ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Overnatting
Pattaya har et vidt spekter av overnattingssteder, som små gjestehus, hotell, bungalower, leiligheter og hus.
Prisnivå starter på rundt 100B for de billigste stedene.

100-200B – Helt enkle rom i et gjestehus. Seng og et skap er som regel de eneste møblene. Dusj uten varmt vann, og du deler den noen ganger med andre. Vifte er eneste formen for kjøling. Gjestehusene ligger ofte litt utenfor sentrum.

250-500B – Finere gjestehus, barer med rom, små hoteller. Greie rom, ofte med TV. Air condition er ofte inkludert.

500-800B – Hoteller, ofte med svømmebasseng. De mest populære bostedene for nordmenn ligger i denne prisklassen

1000B-1500B - Gjerne større hoteller med fasiliteter som massasje, svømmebasseng.

1500B-3500B – De større hotell kjedene legger seg ofte i dette sjiktet, for de billigste rommene. Dette er hoteller som har alt.

Hvilket område
Naklua/Wong Amat
– Mange familiesteder. Roligere omgivelser enn Pattaya sentrum. Kort vei til Wong Amat stranden.
Nord Pattaya – Ikke blant de mest populære områdene. Flere av de finere hotellene ligger her, samt et av Pattayas mest luksuriøse hoteller, Dusit Resort, ligger ved rundkjøringen i nord Pattaya. Bar området i Soi 2 er hjertet av nord Pattayas natteliv.
Soi 7-8 – Mange trives i disse områdene, men det er et ganske støyende område. Passer for de som vil bo midt i nattelivet.
Soi 12-13, Yamato, Post office
Mange nordmenn velger dette området. Du har kort avstand til alt, uten å måtte bo i det mest støyende området. Norske favoritter inkluderer: AA, Diana Inn, Lek & AA Residence blant hotellene. I Soi Yamato og Post Office, ligger gjestehusene tett i tett. Norske Sailor Inn og Hotell Norge har billige rom til leie over barene. Kart over området her
Sør-Pattaya - Mange liker området, andre kunne aldri tenke seg en seng der.lene og overnattingsstedene der. Du vil da bo i det mest støyende området, men vil være midt i smørøyet. Unntaket er området helt i enden av gaten. Her er det stille og rolig, og et annet av de fineste hotellene, Siam Bayshore, ligger her.

Cliff Området
Området mellom Pattaya og Jomtien stranden, som regel kalt Cliff’en, huser mange hyggelige bosteder, og et av Asias beste Ferieanlegg, Royal Cliff Beach Resort.
Du vil bo på det fredeligste området i byen, men vil være avhengig av transport.
Norske Thai-Noway ligger midt mellom Pattaya og Jomtien med små leiligheter rundt et svømmebasseng. To andre norske ligger i Cliff området - Nordic Garden og Mountain View.

Jomtien
Har det samme utvalget som Pattaya når det gjelder alle mulige overnattingssteder og prisklasser.
Billige gjestehus og store (en gang verdens største) hoteller som Ambassador City. Norske Hotel Cæsar ligger på Jomtien Beach road.
Jomtien er som Wong Amat området, stedet for deg som vil bo nærmere en strand enn hektisk nattliv. I dag har også Jomtien litt natteliv.

Leiligheter, hus, bungalower
Er først og fremst aktuelt for deg som skal tilbringe noe lenger tid i Pattaya. Det begrenser seg litt siden ikke alle er villige til korttidsutleie.
Følg med på Pattaya Mail sine internett sider. www.pattayamail.com. Egen seksjon med utleie og salg av leiligheter.
Leiligheter er enklere da de fleste condo'er og anlegg har et kontor man kan henvende seg til. Mange tilbyr korttidsutleie av leiligheter.
2 populære steder blant nordmenn er Pattaya Beach Condo i Soi 13, og Diana Dragon, i Soi Diana, på den andre siden av 2nd road, bak Diana Inn.
Prisnivået på leiligheter starter ofte på 6-8,000B pr. måned for studio, mens en leilighet med 2 soverom, og fasiliteter som svømmebasseng og kanskje tennis, raskt kommer opp i 25-30.000B per måned.
Leie av hus starter ofte på 15,000B, mens hovedkategorien nok ligger på rundt 25,000B pr. måned for et hus med 2 soverom.


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!