ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Sol og Bad
Strendene på fastlandet er ikke så kritthvite som enkelte andre destinasjoner i Thailand, og forurensning var et problem på nittitallet.
Det nye renseanlegget i byen har gjort at Pattaya stranden har fått tilbake noen av badegjestene som før reiste til nabostrendene.
Øyene utenfor har alltid vært blant turistenes favoritter og er stedet for å oppleve hvite strender som på øyene i sør.
Felles for alle strendene på fastlandet er at de har utleie av solstoler, parasoller og de har alle det vanlige utvalget av vannsport aktiviteter. Jomtien ligger kanskje et lite hakk foran de andre på utleie. Alle strendene har lysebrun gylden sand.

Wong Amat stranden
Blant de beste på fastlandet ved siden av Jomtien stranden. Vannet er rent, og det er ingen veier i nærheten som virker forstyrrende. En baht buss tur unna Pattaya sentrum. Etter noen hundre meter fra rundkjøringen i nord, sving ned en av veiene til venstre for å komme ned på stranden.

Pattaya Stranden
Har fått tilbake noen av badegjestene, men mange foretrekker fremdeles de andre strendene pga avstanden mellom Beach road og stranden. Trafikken ødelegger litt av freden.


Strendene rundt Royal Cliff

De fleste strendene rundt Royal Cliff Beach resort er åpne for alle. De er ikke noe bedre enn Jomtien og du kan muligens ruinere deg på en flaske vann. Fra sør Pattaya er det selvsagt mulig å gå, men bakkene er harde i varmen, en baht buss kan anbefales.Jomtien stranden
Kanskje beste stranden i området. Lang strand med alt man kan ønske seg av vannsport og aktiviteter. Finnes også etter hvert masse restauranter i området. Pattaya park ligger også her. En baht buss vil ta deg hit på ca. 5 minutter. Et lite minus med alle selgerene som opererer på stranden, de selger alt mellom himmel og jord, og som regel dyrere enn i Pattaya. 

Koh Larn og øyene rundt


Koh Larn sett fra Pattaya

Øyene utenfor Pattaya teller 7-8 stykker, med Koh Larn som hovedøy for turistene. Vil du ta turen til noen av de andre øyene enn Koh Larn, må du leie egen båt, og sesongen begrenser seg litt på grunn av bølger. Rutebåt og pakketurer finnes til Koh Larn. Rutebåten fra pieren i Sør Pattaya tar ca. 40 minutter. Denne turen går til en liten fiskelandsby, og du må regne med en ca. 10 minutters spasertur til hovedstranden, eller en svipptur med en motorsykkel taxi. Hovedstranden kan til tider være overfylt. Pakketurer til hovedstranden og Tien stranden kan bookes på de fleste hoteller og reisebyråer. Prisen er som regel 250-350B per person og inkluderer lunch.


Hardtien (Hat Tien) stranden

Du kan leie din egen speedbåt for rundt 1300B pluss/minus dine prute egenskaper, og etterspørselen den dagen.
Større fiskebåter er også til leie fra 1500B, hvis du vil kjøre i et langsommere tempo. Reiser du til andre steder enn Koh Larn, må du være forberedt på å bringe med din egen mat og drikke.
Skal du snorkle, er dette stedene i Pattaya traktene!

Svømmebassenger
Hvis du bor på et hotell/gjestehus uten svømmebasseng, og strender ikke er noe for deg, er det som regel mulig å bruke bassenget på andre hoteller. Noen steder holder det med at du tar litt mat og en drink, andre steder tar de en liten sum for at du bruker deres område.
Et annet alternativ er svømmebassenget på Mike’s Shopping Centre mellom Soi 11 og 12. De har et svømmebasseng på taket åpent for alle.
Liker du vannsklier og bølgebasseng er Pattaya Park stedet for deg. Se lenger ned på siden.

Pattaya Park vannpark
Stedet for deg, eller barna dine, som elsker vannsklier, svømmebasseng og bølgebasseng. Har også eget hotell, et utkikkstårn med restaurant som er en av Thailands høyeste bygninger, og har du lyst, er det muligheter til å kaste seg ut i en taubane på veien ned.
Ligger på nordenden av Jomtien, før du kommer til selve stranden fra Pattaya. 40-50B i en baht buss gjør som regel susen.


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!