i stykker tommel’n min - beistet!”

Stig – 13,5 år gammel...
“Tro det eller ei, en måke tok en brisling på lina vår, kroken satt fast i nebbet... jeg fikk jobben med å løsne den… den forp#lte fuggel’n beit meg i leppa så blodet spruta”

Stig 16 år gammel...
“Vi fikk en stor laks i garnet, jeg tok tak i halen på’n, den j#”la dr*tt fisken dro meg rett ned i dypet… hadde ikke kompisen min holdt meg i føttene hadde jeg blitt med ned i garnet” ”TROR DERE MEG IKKE ?? spoer gutta på jobben da vel!”

Ja, ja… dette gjør det vel litt lettere å forstå siste oppdatering?
Jeg inviterte for spenningens skyld Rattata med på båt turen onsdag jeg…
Eller som Erik Sing a Song sa det ... ”Er det ingen dyr der får’n sikkert en diger kokosnøtt i pappen…
Men en god gutt er han ihvertfall… ingen tvil om det, med stor selvironi!

Kommer tilbake hvis det har vært et gråspurv angrep, eller pisse maur på krigs stien…
Erik

14.Juni
For en forfyllet uke…. Hei forresten,
Har blitt litt mere folk etterhvert, og desto mere drikking, ugh.
Stig, Pål og Harald er på plass, Trond er her og masse møringer, John og Ingar holder setene varme på dagskiftet… (og nattskiftet med), Erik Sing a Song kommer seg som vanlig ikke hjem, og byen vrimler av unge Engelske fotball supportere som elsker Tecno (høres ihvertfall sånn ut fra nabo baren)… men det ble blues etter kampen i går… knegg!
Og i kveld dunker selvsagt Danskene “spaghetti-skuespillerne” ned i pasta sausen, vi må jo heie på dem da vi er for dårlige selv (var heter det vel)…
Nevnte jeg Stig? Den gutten får det til ja, godt ikke han jobber i zoologisk hage!
De fleste kjenner vel Dang, eller Tom, eller Sørensen, eller Rattata? Kjær hund har mange navn, gammelt jungelord.. Joa, det er selvsagt bikkja inne på området til baren (Vodka kan sikkert lime inn et bilde her), han som var så sjalu på den hvite tispa av en kjæreste han har at han nesten begikk selvmord, slutta og spise, flyttet ned på stranda med rottene… ikke rart forresten! Den råtne tispa tok seg et nummer med den digre hvite slampen av en kjøter som bor i Soi Yamoto rett foran øya til Rattata stadig vekk… typisk kvinnfolk! Men Rattata er “in love” igjen, han har slutta å drikke, kom seg på beina som en ekte kjøter, spiser god mat, og nå er han og tispa uatskillelige.
Dette synes Stig var så flott at han kjøpte halve kylling tralla til han… og selvsagt mens Rattata gaflet i seg godbitene, måtte Stig “dyretemmer’n” dunke’n i hue og liksom spørre om “hvorfor sier du ikke takk for maten da?” GLEFFFSSSSS… Rattata henger i hånda på’n som en rottweiler… blodet drypper fra 348999 sår så jeg måtte sende med en sykesøster opp til sykehuset. Sprøyter og forbindinger selvsagt.
Så forundringen er stor da han dagen etter kommer med ikke bare den handa forbundet, men en diiger hvit bandasje på den andre også! Joa, han hadde vært i fiskedammen og fisket, og en cat fish slo seg vrang og istedenfor for den ble selvsagt Stig hooket med mothaken langt under neglen… sykehuset igjen, på fornavn med legen, for en mann… og i går var han, Trond og jeg på fisketur, og etter at Trond dro inn en liten cobia måtte selvsagt Stig klappe den på huet og. Et sprell og finna rett i hånda til… gjett 2 ganger, STIG … HA HA HA… mere blod!
Og etter 20 Heineken innrømte han at han i fjor skulle kaste ut en uvelkommen katt fra huset til jenta si oppi bygda, som endte med klor og sår over hele kroppen… Pusur vant på knock out… for et dyretekke sier nå jeg!
Og Sing a Song da… ho ho.. jeg visste jo at han har vært på Landslaget i håndball og Norgesmester i tennis, og Verdensmester i skryting.., men at han hadde vært innom turning ante jeg ikke!
Etter et hardt dagskift slappet han litt av i velkjent posisjon med panna på skinnkanten rundt bardisken. Ingar ankommer på moped, tuter rett bak ryggen på den sovende Sing a Song… og du store for en reaksjon… baklengs salto med skru, beina slo så vidt borti selvportrettet i taket for deretter å lande pladask på ryggen på asfalten… velta 7 stoler og drepte nesten Rattata i fallet… ho ho ho…ingen stuntman fra Hollywood kunne gjort det bedre!
Og Onsdag er det øytur, ‘Dyretemmern’s’ 40 års dag. så det er påmelding i baren i kveld. Kveldstur med importert Filippinsk band fra BKK, MYE god mat og veldig mye godt drikke, leirbål og moro, don’t miss it!

Kom nedover å bli med på moroa da, dere skjønner jo hvor det er det skjer!
Erik

3.Juni
Hei,
Ble litt forsinket denne uken jeg…
Ellers er byen stille fremdeles, det sitter da litt folk rundt omkring men ikke mye… Slenger innom noen jyplinger fra Cobra gold treninga inniblandt, men det er stort sett blakke 18 åringer med en langpils fra 7/11.
Men Erik Sing a Song er da på plass, og gode gamle Clay fra the big US, han som lærte meg “barracuda dansen”. En gammel dans indianerne brukte for å sikre seg bra fangst som jegere og fiskere… men det viste seg at jeg hadde glemt de viktigste trekkene i kurset sist år! Da jeg våknet super fyllesyk søndag morgen, og visste vi skulle ut på natt fiske samme kveld, hoppa jeg ut av senga og satte i gang dansen… kjevene opp og ned, krombøyde kromspring, og siden resten av familien var i BKK skjedde dette selvsagt i naken tilstand… fortsatt god og full… Sendte SMS til Clay at fangsten var så godt som sikret, men han hadde tydelig bekymring om at jeg ikke husket danse trinnene og bevegelsene rett, det kunne få katastrofale følger sa’n!
Og han fikk så rett, ikke et j…bett hele natta, kun 3 små sand hai på morran… Og da han hørte jeg hadde tatt dansen naken, mente han det var et under vi ikke fikk “needlefish”, snøft, sikkert en sypike eller no sånt, tenk å si slikt om “haien” min!
Jeg tok hevn med å putte en levende blekksprut i shortsen hans da’n sov…he he…og de HAR tenner, spør Doc og Roar...
Så nå er det “barracuda dans” kurs hver natt kl. 03.00 i baren…MED klær!
Nevnte jeg Erik S S…he he, kjentmannen vår…orienterings løper’n…det var en kar som sa at han skulle en tur opp i Soi 13 her om dagen…og i fullt alvor smeller det fra Erik…” Soi 13..hvor i H*lvete er soi 13?? Joa, det er bare der han har bodd de siste 4366666 turene hit.. ho ho.
Ellers er det flott vær om dagen, men det har kommet et skyll med torden og lyn sånn i 3 tia om natta… passer fint, da kan man ta et par drinker til med god samvittighet!
Jeg har forresten fått en fin avtale med Jomtien Boathouse borte på Jomtien. Fint lite hotell med meget bra rom, balkonger rett ut mot havet, (sea view rommene) bra restaurant nede og en pub. Stedet er drevet av en Danske. Absolutt verdt å prøve ut for dere som liker å bo sentralt på Jomtien!

Ses til uka !

