ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Transport Bangkok - Pattaya
Du har valget mellom taxi, buss og tog på den 145km lange turen ned til Pattaya, og hva som passer deg best kommer an på hvor lang tid du vil bruke og hva du synes turen vil være verdt.
Prisene varierer fra rundt 41B for billigste tog billett via sentrum av Bangkok, og opp til 2250B for en taxitur med en Mercedes eller Volvo.
Tiden du vil bruke ligger på rundt 1 time og 45 minutter i en taxi, opptil en time mer med buss, og bortimot 4 timer med toget fra Bangkok sentrum.
Dette er de forskjellige alternativene fra flyplassen og Bangkok sentrum.
Tips oss gjerne hvis noen av prisene forandrer seg.

Taxi
Alle taxidiskene i ankomst hallen har faste priser til Pattaya, og du har valget mellom de vanlige Bangkok drosjene, Taxi Meter, og de private selskapene som Airport Taxi og Thai Limo Service.
Vær oppmerksom på at kun Expressway toll er inkludert i prisen. Hvis du vil bruke den nye motorveien og de nye «toll-veiene» må du gjøre sjåføren oppmerksom på dette da ikke alle spør. Det vil koste deg 90-110B i bom penger for den raskeste veien. Og det er verdt hver Baht i forhold til en time ekstra med negl biting på den gamle Sukumvit veien.

Bangkok drosjer - Dette er de vanlige Bangkok drosjene (Taxi Meter), og den faste prisen til Pattaya ligger på 1300B. Helt OK biler men det kan bli litt dårlig bagasje plass hvis dere er 3 personer med litt bagasje. Taxi boden er rett utenfor ankomst hallen.
Du kan spare noen Baht hvis du går opp i avgangshallen å tar en innkommende drosje. Bilene står der til de blir jaget bort. Du må prute og bli enig om en pris.
Thai Limo Service og Airport Taxi - Den billigste utgaven, bilene til 1500B, er litt nyere og større enn Bangkok drosjene. Det er 2 forskjellige type biler. Standard bilene til 1500B og luksus varianten, som er en Volvo 740 eller Mercedes, til 2250B. De vil som regel prøve å selge deg en tur/retur pakke og det er penger å spare hvis du vet når du skal hjem, fra hvilket hotell etc.
Siden det er billigere med taxi fra Pattaya benytter få seg av dette tilbudet. Kan være enklere å ordne dette senere i ferien.
Alle de private selskapene har disker og boder inne i ankomsthallen.
I den senere tiden har det vært fullt mulig med Mercedes til 1500B hos Thai, mens det ser ut som Airport Taxi holder seg på 2250B

Buss
Bare Thai Limo Service har busser direkte fra flyplassen til Pattaya. Med kun 3 avganger per dag, 09.00/12.00/19.00, er det ikke så ofte de passer flyene fra Europa. Billetten koster 200B og er glimrende hvis det passer med flyet dit.
Hvis ikke dette passer og du vil spare penger i forhold til Taxi, må du reise til busstasjonene for så å ta en av bussene til Pattaya.
Dette kan gjøres ganske behagelig hvis du spanderer på deg litt over en norsk 10’er, i forhold til rutebussene, og bruker flyplassbussen A-3 over til Ekamai (Eastern) busstasjonen, hvor bussene til Pattaya går fra. Denne turen koster 100B, mens bussen til Pattaya koster 90B for Air-condition bussen, og litt mindre for de trange ”viftebussene”. Det er avganger hver ½ time fra tidlig om morgenen til 21.00.
Det går også busser fra Mochit (Nothern) busstasjonen til Pattaya, men det virker som de fleste velger Ekamai.
Hvis du liker spenningen med billigste reiserute, kan du ta air condition buss nr.13 utenfor flyplassen, den koster 16B og den tar deg på en lang sightseeing tur gjennom Bangkok, og helt ut til Ekamai.
Liker du tortur finnes det også vanlige busser, uten air condition, som kan ta deg ut til Ekamai for rundt ½ prisen, ja, mindre enn 2 kroner, men du må da bytte buss i sentrum. Hver obs på at disse bussene ikke godtar mer bagasje enn en liten bag fra flyplassen.
I Pattaya må du ta en Baht-buss, Pattaya sin taxi versjon til hotellet dit. Regn med 20B for turen.

Tog
Dette er stort sett bortkastet tid vil de fleste si. Men, hvis du er en tog entusiast eller vil ha en mer spennende utsikt fra vinduet kan tog være noe for deg. Dette er også den desidert billigste måten å komme seg til Pattaya på, men med bare en avgang per dag, og på et tidspunkt som gjør det umulig for de fleste, er det få som benytter seg av dette «tilbudet».
Avgangen fra Hualamphong stasjonen i Bangkok er 06.55 og toget er framme 10.45 i Pattaya.
Billetten koster 31B fra Bangkok sentrum. Fra flyplassen går du over gangbroen til stasjonen og tar toget til sentrum. Billettene ned til sentrum koster fra 10B for de tregeste togene når du forhåndskjøper billetten på stasjonen. Regn med opptil en time ned til sentrum. Stasjonen i Pattaya ligger på oversiden av Sukhumvit veien, regn med rundt 20B ned til sentrum.


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!