ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Flybilletter

Det er vel her det største problemet ligger. Det finnes ingen perfekt oppskrift på hva du skal velge, og det er opp til deg selv hvor mye du vil betale for komfort, service og tiden flyselskapet bruker ned til Bangkok.
Det er vel stort sett ingen tvil om hva du skal velge hvis du vil ha en billett så billig som overhodet mulig. Da er det sjelden eller aldri noen vei unna Aeroflot. Det er meget delte meninger om det er verdt prisen, men de har sine tilhengere.
De fleste vestlige legger seg stort sett på de samme prisene. Det går som regel i 3-4 standard priser, avhengig av når på året du vil reise. Det er desidert dyrest mellom 15. desember og 15. januar, og billigst er det som regel i perioden rundt april/mai/juni og fra midten av august fram til 1 oktober.
Det er noen unntak. Noen selskaper ligger litt lavere i pris bestandig, og det er ofte kampanjer gående blant selskapene. Aftenposten på lørdagene er som regel en bra kilde.
Skal du bruke reisebyråene som pris kilder, bør du ta en ringerunde! Alle reisebyråer har som regel sine favoritt selskaper, og er ikke bestandig så begeistret for å selge hva som helst. Noen reisebyråer tjener mer enn andre på sine flybilletter, og de inkluderer da ofte noen netter på hotell i prisen.

Charterselskapene har antakelig bare et par fordeler - prisen enkelte tider av året, og muligheten for å kjøpe til seg ekstra benplass. Noen tider på året kan de være billigere enn rutefly, andre tider dyrere. To tidsrom er veldig typiske. Når det er høstferie på skolene i Norge, vil charter selskapene i Norge ta seg grovt betalt, mens ruteflyene da som regel har årets billigste priser siden det er lavsesong i Thailand.
Jul og nyttår er høysesong i Thailand, og den desidert dyreste tiden blant ruteflyene. Charterselskapene skrur som regel prisene ned så fort skoleferien er over, i motsetning til ruteflyene.
På en annen side, er det som regel stor forskjell på service siden mellom charter- og rutefly, for ikke å snakke om tiden som går med på reisen ned. Charterflyene flyr også kun til Phuket for øyeblikket, så du må legge til rundt 1000 kroner for en retur billett til Bangkok. Charterflyene har ofte noe de kaller business klasse. Eneste interessante her er at du kan få ekstra ben plass for en billig penge, resten av tilbudet, som valget mellom flere retter og gratis alkohol, er standard på rutefly. 

Internett er egentlig kun et interessant verktøy til prissammenligning mellom selskapene. Hva enn avisene sier, eller dot.com reisebyråene, prisen er stort sett den samme som i et reisebyrå. Det kan også være direkte feil noen ganger, da alle tilbud ofte ikke er listet. På steder som Travelocity.com, som bruker bookingsystemet Sabre, har du mulighet til å få listet alle prisene på en dato. MEN, ofte er ikke alle selskaper listet her.
Det andre booking systemet, Amadeus, er kanskje enda ” farligere”. Du får fram alle fly som passer søket ditt, og du velger det som passer deg. Prisen du får fram, er billigste tilgjengelige billett hvis du valgte ”billigste alternativ”. MEN, du får ikke beskjed om det finnes billigere utsolgte avganger, som du kunne valgt, og spart penger på, hvis du forandret dato, eller valgte en annen flight med selskapet.

Kort sagt, det er en prisjungel, og noe perfekt kart over jungelen finnes ikke.


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!