Erik

25.Mai
Litt fra 17.mai

24.Mai
Nei men er det ikke mandag igjen a dere!
Dagen da de fleste sliter seg opp tidlig om morran med ruglete tenner og halsbrann, hue opp ned og underbuksa feil vei, og hater at helga er over.
Deilig her som det er helg hver dag…sola skinner , pip pipene kvitrer, jentene soler sine brune slanke bein i nabo hagen, sykkelen står blank polert utafor og venter på min harde, faste sykkel rumpe, OG vinen er innkjøpt til i kveld… her kan vi drikke litt hver dag her, trallalaaa... at dere ikke tar en tur !?? OK, slemt sagt, men kanskje jeg fikk overtalt noen av dere til å kaste seg på flyet!
17 Mai festen ble skikkelig moro og hyggelig!
Stappfullt av folk, spør ikke meg hvor de kom fra, ante ikke det var så mange Nordmenn i Pattaya nå i lavsesongen jeg... men TUSEN takk for at dere kom! Jeg vet det var moro for jeg var dårlig i nesten 2 dager etterpå!!! Da er det suksess!
Jeg hadde leid inn en gitarist fra Royal Cliff som underholdt, masse god mat, Norske flagg og herlig stemning. Men etter den dagen har det vært stille...uhu, veldig stille. Men heldigvis er det mange god gutter som er rett rundt hjørnet... til og med “Erik Sing a song” er visst her om et par dager..moro!
Dere husker vel jeg fortalte sist gang at Aksel, Ingar og gutta dro til Koh Chang?
Og dere som kjenner Aksel vet vel sikkert at hans yndlings utrykk er “SKA DU GÅ???”
På den turen kom utrykket virkelig til sin rett! De leide seg en mini van nedover, oppfylt med iskalde forfriskninger...[ikke fanta nei ] og late som dem er tok de mini bussen med ut på ferja for å bli kjørt rett til døra…
Der ute er det BRATTE bakker og dårlige veier, så vannet i radiator’n begynte å koke.
Gutta satt seg i grøfta og drakk pils selvsagt, mens driver’n åpna radiator lokket for at det skulle kjøle seg litt ned…
Deretter var det ikke mulig å få start på kjerra. “Trill den i gang “ sa Aksel... No problem.. men sjåfør’n turde ikke det i disse bratte bakkene. ”Ok, jeg fikser dette” sa Aksel..
Inn bak rattet, en dytt, og bilen starter som en drøm..flink den gutten tenker alle…
“kjør bare videre du” sa sjåføren….og så han gjorde…girte opp i 2’re gir og der sa det “braeeeeeeeekkkkkkkklinklinklink”…sjåføren hadde glemt å sette på lokket på radiator’n så hele dritten skar seg! “SKA VI GÅ” sa Aksel, motor dødaren…ho ho ho
Og det gjorde de mens sjåføren måtte dra til Korat og handle ny motor…he he…smakte visst utmerket med en iskald pils på beachen etter en sånn påkjenning!
Ingar har lovt å skrive litt om stedet de bor på ute på Koh Chang som visstnok er fantastisk!
Regner med at det blir litt mer å skrive om til neste uke, så vi sees da!
Og bilder kommer fra 17 mai snart, sure sure!
Erik

17.Mai
Helg igjen alt, makan som tiden flyr når alt er moro!
Det har vært en veldig stille uke, ihvertfall på kveldstid. Ingar, Aksel og resten av god-gutta er ivrig opptatt på ”jobben” hver eneste dag. Nesten fullt hver dag på dagskiftet.
Aksel og kompisen må til og med bruke champagne kjølere som regnings glass for de andre blir fulle altfor fort! Nå har de forresten dratt avgårde til Koh Chang igjen.
De har visst funnet en skikkelig perle der nede, tror det heter noe med Diamond Resort eller noe liknende, men jeg skal komme tilbake med detaljer om det. Som dere sikkert så på boardet er det veldig mange som spør om bra steder å bo på Koh Chang og Koh Samet, så alle gode tips er velkommen!
Noen bra ting med stille tider da…blir tid for en tur på TQ hver kveld, og det er ganske så moro nå som du nesten er alene der inne, uhum, ikke kunder mener jeg.
Jeg ventet egentlig Akevitt Tom skulle komme flygende inn ekspress når det så ut som Scott'en skulle taes ut i streik. Det ville jo vært en skandale men det ordnet seg visst for vi har ikke sett han i nordre sving
!
Ellers går det på slutten av ferien til Otto da, dessverre, vi har hatt mange sene fine kvelder i baren i 3 måneder! Ikke nok med det, han er så selskaps syk den gutten at sex livet mitt blir helt ødelagt-: ”Nå skal jeg stikke hjem til den varme gode senga mi med den varme gode kona mi”, sier jeg…og da står det plutselig 3 Chivas, 2 cognac og 3 Heineken foran meg! Ikke mye romantiker i den karen, han har mye å lære av Herr utenriks korrespondent Salvesen, Pattaya,Thailand…han lever jo på en sky av røde roser den gutten!
Men vi fikk en virkelig flott avslutning på uka med 15/17 mai!
Oskar fikk full klaff med sitt arrangement med 17 Mai feiringen, det var virkelig storartet! Det var et 60 manns horn orkester oppover gata, et riktig storslagent 17 Mai tog,… nesten større enn på Harestua, med masse barn og voksne, Norske barn og Thai barn hånd i hånd, barne hjemmet Baan Jing Jai, politi ekskorte, hurrarop og Norske flagg …det var virkelig flott!
Etterpå var det taler, Pål spilte tussefløyte, Oskar fortalte alle om bakgrunnen om 17 Mai for de som ikke visste det, Yvonne dattera vår holdt barnas tale og sang noen sanger (gjett om papp’sen var stolt...) og det var leker for barna, sekkeløp, eggeløp, pølser, ballonger, iskrem, spagetti og alt som hoerer 17 Mai til (hører ikke spagetti med a?).
Og som svar på hvorfor det ble arrangert 15 Mai istedet for 17, så sa Oskar det så flott at hva er vel 17 Mai uten barn, og mandag er skoledag, så her er vi!
Senere på dagen når jeg gikk var det omtrent ikke plass til ei flyndre oppi bassenget hans, det vrimlet av unger… TAKK Oskar, Jotun, Jan O, etc, og de andre som hjalp til og sponse, og selvsagt alle som stilte opp!
Og mandag er det start hos meg kl. 20.00 som sagt, med gratis buffet og jubel, og kona Jean har lovet å komme med masse bilder både derfra og dagens moro. Hurra, første 17 mai i digianalens verden.
Vodka sier det er dødt på nyhetsfronten også, eller så er han bare lat om dagen.

Det kommer ei hard regnskur nesten på samme tid hver ettermiddag i 17 tiden, men ellers er det lettskyet fint vær, fin temperatur [uhum, bittelitt varmt da]… Sa jeg at det var billige biletter og kald øl her?

Ses snart da!
Erik

10.Mai
Hei der,
Hjemme igjen etter en liten avstikker med familien. Dattera vår Yvonne begynner på skolen igjen mandag, så vi tok en sånn liten lokal kosetur med litt mini golf, god mat, fis*king og litt rødvin til pappa selvsagt… deilig etter en beinhard påske som levra sliter med enda…
Og jeg kom hjem til en stille Badeby... bare 28 spise gjester på grisen i går, tynne rekker i baren, men det er jo litt deilig også, får bedre tid til å snakke med de som er her.
Ellers er det rapport om at Stig og Harald er underveis, og Pål ringte i går og lurte på om det var noe poeng i å dra til Pattaya på denne tid av året… jeg sa et henslengt ”selvsagt”, “ok, da kommer jeg “ sa’n… he he… vanskelige gutter å overtale!
Og Harald har visst fylt år, og Stig fyller snart, så det blir nok festligheter her regner jeg med, hvis disse gamlinga orker det da…!
Det er lettskyet vær med enkelte regnskurer om dagen, veldig deilig, temperaturen har sunket til levelig nivå, så nå er det bare å kaste seg i sykkel sadelen og trene…phhh.
Otto, han som får alle blekkspruter til å sprute på meg på fisketurer (3 ganger sist gang), har kun godt og vel en uke igjen her nede, Ingar gjemmer seg oppi bygda et sted men vi finner han nok! Store letemannskaper blir sendt ut over viddene over helga...ikke vær trygg der oppe du!
Dere vet vel selvsagt at det er nå det er tiden og være her? Lite turister, billige flybilletter, dere har kritt hvite strender nesten alene, nuuudelige søte nusselusker i fleng for de ensomme, ingen køer på attraksjoner og parker, ingen taxi sjåfører som kjører rett forbi, DEN servicen på nesten tomme restauranter, gateselgerne selger varene sine til under det de ga selv, mindre trafikk, mere is på de frosne glassa på Scandi bar, mere støv på Corona flaskene til Corona Arve… Så egentlig bør det være helt klart! Kast dere på første fly, la oss lage liv…liv ja… vent nå litt!
17 Mai, det glemte jeg nesten…17 mai er jo dagen da Scandibar ble startet for 18 år siden, tenk hvor mange Heineken det er siden dere! Og da er selvsagt tradisjonen slik at jeg river i en gedigen buffet, pynter flott med Norske flagg, nydelige duker, vi spiller “Ja vi elsker”, og utover natta blir det garantert en durabel fest med bjelleklang og moro.
Ikke nøl, ALLE er virkelig hjertelig velkomne! Ta gjerne med barna, bestemor, oldefar og hele familien, la oss feire!
Sa jeg barna ? Min gode venn Oskar, han som har kjøpt gamle Thai–Norway turist, (ta en tur opp forresten, det har blitt aldeles nydelig flott der oppe! Nydelige rom, elegant kjøkken, utrolig hage, meget bra!)jo, han har med hjelp fra en del sponsorer som Jotun, Jan Olav mynthandler, Scandibar, og flere andre jeg kommer tilbake til, arrangerer 17 mai tog (15 Mai pga skolene) med oppmøte kl 09.30 utenfor Veslekari/Kon Tiki. Med horn musikk fra militær orkesteret, med masse barn både fra barnehjemmet “Baan Ching Chai”, og forhåpentligvis masse Norske barn, OG VOKSNE, marsjerer vi opp til Oskars plass, Baan Sabai Chai. Der blir det tale for dagen, pølser og brus... Norske pølser Jan Olav har tatt med, spagetti, ballonger, leker for barna og moro hele dagen.
Dere som er her, ta tid til dette, la oss støtte folk som prøver å gjøre noe nytt og positivt, så ta på finstasen og kom!

