ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Pattaya
Kanskje det mest kjente reisemålet i Thailand etter Bangkok, både på godt og vondt. Byen som ligger 147km fra Bangkok, med rundt 60.000 «offisielle» innbyggere, er fremdeles et av landets fremste reisemål, selv etter mye negativ omtale fra verdenspressen.
Pattaya ble født (oppdaget) på slutten av femtitallet da amerikanske soldater som var stasjonert i Khorat (Nakhon Ratchasima) oppdaget den lille søvnige fiskelandsbyen, på sin søken etter strender og noen feriedager. Senere fikk soldatene fra Khorat også konkurranse fra flybasen i Sattahip når Vietnam krigen trengte flere flybaser i området. Det som en gang var den stille og fredelige fiskelandsbyen, er det vi i Pattaya i dag bedre kjenner som Sør-Pattaya . Siden den gang har Pattaya vokst seg til en internasjonal ferieby.

I dag er Pattaya blitt til et komplett feriested, med alle aktivitetene man kan vente seg på vann og på land, og med et natteliv som får andre steder til å blekne.
I nord ligger Wong Amat stranden og Naklua strendene med sin gyldne sand, store hoteller, men også noe av det virkelige Thailand. Det er ikke så langt nord man skal i Naklua før man er i noe som kan minne om en liten Thailandsk by, fjernt fra alle turister. Pattaya stranden, langs med promenaden og Beach Road'en er kanskje ikke lenger hva den engang var, men er igjen blitt populær etter at det nye renseanlegget har gjort vannet rent igjen. Litt lenger sør ligger Jomtien med sin nydelige gyldne strand, vannsport senter, og etter hvert nærmest en liten by. Øyene utenfor Pattaya er et kapittel for seg selv, og som du kan lese mer om på en annen side. Hovedøyen, Koh Larn, ligger en kort båttur utenfor Pattaya, og du har valget mellom mange strender. Utrolig nok, er det fullt mulig å finne strender her som er nærmest folketomme. Tar du rutebåten til hovedstranden på øya, må du regne med litt selskap.
Strendene på Koh Larn er hvite og sammenlignbare med mange av de beste strendene i Thailand.  

For noen år siden ble det kanskje ”litt for mye av det gode” for Pattaya, og en kraftig oppgradering på alle kanter var nødvendig. Dessverre for de som styrer og steller, og kanskje mest for de som bor eller ferierer her, kom dette for sent i gang.
Veiene trengte kraftige oppgraderinger, vannmangelen var konstant på begynnelsen av nittitallet, og det verste var kanskje at stoltheten selv, stranden i Pattaya, ikke virket så fristende lenger. Badende, med litt helsevett, valgte Jomtien stranden, strendene i Naklua og nærliggende øyer til sine badeaktiviteter. Pattaya har de siste årene fått ny strandpromenade, nye veier og vannkvaliteten er nå bra nok til badeaktiviteter.
Det mest tydelige beviset på at det nå går mot bedre tider for Pattaya, er økningen av familier som ferierer her. Selv store kjeder som Hard Rock Cafe har godkjent ”nye” Pattaya.
Nattelivet i Pattaya har begynt å dreie en annen retning enn det man har vært vant til de siste 20 årene. Selvfølgelig er Pattaya’s berømte beer barer fremdeles tilstede, sammen med de mange Go Go barene og massasjeinstituttene. MEN det nye er en ”storm” av nye steder rettet mot familier og par, og ikke så mye den single mannlige turisten, som avisene kaller dem. Det er engelske og irske puber, amerikanske barer og tyske «bier stuber» med hjemmelaget øl.
Når Bangkoks nye flyplass, Nong Ngu Hao, åpner en gang i framtiden (2005?), vil Pattaya være mindre enn 1 times reise unna, og vil derved gå spennende tider i møte!


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!