ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Transport Pattaya - Bangkok
I motsetning til utvalget på flyplassen i Bangkok har du i Pattaya et kjempeutvalg både prismessig og kvalitetsmessig.
Buss og tog prisene er de samme som den andre veien (se Bangkok til Pattaya).
Air condition bussene går fra bussholdeplassen på Nord Pattaya veien, nesten oppe ved Sukhumvit veien. ”Viftebussene” har stoppested på Sukhumvit veien, ved Central Pattaya veien.
Toget til Bangkok har avgang fra Pattaya 14.50 med ankomst 18.35.
Hvis du kun skal til Bangkok sentrum, kan buss være greit. Ta bussen til Ekamai i Bangkok hvor du kan ta Sky Train videre inn Sukhumvit veien.

Det er vel knapt lønnsomt, og verdt bryet, med buss til flyplassen da det finnes mange tur operatører som har minibusser til flyplassen og sentrum. Siden de henter deg på hotellet er dette den enkleste og billigste reisemåten hvis du har litt bagasje. Prisen ligger på 300B per pers. 

På taxi siden er prisene de samme som nevnt i Bangkok til Pattaya seksjonen, men det finnes i tillegg mange andre små firmaer. Spør i resepsjonen på hotellet dit, de vil som regel ha avtaler med biler i de fleste prisklasser. Enda billigere vil et reisebyrå kunne gjøre det. Prisene starter ofte på 1000B for de billigste bilene.

En ny vri som nå har blitt større og større er bruk av Bangkok drosjene, ”Taxi Meter”, på retur reisen til flyplassen. Drosjene må selvsagt tilbake til Bangkok, og strekker seg ofte langt på pris siden. Det som er nytt det siste året er at mange reisebyråer har startet salg av turer med ”Taxi Meter”. Prisene er så lave som 700B. Vil du prute selv med en bil er det alltid parkert noen biler ca.100 meter sør for krysset 2nd road/Sør-Pattaya veien. Dette er nok ikke å anbefale hvis du har et fly å rekke, men er billig hvis du bare skal til Bangkok i løpet av dagen.

Husk å beregne god tid til flyplassen. Det skal normalt ikke ta mer enn maks 2 timer til flyplassen men ved en trafikkulykke eller en kraftig regnstorm på veien, noe som ikke er helt uvanlig, kan det fort ta en time ekstra. Mange beregner seg 3 timer på kjøreturen. Det kan det være verdt med tanke på at billig billetten din neppe kan forandres og er verdiløs hvis du mister flyet.
Husk 500B til flyplassavgiften!


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!