Herre min skaper som jeg skravler, trodde ikke jeg hadde noe å snakke om jeg…
På nyhetssiden er det ganske stille. Skjer ikke så mye nytt nå. En og annen Go Go er jo stengt som vanlig. Siste som røyk ut på 30 dager var Misty’s nede i Soi Pattisland. Et eller annet rart skjedde der. De ble stengt for å vise litt for mye hud men som mange vet så er det en av de mest påkledde barene...!
Alt annet er som vanlig. 02.00 for Go Go’er og barer, noget lengre for oss andre ;-)
Ok, vi ses neste uke !
Erik

3.Mai
Du hildrande du for et liv…
Trodde ting skulle bli bedre etter Roar og co dro jeg, men det har vært nesten like mye restauranter, vin, cognac og hæla i taket helt til nå.
Arsenal Geir dro hjem i går da, synd, for det er mye moro med den karen!
Tenk dere for eksempel når Arsenal er hele livet ditt, og du våkner om morran med en liten kosete rype, kjæler og stryker, åpner øya sakte, og oppdager at hun er iført MAN U skjorte!!! Ha ha ha, han løp ut i bare pysjen, rett ned i fotball butikken mellom AA og baren, kasta penger på bordet og fikk Arsenal skjorta på den forfjamsede langhårede pusekatten… herlig! Og siden vi hadde det så mye moro sammen denne gangen, og samtidig visste han forarget seg grønn over at hans yndlings brygg Carlsberg var borte fra alle barer, tok jeg en grundig gjennomsøkning av byens supermarkeder, fant 5 Carlsberg murer pils, serverte med super size glasset mitt den siste kvelden hans. Det falt visst i smak, 5 hele pils på 1 time ekke dårlig!
Ingar og Aksel er tilbake i byen, men de har visst dratt til Koh Chang for å feire Lars sin bursdag… Regner med det er liv der nede! Otto er fremdeles fast inventar, og vi hadde en deilig nattf*sketur i natt. Ikke det store bettet, men det ble da en red snapper, 1 grouper, 2 barracuda og en liten hai. Fenalår, flatbrød, Jan Martins spekepølse, Otto’ Norske wienerpølser, oster, rødvin, whisky, iskald pils, joda, livet kan smile innimellom.
Det går rykter om at Kim på Shenanigans ikke vil stå som organisator av sykkelløpet og innsamling for Jesters Charity Drive 2004, og som dere vet har vi Nordmenn klart en betraktelig sum på nettopp dette de siste årene. Derfor synes jeg vi tar saken i våre egne hender!
Jeg sier herved at jeg skal gjøre mitt ytterste for å sykle 25, ja dere hørte rett, 25 beinharde mil. Dette vil skje lørdagen før Childrens fair’en i September. Jeg legger i 10,000 baht selv her og nå, og oppfordrer dere alle til å grave frem litt mere enn før, la oss vise alle hva vi Nordmenn er lagd av! Dette er penger som går til virkelig de beste formålene i Pattaya og omegn, og blir sponset av aviser, store firmaer og er veldig seriøst oppfulgt!
Vodka snekrer i hop en skikkelig sykkelsponsor side så fort alle detaljer er klare, så setter vi i gang! Trenger også masse tips til hvordan vi kan gjøre det litt moro også a la auksjon, lotteri eller noe sånt.
Vi Snakkes!
Erik

24.April
Hei,
Dette har vaert litt av en tid gitt. Haela i takvifta til lyse morgenen siden lenge foer paaske og med Roar i stroeket har det blitt saa mye restaurant besoek at jeg har gaatt opp 1 kg per dag i mat, og nesten det samme paa flydium fronten. Men det blir tynnere med folk om dagen naa, saa jeg kan trene meg ned til match vekta igjen!
Jaggu klarte ikke Akevitt Tom og Erik Sing-a-Song til slutt aa finne seg et fly ut av landet ogsaa. Det er det jeg kaller forlengelse av paaskeferien, de skulle vel egentlig ha reist i paasken men det er jo ikke enkelt naar man har det moro osv. Favoritt historien til mange vil nok for all fremtid vaere naar de t.o.m var inne i bygningen på flyplassen foer de ombestemte seg aa kasta seg i en taxi tilbake til Nordre Sving, ho ho.
Og Roar og resten av gutta reiste hjem i gaar. Roar har vel faatt gullkortet paa de fleste restaurantene i byen etter 2 harde spiseuker. Han tok med Knife rett som det var saa det boer nok bli noen referater. Ellers er jo han Arsenal her fremdeles. Jeg bryr meg ikke saa mye om fotball lenger jeg, vet ikke hvem som spiller eller topper tabeller eller noe som helst, hmf. Og Vodka med sambo er ogsaa i stroeket men de reiser snart de ogsaa. Hadde hyggelig tur paa restaurant med dem og Jan i gaar, og gjett hvor, joa, den franske restauranten hvor det drypper roedvin fra lysekronene, ha ha, for de som husker den da. Vodka tok ingen sjanser denne gangen saa han drakk bare naar jeg drakk saa det gikk bra.
Snart bare Otto og meg igjen i byen. Neida, vi er flere. Kommer tilbake med status snart. Det er litt folk over hele byen selvom det er soergelig tomt enkelte steder. Virker som det gaar mot en virkelig lavsesong i mai naa. Men det er rart med det, hver gang jeg sier det saa tyter det inn med nordmenn. Er jo gratis nesten med Thai frem til juni naa, saa det er ingen grunn til aa se gresset blir groent hjemme naar det er groent her. Og mai er jo full av feriedager! Saa jeg tipper det blir en bra lavsesong jeg, med nordmenn.
Det er mange som har lovet aa sende meg bilder saa fort de kommer seg hjem til norge saa vi faar se. Hadde vaert moro om det ble lagt ut litt annet enn f*skebildene mine, vet det, men jeg trenger litt hjelp paa bilde fronten. Og ja, jeg sladder det som trengs. Og kjenner jeg Vodka rett kommer vel den aarlige samlingen av voffs i solnedgang, hmm, merkelig skrue.
F*sketur i morgen med Jan saa jeg lover Erik S-a-S at det snart er et par bilder også. Lurer på om han ikke snart kommer ut av f*skeskapet jeg. Kanskje en liten tur neste gang med Akevitt Tom og Erik S-a-S
Vi får se...maa loepe, skal på jobben (Ingar)! Ses!
Erik

19.April
Hei og hopp dere.
Dette tok jo litt tid igjen dette, saa jeg maa bare beklage og beklage dette men det har gaatt saa vilt for seg siden paasken b'ynte at jeg har ikke visst min arme raad jeg. Hjemme 06.00, saa ut aa handle klokken 11.oo til en eller annen fest, ogsaa har det blitt f*sketurer og kveldsturer til oeya, og bursdager og avskjedsmiddager og jeg vet ikke hva. Makan til syting det var på meg idag da, hmm... men naa er det snart litt roligere, bare Songkran faar avsluttet. Blir nok litt mindre folk da.
Songkran ja, vet dere hva, helt utrolig. Politiet tro til med en bestemmelse at det ikke skulle sprutes i gatene etter klokken 18.00, og jaggu ble det ikke haandhevet til slutt. Sklei litt ut i starten men saa var det trygt aa ferdes selv de verste stedene. Skulle bare mangle, hvor mange har ikke tatt paa seg finstasen for saa aa sitte kliss blaut i air condition mens lungebetenelsen kommer krypende. Nei en saann bestemmelse er velkommen her i byen. Det er ikke fritt for at Pattaya er soergende tomt for vestlige turister naar det naermer seg Songkran, mens den stort sett tyter over av Thaier.
Siste f*sketuren var for et par dager siden med Gourmet Roar, Terje og Rune. En kjempetur som resulterte i mer fisk enn på lenge. Morsomst var en diger Konge Makrell vi tok paa vei inn. Gutta er flinke med kamera saa bildene kommer nok.
Ogsaa vaeret her nede a gitt. Riktignok er det endel varmere enn i Horten en mild sommerkveld men vi har ikke sett en sky siden det jeg kan huske, og det er over 14 dager siden!
Jeg maa komme tilbake med litt fyldigere referat fra baatturene, og status paa hvem som er hvor og naar da dette er skrevet litt tidligere paa morgenen enn vanlig. Ja, det er faktisk 19.april og jeg skal snart ned aa forsvare baren med vannpistolen min. Har t.o.m leid inn Team Berlin som dropper tankbilen i aar pga av forbud mot vannkanonene og isbiter (ha ha, de opererte med 8000 liter og 25 stk 15 kg isblokker). Leser dere dette idag 19 er Vodka ogsaa vaaken. Han er her nede men har ogsaa blitt bitt av den orker-ikke-mye greia som treffer meg noen ganger. Er tilbake om et par dager, og det er store nyheter paa gang a la hvem er igjen i Nordre Sving osv.
Snakkes da!
Erik

