ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Når skal jeg reise

Det finnes nok ikke noe fasitsvar til dette spørsmålet. Det hele står og faller med hva du er ute etter i ferien din, og hvor mange du vil har rundt deg. Det første de fleste vil si, er at desember og januar er den beste tiden, men selv disse månedene har en del ulemper.

Desember og januar er perfekt hvis du skal ha en solsikker badeferie og er villig til å betale for det. På en annen side er Thailand fylt til randen av turister på denne tiden, og prisene på det høyeste på alle varer og tjenester. Hotell og transport bør være booket på forhånd, og du kan få problemer hvis du får lyst til å flytte litt på deg og se litt mer av landet. Temperaturene er imidlertid på det mest behagelige.

Februar kan være like solsikker som desember og januar, og det er fremdeles en del turister. Ved kinesisk nyttår er nærmest alle hoteller fulle.

Mars er midt i mellom. Varmen begynner å gjøre seg gjeldende, og du vil nok oppleve noe regn og overskyet vær. Mindre turister enn i høysesongen.

April og mai er de varmeste månedene. Du merker det kanskje best på kvelden når du ofte ikke har noe vind. Steder med vifter eller air condition er stedene å oppholde seg. Fremdeles er det mye sol i disse månedene, men du må regne med litt regn og overskyet vær. Merkbart mindre turister. Påsken og Songran (midten av april) er unntaket.

Juni og juli. Været er ikke så ulikt april og mai, med unntak av varmen som gir seg litt jo senere på året du kommer. Sol vil det fremdeles være nok av, men du vil også merke at regntiden er i anmarsj. Turistene kommer tilbake på denne tiden, da det er ferietid i Europa.

August og september er perfekt hvis du ikke skal ligge på stranden dagen lang eller tåler en dag eller to med skyer. Som regel mye regn, men som oftest kommer alt regnet ned i løpet av kort tid. Solen kommer like raskt tilbake som den forsvant, og luften er utrolig forfriskende. Det er veldig lite turister på denne tiden, så hotellene gir som oftest utrolige rabatter. Vil du oppleve en natt på Shangri-la eller Oriental i Bangkok for prisen av et norsk hotell, er dette tiden. Som regel får du bedre priser på alle varer og tjenester på denne tiden, med unntak av restauranter og barer.

Oktober og November kan by på noe av det samme været som i august og september, men ulempen, særlig i oktober, er regnet. Siden det nærmer seg slutten av regntiden, vil bakken nå få større og større problemer med å få unna vannet. Det skal nå mindre og mindre til for at gater og veier blir til elver og innsjøer etter regnet.
Når det nærmer seg desember, blir det mindre og mindre regn. Turistene begynner nå å komme tilbake, det samme gjør prisene.


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!