ScandiOrama
   Pattaya og Thailand Online fra www.scandibar.com
Transport rundt Pattaya
Baht busser
Pattaya har på papiret et fantastisk system med sine såkalte ”baht busser”. De blå pickupene kjører mer eller mindre faste runder rundt i byen, fra Naklua i nord til Jomtien i sør. Du vinker dem inn når du skal på, trykker på knappen i taket når du skal av. Skal du utenfor noen av disse rundene er det bare å praie bilen som taxi, og den er ”din”. Men det er et ”men” med dem siden de ikke alltid fungerer som de skal på prissiden.
De har i alle år hatt fine og flotte priser klistret opp i bilen, men det har vært ren ”yatzy” om de har blitt fulgt.
Den vanlige prisen har vært 5B for en kort tur innen Pattaya, og gjerne 10B hvis du skulle helt til Jomtien. Denne prisen fungerer fremdeles men flere av sjåførene blir litt hissigere enn tidligere. Lokalbefolkningen og språkkyndige utlendinger går fremdeles for 5B. Men det finnes unntak og de fleste sjåfører godtar 5B uten problemer. Bilene du ofte leser om blant leserinnleggene i Pattaya Mail, krever ofte 10B for korte turer og 20B for de lengre hvis det lyser turist av deg.
I den siste tiden har det dukket opp en ny prisliste i bilene som sier at prisene er maks 10B. Det skulle bety at de korte turene ned Beach road’en vil bli 5B dyrere med 10B, mens de lengre turene til Jomtien nå er blitt billigere igjen med sine 10B.
Bilene kjører som sagt runder rundt byen, og noen tar av på hjørnet ved 2nd road’en og South Pattaya veien bort til Jomtien.
Det ser nesten ikke ut som det er noe system i det lenger, så det er nærmest bare å håpe at de kjører dit du vil. Når du vil av, trykker du på knappen i taket og betaler.
Skal du være på den sikre siden - unngå alle diskusjoner og betal 10B hvis sjåføren blir aggressiv for den korte turen bortover 2nd road og Beach road. Skal du helt til Jomtien vil 20B gjøre susen fra Beach road. Fra South Pattaya veien skal derimot 10B fremdeles være nok! 

Når det gjelder å bruke baht bussene som taxi er det helt andre regler og alt avhenger av dine prute egenskaper.
En tur mellom rundt Pattaya, Jomtien og Naklua bør koste mellom 30-60B for 1-2 personer avhengig av lengden på turen. Skal du virkelig på landbygda, men fremdeles innenfor Pattaya, regn med 10-20B ekstra.
På kveldstid og om natten kan du trygt legge til 20-30B per tur, avhengig av lengden.

Her er et par tips som vil gjøre bruken av baht bussene enklere og tryggere:
- Plukk biler med omhu, særlig på natten. Har du vanskeligheter med å bli enig om en pris, ta en annen bil.
- En sjåfør med en kamerat i forsetet bør unngås.
- Prøv å unngå bilene som venter utenfor de store bar områdene da de ofte kun er ute etter de ”store” pengene. Stopp en bil på veien i stedet.
- Kort sagt, ikke gjør noe som kan føre til at sjåføren taper ansikt!

Motorsykkel taxi
Finnes over hele byen, og kanskje viktigst av alt, de finnes ofte på områder som ikke er dekket av baht bussenes runder. De har alle vester i forskjellige farger med nummer, og pruting er det som skal til. Prisene er ikke så veldig mye rimeligere enn baht bussene. Er det mye trafikk er det faktisk utrolig tidsbesparende hvis du har nerver som tåler det, og behersker kunsten med å balansere bakpå. Pass på knærne på slalåm turen, de er ikke alltid vant til utlendinger på 1,85 når de smetter mellom bilene.

Buss
Skal du på en litt lengre tur oppover eller nedover langs kysten er bussene billigst. På Sukhumvit veien er det bussholdeplass for rutebussene som ikke kjører innom Pattaya men som følger gamle Sukumvit veien mellom Chonburi, Sri Racha, Sattahip og Rayong.

Skal du virkelig langt, som til nordøst Thailand, har Pattaya busser som går dit fra Central road, Pattaya Klang. Greit å slippe Bangkok hvis du skal den veien.


ScandiOrama

Før avreise
Visum
Valuta og penger

Feriebudsjettet
Flybilletter
Når reise
Pakketips
Hotellbooking
Transport
Bangkok-Pattaya
Pattaya-Bangkok
Thailand
Språk
Alkohol
Thai kjøkkenet
Helse

Pattaya
Historie
Orientering
Overnatting
Natteliv
Spisesteder
Transport
Severdigheter
Sol og bad
Servicenæring

Shopping
Sport
Golf
Advarsler og tips
Rundt Pattaya
Koh Samet / Rayong

Har du noen bidrag eller synspunkter til disse sidene?
Noen sider du savner, informasjon du gjerne ville hatt? Ros, ris og ideer til nye sider mottas med stor takk!©
2002 www.scandibar.com
Alt innhold er opphavsrettslig
beskyttet. Materiale og bilder fra www.scandibar.com kan ikke brukes uten samtykke.
Vi vet hvor du bor!