5. April
Hei igjen dere.
Dette tok litt tid men det ordnet seg jo litt. Jeg har faktisk aldri fått så lite kjeft på lang tid etter en liten ferie jeg.
Påske morgen slukker sorgen men først er det egentlig...
BREAKING NEWS
Erik Sing-a-Song og Akevitt Tom har inntatt Nordre Sving!!!
BREAAAKING NEWS from ScandibarDåttKom
Nye påske turister kommer inn til Smilets Land hver dag, og Nordre sving fylles sakte men sikkert opp av gamle velkjente fjes…
Både Hønefossinger og Erik Sing a Song ledsaget av Akevitt Tom sloss om de beste plassen i svingen.
Forresten var det ikke helt problem fritt for akevitt Tom å komme nedover...
Han satt seg på stamplassen på Scotchman og begynte som vanlig å varme opp til turen, og alle vet jo hvor fort tiden går med noen halvlitere svelget ned med litt Løiten innabords… Men han kom seg da heseblesende opp til Gardemoen, små løpende innover avgangshallen med bager i henda og tunga nedenfor 6 skjorte knapp finner han ei “rype” med Politi bikkje og lakk støvletter, med nesa i sky, mensen, nettopp krangla med sin lesbiske venninde… og spør ”harru sett flyet til Pattaya eller”…
Det hadde hun, men stakkars Tom fikk ikke være med flyet! Slem dame, hadde hun spurt meg så hadde hun fått vite at Akevitt Tom aldri drikker mer enn nødvendig!
Og etter denne forskrekkelige fadesen hadde ikke Akevitt Tom annet å gjøre enn å ringe sin gode venn Erik Sing a Song og be han om anstand til neste avgang… og selvsagt når han er med, iført grå dress og myndig stemme er det ingen problemer!!!
Ellers ble det ikke noe av klokken 01.00 stengetiden ser det ut for ikke noe mer i avisene, ikke politi med lomme lykter, men vi slukker lyset og demper musikken litt i 02 tia som vanlig. Drikke varene smaker jo så mye bedre i dusk mørket.
Og nå kommer snart Vodka med sin kjære sambo på ferie, så da vet dere at det blir bilder i fleng! Han klarte å gjøre kunst stykket å selge MITT (det jeg skulle kjøpe) kamera til sin arbeidskompis BlueBalls, så dere vet hvem dere skal skylde på da det er litt lite bilder på sia... Slapp av, legger ikke ut bilder usladet, så dere kan fremdeles trygt reise på messer i Hannover.
Masse folk på gang så jeg erklærer herved påsken 04 for åpnet.
Forsiktig med alkoholen og kjøring nå under Songkran. Det er varslet mye kontroller.
Været er toppers, pilsen er skummende og iskald, ferien er nær… KOM DA, ikke nøl!
Erik

29. Mars
Hopp og hei ,
Mmm, borte bra men hjemme best, gammelt jungelord…
Ja nå har jeg vært på min / vår årlige ferie. Og i år ble det Filippinene. Kona ville gjerne besøke familien, og jeg hadde aldri vært på Boracay før.
Det ble en veldig bra og avslappende ferie, San Miguel Light og litt vin på balkongen, gitar musikk og grill mat på beachen… litt skap fiske uten at Erik Sing a Song så meg, og fikk til og med sneket meg på en go go runde i Manila.
Veldig bra alt sammen, men du store hvor bra Pattaya er! Jeg syklet i solnedgangen langs Jomtien dagen etter vi kom tilbake og fant ut at det er ingen tvil om at det er dette som er best… uten tvil. Kvaliteten på mat, restauranter, bakerier, barer, til og med go go barer er overlegent bedre her.. Pattaya lenge
leve…la viiiva Pattaya….
Og her hadde det vel vært en liten stille periode mens vi var borte, men nå detter den ene påske gjesten inn etter den andre, moro!
Været er helt utrolig, ikke en sky, fin bris, varmt på dagene, men det er jo bedre med litt varme enn ullgenser…
Ble jammen nesten 2 dager stengt denne uken her og, kommune valg i Pattaya og da er kranene grundig stengt. Men vi snek oss til kald Heineken og litt drinker fra 20.00 tiden på lørdag, og midnatt braket det løs med lys og full musikk også.
Var ute med Gunnar fra Gjøvik på fis** tur, 6 flotte fisker og 4 hoppa av. Queen fisken er for fullt tilbake i Pattaya så book tur om dere vil ut i god tid!

Kommer nok en fyldigere oppdatering til helga, da jeg har kommet meg på plass i hue etter ferien..
Ses, Erik

22. Mars
Morn,
Dette ble en e-mail til sekretær Vodka som jeg håper fyller på med siste nytt. Uhu, blir nok 2 dager forsinkelse på corneret denne uka. Jeg er akkurat tilbake fra ferien så jeg trenger nok en kasse Heineken og viskelær med Wunderbaum lukt før det kommer store ord fra mannen med gullblyanten. Gi meg et par dager så er jeg tilbake. Det tar på med ferie vet dere!!! Noen dager på Costa de Liver ekke bare bare. Kom dere til reisebyrået, dette tror jeg blir tidenes påske.
Store forandringer i Soi 8. Alle barene under Prince hotellet er stengt. Ryktene sier at eieren av tomta trengte den... Helt vanlig det desverre, man leier stort sett bare landet baren står på.
Bangkok Airways starter ny rute til Phuket fra Utapao flyplassen ved Sattahip. Greit hvis man vil ta seg en 3 dagers uten en 2 timers tur til Bangkok først.
Nytt valg igjen til helgen og tørre kraner. Kanskje salg av fulle kjølebagger ville vært noe?
Og noe som antagelig vil glede en viss mann, og gud vet hvordan det vil gå med Heineken aksjene... San Miguel vil starte produksjon i Thailand innen 2 år. Vår kjære Erik påstår som kjent at en kald brun San Miguel fra Fillippinene kan til tider overgå en duggfrisk grønn Heineken. Eller si det på denne måten... Hvor mange får svigermor til å drasse med en kasse hver gang hun kommer på besøk?
Utenlandske merker står nå i kø. Thai markedet er på 1.3 milliarder liter øl i året og første nykommer ut skal være Tiger. Har du mange visa turer til Malaysia vil det nok ringe en bjelle.
Carlsberg kaoset fortsetter. Nå er Carlsberg Danmark saksøkt for 500 mill US$ av Carlsberg Thailand etter de droppet avtalen og stoppet produksjonen.
Jeg så en post om at Thai Limo bussen er historie, er ikke sikker på om det stemmer. Gikk bare 3 ganger daglig men hadde sine tilhengere.
Er det sant blir billigste... Taxi til Mochit (Northern) stasjonen og bussen til Pattaya, eller A3 bussen eller taxi til Ekamai og bussen til Pattaya.
Vodka/Erik

15. Mars
Hallo igjen,
Blir litt amputer't fra meg denne uka men regner med Vodka fyller inn masse nyheter... Etter en lang høysesong for meg og baren trengte jeg noen dager fri så jeg har tatt ut Gro dagen + moms. Har nesten ikke sett makan til sesong jeg, selv om det gjelder mest nordmenn da. Når det tynnet seg ut i resten av byen virket det som hele gamle landet var her nede! Også det samtidig som avisene prøver å skremme folk med hostende og harkende høner. Moro! Ikke moro med høna, men at folket trosser advarsler som kanskje var litt overdrevet. Sånt varmer en sliten lever det gitt.
Meget stille i byen nå, som jo er vanlig når det fremdeles er noen uker til påsken. Men det går rykter om at mye folk er på vei. Bra det, snøft, sen påske betyr jo bare klister og sørpeføre det. Nei kom dere på flyet.
Har fått flere spørsmål om øy tur igjen rundt påske. Si ifra at dere er interesserte når dere kommer ned så ser jeg fort hvor mange som vil ut på en tur.
Tappekranene har vært stengt i 2 dager nå pga valg. Jeg holdt stengt men det finnes jo alltids steder som har te kopper i størrelse ½ litere. Ryktene sier det var party stemning på beach promenaden mange steder.
Nytt restaurant besøk er også på vei ut på nettet...og det går rykter fra Knife at det denne gangen er snakk om total slakting av et sted. Som dere vet, Knife tør der andre tier.
Pattaya Music festival er som nevnt tidligere mellom 19 og 21 mars. Det kan på papiret se ut som trafikken vil gå litt lettere i år. Scenen på Beach Road, ved Dusit, er droppet i år og en ny scene skal settes opp ved den nye piren i sør. Men hold dere unna nord fra 17.00 19.mars hvis dere skal rekke noe. Nytt i år er at det hele starter med en parade på Beach road som etter hvert tar 2nd road’en tilbake til nord.
Og jaggu er de ikke i gang med tidlig stenging prat igjen...snøfte og bære... De snakker nå om 01.00 igjen fra 1.april, og som vanlig er det kanskje ditt og kanskje datt. Nå snakker de om at steder med dans og show er de eneste som skal holde oppe til 02.00. Enten får jeg lage dansegulv eller så får jeg ta på strutsefjærene hver kveld og lage show.
Og gjett hvem som vant kampen om gratis bussene... ikke vi nei, men Baht bussene.
Etter en blanding av klaging og lettere ufine metoder vil de ta betalt etter de første 45 dagene sies det, så skal den faktisk bli gratis igjen i 45 dager osv. 5 baht vil være prisen inntil baht bussene kanskje får den fjernet for godt...!? Er vel ikke helt avgjort.
Nytt IT senter i Pattaya... Lei av turen til Panthip, MBK og Fortune i Bangkok? I august skal Com City Centre åpne i Sør Pattaya i Day Night Hotellet. Det er snakk om 18.000 kvadrat og 8 etasjer fylt med duppeditter du sikkert ikke viste du trengte før du så den… Så er det bare håpe prisene vil kunne matche Bangkok.
Lover jeg kommer tilbake sterkere etter ferien.
Erik

8. Mars
Tralalllaaaaa… og Hei Hei Hei!!!
Jeg har fått lov av Erik Sing a song å fortelle en FIS** historie jeg...jippiiii (se web boardet). Gjett om det passet bra!
Utenrikskorrespondent Dr.Med Magne Salvesen Cand.Derrick (med nyinnkjøpte tyske Leder hosen og fotball strømper) og undertegnede dro nemlig på natt fiske i forrige uke.
Etter en nydelig ‘starter’ på sea food restauranten “Nang Nual’ med rock lobster termidor, fisk bakt i bananblad med hvitløk og urter samt noen kongereker, tøffet vi sakte men sikkert utover i solnedgangen med en “Earl Grey’ te fast knyttet i en skjelvende anspent knyttneve og tankene svirrende rundt digre haier og cobia’s…det er like spennende hver gang!
Etter en liten stopp uten resultat utenfor Koh Krok, bar det rett til havs mot odden av “Hin Witchai”, et sted hvor barracuda’n og haien bruker å holde sene middagsselskap og jaggu tok vi oss friheten av å servere for dem.
Og riktig nok, ikke før hadde blekkspruten nådd bunnen før et hjerteskjærende hyyyyl fra snella fikk meg til å slå baklengs salto opp fra isboksen der jeg satt og tok stanga for å gi et skikkelig tilslag, joa, fast fisk… SAAALVEEESEN, kom fort! Dra stanga sakte opp og sveiv på veien ned, joa…sveiv på veien opp og stanga j…fort ned ble det. Men barracudaen hadde svelget godt så “Erik the klepper” fikk heist den første tannbefengte ombord.
Etter varme pølser fikk plutselig FIS** turen en helt annen betydning for meg. Det Herr Salve kaller en “liten fjert”, slo omtrent bunnen ut av båten, haien kom opp med henda i været, måkene falt daue om, melding om sur nedbør over radio’n…men etter noen stille minutter roet alt seg ned igjen heldigvis.
Og da gutten tok seg en lur etter FIS påkjenningen, var det fullt bett igjen. Jeg tok stanga, fisken dro, hoppa et par ganger og da jeg hadde fisken nesten inntil båten kommer det en kjeft større enn rompa til Gro Harlem og glefser barracuda’n min i to... HAI, med skjelvende hender og den halvspiste barra’n i handa vekker jeg gutta ..”jeg sa jo det var stor hai her” sa kaptein Dang bare og sovna igjen.
Resultatet ble ihvertfall 4,5 barracuda og en liten sand hai, + mange flere “uskyldige fjerter” snøft! Bilder kommer når Salve har sendt dem nedover.
Ellers er det lite folk igjen i byen, men jeg har vært utrolig heldig hos meg, fremdeles veldig bra med gjester og full bjelleklang hver natt fra Afrika gutta og Broder Afrika… Aksel er ikke langt bak forresten... lurer på om de har fått “Afrika syken” alle sammen jeg? Mmm, kanskje Ingar er smittet også ?! Otto er også på plass og blir en stund denne gangen.
I dag er det full måne, Buddha dag OG regnspruten står ibakken... merkelig… men bare godt etter en intens varme de siste dagene på dagtid. Kjenner at april og hot season nærmer seg. Herlig det, det betyr vel at det snart er påske og masse folk har alt meldt sin ankomst.
Heldigvis ble det visst ikke noe av de nye stengningstidene, så vi får fortsette og kose oss som vi alltid har gjort. Det er noen nye møter 15 mars hvor det hele kanskje skal avgjøres en gang for alle. Jeg sier kanskje jeg siden det er vurdere-meg-her og utkast-meg-der. Vodka leste en av de morsomste om politiet og hva de gjorde. På Samui innkalte de folk til informasjons møte for å fortelle at de, ja, ikke viste mer enn andre.
Det ser nå ut som at alle er enige om at man må bare ro denne i land så godt som mulig, så taper ingen ansikt... tja.
Pattaya Music Festival sparker i gang 19 mars. De sier hvert år at det skal bli flere utlendinger men regn ikke med mer enn noen ekstra Hong Kong band. Liker du liv og røre burde du stikke opp til hoved scenen ved City Hall på North Pattaya veien ovenfor rundkjøringa i nord. Morsomt hvis du vil se en Thai konsert. Ikke så moro hvis du skal rekke et fly og ikke tenkte på hvilken vei du burde kjøre. Unngå nord, bruk Pattaya Klang/Central hvis du bor mellom soi 8 og sør. Samme gjelder hvis du kommer til Pattaya, bruk Klang.
Fått litt tilbakemelding på virus de siste dagene. Noen der ute er smittet og viruset sender ut meldinger til alle adressene den finner på disken. Noen av dem ser ut som kommer fra Scandibar, men det gjør den ikke. Hvis du ikke venter mail fra meg, og det er med et vedlegg, så slett den. Det gjelder vel alle mail om dagen i disse tider.
Du finner en gratis online check her... http://housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp

Kom nedover fort da, billige billetter og myyye moro venter! Husk Thai har kjempepriser fra rett over påske men jeg anbefaler en tur før påske også. Slutten på vinteren er bedre her!!!
Erik

3. Mars
Bare et par ord om det som opptar oss litt om dagen.
1. mars ble det hele utsatt til 2. mars og på et møte ble det i går bestemt at forslaget skulle mer eller mindre skrinlegges. Så 02.00 for barer. Her er link til Nation for de som orker mer. Det ser ut som det verste da er over. Nå kan de redde seg fra blemma med en stor strek over det hele.
Siste ord er nok ikke sagt - Pattaya, Phuket og Koh Samui VIL ha 04.00 eller 24 timer, og det virker nesten som om statsminister Thaksin er litt mer på gli nå med uttaleser som "Det er de som driver med ulovligheter vi er ute etter".

Og noe helt annet.
Vi Menn's Yan Friis er ute med sin nye bok, "Hanumans Maske". Boka er tilgjengelig i baren. Signert for de som kommer først til mølla. Prisen er 1000B, noe som er nesten halv pris sammenlignet med norske bok priser, og du kan nyte thrilleren før den kommer ut i Norge.

Vodka

1. Mars
Utrolig, fredag igjen allerede! Ja, tiden flyr fort i godt selskap!
Kommer nettopp hjem fra møte med den Norske Ambassaden.
Veldig interessant og det var fullt hus, så det er nok noe de bør fortsette med i fremtiden.
Masse spørsmål ble stilt, og de fleste fikk nok rede på det de ville tror jeg.

Det blir mindre og mindre folk i gatene, men baren er temmelig fyllt opp til en hver tid.
I natt dro jeg hjem kl. 04.40 og da var det ikke en ledig barkrakk. Det er moro nå som høysesongen er på hell og alle sier det går roligere for seg.
Og det hjelper jo også en del at Afrika gutta og Broder Afrika har flytta inn i bjella mi, det er gutta som trår tel!
Vål’enga fikk selvsagt også støtte i Nordre sving i går natt. Hadde de visst hvilken supporter gruppe de hadde i Scandi bar hadde de nok dundra inn et mål til!
Dessverre drar Arendals gutta hjem i kveld, de har sittet trofaste på barkrakken hver kveld i et par måneder minst(!), så de fikk et av super kjempe cognac glassa mine fyllt med yndlings drikke bacardi med cola i natt... tusen takk for denne gang gutter!
Noen drar og noen kommer, den Verdens berømte TV stjernen i bokstav jakten, winner of trøstingpremie NOK 1000 Thai Baht only, Mr. Otto selvsagt, ankom idag så Heineken får nok bein å gå på i kveld regner jeg med!
Været er helt knall!!! Skyfritt, varmt og godt på dagene, og meget behagelig om kveldene, ja nesten så vi kan skru av viftene.
Det er veldig synd jeg ikke får snakke om FIS**, ellers skulle jeg fortalt noen ordentlige FIS** historier, men jeg trosser ikke Erik Sing a songs hellige ord selvsagt! Kanskje jeg legger ut noen bilder da, sladdet selvsagt!
Viggo og Bryan er fremdeles i byen, men de kommer sjelden før etter lyset er slukket. Blitt reneste nattugla han Viggo.

Også var det stengingstidene da...
Våre kjære myndigheter i byen vil starte håndhevingen idag men det er like uklart hva Bangkok vil si til det hele. De har vel bestemt på egenhånd at hele Pattaya, fra Dusit i nord til pieren i sør enden av Walking street, og opp til 3rd road er entertainment sonen i Pattaya, pluss minus noen meter her og der, blant annet i Naklua.
Innenfor vil da beer barer kunne ha åpent mellom 11 på formiddagen (morgenen heter det vel i Pattaya) og 02. Steder med dans mellom 21.00 (!!!, ja) og 02.00. Steder med live musikk skal ha æren av å åpne 18.00 og stenge 02.00. Tja, som i dag altså... Bra jeg ikke eier et diskotek på Jomtien... Åpne 21.00 og stenge midnatt... uff.
Jeg får komme tilbake på tirsdag med siste nytt om hva som skjer/skjedde.
Inntil videre får vi håpe de tar til fornuften.

Torsken er kommet for å bli... Og denne gangen tok saue-hateren Vodka endelig feil etter han fikk rett at fårikålen fast hver uke ville by på problemer. Torsken er nå tilgjengelig daglig!!! Lettsaltet med bacon, gulerøtter, ertestuing, kokte poteter og hvit saus. Og den går unna som Heineken i Sahara! Litt rart med fårikålen, folk maser og maser om dagen. Jeg får kanskje vurdere et eller annet igjen med fåret. Er dere mange nok er det ikke noe problem ihvertfall, bare si ifra.

Ja ja, jammen klarte jeg å holde ord om oppdatering denne uken også, jeg får vel snart tilbud om å skrive i Vi Menn tenker jeg.
Og til alle dere som mailer meg om fotball, hmf, er ikke så veldig interresert lenger jeg, synes fis** er bedre jeg i disse dager, snufs.

We Snakes!!!
Erik

23. Februar
Du store hvor tiden går unna! Synes akkurat det var fredag og oppdatering jeg …makan (gammelt Brumle ord)
Ja ja, det har vært tøffe kår i baren, brødrene Afrika er tilbake i bar overkropp, dinglende i bjella så shooteren’e flyr veggimellom... moro er det lell.
Fremdeles bra med folk i baren men det har roet seg betraktelig ned på gatene den siste uka. Det var en god Arendaling som bemerket at det var mer folk inne på området vårt enn i hele soi 8 til sammen, hvis man trekker fra alle rypene da.
Det har blitt litt mildere i været også, med morgen tåke, men det KAN muligens være inni hue mitt! Ekke så ille da... fremdeles 5 minutter mellom hver BahtBus med tåke lys!
Og det er lettskyet pent vær på dagene, og nesten havblikk, så det er nok perfekt for fis**... opppppssss.. unnskyld Erik S S… men perfekt er det, bare book fis** tidlig.
Alle går selvsagt og venter på at Ingar kommer tilbake siden han forteller om et aldeles vilt fis** hysj ... der nede i Afrika, de biter på alt fra sigarett stumper til skruer og muttere… der skulle vi ha vøri Karl.
Ellers kommer vår alles kjære Otto snart tilbake! Alle dere som fulgte med i vill spenning da han debuterte på tv i “bokstavjakten” så vel at han avanserte lett til 6000 Kr... plutselig fikk han ei brun Thai jente midt i bokstavtankerekka si, og da var det gjort. Men han halte i land 1000 kr i trøste premie… kan kjøpe mye godt for 5500 Baht! Bra Otto!
Geir har dratt hjem, og gode gamle utenriks korrespondent Dr. Magne Salvesen, Bade byen, Thailand, jobber som vanlig skift…1 dag lettøl og 1 dag fanta namsom.

Alle lurer vel fryktelig på disse nye stengnings reglene nå, jeg også!
Det er ingen som riktig vet, men det er store demonstrasjoner, og til vår største supporter er Khun Pairat, Ordføreren i Pattaya som er mildt sagt dypt uenig i stengning midnatt eller 02.00. Sukk, tenk om alle kunne vært som han... Joa, han vil ha 04.00 eller 24 timer i døgnet han. Og nærmest over hele byen!!! Fra Naklua til Sør og opp til 3rd roaden.
Det hoteste om dagen er at det er reist tvil om lovligheten av det hele. Noen mener det trengs flertall i parlamentet ved avstemning, ikke bare en ”la oss bestemme på kammerset”. Mulig det var det vår ”kjære” Purachai fant ut siden han var litt ”soft” i forrige uke med at... bla bla bla spesielle områder, turist områder, bla bla kan søke om spesiell bla bla bla.
Innerst inne tror jeg det blir sonet inn så det blir bra for de fleste, særlig i Pattaya og Phuket, ellers får vi ta med jentene bort i restauranten min å holde 24 timer oppe der hvor det er lov. Rykende varm lapskaus og Heineken som nattmat... nesten hyttetur det!

Litt annonsering…
*****
Den norske ambassaden har gleden av å invitere alle nordmenn til møte FREDAG 27 FEB KL 14.00 PÅ JOMTIEN GARDEN HOTELL. Møtet arrangeres for å gi ambassaden mulighet til å møte alle norske i området og presentere sin konsulære stab. Videre gir det fastboende og besøkende nordmenn en mulighet til å gi verdifull tilbakemelding om ambassadens arbeidsrutiner og service. For ambassaden er en slik dialog nyttig for å kunne gi best mulig service, samtidig som den ønsker å skape et best mulig forhold mellom seg og brukerne. Dere vil møte konsul BJØRN BJERKAAS og attache THOMAS BRONDER fra ambassaden, konsul STIG VAGT-ANDERSEN fra konsulatet i Pattaya, Og HILDE SIRNES sjømannsprest i Bangkok og Pattaya.
Den Skandinaviske Kirken (Svenska kyrkan i utlandet og Sjømannskirken) holder gudstjeneste lørdag 28. februar kl. 17.00 med den norske presten Hilde Sirnes. Finn vil samtidig holde søndagsskole for barna. Det hele foregår på Saint Clemens Hofbauer Chapel Church, Redemptorist Center of Thailand, som ligger oppe på Sukhumvit mellom Central (Klang) og North (Nua) road’en. Se etter skandinaviske flagg.
Etter gudstjenesten er det kaffe, kaker, vafler med blåbær. 
www.skut.com (svenske kirken) www.sjomannskirken.no www.nettkirken.no
*****

Ting skjer også på transport fronten i byen. Etter mye prat de siste ørten årene er endelig en vanlig buss på veien i vår kjære by, også er den helt gratis inntil videre. Ruta går fra City hall på Pattaya Nua/North, ned til Rundkjøringa ved Dusit, 2nd road bort til Klang/Central (ja, mot kjøre retningen i egen fil), ned på beach roaden, beach roaden til Sør og 2nd road tilbake. Bussene har fått egen buss fil (ja ha ha) og skal kjøre 20 og 30 min ruter. Baht bussene er selvsagt lettere sinte og krever at de skal ta betalt så fort som mulig. Vi får se.

Også Carlsberg da... tar over alt av øl i Norge, ho ho, så i VG at det snart bare er Aass som er norsk nå… knis, lurer på hvorfor jeg 'Badeballen…

Ja ja, dette gikk jo lettere enn jeg trodde... og jeg som sa til Vodka at jeg ikke hadde noe å skrive om så han måtte fylle på med masse nyheter.
Gode nyheter til dere som er litt mer enn middels interessert i mat. Takket være Roar så ble det jo en del restauranter i løpet av turen hans, så nå kommer referatene som Heineken på en snor. Første ligger ute, de neste kommer med ujevne mellomrom. OG ikke nok med det. Jeg har mottatt en test av Scandinavia Restaurant, eller for å si det på en annen måte - Vodka sitter på den. Ingen av oss har den fjernelse anelse om hvem som har skrevet den, den kom fra en Hotmail konto. Takk til deg som skrev (?)! Jeg har ikke sett den enda, Vodka nekter. Han sier rett ut eller i søpla… uhu!

Ses
Erik

19. Februar
Hei,
Bare en liten en på en fredag... Solen skinner, men jeg er snart tom for Evergood kaffe og det minker stygt på Tyrker'n.
Hvis noen skal nedover snart, send meg en mail hvis du har plass til litt kaffe og Tyrkisk Pepper.
Er tilbake mandag, har spisset kulepennen!
Erik

16. Februar
Endelig fredag og SOM jeg har gledet meg til å få oppdatere igjen, tusen, tusen takk Vodka! Sitter å skriver med hue feil vei og levra sitter i hagen med en pils mens jeg svetter på skrivemaskinen min. Selv Sølvpilen tuter og maser... er det rart det er synd på meg om dagen, regner med dere fakser ned blomster og bier siden det er store valentin dager om dagen! Blir nok litt mye her i dag takket være at det skjer jo en del på nyhetsfronten om dagen, men det er nesten fritt for fiske historier (snufs)(Erik SingSong).
Folkene strømmer fortsatt inn i Badebyen, utrolig moro med så mye kjentfolk og det er fullt hus og hæla i taket til tidlig morran, hver morra!
Til og med min gamle kompis Geir, som bodde i nabo bungalowen i Soi Valida er tilbake…kjempe gøy! Og Salvesen landet den 14… så det blir en del mimre lag i baren tenker jeg…det var ikke få BBQ lag vi gutta hadde sammen…tenker Vodka som også var her på den tiden ville likt å være med (synd du ikke er her nede, er det kaldt der oppe?)! Var forresten på fisk…opppppsss…unnskyld Erik sing a song!
Moro var det i hvert fall, med mye god vin, fenalår, oster og liknede og vi fikk også noen sånne Erik Sing ikke vil høre om... nok om det…
Det har vært 3-4 dager med skikkelig ”kjølige” netter som startet med en kraftig regn skur som snudde til en sånn Thailandsk nordavind…eller “Kina-vinden” som Anton kaller den.
Så jentene og jeg hadde atter en gang jakker og topp luer! Er ikke tull engang! Under 18 grader så går jentene med luer, og de er da søte. Noen mener jeg kler dusk men jeg tar det som en mann og vil påstå at jeg venter til 16 grader før jeg tar på min gamle duskelue som sist ble brukt i Norge under skolerennet i nittenhundreognoe på Harestua.

Det er en del som spør om kveldstur til øya så vi får se om det snart blir en speidertur ut til leirbål, vin, matorgie og moro! Det bør være på en søndag så vi får med bandet fra Filippinene til å synge rundt leirbålet! Det er jenter som får det til å svinge skal jeg love! Mange av dere spør men jeg kan ikke si mye mer om båt turene enn at jeg må ta dem på sparket, eller på noen dagers varsel. Greia er enkel... mange har lyst på en tur på e-mail hjemme i Norge. Så kommer man ned og vips... får plutselig ikke helt tid til alt... he he, høres det kjent ut? Beste tipset er at dere sier i fra så fort dere er nedover. Hører jeg nok ønsker så spør jeg alle, og vips er vi på tur.

Vodka har laget en oppdatering om den nye loven som gikk igjennom om nye stengnings tider, så ta en titt for siste oppdateringer på den fronten. Han har lovet oppdatering så fort han leser noe! Jeg tror nok ikke det er noen grunn til panikk, det er Thaiene de er ute etter, ikke turister, så ’turist sonene’ som har blitt omtalt i lang tid kommer nok endelig i kraft snart. Det er bare veldig irriterende at amatørene ikke kunne ha alt klart når de la det frem i første omgang. Hadde vært greit for mange med litt informasjon om man er utenfor eller inne!? Vodka nevner at de av dere som orker å følge med på diverse diskusjoner i Thai pressen, og særlig i The Nation, vil more dere kongelig over all skitten som blir gravd opp om kjære statsminister Thaksin om dagen. Selv velansette Far Eastern Economic Review har kastet seg på båten og de lurer på om det ikke er ”litt” interesse konflikter her.
Og søndag kastet Nation seg på det de elsker, være mega kritiske til regjeringen.... Gjett hvem som ”vant” en auksjon over 33 rai med land ved Ratchadaphisek Road til den nette sum av over 700 mill Baht... joda, kona til Thaksin. Gjett hvor en av nattelivssonene i Bangkok ligger, joda, Ratchadaphisek Road. Litt merkelig er det vel at når dette skal redde Thaier fra synden så tar man fra turistområdet Sukumvit (Nana/Comboy) sone privilegiet, der det nesten kun ferdes utlendinger på barer. Ser ut som Nation er avisen om dagen, Bangkok Post er litt bleikere som vanlig!!
Det som ikke er så moro er at det er snakk om at alle lisenser til barer, puber etc. blir kansellert, og at alle må søke på nytt til den nette pris av 50.000 Baht, så det er nok en del små barer som skjelver i buksene vil jeg tro! Vi vil holde dere oppdatert med gode og dårlige nyheter, lover!! Inntil videre er alt same same hos meg og hos andre.

Ho Hi Ha, eller uff, er jo litt tragisk også da... Noen sier de legger merke til at jeg ble en liten Heinekoliker etter alt for mange år på Kloster Bier som jo var det eneste som fantes ved siden av den andre - Singha heter den vel. Men jeg må jo innrømme at jeg var en Carlsberger på nitti tallet når det var (eneste) alternativet til Kloster/Singha... Så, lang historie litt kort... Carlsberg i Køben har bestemt at Carlsberg i Thailand stopper produksjonen inntil videre! Grunnen er en krangel i styret i Thailand. De vil utelukke diverse personer fra diverse selskaper i Carlsberg Thai styret, og Beer Chang meget delaktig i krangelen. De vil starte opp så fort nye avtaler osv er på plass. Hater å prate teori-øl, bedre i praksis, lar den ligge der, skååååål!!!! Har vel nok Carlsberg noen dager, så er det stopp og tomt.
Dere med Carlsberg bonger fra hotell bookinger blir automatisk oppgradert til første klasse, knis, ja Heineken. Kjører med Heineken inkludert i hver natt booket inntil videre. Er nesten som å tilbringe en natt med Heineken det jo!

En annen ting meget diskutert i det siste er prisene til Thai Limo Service...
Det er litt i det blå enda siden noen påstår de har fått den gamle prisen på 1500B, særlig fra Pattaya til flyplassen men også på flyplassen i Bangkok. Den nye prisen som mange blir avkrevd er,...sitter dere...? 4800B en vei. Blir dere krevd for den summen så smil til personen, si det var moro så lenge det varte... Gå så til Public Taxi disken utenfor hvor det vel ligger på 1300B. Eller så har jo mange av de andre taxi desk’ene t.o.m Mercedes til 2250B.
5000B er også det som blir annonsert på web’en dems, så det er nok offisielt.
http://www.thaiair.com/thailand/limousine/fares.htm
Send en mail hvis du vet noe vi andre bør vite

Ses neste fredag da, som dere leser på mandag, hulk….nå har jeg vært så flink at jeg tar meg en kald Heineken samma hva dere sier... SKÅÅÅL …
Erik-flink-om-dagen

12. Februar
B R E A K I N G  N E W S
Vår egen Otto blir i morgen fredag, klokka 09.40, verdensberømt på TV2!!!
Regn med hilsninger til alle, vinking og mye Thailand skryt!
Dette var vært en B R E A K I N G  N E W S fra Scandibar dått kom.

12. Februar
Erik er litt opptatt i dag så jeg lovet han å skrive litt om den litt dystre nyheten om åpningstidene i nattelivet, eller fornøyelseslivet siden det også omfatter massasje steder som utfører annet enn tradisjonell massasje.
Som lyn fra klar himmel ble det vedtatt det som få trodde var mulig, en lukningslov som selv visse bygder på Sørlandet ville misunne.
Før jeg skremmer vannet av alle – den gjelder kun områdene utenfor de nye såkalte fornøyelsesområdene, som ingen foreløpig vet hvor vil være i Pattaya.
Fra 1.mars må alle steder utenfor disse områdene stenge midnatt. Innenfor vil barer kunne ha åpent til 02, og puber til 01 (det er godt våre kjære ministere vet forskjellen på puber og barer i Thailand siden de ser veldig like ut for oss andre - forskjellen skal være live musikk). Drømmen om 04 eller senere ble brått brutt. Enda verre er det med når man skal få lov til å åpne. 18.00 er tidspunktet som nevnes ofte, massasje institutter kl. 16.00. Erik er litt mindre bekymret enn de fleste med sin restaurant lisens.
Hvor sonene kommer er helt i det blå. Eneste stedet som har fått sine soner er Bangkok med Patpong, New Phetchaburi og Ratchadaphisek Road. Japp, både Nana og Cowboy vil ligge utenfor! Chiang Mai vil være unntatt fra loven inntil videre.
I Pattaya, tja, vent å se. Alt mulig har vært nevnt. Fra hele byen som det mest beroligende, til Walking street og Pattayaland 1-2-3 som det verste.
Den folk håper på, og som høres fornuftig ut, er fra Naklua Soi 18 til Bali piren i sør, mellom 2nd road og Beach road. Den som venter får se.
Morsomst er det at de som selger Khao Tom kan holde åpent 24 timer... Regn med at Erik har det på menyen snart. Og alle klokkeselgere vil snart gå over til å selge miniatyrflasker med sprit.
La oss be en bønn at noen våkner opp. Thaksin fikk mindre hyggelige ord fra kongen for ikke så lenge siden i en tale, kanskje kongen redder nattelivet med en telefon. Eller at dette er et skuespill og at vi snart blir reddet av Thaksin som ”redder nattelivet” før valget. Kanskje ikke.
Vodka 

9. Februar
Hei der,

Badebyen stråler om dagen, det til tross for syke høner og media oppstyr. Byen er nærmest full stappa om dagen.
Jeg var ganske sikker på at det skulle roe seg ned betraktelig jeg, men det vrimler av turister overalt. Det er ikke bare Nordre sving som er full, men hele baren og restauranten er propp full hele dagen, nesten mer enn om kvelden, tydelig at folket setter pris på de musikk frie timene på dagen. Og det er ikke bare baren som er full, jeg også havner utpå hver eneste dag. Dette er en tøff jobb (hører du Ingar). Så nå ser det ut som høysesongen varer enda en tid. Moro er det men det går jo litt utover fritid og oppdateringer. Har ikke engang tid til nye restauranter men det kommer etter hvert.

Har hatt hyggelig familie besøk av Onkel’n med samboer og det er masse kjent folk i byen. Roar kom seg også ned igjen med brask og bram! Tror vi tømte hele cognac beholdningen i baren en natt, stønn. Han har slanket seg til nye matorgier på byens gourmet restauranter så de kan belage seg på en solid profitt i de kommende dager.
Ukens glad nytt fra Norge var at Utenriks korrespondent Herr Dr. Med. Magne Salvesen, Badebyen, Pattaya, Thailand, ankommer snart! MORO! Gjengangere fra mine “barndoms år’ i Pattaya er alltid hyggelige å se igjen!
Også har jo hele Arendal gjengen kommet på plass, alltid herlig med besøk fra den kanten selv om leveren min krympet seg av angst!
Ellers er været helt fantastisk, ikke en sky, fin lett bris… mmmm, hørte jeg at det snødde mye der oppe hos dere en tid, for så å smelte til et kaos? Redd den stakkars lårhalsen deres på ’glatta’- kast dere på flyet.
Vodka har dessuten kommet med en anmodning om at jeg oppdaterer fast hver fredag, så kan han redigere inn litt i helgen, men siden jeg er en mann av store ord og mye Heineken, blir ikke dette konfirmert før til ..ja nettopp..fredagene! Eller hvis dere leser dette en mandag, så, ja, har jeg vært flink denne uka.

Får mange mail om åpningstider om dagen. Norske aviser elsker nyheter som kan skremme folk men nevner aldri når det plutselig går den andre veien nei. Så når de nye åpningstidene fikk velkommen motstand, ble det nevnt i norske aviser? Nei da.
Den korte versjonen er jo at en av de gale ministrene ville innføre stenging midnatt og helst ikke åpning før det hadde blitt mørkt. Når det skulle behandles var det heldigvis nok motstand av typen "kanskje vi burde utrede dette litt før vi banker det igjennom". Så det er nå utsatt til 1 mars. Og mye skal til for at dette går igjennom.
Best for alle parter blir nok at de etterlengtede nattelivs sonene kommer på banen. Nesten som skjenkeringen hjemme det. Det er verre i Bangkok om dagen. Der har flere av distriktene fått nye politisjefer som tydeligvis vil imponere litt. De innkaller til møter blant barene og beskjeden er klar. "Hold dere på matta ellers stenger dere! Ikke for 30 dager men stenger!". Noen steder har måttet stenge midnatt, noen 01.00, mens det er Nana Plaza og nedre del av Sukumvit som har det fritt om dagen med 02.00, inntil videre. Soi Cowboy barene er forsiktige etter mye besøk av politiet.
Ja, som dere ser - gode gamle Pattaya fremdeles best i test.
Promillekontrollene ser ut til å være historie, var vel et forsøk på skremsel rundt nyttårsfeiringen. Det blir vel sikkert mye kontroller rundt Songkran siden fjorårets holdnings kampanje var tidenes fiasko med rekord mange ulykker.
Jeg fortsetter med min taxi-til-jobben (Ingar...) karriere jeg selv om Sølvpilen snart truer med skillsmisse. Han var så stolt om dagen når Aftenposten skrev at sølv fargede biler hadde færre ulykker enn andre biler.

Kom dere nedover snart da. Prisene settes ned 17 april. Thai vil ha priser rett over 5000 kroner frem til juni, og fra rundt skole start til 30 september. Det er billigere enn syden det jo.

Det ser jo nesten ut som jeg kom i mål med weekend spalten. Ugh, skal virkelig prøve denne gangen nå som Vodka har sagt seg villig til å hjelpe til litt med stoff. Ekke så enkelt som mange tror, i hvert fall når jeg ikke får lov til å skrive så mye om fiske av Erik Sing-a-Song, snufs. Men skal gjøre et kjempe forsøk denne gangen. Jeg henger litt etter på Prof.Erik også, svar kommer!! Er ikke bare bare med all denne fylla på arbeidsplassen (Ingar...)!!

Ses
Erik

21. Januar
Hei, hei..
Her går det unna gitt!
Sitter her med den 3’dje Heineken før jeg skal på jobben… alt kan repareres etter en meget sen natt!
Byen er smokk full av folk, nesten ikke et hotell rom å oppdrive her nede.
Bedre blir det nok ikke fra i morgen, da er det Kinesisk Nyttår og halve Bangkok kommer hit også…
Masse kjentfolk har ankommet igjen, og mange er underveis, kjempe moro!
Det var et merkelig vær forrige uke med sprutregn og vind, men nå skinner sola atter igjen og livet er verdt å leve…. hørte forresten det var over 20 kalde på Hadeland… er det ikke mye bedre å komme hit??
VG meldte jo at det var blitt stenge tider i Thailand klokken 00.00, det var jo litt feil. Det ble riktignok foreslått, men det har ikke gått igjennom og jeg tror ikke det vil gjøre det heller.
Så det er fortsatt av med lyset kl. 02.00… litt lavere musikk… og forsette å drikke like fort som før…
Erik Sing a Song klager på at jeg snakker for mye om fisking her, så jeg skal ikke nevne all fisken vi har dratt opp i det siste, men hvis noen vil ut å prøve lykken… gi beskjed i GOD tid, det er veldig opptatte båter for tiden, eller captain’er heter det vel, det er de folk er ute etter. Bør kanskje lage en sånn poll som vi hadde i gamle dager, hvor vi måler meninger og sånt. Kanskje jeg kunne få en pekepinn hva dere vil lese om.
Hadde tenkt at Vodka kunne lage en sånn spalte til Sølvpilen med ”Spennende hjemreiser fra baren klokken 06.30”, men så startet de jo promille målinger over hele byen med kjempe strenge straffer, så da står jo stakkars pilen hjemme alene. Mens jeg har fått grønt belte i taxi.
Aksel er på plass igjen, helikopter gutta har ankommet med brask og bram… ta en tur nedover dere og da…det er her det er moro!
Nei nå drar jeg og kjøper meg en pizza og en diger Heineken jeg… tomt for fludium i kjøleskapet.
Ha det godt så lenge!

Erik

8. Januar
Hei og Godt Nytt År!
Full fres i Badebyen om dagen!
Veldig mye folk og i Nyttårshelga var det nesten alt for mye, nesten ikke å komme fram pga all trafikken.
Heildundrande fest på Nyttårsaften! Kjempe fyrverkeri fra de store hotellene og nede på den nye Bali Hai brygga.
Det er så mye fest og Heineken drikking om dagen at jeg må gå med levra i fatle og nyrene ber aftenbønn hver kveld…uhu.
Viggo Pianostemmer er på plass, tok over Nordre sving etter at Erik sing a song og Akevitt Tom dro…
Masse nye mail om folk som ankommer, så det blir nok en hard høy sesong!
Det sto i VG om at det er innført nye stenge tider klokken 01, dette er feil, det har riktignok blitt diskutert, men det har ikke gått igjennom enda. Så det er fortsatt av med lyset klokken 02, litt lavere musikk og sjangle hjem i 05-06 tia om morran som vanlig!
MEN det har vært tilfeller av fylle kontroller i det siste, med bil altså, hehe, så vis varsomhet det er rett i fengsel 1 natt, bot opp til 100.000 Baht, og utvisning av Kingdom of Thailand.
Det var spesielt i nyttårs helga, så det gjenstår å se om det fortsetter, men jeg har ihvertfall byttet ut sølvpilen med taxi for tida! Fortsetter det for lenge får jeg nesten skaffe sjåfør til Sølvpilen vel. Stakkars pilen liker seg ikke hjemme på kvelden. Det er nesten som den virker litt trist hver kveld. Og jaggu trudde jeg ikke den gynga litt av glede når jeg kom hjem her om morgenen! Noe var det!
Ellers er det aldeles fantastisk vær, litt varmere, skyfritt og en deilig bris med nydelige solnedganger!
Jeg fikk ABU røyken i bursdagspresang, så nå er det ned å prøvekjøre den med Otto’s nyfiska barracuda fillet…
Vi ses snart, Vodka kjefter meg huden full nesten daglig så jeg er snart tilbake. Og jeg kjefter på han fordi han ikke skriver om nyhetene han leser på nettet om Pattis og nattelivet.
Ses da, ikke snø bort, hører rykter om hvit belegg på bakken oppe i gamle landet.

Erik

Erik's Corner 2002 - Erik's Corner 2003
Erik's Corner 1999
- Erik's Corner 2000
- Erik's Corner 2001